Toplo hladna salata 3

Kategorije: Recepti
…kao što vidite ispit još nije prošao (krajem idućeg tjedna) i zato ja još eksperimentiram po kuhinji…još jedna toplo hladna salata….

SASTOJCI;
(za jednu osobu)

40g riže (ja sam koristila mješavinu riže dugog zrna, divlje i crvene Camargue riže)
50g kuhane šunke
1 mladi luk
30g crvene paprike
30g krastavca
2 rotkvice
sok pola limuna
2 žlice maslinova ulja
1 žlica orahovog ulja
sol
kajenski papar
menta
curry
vlasac
reducirani aceto balsamico

Rižu kratko popržiti na žlici maslinova ulja te podliti vodom i kuhati 10-15min (ovisno o ukusu, ja sam 10min) s napomenom da sam ju odmah posolila a pred kraj (3-4min) dodala malo kajenskog papra, currya i vlasca. Kada je kuhana treba ju procijediti i pustiti kojih par minuta da odstoji (2-3min).
Na kockice narezati šunku, krastavac i papriku a mladi luk (i zeleni i bijeli dio) i rotkvicu na listiće srednje debljine, dakle ploškice i sve skupa promiješati i staviti na tanjur te dodati rižu i marinadu od jedne žlice maslinova ulja i jedne žlice orahova ulja, limunovog soka, kajenskog papra, malo soli i mente.
Sve dobro promiješati….ja sam još po vrhu dodala malo reduciranog aceto balsamica ali isključivo malo jer je u ovoj salati služio isključivo kao dekoracija.

Isto tako, ovu salatu radim da umjesto šunke koristim fetu ili škripavac te uz papriku i mladi luk dodam kukuruz, indijski oraščić i umjesto krastavca tikvicu.

DOBAR TEK!

Tagovi: