Favoriti ljeta ’17 | Njega lica & tijela

U današnjem postu donosim popis svojih ljetnih favorita iz kategorije proizvoda za njegu lica i tijela. Iako sam slobodno mogla proširiti popis, ipak sam se držala samo onih proizvoda koje sam koristila svakodnevno i koji su mi bili od velikog značenja, također, fokusirala sam se na isprobavanje nekih meni novih proizvoda kako se ne bi iz posta u post ponavljala s istim proizvodima. Naravno, naći će se tu i poneki dobri “stari” favorit bez kojega ne mogu ali to mi nećete zamjeriti. Više detalja u nastavku posta.

Njega lica

Moja koža je mješovita ali tijekom ljeta ona postaje masna i problematična, iako se godinama trudim pronaći savršenu formulu da spriječim problematiku masne kože nikako da istu dokučim. Uglavnom, ovo ljeto moram priznati i nije bilo tako strašno po pitanju pojave upalnih procesa ali zato su mi se na području čela kao i pretprošle godine pojavile hiperpigmentacijske mrlje. Uglavnom, prema opisu tip moje kože zaista je kompliciran ljeti i teško je pronaći savršenu rutinu stoga često eksperimentiram s više proizvoda i ono što vidim da koži odgovara zadržim, kada joj prestane odgovarati nastavim sa eksperimentiranjem, to je naime jedini način da se adekvatno pobrinem o svojoj koži.

Početkom ljeta prestala sam s korištenjem beauty gadgeta za čišćenje lica, naime, tijekom zime i proljeća napravila sam dosta agresivnih tretmana koji su ostavili trag osjetljivosti stoga sam posljednja tri mjeseca šminku skidala kroz tri koraka; prvi korak je bio čišćenje vlažnim maramicama ili micelarnom, potom bi uslijedilo ulje za skidanje šminke a naposljetku gel za umivanje. Zasada moram priznati da mi se jako sviđa ova rutina skidanja šminke odnosno čišćenja lica i dok god mi odgovara kao takva planiram ju primjenjivati u svojoj rutini. Što se vlažnih maramica za skidanje šminke tiče nekako najčešće posežem za Niveinim, no po tom pitanju nisam izbirljiva. Po pitanju ulja za skidanje šminke jako sam izbirljiva jer učestalo reagiram na ista, ovo ljeto svidjela su mi se jako dva od kojih je jedno Kiehl’s ulje o kojem ste mogli čitati u ovom postu a drugo je Clinique Take the day off ulje koje mi je možda draže jer je nekako lakše i puno ga manje treba, jedini je minus što nije dostupno u Hrvatskoj. Dvije pumpice dovoljne su za cijelo lice i jedna pumpica za okoloočno područje, koža nakon umivanja postaje čista i nježna na dodir. Nadalje, od svih gelova za umivanje koje sam koristila ovoga ljeta najviše su me se dojmila dva, L’Oreal Paris Pure Clay Exfoliating Cleansing Gel i Secret Key Lemon Sparkling Peeling Gel. Ova dva gela kombinirala sam naizmjenično tijekom večernje rutine, oba su podjednako dobra i odlična za masnu problematičnu kožu. Nakon umivanja koža je izuzetno glatka na dodir i temeljito očišćena te kao takva spremna za nastavak rutine njege lica.

Pri večernjoj njezi kože lica obavezno koristim Dr Dennis Gross Alpha Beta® Peel Extra Strength Daily Peel maramice zbog mrlja koje su mi se pojavile na području čela. Ovaj proizvod koristila sam pretprošle godine zbog istog problema te sam bila zadovoljna rezultatima, stoga nije bilo dileme oko toga što koristiti za suzbijanje mrlja. Nakon Alpha Beta® Peel Extra Strength Daily Peel maramica koristim Caudalie Vinoperfect Concentrated Brightening Essence tako da ga prstima utapkam u lice. Ovaj proizvod koristim pri večernjoj ali i jutarnjoj njezi lica i moram priznati da mi se jako svidio u smislu da koži pruži jednu dozu svježine. Ovaj dvojac nastavljam koristiti i u narednim mjesecima uz neke druge proizvode u borbi protiv hiperpigmentacijskih mrlja, ako vas zanimaju i ti proizvodi te sama tema svakako ostavite komentar kako bi čim prije pripremila post.

Tijekom večernje njege najčešće sam koristila Kiss My Face Pore Shrink Deep Cleansing masku koju koristim zapravo svakoga ljeta jer je najučinkovitija po pitanju dubinskog čišćenja i saniranja površine kože. Jedina mana ove maske je njen miris koji u porama kože ostaje prisutan i u naredna dva dana a to se najbolje osjeti pri jutarnjem umivanju. Uglavnom, ova maska dubinski čisti i na površinu izvlači sve što se izvući može, također na površini isušuje postojeće prištiće ali i sužava pore. Sve u svemu odličan proizvod koji je dio moje rutine posljednje tri godine. Iako na ambalaži piše da je namijenjen svakom tipu kože ja se s tom tvrdnjom ne bi složila već bi preporučila ovaj proizvod problematičnoj koži mješovitog do masnog tipa s proširenim porama.

Također, kao dio večernje njege najviše se istaknuo Verso Super Facial serum koji je vidno umanjio pigmentacijske mrlje za oko 30% u nekih mjesec dana. Ovaj serum sadrži retinol koji naravno nije preporučljivo koristiti u ljetnom periodu ali očajne situacije traže drastične postupke. Eucerin Even Brighter koncentrat nakon treće ampule više nije funkcionirao, u redu, znam da svemu treba pružiti vremena ali ja nisam strpljiva i jednostavno sam odlučila priječi na agresivniji serum koji je uvelike pomogao i s mrljom i s upalnim procesima, stoga je moja koža lica trenutno u izuzetno dobrom stanju, naravno ako isključimo mrlju posred čela. Iako sam zadovoljna serumom nisam naručila full size već nastavljam također s retinolom ali od Dr Dennis Gross-a jer se radi o provjerenom proizvodu, mada, Verso će se zasigurno vratiti u full size obliku u moju beauty rutinu negdje tijekom zime. Inače, 10ml potrajalo mi je pet i pol tjedana što je zaista pohvalno s obzirom na cijenu full size proizvoda. Nakon nanošenja Verso seruma koristila sam u istom periodu Sunday Riley Tidal enzimatsku kremu koja je definitivno pomogla po pitanju hidratacije ali vjerujem i u borbi protiv mrlje na čelu. Ova krema jako mi se svidjela jer je izuzetno lagana i koža ju brzo upija, ono posebno što mi se dopalo jest činjenica da usprkos gelastoj teksturi ne ostavlja zatezajući film na površini kože kako to obično biva s gel kremama, stoga ju iz tog razloga planiram obnoviti u full size pakiranju još ove jeseni. Idealna krema za problematičnu mješovito-masnu kožu.

Početkom ljeta naručila sam Dermalogica Clear Start paket koji sadrži putna pakiranja Dermalogica proizvoda za problematičnu kožu, nakon tog paketa naručila sam još nekoliko full size proizvoda i malo je reći koliko sam zadovoljna što sam otkrila Dermalogica proizvode. Dermalogica Clear Start Overnight Treatment fantastičan je proizvod za problematičnu kožu jer u vrlo kratkom roku smanjuje upalne procese na površini tako da ne isušuje kožu a redovitom upotrebom pojava upalnih procesa postaje sve rjeđa pojava. Koristila sam ovaj proizvod najviše tijekom srpnja jer tada mi je koža ludjela od upalnih procesa, kako sam kasnije prešla na Verso serum ovaj proizvod više nisam koristila ali nije bilo ni potrebe jer se koža doslovno preporodila. U svakom slučaju, ovaj proizvod izbacio je s trona La Roche Posay Effaclar Duo [+] proizvod jer je manje agresivan te brže učinkovit. Uz Overnight Treatment najčešće sam koristila i Matte Moisturizer koji stvarno dobro regulira višak sebuma a da ne isušuje kožu ali ima jednu veliku manu a ta je spf15 koji je zaista prenizak, no ako 15-ak minuta nakon nanošenja Matte Moisturizer proizvoda nanesete drugi (veći) zaštitni faktor ovaj proizvod u podlozi odrađivat će i dalje svoj posao učinkovito. S obzirom na to da sam u međuvremenu naručila i Dermalogica paket s putnim pakiranjima za masnu kožu otkrila sam još jedan (možda čak i mrvicu bolju) proizvod o kojem ću vjerojatno pisati kroz jesen, no ne bi bilo pošteno da nisam spomenula ovu matirajuću kremu koju sam tijekom ljeta najčešće koristila za večernje izlaske i kao takva poslužila je svrsi.

