Blemis Treatment Lotion – HOME HEALTH

Kategorije: Njega lica, Preparativa

Kada sam pisala recenziju o Real Techniques kistovima (klik za link) koje sam naručila sa web shopa iHerb.com (klik za link) pohvalila sam stranicu te Vam sugerirala promotivni kod za popust, naime, pri kupovini do 40$ (240kn) pri ukucavanju promotivnog koda UZO074 pri prvoj kupovinu ostvarujete 5$ (30kn) popusta a pri kupovinu preko 40$ (240kn) i iskoristivši isti promotivni kod UZO074 dobivate popust od 10$ a i cijena poštarine je 4$ (24kn) dok je naruđžbe do 40$ cijena poštarije 6$ (36kn).

Danas Vam neću spominjati kistove no i oni opet slijede jer sam nadopunila kolekciju već prethodno navedenih 😀 ali danas vam recenziram također izvrstan proizvod.

Naime, tu i tamo mi se desi po par prištića i zaista sam odlučila da u tom periodu ne želim koristiti ništa preagresivno no ipak bi željela da bude i dalje učinkovito. Naručila sam “blemish treatment lotion” brenda Home Health (klik za link) i zaista sam se ugodno iznenadila.

Losion je iznimno nježan i svakih toliko koristim ga aplikacijom na cijelo lice ili prema potrebi na određeno područje. Baza ovog losiona (0,5%) je salicilna kiselina koja uvelike pomaže u otklanjanju mrtvih stanica s površinskog sloja kože, čisti začepljene pore i djeluje antiseptički te umanjuje upalne procese.
Usprkos tome što se radi o kiselini i mislite da je ipak ovaj proizvod agresivan varate se jer salicilna kiselina odgovara svim tipovima kože pa i osjetljivoj.
Salicilna kiselina je pomješana i sa drugim vrlo korisnim prirodnim sastojcima poput destilata hamamelisa, lavandina ulja, eteričnog ulja čajvca itd…(možete vidjeti sastojke na posljednjoj fotografiji).

U svakom slučaju, losion je odličan za prevenciju upalnih procesa poput prištića na koži lica. Kako sam spomenula, ne koristim ga svakodnevno već isključivo prema potrebi jednom dnevno što je najčešće navečer te ukoliko mi je lice zahvaćeno na nekoliko mjesta premažem cijelo lice a ako se radi samo o čelu ili samo nosu…dakle, jednom dijelu lica tada mažem samo taj dio i to najduže tri dana jer se kroz tri dana sve povuće bez da ostaju ikakvi tragovi.
U napomeni na ambalaži stoji da postoji mogučnost isušivanja kože ili perutanja, u mom slučaju to se nikada nije dogodilo a ovaj losion imam od travnja no napomenut ću da nakon primjene ovog losiona koristim hidratantni serum te iznimno hidratantnu kremu te je možda i to pomoglo dok sam u par navrata tokom ljeta koristila Vichy Normaderm noćnu kremu koja zna malo i isušivati ali svejedno problema nije bilo.
Losion dolazi u plastičnoj ambalaži od 118ml koja traje iznimno dugo jer ja imam svoj primjerak od travnja a  nisam došla ni do pola već sam potrošila tek “dva prsta” od vrha. Cijena nije previsoka, radi se o 6,22$ (38kn) što zaista nije puno za ovako učinkovit proizvod.

Objasnila sam Vam kako ja koristim ovaj proizvod i da mi iznimno pomaže u fazi prištića te da nisam otkrila niti jednu manu ovog proizvoda stoga bi vam ga svakako preporučila…;D .

Što Vi koristite kada prištići “napadnu” ?

lp