Beauty & Lifestyle | Nekoliko novih favorita #2

S obzirom na to da sam još davno odlučila ukinuti na blogu postove poput onih s novitetima ili pak onih s favoritima, a većini vas je to jako smetalo, kako bi svi bili zadovoljni nastao je ovaj blog post. Kada sam vam prije nekoliko tjedana pisala o nekoliko svojih novih favorita (klik na link za post), prema statistici vama se taj post jako dopao, možda upravo zato što sadrži kombinaciju noviteta i favorita.

Dakle, kako je ovakav profil posta saživio moći ćete ga čitati pod naslovom “Nekoliko novih favorita” svakih mjesec do dva dana, a isti će sadržavati upravo neke novitete koji su mi se ujedno toliko svidjeli da sam ih morala istaknuti. Naravno, sve beauty novitete uvijek popratim na svom Instagram profilu u obliku Stories objava, tako da će tamo uvijek postojati uvijek ažurirana lista no na blogu ću ustupiti ipak samo mjesto onim proizvodima koje bih preporučila.

Osim beauty proizvoda u ovom profilu posta naći će se i proizvodi iz lifestyle segmenta što uključuje modu i gastro teme. Naravno, ako nemam o čemu novom i dovoljno dobrom pisati, ovaj post ili pak dio sadržaja će izostati, ali mislim da ću uspjeti biti redovita po pitanju objava novih favorita svakih 40-60 dana.

Svaki podebljani naziv proizvoda u tekstu označava dostupan link koji vas samo jednim klikom vadi na stranicu s više informacija te gdje ga i vi sami možete kupiti.

Ovaj blog post inače neće biti ovako opširan već će se svesti na par rečenica, razlog je jednostavan, ovaj post se bazira na predstavljanju novog proizvoda kojega bi preporučila i to je to, svaki proizvod kad-tad će biti recenziran a ako vas zanima više detalja možete mi se javiti s pitanjima ili me požuriti s recenzijom.

U svakom slučaju nadam se da ste zadovoljni kompromisom i da ćemo na ovaj način razmijeniti dojmove i iskustva s novitetima a u nastavku posta možete čitati o novim favoritima iz lipnja i srpnja 2018. godine.

MAKEUP

Hourglass Immaculate Liquid Powder Foundation nije novitet ali je nova nijansa, da budem preciznija za ljeto sam naručila nijansu “Sand” koja mi savršeno odgovara. Inače, ovaj tekući puder rezerviran je samo za osobe s jako masnim tipom kože kakav moja koža i je, ali čak i meni ponekad zna raditi probleme pri nanošenju. Iako i dalje smatram kako je Hourglass Foundation Brush Nº 2 zaista preskup vrijedi uloženoga jer prethodno navedeni puder sada nanosim s besprijekornom lakoćom, a osim toga isti na koži sada više ne izgleda onako beživotno mat već potpuno prirodno.

Dva “stara” favorita vrate se na scenu svakoga ljeta, barem u mom slučaju, riječ je o NARS Radiant Creamy Concealer u nijansi “Custard” i Giorgio Armani Maestro Eraser Concealer u nijansi broj 2. Inače, Maestro Eraser Concealer povučen je iz prodaje i ovo je moj posljednji primjerak iz zalihe a inače jedini je koji zaista niti malo ne ulazi u linije te savršeno prekriva tamno okoloočno područje, no što je tu je, štedjet ću ga koliko mogu. Radiant Creamy Concealer koristim na licu i okoloočnom području prema potrebi, jako je pouzdan i pruža dobro prekrivanje ali iz nekog razloga najbolje mi odgovara tijekom ljetnog perioda kada mi je koža u svojoj najmasnijoj fazi.

Za konturiranje dugo sam vjerna proizvodu Kevyn Aucoin The Sculpting Powder stoga ni on nije novost ali ljeti mi je potrebna nijansa “Medium” dok kroz ostatak godine koristim nijansu “Light”. Na obrazima volim koristiti lagane breskvaste tonove stoga nije ni čudo da se u ovom postu pojavio Too Faced “Papa don’t Peach” kao trenutno mi najdraže rumenilo, koje osim prekrasne ljetne nijanse pruža i ugodne mirisne note breskve. L’Oreal Paris limitirana makeup kolekcija “GLOW” me apsolutno oduševila i ne mogu je dovoljno preporučiti, uskoro pripremam post no ono što bih istaknula jest da je kvaliteta proizvoda na nivou znatno skupljih proizvoda ovog tipa, to je slučaj i s Glow Mon Amour odnosno highlighter kapima i La Vie En Glow highlighter paletom. Oba proizvoda dostupna su u lokalnim drogerijama po pristupačnim cijenama i oba mogu konkurirati meni najdražem brendu s highlighterima a to je BECCA. Sviđa mi se tekstura, pigmentacija, postojanost i sam efekt, svakako barem isprobajte kada ste u prilici, neće vam biti žao.

