Non Beauty Favourites #11

Mislim da je lipanj mjesec koji zaista najbrže prođe u čitavoj godine ali meni to ne smeta jer kada prođe lipanj znam da slijedi uživanje u ljetnim blagodatima koje ja jedva čekam. Danas vam donosim nekozmetičke favorite mjeseca a u petak kozmetičke favorite mjeseca te se radujem čuti i vaše favorite.

5 fashion favourites

Mango torbu sam nosila svakoga dana i zaista obožavam ovu malu torbicu koja je svojim dimenzija savršena za moje potrebe a dok ju nosim imam osjećaj kao da je nema. Obožavam ju i mislim da bi ova torba mogla postati favorit godine.
6 random favourites

Nedavno sam se počastila sa novim objektivom a riječ je o Canon objektivu EF50mm f/1.8 II koji me veselio tokom čitavog mjeseca. Zaista je zanimljiv način na koji se fotka sa njim a fotografije su besprijekorne, barem kada su u pitanju portreti i proizvodi vezani uz blog.
7 dolce gusto favourites 8 coffee favourites

Također sam se počastila sa Dolce Gusto aparatom za kavu, riječ je o modelu Melody 3. Aparat je jednostavan za korištenje i održavanje a kava je prefina. Meni osobno je najdraža Latte Macchiato kava u šalici sa gornje fotografije koju obožavam jer je idealna svojom veličinom baš za ovu kavu a kako je riječ o prozirnom staklu jednostavnije doziram količinu mlijeka i kave. Natpis na šalici je dodatni plus.
9 drink favourites

Arizona ledeni čajevi su najbolji ledeni čajevi koji postoje, posebice ova tri okusa. Ljeti je ovo moje najdraže piće koje jednostavno moram imati u frižideru.
10 food favourites

U prošli favoritima natuknula sam kako sam se okrenula zdravijoj prehrani i zapravo mi ide dobro. Znam da čajevi iznad nisu u toj kategoriji ali ne pretjerum sa njima i oni su mi ostali kao jedino piće (a da to nije voda) koje pijem. Nadalje, izbacila sam sve slatkiše te ih zamijenila voćem (gdje je lubenica na prvom mjestu) ali u onim kriznim danima počastim se sa 3-4 datulje koje mi zaista ublaže želju za slasticama. Još je jedna slastica tu koja mi ublaži želju za slatkim a to je Vega Protein Smoothie sa okusom vanilije koji u kombinaciji sa smrznutom bananom, žlicom maslaca od kikirikija i mlijekom badema/kokosa i sl. čini najfiniji sladoled ikad.

Kada smo završili sa slasticama prelazim na konkretnije proizvode gdje se ponovno našao Sparov humus ali ovaj puta i u kombinaciji okusa patliđan-cikla-klasični mada i dalje favoriziram okus sa curryem. Nadalje, trudim se ne soliti jela a kako ista ne bi bila bljutava koristim dosta soja umaka i to varijantu sa manje soli ali kada mi treba puniji okus koristim alternativu soji a to je Aminos umak. Iako nisam fan mliječnih proizvoda s obzirom da meso jedem sve manje i manje nekako mi mliječni proizvodi nadoknađuju taj gubitak mesa. Da se razumijemo, ja volim meso i jedem meso i neću ga se odreći samo u ovoj fazi meso koje ja volim i inače jedem nije u sklopu jelovnika prema kojem se hranim. Naime, problem sa mesom kod mene je što moj jelovnik sadržava puno piletine i puretine a ja perad ne volim dok volim sve ostalo pa se držim jednom tjedno piletine i jednom do dva puta tjedno teletine. U svakom slučaju, Garden dućan ima vrhunsku ponudu odličnih mliječnih proizvoda od kojih bi izdvojila Andechser sirni namaz i Andechser grčki jogurt koji su prefini.
11 favourites food

Trudim se ne koristiti ulje ali kako jedem puno različitih salata u njima mi jednostavno nedostaje malo ulja a kako bi ga što lakše dozirala još prije godinu dana kupila sam staklenku sa štrcaljkom za ulje u koje stavljam svoje maslinovo ulje (pod tim svoje mislim na ono koje kupujem zadnje 3-4 godine) te tako lakše doziram znatno manju količinu ulja a ista se sasvim dovoljno rasprši po salati. Postoji alternativa u Plodinama a to je ovo maslinovo ulje sa fotografije koje se dozira poput laka za kosu mada meni ne odgovara okus tog ulja pa ga koristim isključivo za tavu odnosno kada nešto želim prepržiti a da pri tome koristim minimalnu količinu ulja. Uglavnom, obje varijante su mi jako puno pomogle u proteklim tjednima.
12 homemade icecream favourites

Za kraj sam ostavila Ikea posudice za oblikovanje sladoleda koje su mi otkriće jer zapravo jedem vrlo ukusan sladoled sa jako malo kalorija i ono što je najbolje znam što je u njemu.

To su bili moji mjesečni nekozmetički favoriti a sada me zanimaju vaši? Isto tako, da li pazite što jedete i imate li kakav recept za podijeliti ili kakav savjet? Uživate li u blagodatima ljeta i obilju svježih namirnica?