..ulje kokosa+vanilija=”kućna radinost” ;D

Kako sam postala pravi zaljubljenik u biljna ulja i sve te predivne prirodne preparate tako svako malo nešto eksperimentiram….;)

…ovaj eksperiment je trebao biti sastojak za jedan malsac za tijelo ali meni se toliko svidio da sam ga nastavila koristiti kao “gotov” proizvod za njegu tijela.

Naime, radila sam macerat vanilije u varijanti sa kokosovim uljem…zamislite samo taj predivan miris….

Dakle, imala sam plan taj dobiveni macerat dodati u maslac za tijelo (također samostalno pripremljen) no nisam i sada ga koristim nekada prije spavanja za njegu tijela…ostavlja prekrasan mirišljavi trag na koži koja ostaje beskrajno nježna, brzo se upija pa se može koristiti i nakon jutarnjeg tuširanja no meni je jednostavno ovih dana prevruće za ulja pa ga koristim isključivo na večer…no, ne nanosim ga isključivo samo na tijelo već i na vrhove kose, na pete, malo namažem i kožicu oko noktiju…predivan proizvod za više namjena.

Jako sam zadovoljna i svakako ću ponoviti ovaj recept koji ću podijeliti i sa vama …

SASTOJCI;

100ml kokosovog ulja (Kemig)
4 štapića vanilije
staklena boca od 100 do 300ml (ovisno kakvu imate na raspolaganju – Kemig)
aluminijska boca sa pumpicom od 100ml (Kemig)

1) u staklenu bočicu (kod mene od 300ml) stavite zrnca iz štapića (mahune) vanilije te i tu mahunu usitnite i dodajte također u tu istu bocu….ja sam koristila vaniliju kupljenu u Konzumu po cijeni od 20-ak kuna za komada koja su u pakiranju.

 2) zatim dodajte kokosovo ulje koje već na sobnoj temperaturi prelazi u tekuće stanje, potrebno vam je oko 100ml a možete ga kupiti u Kemigu po 40-ak kuna.

 3) zatvorite staklenu bocu i ostavite ju na sobnoj temperaturi (po mogučnosti negdje u hladu/mraku) na tri-četiri tjedna…po mogućnosti eventualno svaki dan promučkajte bocu ali ne otvarajte.

 4) nakon četiri tjedna (u mom slučaju) količinu (koja je ostala ista – 100ml) procijedite po potrebi možda i dva puta zbog zrnaca vanilije koja su jako sitna pa prođu kroz sito, ja sam se zato poslužila običnom gazom.

 5) dobiveni sadržaj presipajte u aluminijsku ambalažu koju možete kupiti u Kemigu po nekih 5-6kn…oav mi je ambalaža najpraktičnija a vi ako želite možete koristiti i dalje staklenku.

 6) ova aluminijska boca dolazi u 100ml, lagana je za ponjeti u torbi te ima pumpicu namijenjenu za kreme, losione i ulja pa sadržaj lijepo izlazi van.

 7) od bijele boje kokosova ulje zbog vanilije smo dobili laganu žučkastu nijansu, ulje je ostalo iste gustoće kao na početku, eventualno ako želite možete dodati par kapljica eteričnog ulja koje vam odgovara, ja ovaj puta nisam jer obožavam ovu svoju kombinaciju kokosa i vanilije gdje zapravo vanilija JAKO prevladava.

Miris je iznino jako postojan, na večer kada ga namažem osjetim ga i ujutro, koža mi je mekana, nježna, zdrava i njegovana…prezadovoljna sam….kako se vama čini ova kombinacija i da li i vi eksperimentirate kod kuće sa proizvodima namijenjenim njezi tijela…svaka sugestija je dobrodošla 😉 ?!

lp