Dermalogica | biolumin-C serum

S obzirom na to kako mi je brand Dermalogica otkriće prošle godine ja kontinuirano koristim njihove proizvode i veselim se novitetima, upravo u današnjem postu donosim prve dojmove o novitetu na njihovim policama, riječ je o biolumin-C serumu.

U nastavku slijedi par riječi o samom proizvodu od strane proizvođača a pri dnu posta možete pročitati moje prve dojmove o istome.

“Kratki opis
Serum s visokostabilnim vitaminom C jača prirodni obrambeni sustav kože pa ona postaje svjetlija, zaglađenija, čvršća. Moderna biotehnologija osigurava ultra stabilni vitamin C koji u sinergiji s palmitoil tripeptidom-5 uvelike pridonosi smanjenju dehidracijskih linija i bora.

Upute za korištenje
Istisnite nekoliko kapi i zagladite preko očišćenog lica i vrata ujutro i uvečer, nakon toniranja i prije hidratacije kože.

Opis djelovanja
Visokoučinkoviti serum s vitaminom C koji jača prirodnu obranu kože čineći je svjetlijom, čvršćom, blistavom. Moderna biotehnologija osigurava ultrastabilni vitamin C, koji u sinergiji s palmitoil tripeptidom-5 vidljivo smanjuje dehidracijske linije i bore. Napredna tehnologija povećava iskoristivost vitamina C u stanicama kože – i omogućuje učinkovitiju obranu. Zbog toga je njegova formula superiorna ostalim proizvodima s vitaminom C, uključujući one s višim koncentracijama. BioLumin serum sadrži i aktivne sastojke poput mliječne kiseline koja ubrzava staničnu izmjenu, ekstrakt cvijeta japanskog bagrema koji koži vraća ravnotežu nakon oksidativnog stresa, te ulje chia sjemenki za hidrataciju i antioksidativnu zaštitu.”

[DOJMOVI]

Koristim ovaj serum ujutro i navečer proteklih tjedana i moram priznati da sam s prvim dojmovima jako zadovoljna, najviše zbog toga što mojoj koži inače ne odgovara svaki proizvod s vitaminom C a opet s druge strane isti joj je prijeko potreban.

Serum dolazi u elegantnom staklenom pakiranju od 30ml po cijeni od 685kn. Serum je dostupan na Dermalogica web shopu i DermaCare prodajnim mjestima u Zagrebu i Splitu. Također, proizvod je lansiran i na police bolje opskrbljenih ljekarni u Hrvatskoj. Sastav seruma dostupan je klikom na ovaj link.

Dakle, klasična elegantna ambalaža od bijelog stakla krasi ovaj serum uz pipetu za što bolje apliciranje seruma. Po mom iskustvu, dovoljna je količina zrna graška za cijelo lice i područje vrata, koju ćete s lakoćom dozirati upravo zbog praktičnog pipeta umjesto klasičnog čepa. Tekstura seruma je vodenasta poput fluida koji koža odmah po nanošenju upija. Miris po nanošenju asocira na vitamin c odnosno citrusne mirisne note prožete herbalnim notama, no bez brige ako vas to smeta, naime, po nanošenju miris ubrzo hlapi stoga nije od velike važnosti. Tekstura seruma nije nimalo ljepljiva niti neugodna, s obzirom na to kako ga koža odmah upije i vi možete odmah nastaviti s apliciranjem ostatka proizvoda iz vaše beauty rutine.

Pri apliciranju seruma tijekom večernje njege lica koristila sam ga nakon toniziranja a prije večernje kreme, pri čemu bi spomenula kako sam uvijek koristila Dermalogica Sound Sleep Cocoon gel kremu o kojoj možete pročitati recenziju klikom na ovaj link. Pri apliciranju seruma tijekom jutarnje njege lica koristila sam ga također nakon toniziranja a prije kreme, u ovoj dnevnoj varijanti koristila sam uvijek Dermalogica Oil Free Matte SPF30 odnosno dnevnu kremu sa zaštitnim faktorom za masnu kožu.

Moja koža je mješovita do masna s povremenim naletima dehidracije, prve bore su vidljive a svakih toliko pojave se upalni procesi u obliku prištića, te se u toplijem periodu godine pojavljuju hiperpigmentacijske mrlje i to najizraženije na području čela. Tijekom perioda korištenja ovog seruma u navedenoj kombinaciji, moram priznati da mi se nisu pojavljivali upalni procesi, odnosno prištići a nije bilo ni faze dubinske dehidracije kože. Štoviše, koža je bila nahranjena iznutra a na površini ujednačena i glatka. Ovaj serum mi se sviđa zato što nježno eksfolira kožu što smatram da će mi biti od velike važnosti tijekom ovih ljetnih mjeseci i nije nimalo agresivan. S obzirom na to da ću ovaj serum koristiti tijekom ljeta od istoga očekujem kako će učvrstiti kožu, ublažiti izgled vidljivih prvih bora, držati pod kontrolom ujednačenu boju tena te prevenirati i popraviti eventualnu vidljivu pojavu hiperpigmentacijskih mrlja.

Koristim i nastavit ću koristiti ovaj serum ujutro i navečer jer volim vitamin C koji je potreban mojoj koži, drago mi je da moja koža pozitivno reagira na ovaj serum i na koncu volim taj zdravi sjaj koji vitamin C a u ovom slučaju biolumin-C serum pružaju koži po nanošenju.

Svakako preporučujem da potražite tester u Derma Care centru ili bolje opskrbljenoj ljekarni isprobate ovaj seruma koji vašoj koži uz ostale benefite može pružiti blistavost u narednim toplijim mjesecima.