Njega kože | Kreme sa visokim zaštitnim faktorom za mješovitu do masnu kožu

Emma hardie La Roche Posay RoC Alpha H Ultrasun Bioderma

U prethodnom postu pisala sam vam o njezi kože na temu hiperpigmentacija, ukoliko ste preskočila taj post, klikom na ovaj link možete saznati koji su točno proizvodi meni pomogli u borbi sa mrljama. Ono što je bilo bitno nakon što sam se mrlja riješila jest koristiti kreme sa visokim zaštitnim faktorom tokom čitave godine. U današnjem postu donosim popis meni omiljenih krema koje sadrže visoki zaštitni faktor a pogodne su za mješovitu do masnu kožu. Za neke bi proizvode istaknula da bi odgovarali svakom tipom kože no iste ću istaknuti kao takve u nastavku posta.

Alpha H la Roche Posay Emma hardie RoC

Alpha H Daily Essential Moisturiser SPF50+ (50ml/£29.00) dostupna je na većini web shopova i dolazi u pakiranju od 50ml. S obzirom da sam se oduševila ovom kremom nakon što sam potrošila jedno pakiranje, igrom slučaja u tijeku je bila akcija gdje sam za gotovo istu cijenu kupila pakiranje od 100ml, ista ta akcija na žalost više nije dostupna. U svakom slučaju, upravo sam ovu kremu najčešće koristila tokom ljeta jer koži pruža širok spektar zaštite te je vodootporna. Smatram da je ova krema pogodna za svaki tip kože jer je u potpunosti nemasna i pruža zadovoljavajuću hidrataciju. Skrenula bi pažnju na to da ju je potrebno nanijeti na kožu otprilke 15-20min prije nanošenja šminke jer toliko je potrebno mom licu da ju u potpunosti upije. Mislim da upravo ovoj kremi mogu zahvaliti adekvatnu zaštitu ovoga ljeta jer činjenica je da se ovoga ljeta hiperpigmentacijske mrlje nisu javile. Ova krema ne ostvalja za sobom bijele tragove i odlična je podloga makeup-u a sastav je dostupan klikom na ovaj link.

La Roche-Posay Anthelios XL 50+ gel krema s “dry touch” teksturom odličan je izbor za masnu kožu zbog svoje “dry touch” teksture. Naime, “dry touch” tekstura pruža koži dvostruki učinak protiv masnog sjaja, trenutno upijanje, ultrasuhi završni sloj i ne ostavlja bijele tragove. Ova krema je vodootporna i bila je često moj odabir za dane bez šminke jer mi se posebno sviđao njen finiš mada se pokazala i kao odlična podloga za makeup. Mislim da bi ova krema najbolje odgovarala osobama sa mješovitom do masnom kožom mada s obzirom da ljeti više manje svi imamo viška sebuma mislim da bi bila pogodna i za normalni tip kože. Ova krema dostupna je u svim bolje opskrbljeninim ljekarnama a cijena joj iznosi oko 110kn (50ml), sastav je dostupan klikom na ovaj link.

RoC Soleil-Protect fluid protiv tamnih mrlja i za ujednačavanje tena SPF50+ odlična je krema za svaki tip kože i vjerna sam joj posljednjih godinu dana. Odlična krema za plažu ali i za svakodnevnu upotrebu te je zbog toga i odlična podloga za makeup. Pouzdano tvrdim da pomaže protiv tamnih mrlja na način da sprečava nastanak novih ali sprečava i proširenje onih postojećih te suzbija njihov intenzitet pigmenta. Tekstura je zaista lagana i ugodna a finiš baršunast te isti reflektira sitne decentne čestice koje doprinose blistavom izgledu kože. Krema je dostupna u svim bolje opskrbljenim ljekarnama po cijeni oko 120kn (50ml) a sastav je dostupan klikom na ovaj link.

Emma Hardie Amazing Face Protect & Prime SPF30 krema je koju sam koristila tokom zime i koju planiram koristiti ponovo i ove nadolazeće zime. Lagana formula a opet dovoljno hidratantna zbog formule koju čini mongongo ulje, ekstrakt zobi i vitamin E štiti kožu od preranog starenja, oštećenja od sunca i izloženosti okoliša. Krema je kao što se može iz naziva zaključiti odlična podloga za makeup i pogodna je za svaki tip kože. Iako je meni bila dovoljno hranjiva za hladniji period godine ona se može lijepo nadopuniti sa vama omiljenom hidratantnom kremom na način da ju nanesete na nju. Ono što bi istaknula jest da joj treba otpilike 15-20min da ju koža lijepo upije a zatim možete nastaviti sa makeup-om. Krema dolazi u elegantnom zlatnom pakiranju od 50ml a cijena joj iznosi 58€ te je dostupna na web shopu feelunique.com, sastav je dostupan klikom na ovaj link.

La Roche Posay

La Roche-Posay Anthelios XL Stick SPF50+ (9g/£11.00) kupila sam na web shopu Escentual. Ovaj stik koristila sam na području oko očiju i kao takav se pokazao izvanrednim mada je isti upotrebljiv za sve dijelove lica i tijela. Bogata hidratantna tekstura jako je ugodna prema koži a sam način apliciranja proizvoda je dodatni plus. Pruža adekvatnu zaštitu i nije mi isušio okoloočno područje te je upravo zbog pakiranja odličan za popravak tokom dana. Sastav je dostupan klikom na ovaj link.

