Ecco Verde | ANTIPODES Aura Manuka Honey Mask

ANTIPODES Aura Manuka maska od meda koja hidratizira, obnavlja i odstranjuje otrove. Ova maska dostupna je na web shopu Ecco Verde koji u svojoj ponudi nudi preko 9.400 proizvoda prirodne kozmetike od internacionalnih proizvođača, više o jednom prirodnom proizvodu na bazi Manuka meda možete saznati u nastavku posta.

Blagodati manuka meda već su nam svima odavno poznate, ali nikada ne škodi utvrditi znanje. Naime, Manuka med je monoflorni med koji pčele proizvode na području Novog Zelanda iz cvijeća s Manuka drveta. Ono po čemu je poseban i što ga razlikuje od drugih vrsta meda je činjenica da je pokazao antibakterijska svojstva nešto veća nego kod drugih vrsta meda, koja se ujedno ne uništavaju tijekom razvodnjavanja, izlaganja suncu ili toplini. Manuka med je učinkovit kod lakših i težih infekcija, koristi se kada antibiotici više ne djeluju, trenutno ublažava bol kod rana i ubrzava njihovo zacjeljivanje te se pokazao kao najbolji lijek za čireve. Radi razlučivanja medova različitih izrada osmišljen je pojam UMF (Unique Manuka Factor), certifikat koji označava da se radi o pravom čistom manuka medu s aktivnim spojevima; UMF faktor: UMF faktor/ 5-9 z/a održavanje zdravlja i imuniteta, UMF faktor/ 10-14/ prikladan je za liječenje lakših bolesti i UMF faktor/ 15+/ med najviše kvalitete i visokog antibakterijskog djelovanja i ljekovitosti.

S obzirom na sve prethodno navedeno, razumljivo je kako volim koristiti kozmetičke proizvode napravljene na bazi Manuka meda, a jedan takav je i ANTIPODES Aura maska za njegu lica.

ANTIPODES Aura Manuka Honey Mask – Intenzivan, hidratizirajuć tretman koji čisti i odstranjuje otrove.

Ova maska sadrži tradicionalna ljekovita sredstva Maori-Volks iz Novog Zelanda Manuka meda, koji vašu kožu izrazito hidratizira te joj daje vlažnost. Miris prave vanilije i mandarine daje vam mir i ujednačava.

Prednosti:

Hidratizira, obnavlja i ujednačuje kožu. Manuka sa svojim antibakterijskim sastojcima pomaže kod poboljšanja nečiste kože.

Svojstva proizvoda:

Pohutuwkawa (Metrosideros excelsa, Novo Zelandsko Božićno drvo) sadrži antioksidanse, koji neutraliziraju slobodne radikale
Manuka-med djeluje kao prirodno hidratizirajuće svojstvo te je poznato po svojim antikaberijskim i antimitkosičnim svojstvima.

Cijena, pakiranje i sastav;

Ecco Verde web shop €34,81 | 75ml |

Aqua (water), leptospermum scoparium mel (manuka) honey Active 20+, persea gratissima (avocado) oil, glycerin, cetearyl alcohol, stearic acid, glycerol stearate, gluconolactone, sodium benzoate, calcium gluconate, vitis vinifera (vinanza grape grapeseed) extract, daucus carota sativa (carrot) oil, metrosideros excelsa (pohutukawa flower) extract, tocopherol (vitamin E), essential oil fragrances of vanilla & mandarin: coumarin**, d-limonene**, linalool**.
** component of essential oil

[DOJMOVI]

Ova maska nanosi se na čisto i suho lice tako da se nanese u debljem sloju i ostavi se da djeluje 15 minuta. Tekstura maske je poput laganije hidratantne kreme pa se maska lijepo i lako razmazuje po licu. Maska je ugodnog i decentnog mirisa u kojem dominira splet mirisnih nota vanilije i mandarine. Nakon 15ak minuta maska se ispere s lica vodom i potom možete nastaviti sa svojom redovitom njegom. Ono što maska za sobom ostavlja je glatka koža na dodir, osjećaj ugode i nahranjenosti i ono najvažnije od svega jest dubinska čistoća kože. Ovu masku koristim jednom do dva puta tjedno te ju ponekad nanosim ciljano na prištiće preko noći kao tretman koji nimalo ne isušuje kožu oko prištića a sam prištić sanira dubinski. Sviđa mi se praktično pakiranje u tubi, tekstura te same blagodati ove maske koju bi preporučila svakom tipu kože a posebno onima s mješovitom i problematičnom kožom lica.