NIVEA noviteti | NIVEA LOVE gelovi za tuširanje, NIVEA Orange Blossom & Avocado Oil uljni losion, NIVEA Soft MIX ME, NIVEA MicellAIR Expert linija

U proteklo vrijeme prikupilo mi se nekoliko NIVEA noviteta, a kako je to jedan od meni dražih drogerijskih brandova, brže bolje isprobala sam sve novitete, štoviše neke već i potrošila, te vam u današnjem postu donosim svoje dojmove.

NIVEA LOVE gelovi za tuširanje

“Odsad osjećaj ljetne svježine možete ponijeti sa sobom pod tuš! Nježno isperite tragove klora, slane vode i pijeska pomoću NIVEA LOVE Sunshine gela za tuširanje koji će vas podsjećati na super ljetne trenutke tijekom cijele godine!”

Dakle, NIVEA LOVE linija gelova za tuširanje bazira se na mirisima ljeta, tako su kreirana tri varijante od kojih sam ja isprobala “SUNSHINE” i “OUTDOORS” a sigurna sam da će na red doći i treća varijanta, odnosno “WAVES”.

SUNSHINE LOVE njegujući je gel za tuširanje s prepoznatljivim sunčanim NIVEA Sun mirisom i aloe verom. Tekstura gela je lagana i ne treba ga puno da zapjeni, miris je ugodan i nije 100% dosljedan mirisu NIVEA Sun liniji proizvoda ali je izuzetno sličan, doduše, možda je i do moje kože. Na koži se decentno zadržava neko vrijeme. Nisam primijetila da isušuje kožu niti ju iritira na bilo koji drugi način.

OUTDOORS LOVE osvježavajući je gel za tuširanje s njegujućim uljnim perlicama i revitalizirajućim mirisom limunske trave. Također ni u ovom slučaju, nije potrebna velika količina da gel zapjeni, bez obzira na perlice koje gotovo da i ne osjetite na koži pri tuširanju. Miris je zaista osvježavajući stoga obožavam koristiti ovaj gel pri jutarnjem tuširanju, jer buđenje je znatno ugodnije uz ovakve svježe mirisne note. Mislim da se na koži, barem mojoj, zadržava nešto dulje no prethodna varijanta no i dalje se radi o tek decentnim mirisnim tragovima. Ugodan je i hranjiv prema koži i nije uzrokovao nikakve iritacije. Između dva navedena koje sam isprobala, ovo je definitivno moj favorit.

Gelovi su pakirani u ambalažu modernog dizajna i jedno pakiranje sadrži 250ml a preporučena mpc je 18,90kn te su dostupni u svim bolje opskrbljenim drogerijama.

NIVEA Orange Blossom & Avocado Oil uljni losion

Prije otprilike godinu dana NIVEA je baš na naše tržište lansirala novu liniju uljnih losiona, tako sam imala priliku isprobati među prvima varijantu s mirisom “Vanilija & Bademovo ulje”, recenziju možete pročitati klikom na ovaj link. Godinu dana kasnije, linija se nadopunila i s nekim novim mirisnim varijantama, tako sam ovom prilikom isprobala NIVEA uljni losion s mirisom cvijeta naranče i uljem avokada.

“Novi NIVEA Orange Blossom & Avocado oil uljni losion pruža vam intenzivnu njegu i raskoš dragocjenih ulja. Na temelju više od 100 godina iskustva i istraživanja, odabrali smo dragocjene sastojke koji se trenutno upijaju u kožu i dubinski je njeguju. Ovaj uljni losion razmazit će vaša osjetila osvježavajućim mirisom cvjetova naranče, istovremeno pružajući vašoj koži hidrataciju koja traje čak 24 sata. Uživajte u svilenkasto glatkoj koži koja poziva na dodir svojom ljepotom. Dostupno ekskluzivno u dm prodavaonicama.

Ukratko:

Kožu čini glatkom i svilenkastom.
Za 24 sata dubinske hidratacije bez masnih tragova na koži.
Razbuđuje osjetila neodoljivo svježim mirisom cvjetova naranče.
S dragocjenim uljem avokada koje se trenutno upija u kožu.”

