Drugstore MakeUp Starter Kit

Ovaj post je nastao inspiriran upitom čitateljice čija se kćer počela šminkati i sada bi ona puno toga odjednom a ne želi pretjerano testirati. Dakle, sam naslov govori da danas donosim svoje prijedloge kozmetike drogerijskoga ranga za neki prvotni kit koji naravno nije nužno odjednom nabaviti ali čisto da vam stoji popis sa smjernicama ;).
Kako ja imam mješovitu kožu obratite pažnju na to da izabirete primjerice podlogu koja odgovara vašem tipu kože a isto tako svatko preferira drugačije nijanse pa ne morate vjerno pratiti moj odabir.
Isto tako, napomenula da su na ovom popisu pojedini brandovi čijoj kvaliteti vjerujem te koje i sama koristim pa što god vi odabrali za sebe mislim da ne možete pogriješiti. Nazivi proizvoda su na slikama a kroz tekst sam se osvrnula zašto za pojedine proizvode smatram da nam trebaju i na što treba obratiti pažnju.

Po mom mišljenju svaki tip kože treba bazu jer ista pruži tenu onu nužnu poveznicu između kože i podloge koja se nanosi. Do nedavno na drogerijskom tržištu i nije bilo pretjerano puno baza a onda se odjednom dogodio boom što mene osobno veseli jer primjerice Garnierov Blur može parirati i nekoliko puta skupljim bazama.
Što se tiče podloga moj odabir se vrti oko Maybelline i L’Oreal podloga čija je kvaliteta na nivou jednako kao i raspon nijansi koje nude. za podlege bi se uvijek odlučila za dvije varijante, slabije i jače prekrivanje. Za fiksiranje podloge za svoj tip kože odabirem matirajuće puder ali drogerijsko se tržište uvelike prilagodilo različitim tipovima kože te tako svatko može odabrati prema svojim potrebama svoju varijantu finiša.
Maybelline Age Rewing korektor je definitivno jedan od top pet najboljih korektora po mom mišljenje i zaista mu nisam mogla naći alternativu s obzirom da više na našem tržištu nije dostupan ali tu su uvijek susjedne zemlje i ebay. Ukoliko vam je potrebno jače prekrivanje nema do Ardeco Camouflage.
Osobno smatram da nam je uz rumenilo nužan i bronzer a idealne su varijante kada isti dolazi sa highlighterom ili nudi dva do tri tona pa isti jednako posluži tokom čitave godine. Rumenilo bi trebalo pružati mogućnost nijansiranja i pri odabiru nijanse izabrati ono koje je zaista najsličnije nijansi kada se prirodno zarumenimo.

Po segmentu “oči & usne” mislim da nam je u drogerijskom rangu samo nebo granica koliko su tu upravo drogerijski brandovi napredovali.
Moj must have kit za oči bi bio – paleta sa što više nijansi koje preferiramo, crni tuš, jedna nude olovka za unutrašnju liniju kapka, jedna taupe olovka te olovka koja ide idealno uz boju vaših očiju a to je u mom slučaju brončana, crna maskara te olovka/sjenilo za obrve a gel za fiksiranje samo ako su obrve zaista neposlušne.
Vezano uz olovke za oči, napomenula bi da su one debele masnije olovke savršene kao baza ili čisto za look u žurbi pa bi bilo zgodna da jedna od gore navedenih nijansi bude baš u ovom obliku.
Sjajila i ruževi drogerijskog ranga zaista kotiraju visoko na ljestvici po svojoj kvaliteti te izboru nijansi a cijene su izuzetno pristupačne. One varijante koje se penju prema iznosu od 100kn se mogu uloviti na učestalim akcijama koje drogerije nude jer zaista je impresivan popust od 30% a tu su još i bodovi koje skupljamo 😉 … uglavnom, može se primijetiti da se i drogerije potrude da prodaju tu što je na polici.
Nekako mi se čini da su nam nužne tri nijanse ruža – nude, crvena i ružičasta, odnosno da tonovi naginju ka tim nijansama. Izbor teksture je neograničen i zavisi o onome što preferirate.
Kako nisam tip od sjajila meni bi bilo dovoljno jedno u nekoj decentnoj nijansi da ga mogu koristiti sa prethodne tri nijanse ruža.

Look by Bipa nudi dva krasna kista, jedan za puder a drugi za rumenilo/bronzer, jednostavno su savršeni u upotrebi i k tome zaista lijepo vizualno izgledaju. Isto tako lijepo izgleda i plavi kosi kist od Essence koji je idealan za obrubljivanje kapka ili pak ispunjavanje obrva.
Ecotools ima također krasne kistove posebice one za kapke kao i Coastal Scents. Jedina mana ta dva spomenuta branda je da se moraju naručiti.
Također još jedan koji se mora naručiti i to u setu je Real Techniquest Buffing no zaista vrijedi i kist i set. Naime, ovo je po mom mišljenju najbolji kist za nanošenje tekućih podloga i zaista mu gotovo da nema ravnoga – link.
Za kraj bi navela kao opciju uvijač trepavica te bi tada istaknula jedan od Max Factora koji je zaista i više no odličan.
To su bili moji prijedlozi za početni kit a sigurna sam da i vi imate par svojih prijedloga da nadopunimo ovaj post, ja bi ih svakako voljela saznati kao i čitatelji ;).
Ivana
lp