Bourjois – Rouge Edition Velvet

Kategorije: Bourjois, Makeup, Ruž

Kako baš i nisam naklonjena tekućim ruževima Bourjois Rouge Edition Velvet ruževe sam nekako zaobilazila, nisam ih čak ni swatchala u drogeriji kada su izašli u prodaju. Kako je vrijeme odmicala počela sam primjećivati koliko su hvaljeni pa sam se u nedavnoj Bipinoj akciji (30% na dekorativu) odlučila isprobati barem jedan i sutradan se vratila po još pet nijansi.

Rouge Edition Velvet dostupni su u 8 različitih nijansi po cijeni od 89,90kn
Dalaze u zgodnom pakiranju od 6,7ml.
Svaka nijansa ima svoj broj i naziv.

Aplikator za nanošenje je načinjen od spužve te je jako precizan ali ipak zbog lakšeg nanošenja preporučila bi upotrebu olovke u podlozi.

Po otvaranju ali i po nanošenju prisutan je dosta neugodan miris za jedan proizvod namijenjen usnama i to je nešto što mi se zaista ne sviđa ali kako relativno brzo ishlapi preći ću preko te mane.
Pri nanošenju ruž ostavlja baršunaski trag koji se nakon nekog vremena jednostavno sljubi s usnama gotovo da ga ni ne osjetite kasnije.
Finiš koji ostavlja ovaj ruž je u potpunosti mat.
Svih šest nijansi koje imam izvanredne su pigmentacije.

Nakon nanošenja, računajući da ste u međuvremenu konzumirali hranu i piće, bez popravka ste mirni satima. 
Kada sam na akciji kupila tu jednu nijansu, sutradan sam ga odmah isprobala. Zapravo sam ga nanijela oko 9 sati ujutro, popila kavu i dvije čaše vode, oko 13 sati otišla na ručak i kada sam oko 15 sati završila i trebala krenuti poslom dalje, krenula sam da popravim ruž na usnama ali on je još uvijek bio na mjestu. Zamislite moje iznenađenje, taj dan sam kupila još pet nijansi.

Sve nijanse su jednako postojane ali ipak ove nešto intenzivnije morate popraviti barem na unutrašnjem dijelu usana ali i to tek nakon otprilike četiri sata. Pod time uključujem da ste i u međuvremenu konzumirali hranu/piće.
Voljela bih reći da ovi ruževi ne isušuju ali na žalost isušuju. 
Ukoliko prije nanošenja koristite balzam efekt ruža neće biti jednak pa zato ja tokom dana nanosim povremeno neki balzam i uspjela sam izbalansirati da mi na kraju dana usne ne budu oštećene. 
Ukoliko imate osjetljive usne svakako bi preporučila testiranje prije kupovine jer nisam sigurna koliko bi ih dubinski mogao oštetiti.

Ne mogu se prestati čuditi koliko su zaista drogerijski brandovi uznapredovali ali mi je drago zbog naših novčanika :).
Iako smatram da je i cijena od 89,90kn ipak pretjerana za drogerijski brand napomenut ću kako drogerije u posljednje vrijeme ne štede na popustima/akcijama pa bi tada svakako vrijedilo baciti oko na ove impresivne ruževe.

Odlična postojanost, mat finiš, izvrsna pigmentacija, privlačno pakiranje i koliko toliko pristupačna cijena … moram priznati da su u konačnici ovo možda najbolji tekući ruževi koje sam imala priliku isprobati.
Da li ste ih i vi isprobali i kakvi su vaši dojmovi?
Ivana
lp