Koža zaista jako brzo upija ovaj losion lagane teksture, gotovo momentalno po nanošenju. Iako se radi o laganoj teksturi smatram kako je ovaj losion dovoljno hranjiv za normalnu kožu tijela, dok sam mišljenja kako bi jako suhoj koži nedostajalo hidratacije. S obzirom na to da je moja koža tijela jako suha i da sam isprobala dvije varijante ovog uljnog losiona, čini mi se da mojoj koži bolje odgovara varijanta s vanilijom i bademovim uljem, kako zbog hranjivosti tako i zbog mirisa, naime, miris vanilije zadržavao bi se na mojoj koži satima, do te mjere da sam mogla preskočiti parfeme. Iako varijanta s cvijetom naranče također prekrasno miriše, baš nekako odgovara ljetnom periodu, miris nije podjednako trajan kao u varijanti s vanilijom, zadržava se na koži ali decentno ga osjetite svega sat do dva maksimalno, od nanošenja. Opet, možda je to do moje kože ali takvi su moji dojmovi.

Sve u svemu, NIVEA linija uljnih losiona je jako zanimljiva te smatram zadovoljavajućim omjer cijene i kvalitete, stoga i ovaj losion ima moju preporuku. Inače, losioni su dostupni u svim bolje opskrbljenim drogerijama, dolaze u pakiranju od 200ml a mpc iznosi otprilike 35kn.

NIVEA Soft Mix Me

“Kako do savršenog mirisa koji je potpuno tvoj? Jednostavno nanesi jednu od NIVEA Soft Mix Me krema ili se poigraj sa sve tri odjednom! Ovi božanstveni mirisi, razvijeni u suradnji s pariškim parfumerima, stvoreni su za međusobno kombiniranje! Tvoj novi miris ovisi samo o trenutnoj inspiraciji: s više od 25 prekrasnih mirisnih kombinacija jednostavno ne možeš pogriješiti! Najbolji dio: dok se zabavljaš tražeći miris koji savršeno odgovara tvojoj osobnosti, tvoja koža će uživati u besprijekornoj njezi zahvaljujući učinkovitoj formuli NIVEA Soft kreme.”

Moram priznati da me ovaj koncept oduševio, posebno sada u ovom ljetnom periodu kada mi ne odgovaraju baš svakakvi parfemi a iste često i preskačem kada je pretoplo, stoga me ovo jako zainteresiralo. NIVEA Soft kreme sada dolaze u tri različita mirisa; Berry Charming, Chilled Oasis, Happy Exotic i svaki je zaista jako lijep i ugodan za sebe ali kombinirane istih i dobivanje skroz nekih novih mirisnih nota je nešto novo i nesvakidašnje. Više o kombiniranju možete saznati na NIVEA službenoj web stranici.

E sada, s druge strane, koliko god je koncept zanimljiv moram se dotaknuti i druge strane a ta je da mi je žao što mirisi nisu nešto intenzivniji a time i postojaniji, no ako uzmemo u obzir da se radi o kremi za njegu tijela, tada moram zažmiriti na tu malu manu što miris relativno brzo hlapi s kože, no dok traju te decentne mirisne note ja moram reći da jako uživam u istima.

NIVEA Soft jako je ugodna krema i zapravo za moju kožu dovoljno hranjiva, koža ju brzo upija i sve u svemu, bila sam zadovoljna i s klasičnom verzijom no ova mi je moram priznati puno zanimljivija.

Meni je stigao paket sve tri kreme po 50ml, ali koliko vidim u drogerijama, kreme su dostupne u paketu sa sve tri kreme po 100ml a cijena paketa iznosi 55kn.

NIVEA MicellAIR Expert

Svakih toliko, NIVEA nadopunjava svoj asortiman proizvodima za njegu lica, tako je i ovoga puta. Riječ je o čistačima za lice i novoj liniji pod nazivom “MicellAIR Expert” a linija sadrži tri proizvoda; vlažne maramice za skidanje šminke, micelarnu za skidanje šminke i dvofazni odstranjivač šminke. Od navedenih isprobala sam micelarnu i maramice pa u nastavku možete pročitati moje dojmove.

NIVEA MicellAIR Expert micelarni rupčići

“Revolucionarna formula idealna je za obožavateljice šminkanja kojima je stalo do lijepe kože. Bez trljanja i bez potrebe za dodatnim ispiranjem lica – vizažisti s razlogom preporučuju ove micelarne rupčiće!

*8 od 10 preporučuje MicellAIR® Expert liniju, test u Njemačkoj, N:86

Najpraktičniji način uklanjanja vodootporne šminke i maskare. Blaga formula njeguje osjetljivo područje oko očiju.
Sadrži kompleks MicellAIR® s ekstraktom crnog čaja.”

Maramice sam isprobala, štoviše, potrošila sam ih već,naime, u pakiranju ih dolazi 20 komada a to zaista nije teško potrošiti ako se šminkate svakoga dana. Maramice su ugodne i dovoljno nježne za osjetljivu kožu, jer ja sam ih koristila u vrijeme alergija i nisu mi prouzrokovale dodatne iritacije, mada imam osjećaj kako pomalo isušuju kožu lica. Pri korištenju potrebne su mi dvije maramice kako bi skinula kompletan makeup s lica, na očima sam ih isprobala ali tu se baš i nisu pokazale kao uspješan čistač. Nakon korištenja maramica, prešla bi na odstranjivač za šminku s očiju te bi se potom umila i nastavila s njegom.

