La Roche-Posay – EFFACLAR DUO [+]

Sinoć sam prisustvovala na promociji La Roche-Posay Effaclar Duo [+] proizvoda s obzirom da je LRP poboljšao formulu, više o proizvodu donosim danas a o samom eventu čitati ćete u sutrašnjem postu ;).

La Roche-Posay produbljuje razumijevanje posljedica nepravilnosti kože te dolazi do zaključka da jače nepravilnosti predstavljaju opasnost od trajnog oštećenja kože:  razvojni ciklus nepravilnosti može završiti dugotrajnim tragovima na koži lica u obliku crvenih ili smeđih pigmentacijskih mrlja.  2014. godine La Roche Posay predstavlja novitet u njezi problematične kože: EFFACLAR DUO [+]  je korektivna njega koja sadrži pojačano djelovanje protiv nepravilnosti, spriječava nastanak tragova te ujednačuje teksturu kože lica. Nova formula sadrži patentiran ceramid Procerad™ koji aktivno djeluje protiv nepravilnosti te štiti od pojave crvenih ili smeđih mrlja. Osvježavajući gel nemasne teksture prilagođen je osjetljivoj koži sklonoj nepravilnostima.
NEPRAVILNOSTI PREDSTAVLJAJU OPASNOST OD TRAJNIH TRAGOVA NA KOŽI
Lansiranje EFFACLAR DUO proizvoda 2009. godine označilo je važnu prekretnicu u njezi kože sklone jačim nepravilnostima: pomno osmišljena formula učinkovitih aktivnih sastojaka visoke tolerancije koja  djeluje u svakom stadiju razvoja nepravilnosti. U 2014. La Roche-Posay produbljuje razumijevanje posljedica nepravilnosti kože te dolazi do zaključka da jače nepravilnosti predstavljaju rizik od trajnog oštećenja kože. Iako se nepravilnosti često smatraju kratkotrajnim stanjem, njihov učinak može biti značajan. Ako se nastali tragovi na koži ne počnu liječiti na vrijeme mogu postati uzrokom anksioznosti, niskog samopoštovanja i frustracije, što može ometati uobičajene dnevne aktivnosti osobe s problematičnom kožom. Na svijetloj i vrlo svijetloj koži najčešće se stvaraju crveni ( takozvani eritematozni) ožiljci koji su uzrokovani upalama te im je nekad potrebno samo 3 tjedna a nekad čak i do 3 godine da nestanu s kože lica. Tamnija koža koja je sklona većoj proizvodnji melanina te zbog toga ima pojačan rizik od stvaranja tragova na koži lica. U takvim slučajevima stvaraju se smeđi tragovi poznati kao postupalne hiperpigmentacijske mrlje koje mogu trajati nekoliko godina a mogu biti i doživotne. Razvojni ciklus nepravilnosti može završiti dugotrajnim tragovima: crvene i smeđe mrlje pojavljuju se na površini kože kao i u njezinoj dubini te im može trebati duže vremena da nestanu a mogu postati čak i trajne.
EFFACLAR DUO [+] nova je korektivna njega koja pojačano djeluje protiv izraženijih nepravilnosti kako bi spriječila tragove na koži, ujednačila teksturu kože i odčepila začepljene pore. Nova formula sadrži Procerad™ koji aktivno djeluje protiv nepravilnosti: Procerad™  je patentiran ceramid koji štiti od pojave crvenih ili smeđih mrlja. Učinkovitost je vidljiva već nakon 24 sata*: nepravilnosti su naočigled manje crvene, nakon 8 dana su znatno manje a nakon 4 tjedna su pore odčepljene te koža izgleda čisto.** Nova nemasna i neljepljiva tekstura osvježavajućeg gela pruža 24-satnu hidrataciju s dugotrajnim mat učinkom.
*Studija na 38 ispitanika
**Studija na 51 ispitaniku
INOVACIJA: AKTIVNI SASTOJAK PROCERAD™

Procerad™ je patentiran ceramid koji je dokazao je svoju nevjerojatnu moć u ponovnom uspostavljanju zaštitnog sloja kože i njegovu vraćanju u prvotno stanje pomoću balzama ISO-UREA MD Psoriasis. Sada pokazuje i novootkriveni i još neiskorišteni potencijal za uklanjanje nepravilnosti i sprječavanje nastalih tragova.

POJAČAVA DJELOVANJE PROTIV NEPRAVILNOSTI 
Procerad™ se pridružuje nizu od četiri originalna aktivna  sastojka za veću učinkovitost protiv nepravilnosti. Pore su odčepljene, koža je čista a sjajni i masni dijelovi kože su pod kontrolom.

SPRJEČAVA STVARANJE CRVENIH I SMEĐIH MRLJA
Djelujući na mrlje prije nego što se stvore, Procerad™ sprječava postupalnu (postupalnu) hiperpigmentaciju. Zahvaljujući svojim umirujućim svojstvima ublažava upalu uzrokovanu bakterijama odgovornim za komedone i upalne lezije te ubrzava povratak kože prvotnom stanju. Isto tako pokazuje učinkovitost na gubitak pigmentacije pružajući jedinstven djelotvoran učinak uklanjanja crvenih i smeđih mrlja.
OSVJEŽAVAJUĆI GEL PRILAGOĐEN OSJETLJIVOJ KOŽI SKLONOJ NEPRAVILNOSTIMA
Kožu sklonu nepravilnostima karakterizira jedinstvena vrsta osjetljivosti. Tekstura EFFACLAR DUO [+] proizvoda istovremeno je gusta i podatna te neljepljiva i nemasna, brzo se upija bez potrebe za trljanjem (to može pogoršati upalu) i pruža koži potrebnu hidrataciju. Pruža umirujući, dugotrajni matirajući efekt koji suzbija sjaj tipičan za masnu kožu. Proizvod je bez parabena, hipoalergen, nekomedogen te sadrži termalnu vodu La Roche-Posay.
Svi proizvodi La Roche-Posay su razvijeni u suradnji sa dermatolozima i odgovaraju strogim načelima razvoja koji su propisani u farmaceutskim laboratorijima. Sadrže termalnu vodu La Roche-Posay, prirodnu bogatu selenom, koja ima dokazano dermatološko djelovanje: umiruje i mekša kožu, smanjuje nadraženost, pospješuje protok tekućine, izlučivanje štetnih tvari te djeluje kao antioksidant.
EFFACLAR DUO [+]: 108.76, 00 HRK
Na kraju druženja prikazan je izrazito emocionalan film hrabre mlade autorice Ivane Pek o vlastitoj borbi s nepravilnostima kože … LINK .
*pr objava
Planirate li isprobati i kako ste bili zadovoljni sa prethodnom prvotnom verzijom ?
Ivana
lp