Clarins Lotus Face Treatment Oil

Već više od 50 godina, Clarins sjedinjuje znanstvena istraživanja i bogatstvo biljaka, prepoznajući njihove mirisne i ljekovite blagodati. Stvorena 1965. godine, za korištenje u Institutima ljepote, Clarinsova ulja sadrže 100% čiste biljne ekstrakte. Kombinacija su biljnih ekstrakata i esencijalnih ulja, zasnovana na načelima aromaterapije i fitoterapije, kako bi koži pružili ravnotežu.

Lotus Oil
Face Treatment Oil
100% čisti biljni ekstrakti
Za kombiniranu ili masnu kožu
Esencijalno ulje ružmarina i geranija, ekstrakt lotusa: pročišćavaju, sužavaju poširene pore, poboljšavaju teksturu kože i stvaraju ravnotežu.
Lješnjakovo ulje: hidratizira, hrani i čini kožu mekom

NAČIN UPORABE:
Navečer, na očišćeno lice, nanesite malu količinu proizvoda na lice i vrat koji su još mokri od tonika.
Izbjegavajte područje oko očiju. Višak uklonite nježnim tapkanjem papirnatom maramicom.

SASTAV: Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Fragrance, Rosmarius Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Anthemis Nobilis Flower Oil, Salvia Sclarea (Clary) Oil, Lotus Corniculatus Flower Extract, Citronellol, Linalool, Geraniol, Limonene, Citral, Coumarin, Benzyl Benzoate.

Clarins

Iako imam mješovitu do masnu kožu volim koristiti ulja za njegu kože lica. Proteklih godinu dana vjerna sam upravo Clarins ulju i to onom namijenjenom mom tipu kože – mješovitom do masnom. Uz Lotus ulje, u ponudi su još dva ulja – Blue Orchid (za dehidriranu kožu) i Santal (za suhu kožu).

Ulje dolazi u pakiranju od 30ml koje će vam potrajati godinu dana iako ga često koristite. Aplicira se kapaljkom što je svakako dobrodošao način pri nanošenju ulja jer ne možete pretjerati sa količinom. Cijena mu iznosi oko 300kn (ovisno o prodajnom mjestu).

Iako se radi o uljnoj teksturi ovo ulje je izuzetno lagano i relativno brzo upija. Miris je možda malo preintenzivan ali hlapi pa ne zamjeram.

Clarins Lotus Face Treatment Oil

Lotus ulje sam počela koristiti kada mi je lice bilo u nekoj najgoroj fazi, naime, nikada kao tada koža nije lučila više sebuma kojega ja jednostavno nisam mogla kontrolirati osim prepudravati ga tokom dana svakih sat vremena. Isto tako, u tom sam periodu bila pod terapijom i lice je reagiralo u smislu upalnih procesa. Tada je bila zima pa je tu bila i lagana faza dehidracije iznutra bez obzira na masnu površinu kože lica. Ukratko, bila sam u problemima kao nikada.

Koristila sam ovo ulje svaku večer otprilke 5 do 6 mjeseci i rezultat je bio izuzetan. Kako je stigao ljetni period smatrala sam da je suvišno koristiti ga svaku večer pa sam prolongirala svaku drugu večer pa završila na tri puta tjedno a sada ga koristim više kao povremeni tretman kada je koži dosta svega.

Moram priznati da je ovo ulje jedini proizvod koji je uspio izbalansirati lučenje viška sebuma i nekako svoju kožu sada smatram tek mješovitom do normalnom, ovisno koji je dio godine u pitanju. Ne znam baš da sužava moje pore ali svakako budu nekako blaže ili manje vidljive. Koža postaje znatno ugodnija na dodir i zapravo mislim da sam sa ovim uljem dobila na boljem tonusu kože lica. Upalni procesi bili su tek prava rijetkost a hidratacija na nivou.

Clarins Lotus oil

S obzirom da često testiram različite proizvode u nekim intervalima kada pauziram koristim ovo ulje jer zaista lijepo izbalansira stanje na površini sa događanjima u unutrašnjosti. Isto tako, jednom do dva puta tjedno počastim svoje lice jednom ugodnom masažom koristeći upravo ovo ulje koje ostavim preko noći a koža ujutro blista.

Ne znam da li ste se i vi uvjerili u blagodati ulja jer svakako bi voljela čuti vaše preporuke mada mislim da ću Lotus ulje uvijek imati u svojoj kupaonici jer jednostavno više ne mogu bez njega.

Clarins oil