Dove Intensive Repair šampon i regenerator

Kategorije: Dove, Kosa, Promo

Danas nema novog posta ali izvlačim jedan noviji a stariji post iz arhive s obzirom na to da je na mom Instagram profilu u tijeku Dove darivanje, zato ako još niste, bacite pogled na blog post i sudjelujte u darivanju klikom na ovaj link.

Moja kosa je tanka i rijetka, mislim da su manje više svi čitatelji mog bloga upoznati s činjenicom kako imam lichen planopilaris o kojem sam već i pisala na blogu. Moje vlasište je difuzno prorijeđeno što znači da kosa jednoliko opada po cijelom tjemenu ali tamo gdje otpadne više ne raste, riječ je naime o ožiljkastoj alopeciji.

Sada su već prošle dvije godine od moje dijagnoze i nekako sam nadišla tabu temu perika, činjenicu da je na nekim mjestima moja kosa vidno prorijeđena, kako rješenja nema u raznim pripravcima, činjenici da je to sada dio mog života i jednostavno sam bolest prilagodila sebi i svom načinu života.

Prije svega drago mi je da je Dove prepoznao važnost osvještavanja žena i muškaraca na temu alopecije i podržao me da se u ovom postu osvrnem na činjenicu da niste sami, da to nije ništa strašno i da vam mogu reći iz prve ruke kako vas kosa ne definira kao osobu već snaga koju dobivate i koja vam pomaže da prilagodite bolest ali i društvo sa svojom situacijom.

U početku dermatolozi su najčešće preporučivali razne preskupe šampone koji bi se uvijek pokazali neučinkovitima, sama terapija je dosta agresivna u procesu liječenja pa tada dolazite u fazu da imate nešto osjetljivije vlasište, no taj problem se također ne rješava šamponom već nekim drugim preparatima. U svakom slučaju, nakon nekoliko isprobanih preskupih šampona ja sam odlučila koristiti proizvode koje sam koristila i prije svoje dijagnoze, kako na svojoj kosi tako i na perikama neovisno da li se radi o pravoj ili sintetičkoj kosi.

Moja kosa je dakle prvenstveno rijetka i tanka, posljedicom raznih terapija postala je jako suha, osjetljiva na toplinu i lomljiva, a vlasište je povremeno osjetljivo. Međutim, na njega ne utječu šamponi već bolest i terapija u kombinaciji, ali ništa što bi mi dodatno otežavalo situaciju. Pri odabiru proizvoda baziram se na njegujućim proizvodima namijenjenima suhoj i oštećenoj kosi jer su mi se isti pokazali trenutno najboljima, a upravo je takva i Dove Intensive Repair linija.

Dove Intensive Repair šampon dolazi u jednostavnom pakiranju od 250ml koje ne zauzima previše mjesta na polici. Miris šampona nešto je intenzivniji, no kako je ugodan meni osobno ne smeta, a i ne zadržava se dugo u kosi. Manja količina je potrebna da šampon dobro zapjeni, a dva šamponiranja su dovoljna za dubinsko čistu kosu. Šampon je već pri samom korištenju nježan prema kosi jer moja kosa se primjerice upravo tijekom pranja najviše petlja i lomi i zato joj je i potreban njegujući šampon koji će nastajati umanjiti eventualnu štetu. Po šamponiranju kosa se lijepo ispire i spremna je za nastavak njege s Dove Intensive Repair regeneratorom.

Dove Intensive Repair regenerator dolazi također u jednostavnom i praktičnom pakiranju koje neće zauzeti puno mjesta u kupaonici, a pakiranje sadrži 200ml proizvoda. Miris regeneratora nešto je decentniji od mirisa šampona, ali također ugodan i po sušenju kose ne zadržava se dugo u kosi ukoliko bi vam to smetalo. Količina dostatna za njegu moje kosa jednaka je veličini lješnjaka dok mi je za perike koje su puno duže i gušće od moje kose potrebna veličina oraha. Regenerator je kremaste teksture koja se lako i lijepo nanosi na mokru kosu, odmah po nanošenju kosa se može raščešljati te potom isprati. Po ispiranju kosa je već onako mokra mekša i podatnija a time i spremnija za daljnji proces stiliziranja.

Oba proizvoda koristim kako sam već istaknula na svojoj kosi, ali i na perikama, neovisno radi li se o pravoj kosi ili sintetičkoj, također samim time proizvodi su pogodni i za ekstenzije. U obje varijante dovoljna su dva šamponiranja s razlikom da na svojoj kosi regenerator ispirem odmah po raščešljavanju dok na perikama ostavim da djeluje 5 do 10 minuta, međutim radi se o mrtvoj i bojanoj kosi koja zaista traži dodatnu njegu neovisno o proizvodu. Kosa, a i perike po korištenju ovih proizvoda postaje mekša i podatnija, s dužim vremenom korištenja vjerujem kako bi se lomljenje kose uvelike smanjilo jer zaista imate osjećaj da je dodatno zaštićena kada prođete prstima kroz kosu. Nisam primijetila da su mi ovi proizvodi uzrokovali iritacije ili da su štetili nijansama perika. Moram priznati da nijedan od dva proizvoda nisu otežali kosu već su vizualno na mojim suhim vrhovima napravili razliku u vidu zdravijeg izgleda, a isto vrijedi i za perike.

Dove Intensive Repair linija dostupna je u svim drogerijama, a sastav oba proizvoda dostupan je klikom na ovaj link.