Tijekom dana (najčešće u srpnju) koristila sam La Roche Posay Duo [+] spf30 kremu ali samo u danima kada sam znala da ću većinu vremena provesti u zatvorenom prostoru, jer sve ispod spf50 meni je nedovoljno i nesigurno, i bila sam zadovoljna kako se ponaša ispod šminke. Sama tekstura nešto je malo gušća i bljeđa od varijante bez zaštitnog faktora ali obje kreme su podjednako učinkovite. Moram priznati da sam ovu kremu par puta koristila i kao podlogu jačem zaštitnom faktoru tijekom godišnjeg odmora kada bi se upalni procesi počeli nazirati. Sve u svemu jedna dobra krema za problematičnu kožu kojoj je minus činjenica da taj spf30 nije nešto veći.

Dvije okoloočne kreme vrijedne su spomena a to su Estée Lauder Advanced Night Repair Eye koju sam koristila tijekom večernje rutine i Nuxe Nuxellence Youth Revealing and Perfecting Anti-Ageing Total Eye Contour koju sam koristila tijekom jutarnje njege. Estée Lauder kremu već sam koristila u dva navrata te ostavljam link na recenziju, ali ukratko govoreći ovo je jedna njegujuća krema koja lijepo zagladi okoloočno područje i moje dehidrirano okoloočno područje jako ju voli. Nuxe krema nije dovoljno hidratantna za moje okoloočno područje stoga u podlozi traži ili serum ili laganiju kremu ali zato lijepo osvježava okoloočno područje i fantastična je podloga za makeup.

Tijekom ljetnih dana uvijek sam u torbi imala dva najbolja saveznika, jedan je bio za usne a drugi za kožu lica/tijela. Ovoga ljeta usne su mi bile jako suhe stoga sam u svakom trenutku morala sa sobom imati njegujući balzam a kao takav najboljim se pokazao Eucerin Lip Aktiv čije već drugo pakiranje koristim od lipnja. Bezbojan balzam koji sadrži spf15 ugodan je na usnama i pruža im odgovarajuću njegu, a pogodan je i kao baza ruževima. Drugi saveznik je Caudalie Grape Water koju sam špricala svaki puta kada bi osjetila da mi je doza osvježenja prijeko potrebna. Kod ove termalne vode sviđa mi se prije svega ovo limitirano pakiranje, zatim sama veličina proizvoda koja stane u svaku torbicu, raspršivač koji dozira proizvod poput maglice te sama kvaliteta proizvoda koji pruža osvježenje.

Za kraj proizvoda za njegu lica ostavila sam Derma Luxe Lash, radi se o serumu za trepavice koji koristim negdje od svibnja i sada sam na trećem pakiranju. Jedno pakiranje traje dva mjeseca a koristi se samo jednom dnevno prije spavanja. Rezultat je vidljiv u kratkom periodu i isti opstaje dok god se serum koristi a moj rezultat je toliko impresivan da se ne mogu sjetiti kada sam posljednji puta koristila umjetne trepavice, jer uz dva sloja maskare trepavice poprimaju upravo takav impresivan izgled. Jedini minus ovog proizvoda jest činjenica kada ga prestanete koristiti (što sam ja i isprobala) trepavice postaju zaista jako rijetke do mjere da se pojave rupe kao da vam otpadaju trepavice nakon ugradnje, dakle, lako postanete ovisni o ovom proizvodu.

Njega tijela

Braun epilator koristim tijekom cijele godine na područjima tijela gdje ne mogu raditi tretmane s Braun IPL uređajem, odnosno na područjima gdje imam tetovaže, no ponekad tijekom godine jednostavno preskočim epiliranje ali ljeti to nije slučaj. Obavezno jednom mjesečno epiliram ruke i bedra s omiljenim Braun epilatorom koji zaista nije bolan (na ljestvici od 1 do 5 upotreba Braun epilatora je na 1-ci odnosno najmanjoj jačini boli) i ono najbolje nema urastanja dlačica. Sve skupa je gotovo za par minuta a kako je uređaj vodootporna često epilaciju obavim za vrijeme tuširanja. Više o Braun uređajima možete pročitati klikom na ovaj link.

