Poliklinika Bagatin

Njega kože lica za mene je uvijek bila na prvom mjestu. S obzirom na moj mješoviti tip kože koji je u mladosti bio izuzetno problematičan nije ni čudno da mi je baš njega kože lica oduvijek bila na prvom mjestu. Iako sam se oduvijek brinula o svojoj koži na adekvatan način neke pojave jednostavno ne možemo spriječiti ali naravno da na više manje svaki problem danas možemo utjecati. Iako sam ja svojom kožom lica zadovoljna zanimalo me na što bi trebala obratiti više pažnje po pitanju njege. Uređaj zvan VISIA koji je dostupan u Poliklinici Bagatin, pomogao mi je u analizi kože lica.

Nedavno sam posjetila Polikliniku Bagatin na adresi Grada Vukovara 269a u Green Gold Tower centru u Zagrebu, više detalja o poliklinici možete saznati na njihovoj službenoj web stranici www.poliklinikabagatin.hr . S obzirom da sam za Polikliniku Bagatin čula sa više strana samo pohvale nije bilo dileme gdje otići na analizu kože jer znala sam da ću dobiti samo najbolje savjete.

3 Poliklinka Bagatin 1 Poliklinika Bagatin 2 Poliklinika Bagatin 4 Poliklinika Bagatin

VISIA sustav koristi višespektralni prikaz i analizu kako bi dohvatio ključne vizualne informacije za šest područja koja utječu na zdravlje i izgled vašeg tena: bore, mrlje, pore, jednakost tena (varijacije boje tena), porfirini (prisutnost bakterija u porama) i UV točke (karakteristike fotooštećenja, tipične za pretjerano izlaganje suncu).

VISIA također pruža informativnu usporedbu karakteristika vašeg tena s tenom žena iz baze podataka koja u sebi sadrži tisuće i tisuće profila. Iscrpne informacije pomažu specijalistima da vam predlože optimalne tretmane i načine za njegu kože koji su ispravni za vas. Kod prvog tretmana dobijete iscrpno i detaljno izvješće o koži zajedno s fotografijama i preporukama proizvoda i tretmana za regeneraciju, pomlađivanje ili liječenje različitih problematika kože. Kompjuter će pohraniti detalje o vama tako da nakon niza tretmana možete vidjeti kako vam se koža poboljšala.

VISIA profesionalna analiza kože lica prikladna je za sve tonove i vrste kože. Ovaj sustav pruža jednostavne i razumljive izvještaje te preporuke za preventivno i dopunsko djelovanje, a sve više se diljem svijeta rabi i kao edukacijski alat za upoznavanje s pravilnom zaštitom od sunca. Koristi od VISIA sustava imaju i mlade osobe koji su obično bezbrižne i teško ih je u nešto uvjeriti. Oni su često izloženi riziku oštećenja kože od sunca u tim godinama te ih vizualna demonstracija starenja kože VISIA sustavom može potaknuti na preventivno djelovanje.

1 Visia Bagatin

Uređaj VISIA pozitivno me iznenadio u smislu da je otkrio neke moje tajne, primjerice kako sam nekada u mladosti zanemarivala zaštitni faktor te svoje okoloočno područje pa se danas nekoliko godina kasnije mogu vidjeti posljedice. Pore za koje sam smatrala da i nisu preveliki problem jer nisu toliko vidljive ispostavilo se da ipak jesu moj najveći problem. Naime, u nastavku slijede slikovni prikazi moje VISIA analize na kojima se može vidjeti stanje moje kože (smještaj i dubina bora, pigmentne promjene, krvožilne promjene tj crvenilo, širina i stanje pora, posljedice UV oštećenja i prisutnost porfirogenih bakterija) u obliku postotaka koji se uspoređuje sa rezultatima svih korisnika u bazi, što je postotak veći rezultat odnosno stanje kože je bolje.

2 Visia Bagatin 3 Visia Bagatin 5 Visia Bagatin Visia analiza kože Bagatin pore i bore VISIA

Pore su se dakle pokazale kao najvećim problemom ali uz bok problemu sa porama istaknute su i nepravilnosti na površini kože koje su uzrokovane oštećenjima od sunca a dobila sam sada i potvrdu kako su moje bore prisutne i izražene na okoloočnom području. Tekstura kože lica je u odličnom stanju te koža ne pokazuje problem crvenila osim u tragovima na području oko nosa no to pripisujem problemu sa sinusima.

6 Visia Bagatin

Nakon analize kože preporučeni su mi adekvatni tretmani te proizvodi iz Reviderm linije koja je dostupna u Poliklinici Bagatin. Sa tretmanom sam krenula odmah a isti je tekao ovim redom;
1.Faza: Čišćenje lica – Cleansing Foam i Facial Cleanser za skidanje nečistoća i odmašćivanje lica i vrata
2.Faza: Enzimatski peeling u dvije faze: Enzim Foam Powder i Gentle pH Balancer – za dubinsko uklanjanje nečistoća i odlična priprema za fazu mikrodermoabrazije
3.Faza: REVIDERM Mikrodermoabrazija
4.Faza – ultrazvuk, 10 minuta za uklanjanje crvenila, podizanje cirkulacije i za bolju penetraciju aktivnih sastojaka
5.Faza: Ampula – Hydro 2 Infusion Serum za dubinsko vraćanje vlage u potkožje
6.Faza: Silver Detox maska sa srebrom – za smirenje upalnih procesa i smirivanje kože – 10 min djelovanja na kozi
7.Faza: Nanošenje završne njege, Oleosa Fluid za regulaciju lučenja sebuma i dugotrajno vlaženje.

7 Bagatin 8 Bagatin 9 Bagatin 10 Bagatin 11 Bagatin 12 Bagatin 13 Bagatin 14 Bagatin 15 Bagatin 16 Bagatin 17 Bagatin

Tretman je bio izuzetno ugodan a rezultat se mogao vidjeti po završetku u vidu pora koje su izgledale znatno uže, posebno neke koje su se isticale na području nosa koji je zapravo najproblematičnio dio lica. Vjerujem da bi se ovaj moj problem sa proširenim porama znatno poboljšao ukoliko bi na tretmane odlazila redovito. Posebno me dojmila REVIDERM Mikrodermoabrazija koja je zapravo i zaslužna za rezultat već pri prvom tretmanu. Efekt zaglađenije kože, mekše na dodir te užih pora potrajao je nekoliko narednih dana i bio je vidljiv do te mjere da sam u tom periodu koristila isključivo toniranu kremu da mi ujednači ten jer nikakva podloga za jačim prekrivanjem nije bila potrebna.

5 Poliklinika Bagatin 6 Poliklinika Bagatin 7 Poliklinika Bagatin

Ugodan ambijent te stručno osoblje Poliklinike Bagatin poticaj su da se vratim ponovo te isprobam i druge usluge iz njihove ponude koje i vi možete pogledati na njihovoj službenoj web stranici www.poliklinikabagatin.hr . Svakako mislim poraditi po pitanju problema na koje mi je ukazala analiza kože na uređaju VISIA te ću za nekoliko mjeseci provjeriti da li se trud isplatio na način da ponovim analizu. Reviderm kozmetika također me zainteresirala s obzirom da je tretman odrađen sa istom koja je zaista godila mojoj koži.

8 Reviderm 9 Reviderm 10 Reviderm

*u suradnji sa Poliklinikom Bagatin