Beauty Spring Selection – proljetna njega lica

Kako sam i najavila ovog tjedana donosim seriju postova, naime u tim postovima ću predstaviti svoj proljetni kozmetički odabir. Smatrala sam da je zgodno složiti popis i podijeliti ga u više postova po segmentima preparativa, dekorativa itd … a možda se i vama nešto svidi ;).

Danas krećem sa preparativom u segmentu njege lica.

Krećem sa osnovom a to je čišćenje lica.
Nedavno sam kupila Clarisonic Mia2, vodeći aparat na tržištu za čišćenje kože lica koji je u potpunosti izgurao sa trona moje obožavane pilinge te uvelike unio promjenu u mojoj rutini čišćenja lica.
“Clarisonicova sonična metoda istovremeno je nježna i moćna: uklanjanja nečistoće i omogućuje učinkovitije prodiranje proizvoda za njegu kože.
Klinički su rezultati pokazali da se korištenjem aparata postiže poboljšano upijanje, a uklanjanje make-upa, nečistoća i masnoća šest je puta učinkovitije od čišćenja lica rukom.
Rezultati su fantastični: preobražava teksturu i smanjuje pore, a ten postaje ujednačeniji, blistaviji i mekši i to za samo 60 sekundi korištenja dnevno!” … više na KLIK
Neću još jedan period raditi recenziju jer ga koristim tek nešto više od mjesec dana no svakako će prije ljeta ista biti objavljena sa više pojedinosti.
Ono što bi za sada željela istaknuti jest da je razlika očigledna, kako površinski tako i dubinski. Zazirala sam od čišćenja lica četkom no sada mi je samo žao da nisam prije posegnula za ovim proizvodom. Naime, kako je moja koža dubinski čišća samim time čišća je površina te su nepravilnosti znatno smanjene, uz to je i ten ujednačeniji a čini mi se pore upola manje vidljive. U konačnici, naglasak je na čistoći kože a ako je taj segment adekvatno pokriven i sve ostale je znatno lakše.

Još jedan odličan proizvod za dubinsko čišćenje je Vichy novitet iz linije Normaderm – Night Detox, no kako sam o njemu već objavila svoje prve dojmove (KLIK) neću sada duljiti. 
U kratkim crtama, noćni tretman za mješovitu do masnu kožu s nepravilnostima, koji svojim svojstvima dubinski čisti kožu.

Desert Essence Oil Control Lotion, idealan omjer cijene i kvalitete proizvoda za mješovitu do masnu kožu koja je sklona dehidraciji.
Ovaj losion volim jer matira ali opet ne pretjerano na odnosu na neke kreme kojima sam naklonjena, zapravo, nije mi još nužno izrazito matiranje a i koža je još uvijek pod utjecajem zime te ne želim prenaglo sa hidratantne kreme preći na matirajuće. 
Ugodno balansira moje potrebe za dubinskom hidratacijom i površinskim matiranjem što je meni za proljetni period idealno. Krema je dostupna na iHerb.

Koliko god da mi još sada u ovom periodu nije potrebno izraženo matiranje toliko ipak želim biti spremna za ljetni period kada je moja koža u jednoj definiciji izrazito masna i problematična. Da bih se adekvatno pripremila pomalo dodajem svojoj dnevnoj rutini proizvode namijenjene isključivo mješovitoj/masnoj i problematičnoj koži poput Skin Balancing linije koju potpisuje Paula’s Choice brand.

Kako sunce postaje sve prisutnije i intenzivnije tokom dana vrijeme za konkretne zaštitne faktore posebno osobama (tu sam uključena i sama) koje su sklone alergijskim reakcijama na sunčeve zrake. Kod mene se te reakcije pojave isključivo u predjelu dekoltea te u svrhu preventive krenem sa Beta Carotene već krajem zime (veljača).
Obično upravo te kreme sa zaštitnim faktorima stvaraju probleme po licu a i k tome većina ih je jako masna, stoga sam jako dugo tražila kremu sa visokim zaštitnim faktorom a da ista odgovara mojoj koži lica. Osobno mom mješovitom do masnom licu odgovara La Roche Posay Anthelios XL gel krema, ne stvara mi iritacije te nije masna a sadrži zaštitni faktor 50 – idealna.

Okoloočna njega mi se nastavlja još od zime s obzirom da volim potrošiti okoloočne proizvode do kraja za adekvatnu recenziju.
Sisley okoloočna maska bezobrazno skupa ali vrijedi i zaista joj ja ne mogu još uvijek naći povoljniju alternativu. Nikel okoloočni serum je moj favorit zime s obzirom na omjer cijene i kvalitete a Bobbi Brown hidratantna krema mi tokom zime nije bila dovoljna no mislim da je za proljeće kao stvorena.
Isto tako, obratite pažnju koje su vaše potrebe za okoloočnom njegom koju ja konstantno rotiram upravo prema potrebama godišnjeg doba.
U konačnici, kompletna njega lica se treba bazirati na vašim potrebama jer zaista postoji bezbroj varijanti u kojoj vam fazi lice može biti trenutno, naročito zbog činjenice da smo u fazi prelaska s jednog godišnjeg doba na drugo, barem moja koža tada najviše reagira.
Proljeće je varljivo te ne trebate prenagliti sa promjenama u vašoj rutini njege lice već se tek postepeno pripremati za ljeto.
Kako izgledaju vaše pripreme te koji su kozmetički proizvodi na vašem popisu ?
Ivana
lp