O Nivea Oil In Lotion proizvodu pisala sam u ovom postu, sviđa mi se miris, tekstura i njega te činjenica da ga koža upije za par sekundi. Ovaj proizvod bi izdvojila kao najdraži proizvod ovoga ljeta jer sam ga koristila svakodnevno te mi je pružio adekvatnu hidrataciju mojoj suhoj koži tijela.

Nakon sunčanja tijekom godišnjeg odmora kombinirala sam dva losiona, jedan sam koristila i prethodna dva ljeta te nije bilo razloga da ga preskočim i ove godine. Riječ je o Nuxe Sun Refreshing After-Sun Lotion proizvodu koji je došao kao gratis proizvod pri kupovini Nuxe proizvoda na Sophia web shopu. Ovo je jedan hranjivi losion koji na koži osim hidratacije ostavlja i prekrasan prepoznatljiv miris Nuxe ulja. Uz ovaj losion koristila sam i Linea Sole Verattiva lagani balzam na bazi aloe vere te potrošila čak dva pakiranja istoga. Sviđa mi se jer je izuzetno lagan, miris je decentan te zbog činjenice da sam korištenjem ovog proizvoda preskočila guljenje kože a boja je postojana tjednima. Sve u svemu, ovaj duo ponavljam i dogodine.

Nuxe Huile Prodigieuse ulje nezaobilazan je dio moje njege tijela, tijekom ostatka godine koristim klasičnu varijantu a tijekom ljeta obavezno koristim varijantu sa zlatnim česticama. Ovo ulje dobilo je novu formulu koju tek planiram isprobati ali moram priznati da sam ja zadovoljna i ovom dobro nam znanom klasikom koja je prekrasna pod prstima pri nanošenju, još ljepša nakon nanošenja na koži i zbog činjenice da efekt šljokica ostaje postojan do tuširanja. Miris je kruna ovoga ulja koje koristim na koži tijela ali i na kosi.

Rexona proizvode koristim posljednjih nekoliko mjeseci ali moram izdvojili dvije varijante u spreju; Rexona Motion Sense Invisible B+W za muškarce i za žene. Oba spreja podjednako mi se sviđaju i razlikuju ih samo mirisi no meni oba odgovaraju, oba su pouzdana i ne ostavljaju mrlje na odjeći, meni je to sasvim dovoljno da ih favoriziram.

Njega tijela tijekom sunčanja

Linea Sole Verattiva Anti-age aktivator za brzo tamnjenje koristila sam svakodnevno na odmoru prije i poslije nanošenja zaštitnog faktora po tijelu. Lagana i nemasna formula na bazi aloe vere idealna je za korištenje ako niste fan pekmeza i sličnih masnijih proizvoda jer smatram da obavlja svoj posao sasvim solidno, možda ne inzenzivno kao neki proizvodi ali ja sam sasvim zadovoljna rezultatom. Time više što se proizvod aplicira sprejem.

Piz Buin Tan & Protect spf30 i Instant Glow spf30 dva su proizvoda koje sam koristila prije par godina i drago mi je da sam ih ponovo kupila ove godine jer je ljubav obnovljena. Tan & Protect zaštitno mlijeko za ubrzanu preplanulost lijepo se nanosi, nije masno i radi ono što je navedeno na deklaraciji, dakle, definitivno ubrzava proces tamnjenja. Instant Glow sprej za sunčanje sa sjajnim efektom također obavlja fantastično svoj posao, lako se nanosi a zbog spreja pod tlakom bez problema i sami pokrijete zaštitu leđa, također, važno je za spomenuti da su zlatne čestice koje ostavlja na koži postojane i nakon kupanja te su slične česticama koje se nalaze u Nuxe ulju. Oba proizvoda lijepo njeguju kožu i ovo je prvo ljeto da sam preskočila fazu teške dehidracije i guljenja kože.

Ovim završavam ovaj popis favorita u kategoriji proizvoda za njegu lica i tijela a u pripremni je post s favoritima za njegu kose i omiljenih ljetnih parfema. Ako ste preskočili prethodni post u kojem je popis ljetnih makeup favorita ostavljam vam link., također, ako postoje favoriti iz ove kategorije i kod vas slobodno ih napišite u komentarima?!