Beauty Spring Selection – proljetnja njega tijela

U nastavku serija postova sa preporukama ovog proljeća i danas ostajemo kod preparative samo prelazimo na segment njege tijela.

Kao i kod kože lice tako i kod kože tijela krećem od samog početka – dubinsko čišćenje.
Koža tijela po mom mišljenju zahtjeva piling jednom tjedno što i sama primjenjujem. Primijetila sam u posljednje vrijeme koji god da piling isprobam sa svakim sam zadovoljna, najviše iz razloga jer osim što budu efikasni po pitanju skidanja viška odumrlih stanica kože jednako budu njegujući na koži, što se da primijetiti nakon pilingiranja tijela kada koži nije potrebna dodatna njega poput losiona ili mlijeka za tijelo.
Mislim da se već pisalo po blogovima o Afrodita pilingu na bazi šećera pa ja neću puno duljiti, uglavnom, sve prethodno navedeno ovaj piling ispunjava. Također je bitno za spomenuti da je omjer cijene i kvalitete iznad svih očekivanja.

Teško sam mogla izdvojiti samo jedan gel za tuširanje i jednu “mazalicu” za tijelo pa sam od “mazalice” odustala a za gel sam se odlučila za varijantu nešto višeg cjenovnog ranga – Biotherm Aquathermale.
Biotherm zapravo ima izuzetno dobar program za njegu tijela koji opravdava svoju cijenu. Prije par mjeseci dobila sam na poklon ovaj božanstveni gel za tuširanje i nije mi preostalo ništa drugo nego da se zaljubim u isti :).
Ono što izdvaja ovaj gel od ostalih je upravo ta svježina koju i nudi, naprosto doslovno razbudi svako osjetilo i ostavlja na koži jako ugodan trag i miris. Obožavam ga. Moj privatni “spa” ;D.

Biotherm je prisutan i u nastavku, naime, kada sam išla u obnovu zaliha gela ugledala sam novi roll on koji sam željela isprobati jer oni iz “stare” postave su također izvanredni, no ovaj je zaista bez ijedne mane i također u potpunosti opravdava svoju cijenu.
Ono što ga izdvaja od ostalih je mirisna svježina koja traje doslovno čitav dan, nisam isprobala 48h kako je navedeno na deklaraciji 🙂 ali 12h ste (testirano) sigurni od navale nekontroliranog znojenja (kojemu sam ja sklona) te isto tako suzbija neugodne mirise, ne ostavlja tragove i nježan je prema koži. Mislim da se još dugo vremena neću odvajati od ovog predivnog i sigurnog proizvoda.

Nakon što sam utvrdila gradivo obaveznog rituala slijedi neobavezni ;).
Naime, ususret ljetu brinemo o celulitu te brončanom tenu … tj, barem ja brinem, samo ne istim intenzitetom o oboje ;D.

Nivea iz godine u godinu sve više pažnje pridaje svom anticelulitnom programu i zapravo me veseli testiranje seruma i gela.
Nisam tip od vježbanja ali trudim se obratiti pažnju na ono što jedem i zapravo nemam tih očekivanja da će celulit nestati ali svakako želim zategnutiju kožu što sam unazad par dana i primijetila.
Dakle, bolja tekstura, tonus i elastičnost kože su faktori koje ja primjećujem koristeći ove proizvode, uz vježbu sigurna sam da bi rezultati bili još vidljiviji no toliko daleko sa testiranjem ovoga puta neću ići ;).

Ono što je kod mene zapravo više obavezno jest preplanuli ten koji ja osobno obožavam.
Uz čitav niz isprobanih proizvoda za samotamnjenje dva navedena na fotografiji su moji HG proizvodi.
O Clarins Liquid Bronze losionu sam pisala (recenzija) a ove godine zaista moram i o St Tropez pjeni koja je definitivno najsigurniji proizvod sa kojim se može dobiti prelijepa brončana boja koja traje danima.
Clarins losion za lice i St Tropez pjena za tijelo su kombinacija kojoj ću biti vjerna kako tokom proljeća tako i u ljeti jer ponavljam, ja sam veliki poklonik preplanulog tena.
***
Zanima me vaš izbor za ovo proljeće u segmentu njege tijela jer vjerujem da je raznolik … pišete svoje sugestije … da li koristite proizvode za celulit i samotamnjenje … koji je vaš HG brand sa proizvodima za njegu tijela ??
Ivana
lp