Iako na pakiranju postoji deklaracija kako skidaju i vodootporni makeup, moram priznati da ja isti nisam uspjela skinuti, štoviše, nisam primjerice mogla skinuti niti klasičnu maskaru, a trljati nisam željela jer smatram da je suvišno iritirati tako područje očiju. Sve u svemu, riječ je o solidnim vlažnim maramicama za skidanje šminke ali nisam ostala impresionirana i mislim da se neće naći u mojoj košarici. Kad smo kod košarice, ove maramice dostupne su u svim bolje opskrbljenim drogerijama i mpc im iznosi otprilike 25kn.

NIVEA MicellAIR Expert micelarna voda

“Revolucionarna formula NIVEA MicellAIR® Expert micelarne vode idealna je za obožavateljice šminke kojima je stalo do lijepe kože. Isprobajte proizvod koji preporučuju vizažisti!

*8 od 10 preporučuje MicellAIR® Expert liniju, test u Njemačkoj, N:86

Uklanja čak i najotporniju šminku i maskaru.
Sadrži kompleks MicellAIR® s ekstraktom crnog čaja.”

Zanimljivo pakiranje u crnoj ambalaži od 400ml svakako će privući pažnju gledajući policu s čistačima u drogeriji, deklaracija sa svojim tvrdnjama će utvrditi zainteresiranost a na odmet nije spomenuti ni prihvatljivu cijenu od otprilike 49kn, koja je za tu količinu proizvoda sasvim korektna.

Mišljenja sam kada se proizvod bazira na nekim konkretnim tvrdnjama da bi se takvi rezultati trebali i dobiti, ili barem 70% istih, mene bi zadovoljilo. Definirati kako ova micelarna skida “dugotrajnu šminku i maskaru ne ostavljajući tragove proizvoda na koži” je sušta suprotnost mojim dojmovima, ova micelarna će skinuti moj puder, korektor, rumenilo i ostale proizvode s lica, ali kada dođemo do područja očiju tada nastane razočarenje. Naime, nikada nemam velika očekivanja od micelarnih da će skinuti šminku s mojih očiju ali ako kreiraš liniju proizvoda baziranu na određenim tvrdnjama tada pomaka u rezultatima jednostavno mora biti, u mom slučaju su izostali i to me pomalo smeta. Moram priznati kako sam ju isprobala par puta i na usnama kada bi nosila dugotrajne mat ruževi, no ni u tom pogledu nije izvršila svoj zadatak uspješno.

Na stranu moj problem s definiranjem proizvoda, smatram da je ova micelarna nježna prema koži, ne stvara iritacije, ne isušuje kožu i sviđa mi se činjenica da ne sadrži nikakve mirise. Ne treba je jako puno da biste skinuli šminku s lica, ja koristim otprilike četiri blazinice za kompletno lice, osim naravno očiju. Po upotrebi micelarne, koža je čista i na dodir meka, ali ja se uvijek nakon micelarne umivam odgovarajućim gelom za umivanje, stoga ne znam kako bi se koža ponašala da nakon micelarne nastavite s njegom poput losiona, seruma i kreme.

Sve u svemu, bila bi ovo jedna korektna micelarna da deklaracija nije toliko prenaglašena obećanjem koje se ne može izvršiti.

Usputno ću spomenuti i NIVEA blazinice koje su došle u press kitu i koje već godinama iznova kupujem i koristim, jedne su mi od dražih jer su nježne i ugodne prema koži lica. Iako možda smatrate da je nešto poput blazinice skroz sporedno, ja sam sa nekoliko doživjela neugodne reakcije u smislu iritacija, stoga i koristim upravo ove spomenute i još dvije varijante koje nemaju veze s NIVEA brandom stoga ću njih spomenuti nekom drugom prilikom.

Da rezimiramo, NIVEA će i dalje ostati jedan od meni dražih drogerijskih brandova koje ću nastaviti koristiti u svojoj svakodnevici, ali su se u ovom postu našli proizvodi s kojima jednostavno nisam najbolje kliknula, no našlo se tu i proizvoda čije sam zalihe obnovila i uživam koristeći ih.

Koristite li i vi NIVEA proizvode i imate li među njima svojih favorita kojima ste vjerni? Preporuke su uvijek dobrodošle 🙂 .