… na kavi sa Anaviglam … #2

Proteklih dana na sva se zvona bruji o Gariner Perfect Blur primeru koji sam zaista morala kupiti, što iz znatiželje što zbog silnih pohvala.
Uglavnom, drago mi je da sam ga kupila jer sam zadovoljna. Svoj naziv “blur” u potpunosti opravdava te suzi moje (ne toliko naglašene) pore, relativno kao da mi smanji vidljivost i pojedinih nedostataka poput mrlja i crvenila (ali opet ništa pretjerano izraženo) te je odličan kao samostalni proizvod ali i kao podloga tekućem puderu.

S obzirom da i sama padam na preporuke što kolegica blogerica, što forumašica, što čitatelja, što raznih portala i časopisa i na kraju trgovkinja u parfumeriji … zaista me zanima što kod vas prevlada pri kupovini jer znam da jednako teško kao i ja dolazite do testera prije kupovine !?
Moram priznati da ja najviše vjerujem kolegicama blogericama sa kojima sam nešto bliža pa vama čitateljima i forumašicama … sve ostalo je više manje sporedno dok se ne uvjerim sama a najmanje pak imam povjerenja u trgovkinje u parfumerijama za koje sam se jednostavno previše puta uvjerila da i nemaju baš puno znanja o kozmetici. K tome tu je i faktor što je 50% njih krajnje bezobrazno i neugodno pa sve u svemu kada uđem u parfumeriji kod mene već dugo nema razgledavanja, uđem ciljano po proizvod i izađem. Doduše, nekada i to bude previše.

Ukoliko mi neka od trgovkinja tako pokvari lijep trenutak kupovine kozmetike taj dan kozmetika ide u drugi plan i krećem u napad na odjeću, obuću ili tek neke dodatke.
Imam neku svoju naviku da je subota rezervirana za centar grada koji zaista nekako kao da u toj špici tada oživi jer nerijetko prođem poslom kroz radni tjedan i zaista nije jednaka atmosfera, štoviše, toliko pusto zna biti da možete komotno isprobavati odjevne komade po sat vremena a da nikomu ne smetate :/.

Jasno da sam centar gubi na značenju sa pojavom silnih trgovačkih centara koji su zapravo skroz zgodni iz praktičnih razloga – kupit ću aspirin za glavu u ljekarni pa idem do dm-a po šampon a onda ću svratiti u nabavku namirnica pa vidim neke zgodne cipele ili hlače i k tome mogu preskočiti pripremu ručka/večere jer ja ću jesti ovdje usput a mužu ću ponijeti za doma ;D – poznato??

Koliko volim te gigantske centre toliko mi je grozan pojam da isti rade najnormalnije nedjeljom pa i nekim praznicima. Imam sreću pa su mi vikendi slobodni i zaista suosjećam sa radnicima koji svoje vikende provode od do u tim zatvorenim prostorima gdje ljudi najčešće samo doslovno šetaju pa niti ima nekog naročitog obrta novca niti je jedna majka sa npr  svojedvoje djece kod kuće sretna na svom radnom mjestu jer propušta sve blagodati koje bi dan poput nedjelje trebao nuditi.

Sve u svemu, kada rezimiram današnji post imam osjećaj da je prožet nekom negativnom energijom no jednostavno su mi se nanizali susreti sa situacijama koje sam i spomenula kroz post – kupila odličan proizvod na preporuku, imala konflikt sa neugodnom trgovkinjom u parfumeriji, popila subotnju kavu na gradskoj špici, naišla na prijateljicu kako ide od doktora sa bolesnim djetetom a ne smije uzeti bolovanje/godišnji i još k tome ju sutra (dakle u nedjelju) čeka smjena od 10 do 22h – jednostavno sam morala izbaciti tu svoju negativnu energiju i u miru prodiskutirati o ovim temama sa vama dragi čitatelji … komentirajte, diskutirajte uz šalicu svog omiljenog toplog napitka jer zanimaju me i vaša iskustva na ove teme ;).

Ivana
lp