Jedna nova svijeća, jedna nova priča, Kringle

Iako sam bila mišljenja da Kringle svijeće imaju veze sa kompanijom Yankee Candle čitajući na internetu malo o njima shvatila sam da sam bila u krivu. Doduše, Mike Kittredge II je bio jedan od osnivača YC kompanije no nakon što je prodao svoj dio udružio se sa svojim sinom Michaelom Kittredge III te tako dolazimo do odgovora tko stoji iza Kringle svijeća.

Nedavno je Candle Land (Ulica Ivana Gundulića 18) imao popust na dio asortimana pa sam odlučila isprobati Kringle svijeće te sam odabrala dva mirisa i dvije veličine – White Pumpkin u veličini L te Welcome Home u veličini M. Inače, obje svijeće u sebi imaju dva fitilja te su cijene za L pakiranja 245kn a za M pakiranja 205kn.

Kringle

Ono što je meni bilo interesantno odmah na prvu gledajući stalak sa Kringle svijećama je činjenica da su sve svijeće sa ovim potpisom bijele boje, neovisno o mirisu i pri tome mislim da veličine M i L. Moram priznati da mi se taj dio sviđa jer je bijelu uvijek nekako najjednostavnije ukombinirati u prostoriji.

Nadalje, miris je također bio izuzetno privlačan. Asortiman je bio širok ali ja nekako uvijek naginjem pri kupovini svijeća onim većim pakiranjima, što zbog isplativosti što zbog ambalaže. Isto tako, volim svakih toliko isprobati neku svijeću na način da je prije kupim u varijanti voska i baš sam za njihove čula da su odlični međutim iz nekog razloga sam zaboravila na njih, valjda su me ponijeli raznorazni mirisi.

Kringle Candles

White Pumpkin (L=100 sati)

Bogat i jedinstven miris baca skroz novu percepciju na miris bundeve i da nisam pomirisala poklopac svijeće (što i vama preporučam prije kupovine) mislim da se nikada ne bih odlučila za ovu svijeću no na taj prvi miris me doslovno oborila s nogu.

Zanimljiva gurmanska baza koja se isprepliće sa nekom korom drveta sive i kišne ili snježne dane čini podnošljivijima. Pri spominjanju gurmanskih nota mislim prvenstveno na začinske note klinčića u kombinaciji sa orašastim plodovima. Kako takve note mogu biti dosta teške tek dašak citrusa napravio je idealan balans.

Welcome Home (M=75 sati)

Kako i sam naziv govori, ova svijeća svojim mirisom zaista može asocirati na povratak kući jer mene svakako podsjeća na maminu kuhinju i njeno igranje sa začinima do onog zadnjeg trenutka kada se poslastice vade iz pećnice jer su spremne za posluživanje.

Iako mirisom ove svijeće dominiraju začini koje koristimo na svakodnevnoj bazi u kuhinji (cimet, klinčići, anis, lovor itd…) baza je drvo i to upravo cedrovina koja je savršeno sljubila onu jedinstvenu slatkoću tih predivnih mirisa.

Kringle svijeće

 Koje svijeće vi preferirate?