AminoGenesis – Really, really clean (moisturizing facial cleanser)

Kako proizvode za umivanje smatram iznimno bitnima u njezi kože nipošto nisam smjela preskočiti ovako poseban gel za umivanje … sam naziv “really, really clean” dovoljno “vrišti” da ga se mora kupiti i isprobati.
Kod nas su dostupni u jednoj poliklinici no ja sam ga naručila na Jagodici gdje vjerujem da je jeftiniji nego kod nas (kao i sve drugo).
Uglavnom, cijena mu je 20,50eura za 177ml proizvoda koji vam otprilike potraju oko 2mj (meni je toliko).

U samom startu mi se sviđa opis proizvoda koji je ispisan na sve četiri strane ambalaže u kojoj se proizvod nalazi, dakle, širok opis nudi i širok spektar njege koju prozvod treba nuditi :D. Cijenim to.

S obzirom na tako osebujan opis i na toliko zadaća koje si je ovaj proizvod zadao, morala sam nadodati i sastav samog proizvoda a kako ja nisam preveliki stručnjak za taj dio svakako ga prepuštam vama u komentarima … volim ovo interaktivno sudjelovanje ;D … 
Water, TEA Lauryl Sulfate, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Disodium Cocoamphodiacetate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Glycerin, Amino Acids: (L-Lysine Monohydrochloride, L-Histidine Monohydrochloride Monohydrate, L-Arginine Monohydrochloride, L-Aspartic Acid, L-Threonine, L-Serine, L-Glutamine, L-Proline, L-Glycine, L-Alanine, L-Valine, L-Methionine, L-Isoleucine, L-Leucine, L-Tyrosine, L-Phenylalanine, L-Acetyl Tyrosine), Triethanolamine, Tetrasodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Fragrance, Yellow 6, Caramel.

Čim sam otvorila ambalažu u kojoj se nalazi proizvod svidjelo mi se ovo crno i jako jednostavno pakiranje, baš je izgledalo nekako moćno i vjerodostojno opisa sa kutije.

Usred proučavanja ambalaže zamijetila sam klik/klak čep sa kojim sam odmah znala da se neću slagati. Naime, čep na klik/klak sistem dovodi do problema da proizvoda izađe ili premalo ili previše a kod mene se uvijek nekako desi prvo premalo pa previše i nepotrebno ga trošim a treba ga zaista malo da zapjeni i izvrši svoju zadaću – očisti lice.
Srećom, imala sam viška pumpicu sa jednog potrošenog pakiranja Apivitine pjene za umivanje koja je savršeno odgovarala ovom pakiranju. Zaista mislim da je taj klik/klak čep veliki propust.
Uglavnom, jedan pritisak ove pumpice bio je dovoljan za umivanje cijelog lica što je i više nego štedljivo.

Tekstura ovog gela je zapravo jednostavno gelasta, niti pregusta niti prerijetka a kako se zapjeni jako brzo sa vrlo malo proizvoda ta tekstura zapravo prelazi skroz u drugi plan.
Miris postoji vrlo decentno i nenaglašeno i jako je nedorečen, nije niti odbojan a nije niti primamljiv. Uglavnom, ne smeta mi.

Sjećate se onih zadataka koje si je ovaj gel za umivanje zadao … krenimo redom …
-koža je nakon umivanja zaista mekana i ne zateže niti malo
-nakon umivanja osjećate da je koža dubinski čista
-meni osobno je teško vidjeti sjaj kože nakon umivanja :/ pa sad … uglavnom, djeluje čisto i zdravo u svakom pogledu
-isto tako osjećam svježinu nakon umivanja jer imam mješovitu do masnu kožu koja je ljeti pravi užas i zaista po skidanju šminke i umivanju mogu osjetiti tu svježinu i dubinsku čistoću
-skidanje make up-a … dakle, spomenula sam kako imam mješovitu do masnu kožu koja je ljeti pravi horor, dakle, iako je masna ne izbjegavam i nešto konkretnije tekuće podloge a tu je i baza i nekoliko pudranja u toku dana, dakle, to su slojevi i slojevi šminke … uglavnom, šminku skidam micelarnom (trenutno) te dvofaznim odstranjivačem make up sa očiju … tada slijedi umivanje, meni su potrebna (ili su to samo moje mušice) dva do tri umivanja da zaista dođem sebi (odnosno koža) od svih tih silnih naslaga i čak ako koristim i treću pumpicu onaj tamni trag od maskare ostaje na okoloočnom dijelu ali ostatak šminke je zaista besprijekorno odklonjen
Dakle, da rezimiramo, zaista je hidratantna i neće vas isušiti, dubinski čisti, otklanja make up, ne stvara iritacije te ne iritira oči već je vrlo blaga i ugodna a k tome i djelotvorna.
Apsolutno sjajan gel za umivanje kojem bi ja dala jednu čvrstu četvorku.
Ukoliko se pitate zašto nije petica … čep+miris … a i Apivita je moj apsolutni broj 1 ;)!
Vaš najdraži gel za umivanje???
lp