Ultrasun La Roche Posay

Ultrasun Face Anti-Ageing & Anti Pigmentation Sun Protection SPF50+ (50ml/£32.00) također sam naručila sa prethodno spomenutog web shopa Escentual. Iako sam planirala ovu kremu koristiti u danima kada sam izložena suncu od jutra do mraka a znam da neću biti u mogućnosti popravka tokom dana, ista je bila jednostavno premasna i preteška za moj tip kože pa sam ju koristila na području vrata i dekoltea gdje se pokazala kao sigurna zaštita. Ovu kremu koža jako sporo upija pa mislim da nije pogodna ni za šminku prvenstveno jer bi cijeli proces njege i šminke predugo trajao. S obzirom na bogatu teksturu ova se krema jako sporo troši i smatram da bi odgovarala suhoj koži ali opet s druge strane u popisu sastava alkohol je na drugom mjestu pa opreza nikada dosta. Sastav je dostupan klikom na ovaj link.

La Roche-Posay CicaplastBaume B5 SPF50 (40ml/90kn) smirujući je balzam koji pomaže u procesu obnove iritirane i oslabljene kože te pomaže kod sprječavanja pojave pigmentacijskih tragova zahvaljujući visokoj UV zaštiti SPF 50. Idealan je za površinske ogrebotine, ožiljke, iritacije te tetovaže. Ovaj balzam sam tokom ljeta koristila najčešće kako bi zaštitila tetovaže ali i na licu kada bi koža došla do faze problematičnosti. Ovaj balzam planiram nastaviti koristiti tokom čitave godine upravo kako bi zaštitila tetovaže jer tekstura ovog balzama je bogata, nemasna i neljepljiva te pruža koži osjećaj ugode. Također, ovaj balzam sadrži izvorsku termalnu vodu La Roche-Posay bogatu selenom koja pruža umirujuća i antioksidativna svojstva. Balzam je dostupan u svim bolje opskrbljenim ljekarnama a sastav je dostupan klikom na ovaj link.

La Roche Posay Bioderma

Tokom dana teško je stalno obnavljati kreme sa zaštitnim faktorom, posebno kada ste našminkani i u radnim obavezama, kako bi zaobišla taj problem tokom ljeta koristila sam dva spreja sa zaštitnim faktorom koja se nanose preko našminkanog lica. Oba spreja naručila sam sa web shopa Escentual ali trenutno je samo jedan od njih dostupan te se radi o Bioderma Hydrabio Eau de Soin Anti-UV Mist SPF30 proizvodu. Bioderma Hydrabio Eau de Soin Anti-UV Mist SPF30 (50ml/£9.00) je baš doslovno sprej koji koži osim zaštite pruža i zaista impresivno bogatu hidrataciju i smatram da bi ovaj sprej najbolje odgovarao normalnoj do suhoj koži. Nakon što sa njim pošpricate lice na koži ostaju tragovi u obliku vlage, tj lice izgleda vlažno ali koža tu vlagu upiju. Zavisno o puderu koji imate na licu, tj kakvo su njegovo prekrivanje i postojanost, ovaj sprej neće ili pak hoće utjecati na isti mada ako imate jako suho kožu vjerujem da će vam ovo osvježenje itekako dobro doći. Sasatav Biodermina spreja dostupan je klikom na ovaj link. Za razliku od Biodermina spreja La Roche-Posay Anthelios Invisible Face Mist SPF50+ (75ml/£9.50) je zaista mist tj maglica koja jako lijepo i ugodno osvježava lice a da pritom nimalo ne utjeće na puder u podlozi jer je sloj tj zaštita koju ostavlja na koži doista nevidljiva. Osim te očite i jako bitne prednosti ovaj sprej dolazi u jednako malom pakiranju praktičnom za torbicu ali sadržaja je više za 25ml te sadrži zaštitni faktor 50 što je na koncu presudno da kažem da je ovaj sprej ipak moj favorit. Vjerujem da bi ovaj sprej odgovarao svakom tipu kože i jedva čekam da ga naši uvezu ili da se vrati na stanje na Escentual web shopu jer ovo je must have proizvod za svaki dan. Sastav ovog spreja dostupan je klikom na ovaj link.

Ono što je zajedničko svim ovim proizvodima jest da adekvatno štite kožu od štetnih sunčevih zraka a da pritom ne iritiraju kožu na niti jedan način. Vjerujem da ne možete pogriješiti niti sa jednim od navedenih proizvoda jer sve ih koristim duže vremena i jako sam zadovoljna. Ukoliko i vi imate neke kreme sa zaštitnim faktorima za preporučiti rado bi čula za iste jer uvijek volim isprobavati dobre nove proizvode za njegu. Iz današnjeg postu ja bi izdvojila kao svoje apsolutne must have favorite Alpha H Daily Essential Moisturiser SPF50+ za lice, La Roche-Posay CicaplastBaume B5 SPF50 za tetovaže ili pak osjetljivu kožu i La Roche-Posay Anthelios Invisible Face Mist SPF50+ kao nadopunu zaštiti tj kao popravak tokom dana.