LOTD #12 | Zima/Proljeće 2016

Kategorije: Kozmetika, Look, Makeup

Kako se zima privodi kraju tako polagano sve manje koristim hladnije zimske nijanse pri šminkanju. Moram priznati da ja nisam fan proljetnih kolekcija, posebno onakvih kakve kozmetičke kuće posljednjih godina lansiraju na tržište. Teško je odmah sa zime prijeći na ljetne brončane nijanse a ako kao i ja niste fan svih mogućih pastelno cvjetnih tonova tada tu odlično posluže mat zemljani tonovi koje sam koristila za današnji look.

nude lips Anaviglam Smokey eyeS obzirom da još postoji mogućnost dehidracije kože lica potaknute raznim podlogama na licu moram priznati da se još držim bogatijih formula te tako zaobilazim i mat finiš. Bobbi Brown Vitamin Enriched Face base vjerni mi je saveznih ove zime jer lice lijepo pripremi za nadolazeću podlogu a istu čini postojanijom te mi pod kontrolom drži i višak sebuma na t-zoni. Giorgio Armani Luminous Silk tekući puder u nijansi broj 4.5 idealna je nadopuna prethodno spomenutoj bazi i zapravo se ova dva proizvoda jako lijepo nadograđuju na mojoj inače mješovitoj koži ali opet ponavljam, u zimskom periodu naginjem više ka dewy finišu a eventualno matiranje odradim sa proizvodima za fiksiranje.

Ove zime sam imala velikih problema sa podočnjacima koji su sve izraženiji ali kao saveznike u rješavanju tog problema od velike su pomoći bili Giorgio Armani proizvodi, Maestro Eraser u nijansi 2 i High Precision Retouch također u nijansi 2. Sve zajedno bi fiksirala sa Soap&Glory Kick Ass puderom iz seta sa okoloočnim korektorom.

MAC Blot Powder Pressed u nijansi Medium Dark najčešće bi koristila za fiksiranje makeup-a na licu no nekako sam zazirala od tog mat finiša pa bi lagano prešla preko lica i sa Hourglass Ambient Lighting puderom u nijansi Diffused Light, no eventualne popravke tokom dana radila bi sa MAC Blot puderom.

Kat Von D Shade+Light Contour paleta moja je opsesija u posljednje vrijeme jer prve dvije nijanse u paleti su toliko savršene da mi je žao što ne postoji mogućnost kupovine zasebne nijanse jer ja bih zasigurno napravila zalihu. Uz Kat Von D opsesiju moram priznati da u posljednja dva mjeseca nisam izašla iz kuće a da nisam na lice stavila Becca Shimmering Skin Perfector Pressed u nijansi Moonstone iako sam ga se prestrašila kada sam ga prvi put otvorila jer ja nisam osoba od nametljivih highlightera no ovaj je toliko savršen da ne marim, jednostavno lice nije isto bez njega. Hourglass Ambient Lighting rumenilo u nijansi Dim Infusion je također proizvod od kojeg se ne odvajam proteklih mjeseci i moram reći kako je na mojoj imaginarnoj HG listi ono upravo postalo moje HG rumenilo.
make up lookarabic eye makeupmakeup lookS obzirom da sam uz Kat Von D paletu za konturiranje nabavila i Shade & Light Eye Contour paletu ne moram vam ni govoriti koliko sam i njome oduševljena. Jako mi se sviđaju Kat Von D teksture proizvoda jer se blendaju sa lakoćom i ukoliko si želite jednu paletu sa mat sjenilima onda si definitivno nabavite ovu jer zaista vrijedi sve pažnje koju dobiva širom svijeta.

Iako sam tokom čitave prošle godine koristila samo MAC olovku za oči u nijansi Teddy i tako doslovno izbacila crnu olovku za oči, početkom godine shvatila sam da je vrijeme da počnem koristiti ponovo sve one silne crne olovke za oči koje samo stoje posljednjih mjeseci u kutu i skupljaju prašinu. Nije bilo mjesta razmišljanju, odmah sam posegnula za meni najdražom a to je Chanel Stylo Yeux Waterproof Noir Intense olovka koja je po mom mišljenju najpouzdanija crna olovka na tržištu.

Dior Diorshow Maximizer primer za trepavice otkrila sam tek prije nešto više od 3-4 mjeseca ali od tada ga više ne ispuštam iz ruke. Moje trepavice su vidno oslabile u posljednjih godinu dana i iako i dalje imaju gustoće i dugačke su, na žalost dosta su ravne pa je uvijanje i držanje postignutog efekta jako teško. Tu nastupa ovaj primer koji je savršen upravo za uvijanje trepavica i zadržavanje forme a uz to on i njeguje trepavice pa su svakodnevnim korištenjem rezultati vidljivi već nakon dva mjeseca. Nakon nanošenja primera na trepavice nanosim maskaru, u posljednje je vrijeme to najčešće Yves Saint Laurent Mascara Volume Effect Faux Cils koja zapravo trepavice čini intenzivno tamnima i zaista im pruža gustoću i volumen a kako je tekstura zaista jako vlažna s vremenom ova maskara postaje sve bolja i bolja jer upravo ta tekstura dolazi na svoje.

Na obrvama sam koristila novi Anastasia Beverly Hills proizvod a radi se o proizvodu naziva Brow Definer. Naime, vrlo sličan Brow Wizu ali sama “olovka” je nešto šira te koso rezana pa zapravo to izgleda kao da jednom stranom pincete ispunjavate obrve. Moram priznati da mi se Brow Wiz puno više sviđa jer je precizniji i tekstura je nekako mekša a moram priznati i da je postojaniji tako da ukoliko bi se morala odlučiti između jednog proizvoda bio bi to Brow Wiz kojega ja koristim trenutno u nijansi Taupe. Osim Brow Definer koristila sam i Bobbi Brown fiksator u nijansi Blonde koji mi se pokazao savršenim za moje obrve koje su dosta nestašne.
Winter look 2016Za kraj sam ostavila usne gdje sam koristila vrlo jednostavnu kombinaciju a radi se o dva MAC proizvoda istoga naziva, naravno već pogađate da se radi o vjerovatno najpoznatijoj MAC kombinaciji na usnama naziva Whirl, jedino što moje usne nisu precrtane kao što je to slučaj kod KJ pa je možda efekt ipak izostao. Ovu kombinaciju volim jer je mat a opet ne isušuje usne pretjerano i uklapa se manje više u svaki look te je tako nosiva i za dan i za noć. Ruž je postojaniji uz olovku u podlozi i zapravo sam jako sretna jer sam nabavila oboje s obzirom na potražnju.

Ovo je ukratko bila moja trenutna makeup rutina, ukoliko želim neki dramatičniji finiš intenzivnije naglasim kapke na način da koristim puno više crne i tamno smeđe nijanse mada ja mislim da ovaj look ima prolaz u svakom pogledu, neovisno da li idete na posao ili pak u večernji izlazak.

Kakav look vi preferirate u ovom prijelaznom periodu?

Tagovi: