… one smoothie please …

Kategorije: Lifestyle, Recepti

Obožavam smoothie iz jednostavnog razloga – to je obrok u čaši.

Često ujutro kada ne stignem sjesti za stol i u miru doručkovati ili kasno uvečer kada me ulovi želja za slatkim, prvo što mi padne na pamet je jedan dobar smoothie koji sadrži dovoljno korisnih sastojaka da me održi sitom do ručka ili utaži tu želju uvečer kada mi zaista nije vrijedno posegnuti za nečim nezdravim.

Postoji čitav niz kombinacija, što slatkih što onih nešto neutralnijih okusa a u zadnje vrijeme tu su i isključivo povrtne kombinacije … dakle, izbor je neograničen a što je najbolje sve što vam treba je jedan dobar blender a u nekim varijantama će i sokovnik biti sasvim dovoljan te svježe voće/povrće.
Tokom zime je ipak nešto ograničeniji izbor namirnica pa se zaista trudim iz nekih osnovnih sastojaka izvući ono najbolje a u tome mi najviše pomaže internet i čitav niz recepata. Zadnja stranica koju sam tek nedavno otkrila a nudi jako jednostavne i kvalitetne recepte je Yummly koju vam preporučam da svakako posjetite.

Meni najdraži smoothie u posljednje vrijeme je upravo ovaj od banane koji je toliko zasitan da mi ponekad zamijeni i večeru. 
Kako volim hladnije smoothie imam naviku smrzavanja voća, ne uvijek i sa svakim voćem ali recimo banane najviše volim u smrznutoj varijanti kada radim smoothie u kojem su baš one baza. Datulje obožavam i zaista zaokružuju okus banane kao i kokosovo ulje, cimet i sjemenke (po vašem izboru) te uz bademovo mlijeko čine zaista zdrav i dovoljno obilan doručak/večeru a što je najbolje od svega ako padate na slatko (kao ja) svakako ćete se pronaći u ovoj varijanti.
Smoothie … kako ih vi radite, imate li koji dobar recept ili preporuku stranice sa istima ???

Ivana
lp
Tagovi: ,