Bioderma Sensibio H2O micelarna

Bioderma Sensibio H2O micelarna je koju kupujem uvijek iznova i mislim da sam upravo potrošila svoje šesto pakiranje od 500ml.

U ponudi su tri različita pakiranja (100, 250 i 500 ml) no kako je cjenovno najisplativija varijanta od 500ml (100kn) nju uvijek iznova i kupujem.
Pakiranje dolazi u klasičnoj plastičnoj ambalaži sa također klasičnim čepom na vrhu koji lijepo dozira vama potrebnu količinu.

Micelarnu koristim za skidanje šminke sa lica te pređem preko očiju ali meni tu puno posla ne odradi. Naime, imam svoju naviku skidanja make up-a sa očiju sa dvofaznim odstranjivačima (Douglas, recenzija) jer su mi daleko temeljitiji od micelarne. Kako na netu postoje mase recenzija koliko su žene zadovoljne pri skidanju make up-a sa očiju upravo sa ovom micelarnom ipak uzmite u obzir da sam možda ja jedna od rijetkih koja nije zadovoljna u tom segmentu.
U posljednje vrijeme sam počela čak i skidati šminku prvo sa mlijekom pa onda još jednom pređem sa micelarnom. Mlijeko sam ubacila jer mi je koža u nevjerojatnoj fazi dehidracije pa rekoh ne može naškoditi a i na recenziju mi je jedno ustupljeno pa sam i primorana s druge strane da ga koristim 😉 .
Iako na samoj deklaraciji piše da nakon korištenja micelarne nije potrebno umivanje ja zazirem od takvog razmišljanja. Neću osuđivati ali ću vam dobronamjerno sugerirati umivanje jer zaista jedna micelarna ne može temeljito očistiti sve što se očistiti treba sa vašega lica. 
Čitajući po netu o ovoj micelarnoj primijetila sam da zaista ima osoba koje skidaju šminku samo sa njom bez umivanja i ja to jednostavno ne mogu razumjeti :/ … nadalje, primijetila sam i korištenje micelarne pri skidanju šminke pa umivanje pa onda opet sloj micelarne i to mogu tolerirati mada mi nije ni to jasno ali mi je lakše znati da je koža ipak očišćena kako se očistiti i morala. 
Ponovit ću da ne osuđujem već samo ne razumijem, k tome imam svoju naviku čišćenja lica baš kao i vi ;).

Bioderma Sensibio H2O micelarna namijenjena je osjetljivoj koži lica no mislim da bi odgovarala svim tipovima kože.
Tekstura je naravno vodenasta a miris decentno “klinički” jer zaista nema drugog primjera da vam ga najbliže dočaram. Ukoliko pređete sa istom preko usana možete primijetiti da je gorkoga okusa.
Meni osobno nije stvorila nikakve iritacija poput peckanja, prištića ili isušivanja. 
Sastav je sljedeći:
WATER (AQUA), PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, PROPYLENE GLYCOL, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, DISODIUM EDTA, CETRIMONIUM BROMIDE.
Zaključak bi bio da je ovaj proizvod savršen za čišćenje lica zbog djelotvornosti a k tome je sam omjer cijene i količine savršeno izbalansiran … dakle, ukratko “sjedni 5” !
Koristite li micelarne i kako? Koja je vaša omiljena?
Ivana
lp