Kutak za nokte…

Nedavno me je prijateljica koja čita moj blog pitala zašto nikada ne pišem o proizvodima za nokte, što je istina, zaista ne pišem o proizvodima za nokte ali razlog je vrlo jednostavan, meni osobno je to nezanimljiva tema. Naime, ne volim općenito uređivati nokte i čak nisam nešto pretjerano oduševljena odlascima u salone jer kao prvo jako sam škakljiva a kao drugo meni je taj čitav proces njege dosadan pa nerijetko idem ili sa nekom prijateljicom ili sa mamom pa barem ubijem dosadu.

U svakom slučaju, odradim ja rituale njege kod kuće i jednom mjesečno u salonu ali svaki puta negodujem. Najčešće su moji nokti na rukama prelakirani bezbojnim lakom i to najčešće varijantom za jačanje noktiju jer su moji nokti jako tanki, slabi i listaju se dok su nokti na nogama sasvim ok. Kako sam ja osoba koja je jako dugo grizla nokte oni su kratki ma koliko dugački narasli. Osobno mi ne smeta njihova dužina jer ih ja ionako skratim gotovo do mesa s obzirom da takvu dužinu preferiram.

Kako vidite i sami po prethodnom uvodu ja zaista ne mogu presrdačno pisati o noktima ali ipak je fer da barem preporučim proizvode koje volim, da vam pokažem svoj kutak za nokte i pokažem lakove kojima sam opsjednuta u posljednje vrijeme.

1 nokti nails

Jedna ladica je sasvim dovoljna za proizvode za njegu i uređivanje noktiju a male stalaže od drvenih ukrasnih kutija ili tanke iverice su sasvim dovoljno za lakove kojih ionako imam previše ali opet znatno manje od ostatka moje kozmetičke kolekcije.

Lakovi i proizvodi za njegu su odvojeni ali opet dovoljno blizu. Ladica je tik do mog radnog stola o kojem sam vam pisala nedavno u ovom postu a lakovi na tom istom stolu.
2 nail care

U ladicu sam umetnula tri posude kojima sam odvojila proizvode/pribor te se tako lakše snalazim.
3 njega noktiju

Plastične posude sam kupila u Mulleru i svaka iznosi oko 10ak kuna.
4 nokti njega

U ladici stoje tri pretinca a u prostor sa strane sam stavila neke sitnice koje zapravo ne koristim na svakodnevnoj bazi i nisu toliko bitne.
5 rašpice za nokte

Skroz u dnu ladice stoje rašpice za nokte različitih dimenzija i oblika.
6 pribor za njegu noktiju

U srednjem pretincu stoji pribor za njegu noktiju.
7 nadlak podlak nail power

Sa druge strane srednjeg pretinca stoje bazni lakovi, nadlakovi, lakovi za brzo sušenje te ulja na nokte.
8 hand cream nail remover odstranjivač laka krema za ruke

U prvom pretincu, odmah na dohvat ruke stoji pod obavezno jedna krema za ruke, piling za ruke te odstranjivač laka za nokte.
9 nail polish storage

Pored ladice sa proizvodima za njegu noktiju stoji mala stalaža sa lakovima za nokte koju sam ja sama izradila od rabljene tanke daske koju sam prebojala sa lakom u boji. Za spojeve sam koristila random super ljepilo.
10 lakovi za nokte 11 kutije za lakove

Iako uvijek pokušavam slagati lakove prema nijansama ne stane mi kako ja to želim rasporediti a zaista mi se ne slaže veća polica jer nemam potrebe za njom.
12 sally hansen

S obzirom da Sally Hansen lakove obožavam imam ih dosta ali isti ne stanu unutar mojih polica pa stoje na samom vrhu stalaže.
13 lak za nokte

Stalaža sadrži 4 male police.
14 nail polish

Crveni lakovi za nokte su mi najdraži te su okupirali čak dvije police uz dodatak pokojeg laka plave boje kojih nemam puno a volim ih imati pri ruci.
15 lakovi

U donje dvije police stavila sam lakove sa šljokicama, nude lakove te nekoliko ružičastih i zelenih nijansi.
16 must have for nail care

Kako nisam išla detaljno u ladice i nijanse željela sam zasebno istaknuti nekoliko pomagala i proizvoda koji su mi nužni.

Nisam osoba koja ima vremena i želje rašpati nokte te ih najčešće provizorno oblikujem grickalicom a potom ih detaljnije oblikujem rašpicama. Najdraže su mi tanje rašpice koje su fleksiblinije. Po oblikovanju nokta pređem po površini velikom nježnijom rašpom.

Kako imam jako suhe ruke imam isto tako jako suhu kožicu oko nokta te se borim i sa zanokticama pa su škarice za obrezivanje kožice i štapić za oblikovanje kožice nužni.
17 njega noktiju

Kako bi što lakše odstranila ili pak oblikovala kožicu oko nokta najbolji saveznik mi je Sally Hansen Instant Cuticle Remover gel te od istog branda ulje za nokte sa dodatkom vitamina E za njegu kožice oko nokta ali i za njegu samog nokta.

Naknadno kako sam već navela koristim najčešće neke učvrščivaće za nokte a trenutno je moj izbor Sally Hansen Diamond Strenght kojim sam itekako zadovoljna.
18 polish remover AVEO

Preferiram uljne odstranjivače za nokte zbog problema sa suhoćom oko nokta a Aveo uljne blazinice su moje najnovije otkriće jer su temeljite i izuzetno njegujuće.
19 favourite nail polish and dupes for it drugstore vs high end

Trenutna najdraža dva laka za nokte koja rotiram su Lancome lakovi o kojima sam pisala u ovom postu, a radi se o nijansama 559M Gris Rivoli i 383M Vert Tuileries koje su bile dio limitirane kolekcije French Innocence no ja sam našla jeftinije alternative ukoliko vam se sviđaju nijanse – Golden Rose 05 i 19.

Nadam se da vam se post svidio i da mi ne zamjerite što nisam išla u širinu ali zaista su nokti meni nezanimljiva tema. Zanima me kako vi stojite po pitanju noktiju, da li ih volite ili ne volite uređivati i imate li kakvih problema sa njima?