La Roche-Posay Effaclar Duo[+]

Prije otprilke godinu dana pisala sam vam o La Roche-Posay Effaclar Duo kremi koju sam koristila preventivno kada bi se na koži lica i dekoltea počeli pojavljivati upalni procesi u obliku prištića. Moram reći da tada ta recenzija i nije išla u prilog proizvodu jer je proizvod sam po sebi bio previše agresivan za moje i ne toliko osjetljivo lice.

Iako je krema efikasno rješavala moje probleme ostavljala je tragove u obliku crvenila i ti bi dijelovi lica bili izuzetno osjetljivi i suhi. Iako sam se zbog učinkovitosti forsirala da koristim tu kremu nije bilo vrijedno patnji nakon upotrebe kreme, jednostavno je proces obnavljanja kože bio predug.

Nedugo nakon moje recenzije i to upravo prije godinu dana, La Roche-Posay lansirao je na tržište poboljšanu formulu ove kreme. Iako sam ju željela isprobati strah je bio jači i nekako sam ju samo pospremila sa ostalim neotvorenim proizvodima negdje sa strane.

Moja koža lica je nekako u najgorem izdanju u zimskom periodu i krajem prošle godine prištići su opet buknuli po licu, vratu i na manjem dijelu dekoltea. Iako sam isprobala štošta ništa nije djelovalo dovoljno efikasno i u kratkom periodu i tada sam se sjetila da sam upravo La Roche-Posay Effaclar Duo[+] kremu spremila sa strane te da je ovo pravi trenutak da ju isprobam.

Effaclar Duo+

Nije mi bilo nimalo žao što sam ovoj kremi dala novu šansu jer formula je zaista nježnija, barem prema mom licu. Naime, iritacije koje je prethodna krema izazivala su sa ovom poboljšanom formulom izostale te nije bilo niti traga crvenilu i dehidraciji a učinak je bio efikasan i to u jako kratkom periodu.

Kremu sam koristila navečer prema potrebi na ciljanim dijelovima lica, vrata ili pak dekoltea s napomenom da u podlozi nisam koristila nikakav serum niti sam na kremu nanosila neku drugu kremu. Zbog balansa koristila sam hranjiviji tonik/losion u podlozi koji je bio sasvim dovoljan. Tretamn bi koristila otprilike do pet dana a potom bi se vratila stalnoj postavi.

La Roche-Posay Effaclar Duo[+] dolazi u tubi od 40ml po cijeni od 112kn. Tekstura je jednaka prvotnoj izuzetno laganoj formuli koja brzo upija. Miris kreme je nekako neodređen ali po mom sudu bio bi deklariran kao “klinički” ali malo uljepšan. Sastav kreme možete pročitati klikom na ovaj link.

Effaclar Duo+ tekstura

Sviđa mi se poboljšana formula te sam nedavno obnovila zalihu ove kreme iako još nisam blizu dna što samo govori koliko je pouzdana. Još jedna plus bi bio da se ova krema po otvaranju može koristiti narednih 12 mjeseci koliko smatram da bi pakiranje i moglo trajati nekome tko ga koristi samo prema potrebi.

Ukoliko ste i vi isprobali obje varijante zanima me vaše mišljenje i dojmovi?