DIY / HOMEMADE darovi

Kategorije: DIY, Lifestyle

S obzirom da vam se jako svidio zadnji post na DIY temu pilinga i balzama za usne bila sam inspirirana za novi ali drugčijeg oblika.

Naime, čitava blogosfera bruji o prijedlozima poklona za nadolazeće blagdane i moram priznati da i mene sami takvi postovi privlače na čitanje ali bilo bi smiješno napraviti još jedan u nizu takav.
Stoga, da ostanem dosljedna konceptu ali ipak malo začinim stvari danas vam donosim prijedloge homemade darova za nadolazeće blagdane.
Kako sam ja doslovno prikovana zadnjih par dana uz krevet zbog bronhitisa nisam se mogla posvetiti eksperimentiranju pa sam se poslužila netom ali ono što bude najinteresantnije vama biti će i meni pa odradim i to naknadno ALI kako nam se blagdani ozbiljno približavaju ovaj post mora ipak na vrijeme biti objavljen 😉 .

***
POKLONI IZ KUĆNE RADINOSTI
***
*ukoliko vas nešto posebno sa slika zanima klikom na “izvor” ispod fotografije idete direktno na stranicu*
Ulja su važan dio kuhinje naših područja i u posljednje vrijeme sve je više te raznolikosti i pridavanja pažnje koje sa čime ide bolje, što mi je drago za čuti.
Uglavnom, jedna lijepa tegla ili boca, jedno krasno ulje i malo začina = predivan dar.
Radi ljepšeg efekta a i intezivnije arome preporučam svježe začine koji nam sada u ovom periodu i nisu toliko dostupno no svejedno može se štošta napraviti i sa suhim začinima … uglavnom, miksajte ih prema vašim željama ili željama onih koje ćete darivati.
Začini nam daju pregršt ideja.
U staklenoj teglici ili  pak nekom celofanskom paketiću možete pomiješati mješavinu začini, sol sa začinima, začine za marinadu, pomiješati začine sa rižom, napraviti smjesu za napitak ili pak kolačiće/kekse ili jednostavno možete napraviti miks sa više začina u jednoj košari … izbor je zaista neograničen.
Sa keksima i kolačima je najlakše … limena kutija, tegla ili pak celofan i pokoja mašnica a uvijek se možete vratiti i na meni neodoljivu varijantu mješavine za kekse uz recept u lijepo dekoriranoj tegli.
Uz miksanje začina pomiješati možete i suho voć,e da li napraviti miks ili dodati začine ili dodati npr med ili jednostavno otpiti čokoladu pa pomiješati voće … izbor je također i više nego veliki a pakiranje je također jednastavno sa teglicama ili celofanom.
Ukoliko nešto učestalo konzumiramo tokom zime onda je to svakako čaj. Napravite mješavinu aromatiziranog čaja i uz to poklonite npr žlicu za čaj ili šalicu za čaj … fantazija 😉 .
Ukoliko ste pripremali zimnicu bilo bi jako lijepo da ju podijelite … domaći pekmezi, ajvar ili jednostavno domaća karamela … mmmm, neodoljivo.
Razna kozmetika iz kućne radinosti je također jako lijep poklon … pilinzi za tijelo, lice, usne ili stopala … razne maske ili balzami … zaista krasni pokloni.
Ipmrovizacija svijećnjaka – WOW.
Naravno da bi na kraju svega bilo naprosto smiješno slati kupljene čestitke ;).
***
Nemojte misliti da će vam ove izrade oduzimati previše vremena jer neće a znajte i da je svaki personalizirani poklon puno vrijedniji od kupljenog … dio je vas 😉 .
Vaši dojmovi, prijedlozi, što biste izabrali … ???
lp
Tagovi: