Japanska metoda iscrtavanja obrva

Kategorije: Makeup, Obrve

Japanska metoda iscrtavanja obrva
*Update na ovaj post možete pronaći klikom na ovaj link
*Isprike na malim slikama i neuređenom tekstu ali prelaskom sa Bloggera na WordPress izgubila se kvaliteta, za sve detalje možete me naknadno kontaktirati*
Mislim da sam već nebrojeno puta naglasila kako su obrve moja bolna točka iz jednostavnog razloga – nemam ih. Dobro, pretjerujem, imam nešto sitnih dlačica koje bi trebale biti obrve no to su samo “neke tamo” dlačice.
Nemojte misliti da sam se ja pomirila lako s tom činjenicom jer nisam niti malo. Naime, iscrtavala sam ih i do prije mjesec dana svaki look koji ste mogli vidjeti na mom blogu je zapravo bio kreiran uz iscrtane obrve. Nije mi bilo nikada teško iscrtavati ih i dati si truda ali taj trud je tražio dosta vremena pred ogledalom, znalo se desiti da bih se našminkala kompletno za 15min a obrve iscrtavala pola sata … možete si samo zamisliti moja jutra :(.
Uglavnom, dugo sam razmišljala o iscrtavanju obrva i kada sam čula za japansku metodu iscrtavanja odlučila sam se za taj korak.
Na tržištu je zaista nebrojeno puno salona koje nude tu uslugu i moja vam je topla preporuka da prvo dobro istražite sve o studiju i o profesinalcu koji će vam ih iscrtavati jer nebrojeno se puta desilo da bi žene dobile svašta na licu te da je krajnji rezultat bio gori od početnog stanja. Vjerujte mi da je to najbitniji segment zapravo jer to je ipak nešto što je na licu i što traje. Obratite pažnju!!!
 
Moj odabir je bio Estetic Tattoo i zaista je to bio izvanredan odabir.
Kako ja nisam stručnjak bilo bi najsigurnije zapravo da pogledate njihove bilješke na njihovom FB profilu koje su zaista detaljne ili ih kontaktirajte direktno za više informacija.
Danas ću vam ja pokušati dočarati svoje iskustvo i dojmove.
Jpanska metoda obrva prije i poslije
Princip je vrlo jednostavan i zaista minimalno bolan.
Dakle, kada ste našli stručnjaka čije ste radove prethodno pregledali odahnete od svih sumnji i prepustite se da ta osoba odradi svoj posao najbolje što može.
Nisam se miješala u oblik obrva jer postoji zapravo neko nazovimo to pomagalo poput nekog kutomjera sa kojim stručnjak koji iscrtava dobije proporcijonalni izgled kako bi one trebale izgledati jer se uzima u obzir trenutni oblik, nos te usne (koliko sam ja primijetila).
Dakle, kada se oblik iscrta olovkom vi naravno pogledate da vidite da li vam se sviđa prije početka iscrtavanja, meni je zaista bio od prve pogođen kako sam ih i sama do tada iscrtavala.
Potom slijedi samo iscrtavanje koje se radi nekom malom mašinicom sa posebnim nožićem koji zapravo zarezuje površinu kože kako bi se pigment mogao nanijeti.
Pri mom iscrtavanju korištena je najsvijetlija nijansa od dostupne tri trenutno te moram napomenuti kako će vam ta ista nijansa posvijetliti odnosno intenzitet će joj se smanjiti za otprilike 20-30% kroz desetak dana.
Samo iscrtavanje mene osobno nije boljelo. Mislim da je čak samo čupanje obrva bolnije jer na nekoj ljestvici od 1 do 5 ja bih dala eventualno 2 zbog nelagodnog osjećaja. Ukoliko ste se ikada tetovirali (mada meni ni tetoviranje nije bilo prebolno) ovo je zaista kao kihanje naspram toga. Zaista se radi samo o tek nelagodnom osjećaju zbog (pretpostavljam) povlačenja linija po kosti.
Japanska metoda
Ova gornja fotografija slikana je samo dva sata nakon tretmana što vam govori da eventualno crvenilo ili oteklina splasnu kroz pola sata a vi možete najnormalnije funkcionirati kroz svoju dnevnu rutinu.
Kako ja imam masnu kožu ja sam mazala sa Bepanthen masti samo taj dan svakih sat vremena na način da isperem prethodan sloj i utrljam novi, vjerovatno bi se na suhoj koži taj proces morao ponavljati kroz 2-3 dana :/. Isto tako, samo sam tu prvu noć nanijela Bepanthen mast te prozirnu foliju preko i ujutro se najnormalnije umila.
Fotografija je slikana sutradan i zaista se možete i sami uvjeriti da se može najnormalnije funkcionirati narednih par dana, doduše, ja sam izbjegavala i kreme i pudere narednih 10ak dana čisto preventive radi. Doduše, kreme preko obrva a poder nisam uopće nanosila.
Obrve japanska metoda
Nakon mjesec dana naručila sam se na prvu korekciju jer se otprilike 20-30% linija povuklo tj nestale su što je normalno naročito na masnoj koži. Upravo iz razloga jer je moja koža masna ja ću iscrtavanje ponavljati svakih otprilike 6mj dok na normalnoj ili suhoj koži on može trajati i do godinu dana.
japanska metoda peti dan
Petog dana mi se zapravo počela guliti koža i tada se skinulo otprilike 20% nijanse a kroz period od mjesec dana nestalo je još otprilike 10%.
Obrve
Nakon mjesec dana ja sam i više nego zadovoljna prvenstveno jer IMAM obrve koje izgledaju potpuno prirodno, štedim na vremenu kod šminkanja i zapravo mom veselju nema kraja. 😀
Obrve - Japanska metoda iscrtavanja
Prvi tretman je trajao otprilike pola sata zbog iscrtavanja i prvog apliciranja dok je korekcija trajala otprilike 10min. Cijena prvog iscrtavanja je bila 200eura a korekcija 10eura.
Bilo bi suvišno da ikoga uvjeravam da li mu ovako što treba jer znam da će me osobe bez obrva ili sa jako tankim i rijetkim obrvama u potpunosti razumjeti.
Sama sam i više nego zadovoljna i uvelike sretnija jer sam se odlučila na ovakav korak te ako smatrate da je i vama potreban apsolutno bi vam sugerirala da se odlučite na isti jer u pravim rukama vam neće biti nimalo žao.
lp