Clarisonic Mia2

 *UPDATE Nova Clarisonicova®linija Nautical Summer Collection (klik na link)
Clarisonic, začetnik profesionalnog soničnog čišćenja kože, od nedavno je dostupan i kod nas.
Prije točno dva mjeseca kupila sam svoj primjerak Mia2 u Mulleru (gdje je ekskluzivno i dostupan – Trg B.J.Jelačića i CCO Jankomiru) po cijeni od 1174,90kn.
Komplet Clarisonic Mia 2 sadrži:
-uređaj Clarisonic Mia 2
-univerzalni punjač
-četku za čišćenje lica – za osjetljivu kožu
-gel za čišćenje lica (uzorak od 30 ml)
-zaštitnu kutiju za nošenje na put
Clarisonic Mia2 komplet + naknadno kupljena nova četka za osjetljivu kožu
U Mulleru su također dostupne i  četiri varijante četki (za osjetljivu, osjetljivo suhu,  normalnu i kožu sa proširenim porama)  jedinstvenog dizajna koje pristaju na sve modele, kao i posebno formulirani proizvodi za čišćenje kože. Cijena svake četke zasebno iznosi 194,90kn.
nekorištena četka za osjetljivu kožu
Isto tako, dostupan nam je i Clarisonic Plus koji ima izuzetno širok spektar primjene, s tri raspoložive brzine za čišćenje lica i postavkama za čišćenje tijela u trajanju od tri minute, s dva načina rada (stalan i periodički pritisak) nježno uklanja mrtve stanice, ostavljajući kožu lica i tijela mekom i glatkom.
Mia2 se temelji na metodi soničnih valova; ima dvije brzine, ugrađeni vremenski indikator (T-Timer) s jednominutnim ciklusom čišćenja.
Za razliku od uređaja s rotirajućim četkicama, Mia2 oscilira naprijed-natrag dvije dostupne brzine pri soničnim vibracijama od preko 300 okretaja u sekundi, nježno uklanjajući nečistoće iz pora. Klinički su rezultati pokazali smanjenje pora, sitnih linija i bora, te poboljšanje tonusa kože.
Jedinstveni, kompaktni punjač pLink™ magnetski se pričvršćuje za dršku te omogućuje 24-minutno korištenje. Za ujednačeno i dubinsko čišćenje lica, Mia2 sadrži patentom zaštićen T-Timer koji nakon određenog vremena pulsirajući ukazuje da je vrijeme za prelazak na sljedeći dio lica. Time omogućava jednominutni ciklus čišćenja: 20 sekundi na čelu, 20 sekundi na nosu i bradi te po 10 sekundi na svakom obrazu. Aparat je u potpunosti vodootporan, što ga čini idealnim za korištenje u kadi ili pod tušem.
Koristeći Mia2 uređaj svakodnevno u posljednja dva mjeseca, u večernjoj rutini čišćenja lica, primijetila sam koliko zapravo isti dubinski očisti kožu u odnosu na klasično umivanje ili pilinge. Štoviše, iako sam bila veliki obožavatelj pilinga iste sam jednostavno izbacila iz upotrebe jer za mene više nemaju smisla u usporedbi što mi pruža Mia2.
Pri upotrebi Mia2 uređaja koristila sam gelove, pjene, sapun i zapravo mi je svaki oblik proizvoda za umivanje odgovarao pa teško mogu ijedan posebno istaknuti.
S obzirom na soničnu metodu Mia2 je na moje veliko iznenađenje zaista nježna pri upotrebi a opet izuzetno efikasna. Zapravo sam jako dugo izbjegavala četke na licu upravo zbog straha da ne budu pregrube no zaista sada vidim koliko sam bila u krivu.
Clarisonic Mia2 nakon upotrebe
Već s prvim korištenjem zaista se može primijetiti koliko ten bude glađi i ujednačeniji a kroz daljnji period korištenja tu je i faktor kako površinske tako i dubinski čišće kože koja jednom riječju blista.
Ono što je meni bilo bitno i na što sam posebnu pažnju obratila su pore koje su zaista upravo zbog prethodnog navoda sve manje vidljive.
Nešto što sam također primijetila  je činjenica da imam osjećaj kao da mi koža znatno bolje upija serume i kreme koje nanosim a tomu pridajem na važnosti jer gotovo svaki proizvod koji ja koristim djeluje upravo na pore te ih stoga smatram zaista vizualno suženima naspram stanja u kojemu su bile.
četka nakon upotrebe ne povrati prvotnu gustoću
Iako sam i sama bila skeptična vezano uz ovakav tip uređaja zaista nakon korištenja istoga smatram da nisam imala opravdanja za predrasude. Dubinska čistoća, tekstura i tonus moje kože su neprepoznatljivi i zapravo mi ništa još nije dalo ovakve rezultate u tako zapravo kratkom periodu.
Iako sa Mia2 uređajem možete skidati i šminku ja to ne činim, jednostavno smatram da opreza nikada dosta. Naime, način održavanja četke je zapravo da se ista ispere sa korištenom sapunicom te svakih desetak dana pošprica alkoholom. Najmanji je problem proći blazinicom/maramicom preko lica pa barem u jednom sloju i proces čišćenja završiti sa Mia2 uređajem. Smatram da je to ipak adekvatniji način za održavanje četke koja se mijenja svaka dva do tri mjeseca.
usporedba nekorištene i korištene četke
Za kraj bi samo istaknula da je Clarisonic Mia2 zaista jedna od najboljih investicija ikada koja se svakako isplati. Iako je cijena visoka za današnje standarde smatram da se ista otplati kroz rezultate na koži lica ali i zbog činjenice da vam zaista neće više trebati razni pilinzi ili slični načini čišćenja lica.
Iako je tržište preplavljeno različitim aparatima iste namjene ja sam se za Clarisonic Mia2 uređaj odlučila iz jednog jednostavnog razloga, Clarisonic je ipak prvi patentirao ovakav uređaj, što je meni osobno ipak bila jako velika prednost i nije mi žao.
Kakvo je vaše mišljenje vezano uz Clarisonic Mia2 i slične uređaje?