Old School Nudes

Old School Nudes

Dobri stari i svim generacijama poznati nude pečat na usnama odnedavno je ponovo apsolutni hit. Da li je zaista za ovaj boom zalužna Kylie Jenner ili su to društvene mreže ponovo pokazale svoju moć ili se radi o faktoru da se povijesni trendovi moraju ponavljati – ne znam, ali znam da sam i ja podlegla tom trendu.

Moje usnice nisu jako pigmentirane i nekako kao da se stope sa tenom kada na njima nemam ništa i zapravo mi je oduvijek bio problem pronaći odgovarajući nude ruž. Nakon silne potrage sam odustala i jednostavno prihvatila činjenicu da “moj” nude ruž jednostavno ne smije pratiti strogu definiciju nude nijanse i tako sam napokon i pronašla ono što mi odgovara.

Nude ruževi i olovke koje sam odabrala za ovaj post sadrže u sebi spektar nijansi breskve ili pak taj spektar prelazi u jednostavnost ružičastih tonova. Iako ste sada možda skeptični, vjerujte mi da je riječ da nijansa “nude”  nudi zaista širok spektar.

Old Scool Nude Lip Pencil

Olovke za usne u nude nijansama ne koristim često, nekako kao da mi nije vrijedno “gnjavaže” jer nude ruževe ne smatram problematičnima niti u jednom smislu ali shodno trendu i mom eksperimentiranju nekako sam čak nekoliko njih jako zavoljela. Postojane su i pigmentirane a kako ostavljaju mat finiš na usnama jednostavno je bilo nemoguće da mi se ne svide.

Maybelline New York – 132 Sweet Pink

Kako i sam naziv govori u sebi sadrži ružičaste tonove i nijansa ove olovke bi mogla proći pod onom definicijom “my lips but better” jer usprkos ružičastim tonovima na meni ova nijansa izvlači note breskve. Smatram da bi stajala lijepo svim osobama svijetle maslinaste puti.

Max Factor – 02 Pink Petal

Ista stvar kao i sa prethodnom olovkom samo je u ovoj izostao trag ružičaste u potpunosti, bilo da olovku nanesem na ruku ili usne, no kako na usnama djeluje prirodno i lijepo definitivno će biti učestali odabir za mene za neki “no make up” look.

Debby – 8 & 6

Debby olovke jako volim i o njima sam pisala u ovom postu jer uz dvije navedene imam još četiri nijanse. Odličan omjer cijene i kvalitete jer za 35kn dobijete mekanu olovku koja je postojana satima na usnama bez nužnih popravaka. Nijansa 8 vuče na smeđe tonove a nijansa šest na taupe tonove ali obje na mojim usnama imaju prolaz za definiciju nude. Rekla bih također da je nijansa 6 idealna uz neki smokey look dok je 8ca idealna za svakodnevni look naročito tokom jeseni.

Essence – 06 Satin Mauve

Jedina od navedenih olovka u kojoj su zaista i vidljivi ti tragovi ružičaste i za koju bi rekla da je možda zapravo kombinacija Debby 6ce i 8ce te je kao takva možda najbolji izbor za osobe svijetle a maslinaste puti.

Maybelline New York, debby, Essence, Max Factor lip pencilNude lip pencil swatches

Ruževi su uvijek moj prvi izbor i zaista ih imam čak možda i previše ali sam iznenađena koliko malo nude nijansi posjedujem. Zapravo, kada uzmem u obzir da je lutrija kada ja naletim na nude nijansu koja mi pristaje to čuđenje izostaje zapravo.

Bobbi Brown, Deborah Milano, Rimmel London, Bourjois, Essence

Bobbi Brown – 22 Sandwash Pink

Definitivno “my lips but better” nijansa na mojim usnama s napomenom koliko ja zapravo mogu naći najsličniju nijansu mojim usnama. Zagasiti tonovi ove ružičaste nijanse zaista su za mene pun pogodak.

Deborah Milano – 17

Ova nijansa 17 je gotovo dupe za Bobbi Brown ruž, razlika je samo u finišu koji je kod ovog ruža mat te je isti za svega jedan ton svjetliji ali i dalje se tu nazire zagasita nijansa ružičaste a po mom mišljenju ovaj ruž bi bio moj odabir kada bi kopirala KJ look sa nude ružem.

Rimmel London – 19 Kate

Nijansa ovog ruža kreće se više u smjeru nijansi breskve te je puno svježiji ili barem daje više svježine licu od prethodna dva. Također, više se i ističe na usnama i zaista je na samoj granici da li uopće može proći kao nude ali kako ja izbora nemam i prihvaćam ono što može proći i ovaj se ruž našao na popisu mojih najdražih nude nijansi.

Bourjois – 07 Nude-ist

O ovom ružu i preostalih pet nijansi iz Velvet linije pisala sam u ovom postu. Osim visoke pigmentacije i postojanosti ovaj ruž je zaista krasna nude nijansa koja će pristajati manje više svima i zaista teško da ćete pogriješiti jer isti sadrži zaista širok spektar tonova u sebi.

Essence – 02 Keep calm & Go For A Walk

Ukoliko vam je prethodno spomenuti Bourjois Nude-ist ipak pretaman da bi prošao kao nude nijansa kod vas, tu je alternativa u jesenskoj limitiranoj Essence kolekciji. Također tekući ruž kao prethodno spomenuti, također lijepo pigmentiuran i solidne postojanosti. Nekako po meni tipična zagasita nude nijansa sa kojom bi trebalo pri kupovini biti oprezan jer bi na nekome mogla izgledati poput korektora ali ako vam sjedne uz ten nemojte ju propustiti jer sa istom bi zaista zaokružila priču o old school nude nijansama koliko mi se svidjela.

Old School Nude LipstickNude lipstick swatches

To bi bio moj odabir a sada me zanima vaš odabir i imate li i vi problema pri odabiru nude ruževa/olovki za usne?

Tagovi: ,