Acure – Brightening Facial Scrub

Moja koža je mješovita do masna i s vremena na vrijeme problematična ali ništa pretjerano što bi radilo preveliki kaos na licu, dakle radi se tek o povremenom “napadu” prištića.

Uglavnom, moja koža nikada nije bila prezahtjevna no u posljednje vrijeme je postala izuzetno osjetljiva za što nisam uopće imala ideju da baš može stvarati toliko problema :/ .
Ne znam da li da to prepišem stresu ili činjenici da sam na terapiji sa antibioticima zadnjih par mjeseci :/, uglavnom, počela je reagirati u obliku crvenila, ponekad osipa, učestalijih prištića ali u smislu da se pojavi jedan-dva i ne mogu ih se riješiti danima a kada ih se riješim odmah jedan-dva izbiju na nekom drugom mjestu :/.
Uglavnom, piling je nešto što smatram jako bitnim i zapravo mi je on neki nazovimo temelj od kojega proces dubinske njege kože i kreće.

Dosadašnji pilinzi koje sam učestalo koristila nisu mi nikada stvarali probleme da bi mi koža odreagirala i ne stvaraju ih ni sada ali kako primjećujem koliko mi je koža osjetljivija pokušavam nekako imati jednaku rutinu ali da ista nije preagresivna … tu nastupa piling koji vam predstavljam u današnjoj recenziji.

Acure Brightening Facial Scrub za sve tipove kože naručila sam sa obožavane iHerb.com stranice po cijeni od 12,94$ (za prvu kupovinu možete iskoristiti promotivni kod UZO074 za popust) .

Morska trava, zelena glina i kora organski uzgojenog limuna uklanjaju nečistoće iz pora a Chlorella (jednostanična slatkovodna alga) i arganove matične stanice dodatno potiču rast novih stanica dok pritom pružaju dubinsko čišćenje.

Obećavajuće zar ne ? … istinito ? – apsolutno !!!

Iako na deklaraciji piše da se koristi tri puta tjedno meni je dovoljno jednom do dva puta jer ga kombiniram sa još dva-tri pilinga, tj više njih rotiram kroz mjesec.

Dolazi u tubi od 120ml za koju vjerujem da će mi potrajati jer ga treba jako malo a i lijepo se “razmazuje”.

Prvotno lice umijem gelom/pjenom/sapunom te dok je još vlažno nanesem piling na način da ga raspored na obraze, čelo, nos i bradu i krećem sa trljanjem/pilingiranjem koje je sa ovim pilingom najbolje odraditi sa prstima.

Po izlasku iz tube piling je pun gustih zrnaca i tekstura je zapravo dosta gusta (što ja i preferiram).

Odmah nakon 30ak sekundi pilingiranja isti se pretvara u gustu pastu ali se dobar dio (polovica) zrnaca ne topi.
Lice pilingiram skroz dok se piling ne počne u potpunosti trusiti tj dok god imam sa čime pilingirati kožu trljam te po završetku isperem samo sa vodom.
Efekt je fantastičan – besprijekorno glatka, nježna i blistava koža a najbolje od svega je da efekt nije trenutan već se zaista primijeti i sutradan koliko je koža zapravo svježeg izgleda te glatka na dodir.
Jedini minus bi bio miris ali nekako ga je menta izbalansirala pa nije neugodan koliko bi prema sastojcima mogao biti 🙂 .
Koristim ovaj piling zadnjih mjesec dana i zaista je fantastičan jer je efikasan a pristupačan cijenom. Svakako bi ga ponovo kupila.
***
Koliko su vam pilinzi bitni i za kojima posežete ukoliko vam koža je ili postaje osjetljivija?
lp
Tagovi: