Autumn/Winter Skincare Routine

Winter skincare

Zima već polako kuca na vrata i moram priznati ako sam se prethodnih godina tek počela u ovom periodu pripremati za istu ove godine sam već pripremljena i u realizaciji. Ne znam da li sam se prepala činjenice da sam kročila u 30tu ili mi je dosta borbe sa dehidracijom ali ove godine ponosno mogu reći da nemam straha od hladnoće, odnosno negativnih posljedica koje je ista prijašnjih godina znala ostaviti na mom licu.

Neke proizvode sam zadržala u svojoj rutine, neke obnovila a sa nekima se susrela po prvi puta no svim proizvodima je poveznica dubinska čistoća te hidratacija, kako izvana tako i iznutra.

Douglas Emma Hardie Shiseido Apivita Clarisonic

Nebrojeno sam puta već ponovila da je temelj za zdravu kožu upravo dubinsko čišćenje lica i zato se vjerno držim  Clarisonic Mia2 uređaja (recenzija) uz napomenu da nakon četke za osjetljivu kožu prelazim na onu za normalnu, mislim da sam spremna za nju. Uz Clarisonic ću kombinirati dvije odlične pjene za umivanje – *Shiseido Ibuki te Apivitinu o kojoj ste mogli čitati u ovom postu no nije na odmet spomenuti kako je upravo ovo moja HG umivalica.

Vezano uz skidanje šminke, nedavno sam isprobala Clinique Cleansing Balm i zaljubila se u isti, no kako on nije dostupan kod nas naručila sam si sa feelunique.com Emma Hardie Moringa Cleansing Balm te od istog branda nekoliko Muslin Cloths (tkanina koja se koristi u kombinaciji sa balmom za skidanje šminke i ostalih nečistoća sa lica). Uglavnom, micelarne po mom mišljenju imaju tendenciju isušivanja kao i razna mlijeka ili tonici za skidanje šminke i jednostavno znam da će mojoj koži puno bolje odgovarati ova varijanta, odnosno ovaj način skidanja makeup-a i nečistoća sa lica.

Kako sa prethodno spomenutim balmom skidam i šminku sa očiju nemam potrebu za drugim odstranjivačima no kako je Douglas Gentle Eye Makeup Remover odstranjivač zaista najpouzdaniji po tom pitanju volim ga imati pri ruci.

Lancome Thyres iHerb

Nakon skidanja šminke i umivanja slijedi toniziranje. Iako nisam pretjerano zadovoljna ovom kombinacijom ne želim se istih proizvoda riješiti jer su oba na svoj način dobra već ću nakon što ih potrošim potražiti tonik od Biotherma i to varijantu za suhu kožu za koju mislim da će ići idealno uz Lancome Exfoliating Toner.

Thayers Rose Petal Witch Hazel je i dalje jako dobar toner s obzirom na omjer cijene-kvalitete-količine ali mislim da nije za zimu no kako sam pri kraju sa istim uskoro ću ga zamijeniti sa prethodno spomenutim Biothermovim. O Thayers toniku više možete pročitati u ovom postu.

Roc Clarins Mario Badescu Emma Hardie

Večernja njega u stalnoj postavi sastoji se od Clarins Lotus ulja te Mario Badescu okoloočne kreme sa glikolnom. Clarins Lotus ulje pruža mi adekvatnu njegu koja je mojoj mješovitoj koži potrebna a ono što sam primijetila jest da mi uvelike pomaže pri kontroli lučenja viška sebuma i koža mi puno manje luduje u prijelaznim periodima. Mario Badescu Glycolic okoloočnu kremu koristim prvenstveno zbog linija na okoloočnom području koje su u nekom kraćem periodu postale znatno vidljive. Isto tako, ova krema je idealna u kombinaciji sa dnevnom okoloočnom kremom a razlog zašto slijedi u nastavku.

Emma Hardie Age Support krema stigla je kao tester od 15ml i zapravo mi služi kao prva pomoć u danima kada me lice pomalo zateže ili jednostavno kada osjetim potrebu da Clarins Lotus ulje nije pružilo dovoljno njege. *ROC Pro-Correct koncentrat stigao mi je nedavno na testiranje i još pokušavam iskombinirati kako i kada ga koristiti ili ga prolongirati za proljeće ’15, no o tom potom još.

Clarins Biotherm Estee Lauder Bobbi Brown

Dnevna njega je znatno bogatija jer nekako se uvečer trudim ne pretjerivati a u krajnjem slučaju dok god je koža zadovoljna ne mislim ništa mijenjati. O Estee Lauder Advanced Night Repar serumu imali ste prilike čitati čak u dva posta (prvi / drugi) a pisala sam vam i o Idealist Pore Minimizing serumu u ovom postu, uglavnom, ANR stavljam ujutro na čistu kožu i prepustim ga koži jedno 10-15 minuta a potom nanosim Idealist te kremu za lice. Trenutno koristim Biotherm Aquasource gel kremu koja mi uskoro neće više biti dovoljna pa ću postepeno preći na *Clarins HydraQuench kremu koja je ipak bogatija od Biothermove. Nakon što sam završila sa licem prelazim na okoloočni dio na koji sam također prethodno nanijela malo ANR seruma a sada naknadno nanosim Bobbi Brown Extra Eye Repair kremu. Izuzetno bogata i hranjiva okoloočna krema u koju sam se ja naprosto zaljubila i zaista mislim da mi ove godina hladnoća ne može ništa. Kako je ova krema jako bogata mene osobno je bilo strah od milija ali kako je glikolna dobro poznata u borni protiv istih smatram prethodno spomenutu okoloočnu kremu Mario Badescu odličnim saveznik Bobbi Brown Extra okoloočne kreme.

Blum Naturals Acure Biotherm

Nisam zanemarila zaštitni faktor a niti područje vrata. O *Biotherm Solare Dry Touch kremi ste mogli čitati u ovom postu i to je za mene i dalje najbolja krema sa zaštitnim faktorom a Acure okoloočna krema nije poslužila u toj namjeni pa je završila kao adekvatna krema za područje vrata, kada potrošim nju vračam se obožavanoj Blum Naturals kremi za vrat o kojoj ste mogli čitati u ovom postu.

Novexpert Kiehl's Origins

Za kraj sam ostavila Kiehl’s mikrodermabarziju koju napravim otprilike jednom do dva puta mjesečno te *Novexpert Repulp masku za hidrataciju te Origins Clear Improvement masku za dubinsko čišćenje. Obje maske koristim jednom tjedno ili prema potrebi.

Da li ste i vi spremni za hladnije dane pred nama i za koje ste se proizvode vi odlučili?

*pr uzorci