Clinique Dry-Form Antiperspirant – Deodorant

Prije nešto više od dva mjeseca dobila sam na poklon Clinique deodorant od drage prijateljice Lane, ukoliko se želite podsjetiti na taj specijalni “NewIn” post kliknite na link 😉 .

Upravo mi je Lana jedne prilike rekla da joj je ovo definitivno najbolji deodorant i ja sam ga imala u planu kupiti no ona me pretekla … hvala draga 😉 .

Radi se o antiperspirantu – dodorantu koji dolazi u pakiranju od 75ml i kod nas je dostupan po cijeni od 179kn.
Kako sve više pažnje pridajemo sastojcima jer sve više uviđamo na osjetljivost naše kože proizvodi poput deodoranata su birani sa sve više pažnje, stoga ću i ja odmah istaknuti sastojke ovog deodoranta pa ćete se vi prepoznati da li je ovo proizvod ali i recenzija sama po sebi za vas.
Active Ingredient: aluminum chlorohydrate 20.0%. Other Ingredients: purified water, urea, silica, alcohol denat., glycine, aluminum chloride, butyl stearate, sodium lauroyl sarcosinate, alcloxa, benzethonium chloride, trisoidum edta, methylparaben, propylparaben, butylparaben.

Kao što već znate, meni sastojci kao takvi i ne predstavljaju preveliku prepreku no to ipak nije slučaj baš sa svim proizvodima ali recimo po pitanju dedoranata zaista to neće biti presudno.

Deodorant je bez mirisa i bijele je boje za koju bi voljela reći da ne ostavlja tragove ali ja sam primijetila da je to ipak slučaj no u pranju mrlje nestaju bez problema.
Zaista ga treba malo a djelotvoran je besprijekorno. Ne iritira kožu već baš naprotiv pruža osjećaj ugode.

Pakiranje u kojem dolazi je kompaktno i funkcionalno jer sa donje strane istiskujete proizvod van a sa poklopcem (kojega nipošto po otvaranju nemojte baciti) vračate proizvod natrag unutra pritiskajući ga. Uglavnom, mislim da poklopac dobro dođe jer je ipak više higijenski vračati proizvod sa njim a i sprečava eventualnu mogućnost isušivanja.
***
Koristila sam ovaj proizvod ujutro i navečer a između nije bilo potrebe jer zaista bi regulirao znojenje te neutralizirao mirise. Nisam primijetila nikakve iritacije. Nakon depiliranja djelovao bi potpuno umirujuće na koži. Usprkos činjenici da bi koristila dvaput dnevno količina je potrajala više od dva mjeseca a prema mojoj procjeni mislim da sam još mjesec dana osigurana zalihom stoga mi je cijena opravdana.
Jedini minus koji bi istaknula bila bi činjenica da iako ne bi trebao ostavljati mrlje on ih ostavlja :/ … ali opet ponavljam da pranjem nestanu bez problema tako da onda to i nije problem.
Iako zaista nikada nisam preferirala deodorant bez mirisa moram priznati da sam iznenadila samu sebe koliko sam oduševljena baš tom činjenicom i mislim da će mi ubuduće izbor padati baš na takve.
Svakako mislim da je ovo proizvod u koji vrijedi uložiti pa makar da je pri ruci za one stresne situacije ukoliko tada imate problema sa prekomjerenim tj nekontroliranim znojenjem
Iako nisam pobornik precijenjenih deodoranata i uvijek ću prije posegnuti za jeftinijom varijatom možda nije loše imati ovakav proizvod pri ruci zaista za neke stresnije situacije no opet ako se zaista borite sa prekomjerenim znojenjem mislim da nije vrijedno patnje … kakvo je vaše mišljenje??
lp