Non Beauty Favourites #1

Ovo je definitivno godina u kojoj sam se odlučila posvetiti blogu i zapravo mi je drago što sam krenula sa realizacijom raznih ideja koje imam zapisane poprilično dugo.

Nisam još ni na pola puta zapravo jer s vremenom se skupila gomila ideja ali polako, dugačka je godina.
Od danas krećem sa još jednom novom podkategorijom koja će vam biti dostupna pod kategorijom “RAZNO” a naziv joj je “NON BEAUTY FAVOURITES” … prikaz …
Dakle, kao što i sam naziv govori tema posta će biti nekozmetički favoriti nekog određenog perioda.
Kao što sam krajem prošle godine i najavila, postepeno ću uvoditi lifestyle teme jer mene osobno zanimaju pa koje će imati prolaz kod vas dragi čitatelji te će i saživjeti na blogu.
Toliko o uvodu upoznavanja nove podkategorije a sada je na redu da se “bacimo” svi skupa na post.

Obožavam ovaj rokovnik koji je dostupan još uvijek u Algoritmu sa različitim uzorcima te u različitim veličinama.
Bila sam skeptična u početku jer sam sklona manjim torbama a on ima poprilično puno stranica pa nisam znala hoće li mi smetati ili biti pretežak no zapravo stane u svaku moju torbicu i iako ima dosta listova iznenađujuće je lagan.
Ono što ga čini posebnim jest činjenica da sadrži tablicu za svaki mjesec s napomenom da su “kockice” po danima dovoljno velike da stanu 2-3 zabilješke vezane uz obaveze toga dana.
Nadalje, svaki dan ima svoju stranicu i to mi je super jer ja jako brzo zapravo ispišem rokovnik no sa ovim tih problema više nemam jer jedna stranica mi je sasvim dovoljna za moje zabilješke.
Isto tako, na kraju je zasebno umetnut adresar koji zaista dobro dođe za imati pri ruci za neke bitne kontakte a opet ako je suvišan možete ga i izvaditi.
Ukoliko ga ispišem prije kraja godine svakako ga obnavljam a ako će biti dovoljan za ovu godine u idućoj ga ponovo kupujem.

Zaru obožavam i većina moje odjeće je kupljena upravo u njoj. Smatram da zadovoljava omjer cijene i kvalitete mada znaju nekada i pretjerati sa cijenama no ono što kupim potraje pa neću žaliti.
Ova kožna jakna kupljena je upravo u Zari prije 2-3 godine i još uvijek izgleda kao nova a ja ju konstantno nosim.
Volim kožne jakne i imam ih zaista nekoliko u različitim nijansama i sve se u casual stilu te u kraćim varijantama no ova mi je definitivno najdraža.
Ugodna je za nositi, ne zauzima puno mjesta kada ju skinem pa stavim preko torbe, lagana je, ima dovoljno džepova te je u savršenoj smeđoj nijansi koja mi odgovara na većinu moje odjeće.

Uz crnu boju koja prevladava u mom ormaru sa odjećom volim i smeđu te zelenu no smeđa mi je definitvno alternativa za crnu i imam puno odjevnih komada upravo u smeđim tonovima.
Ove starke sam kupila još zimus no tek ih nedavno počela nositi i ne skidam ih s nogu.
Udobne, ugodne, pašu uz moju najdražu jaknu, daju su kombinirati sa ostatkom moje odjeće – definitivno jedne od dražih koje planiram nositi tik do početka ljeta jer tada bi mi ipak bilo prevruće u njima :).

Ne mogu se sjetiti gdje sam kupila ovu torbu ali nekako mislim da nisam u Hr već da sam je od nekuda naručila i vrlo vjerojatno da je riječ o ASOS-u sa kojega često naručujem.
Ovo je idealna veličina moje torbe za svaki dan jer u nju stane rokovnik, nešto kozmetike, novčanik, mobitel  i ključevi i to je sve što mi treba za svakodnevnu rutinu. Uz to, svaka moja torba mora imati opciju da ide preko ramena.
Volim ovu torbu upravo jer sve lijepo stane u nju da se mogu snaći u njoj a k tome boje su kao stvorene za mene :).

Nedavno sam u C&A naletjela na rasprodaju koja je bila iznenađujuće povoljna pa sam uz nekoliko pidžama kupila i ovu oversized majicu za nekih 40ak kuna koju nosim po doma jer zaista kada sam doma onda sam u trenirci ili tajicama te udobnim širokim majicama – udobnost je na prvom mjestu.
Kako sam već pospremila svu zimsku odjeću ovo je jedina majica zapravo koja je topla a da pokriva prethodno navedene kategorije za nazovimo “kućnu” majicu i zato se našla na ovom popisu favorita :P.

Tokom travnja Dove i dm imali su promotivnu ponudu ukoliko kupite dva Dove proizvoda na poklon dobijete ovu Envy Room torbicu koja je zaista velika i prostrana da mi je žao da nisam uzela još koju jer sam kasnije shvatila da je idealna za spremanje kozmetičkih proizvoda koje ne koristim toliko često ili su još neotvoreni.
Isto tako, biti će korisna i za putovanja jer zaista u nju stane iznenađujuće puno stvari.

Kako sam trenutno u svom smeđem điru outfita ovaj sat je kao stvoren za isti.
Ovaj sat sam kupila na ebay-u za nekih 10$ prije otprilike 2-3 godine i kada je stigao kratko je radio i prvo je otišla baterija pa nakon nje i mehanizam a kako je meni isti bio izuzetno lijep moj se urar potrudio i izmijenio mehanizam u kompletu i tako se cijena sata od 60kn popela na 300ak kuna no vrijedilo je jer od tada radi besprijekorno.
Volim ga zbog boja i jer je veći a takve satove i preferiram. Mogu ga uklopiti uz dobar dio svojih odjevnih kombinacija i zapravo mi je jedan od najdražih satova koje posjedujem :D.

Gonič zmajeva, ahhhh, film sam gledala još davno no knjigu tek prije koji dan pročitala a toliko sam bila pod dojmom da sam ju pročitala taj dan kada sam i krenula sa čitanjem.
Moram priznati da mi je film bio odličan no knjiga je još bolja.
Izuzetno interesantna radnja koja se isprepleće od Kabula, Pakistana te San Francisca unatrag 38 godina koje prate životni put glavnog lika – Amira. 
Djetinjstvo dva potpuno različita dječaka čije prijateljstvo prolazi kroz kroz uspone i padove te u pozadini priče opis nesretnog Afganistana i jedno siroče kao finale zapleta … zaista knjiga koju čitate u jednom dahu.
***
Nadam se da vam se svidjela ideja novoga posta kao i sam post te da ste pronašli nešto što bi vas zanimalo jer znam da mene svakako zanimaju vaši nekozmetički favoriti u posljednje vrijeme?
Ivana
lp