L’Oreal Paris Cherry My Cheri također dolazi u sklopu “GLOW” kolekcije i također ju toplo preporučujem zbog korektnog omjera cijene-kvalitete-količine. Urban Decay NAKED petite HEAT paleta također je vrijedna pažnje i o njoj te još nekim proizvodima iz HEAT kolekcije možete pročitati recenziju klikom na ovaj link. Inače, ove dvije palete se savršeno nadopunjavaju iako kada biste odabrali samo jednu za sebe bili biste potpuno sretni i zadovoljni, posebno tijekom ljetnog perioda jer ove dvije palete vrište “LJETO!!!”. Uz ove dvije palete na kapcima sam najčešće koristila dva eyelinera, ARTDECO High Precision Liquid Liner u nijansi broj 3 činiju recenziju možete pročitati klikom na ovaj link te ZOEVA Cat Eye Pen koji je svježi novitet koji obožavam jer se precizno i lako nanosi a izdržava vrućine i na mojim masnim kapcima. Još se tu našao jedan “stari” novitet, odnosno, ponovila sam kupovinu Kevyn Aucoin uvijača za trepavice jer jednostavno od svih isprobanih baš mi se ovaj pokazao kao najbolji za moje dugačke ali jako ravne trepavice.

Inače tijekom ljeta na usnama nosim samo žarke crvene tonove jer izgledaju prekrasno na preplanuloj koži, ovo ljeto zbog aparatića to mi je na neki način onemogućeno jer boja ostaje na samom aparatiću neovisno koliko ga ja precizno nanijela. Zapravo, s olovkom za usne mogu proći ali iste mi jako isušuju usne stoga nije vrijedno truda. Kako sam morala zanemariti crvene nijanse na usnama tako sam se jednostavno prilagodila situaciji i prepustila nude tonovima i sjajnim usnicama; Urban Decay VICE ruževi u nijansama Insanity i Naked, Fenty Beauty Gloss Bomb o kojem možete pročitati više detalja u recenziji klikom na ovaj link, BECCA Liptuitive Glow Gloss i na koncu Sol de Janeiro Brazilian Kiss Cupuaçu Lip Butter. Svaki proizvod poseban je na svoj način, niti jedan ne isušuje usne, pigmentacija i hranjivost su nivou a i postojanost nije zanemariva. Teško mogu izdvojiti favorita od navedenih jer baš svaki proizvod zahtjeva recenziju za sebe.

Inače, spomenula bi u ovom postu kako sam promijenila osobu kojoj povjeravam svoje obrve, odnosno sada idem kod druge majstorice za iscrtavanje obrva japanskom metodom, i zaista nakon toliko godina koliko radim ovakve obrve moram reći kako svaki majstor permanentnog makeupa ima svoj specifičan način iscrtavanja. Moram priznati da sam jako zadovoljna, ako ne i najviše dosada jer je najpreciznije odrađeno dosada, najmanje me boljelo i najkraće je zarastalo. Osoba kod koje sada idem na iscrtavanje obrva japanskom metodom zove se Meri Antonić a više o njenom radu možete saznati na njenom FB profilu gdje sam ju i ja sama pronašla. Inače, tretman sam sama platila i ovo nije reklama već moja osobna preporuka jer sam jako zadovoljna.

Također, spomenula bi i novootvoreni salon Beauty Lounge 26 na koji sam nabasala na Instagramu i sada već četiri mjeseca redovito idem na manikuru i pedikuru kod Suzane koju bi posebno preporučila osobama koje nanose trajni lak, naime, po prvi puta, trajni lak na mojim noktima ne puca niti se guli, štoviše, da mi nokti ne rastu tako brzo mogla bi i više od mjesec dana biti bez korekcije. Također, ovo ljeto prakticiram trajni lak i na noktima na nogama i on mi opstane otprilike 6 tjedana jer mi nokti na nogama rastu puno sporije. U svakom slučaju, osim izuzetne Suzanine profesionalnosti i sam ambijent i srdačnost osoblja su na zavidnom nivou. Također, ni ovo nije plaćena reklama niti kompenzacija već moja osobna preporuka.

NJEGA KOŽE LICA

[moj tip kože: masna koža s proširenim porama, povremeni upalni procesi, crvenilo, hiperpigmentacije, prve bore]

Skin Laundry je potpuno novi brend u mojoj rutini no kako je isti dosta hvaljen na svjetskoj beauty sceni, morala sam isprobati neke proizvode i sama te se nisam razočarala. Extra Deep Cleanser koristim pri jutarnjoj njezi dok Skin Purifying Cream Cleanser koristim pri večernjoj njezi kože lica, kombinacija mi se zasada pokazala jako dobrom na mom tipu kože koji je posebno problematičan u ovom ljetnom periodu po pitanju upalnih procesa.

Nadalje, nakon korištenja gelova za umivanje slijede toneri, Omorovicza Queen of Hungary Mist koji koristim najčešće tijekom jutarnje njege lica ili tijekom dana prema potrebi i REN Ready Steady Glow Daily AHA Tonic koji koristim tijekom večernje njege lica. Za Omorovicza Queen of Hungary Mist zaista sam se nadala da mi se neće dopasti zbog svoje previsoke cijene no zaista mi se jako svidio jer čini nevjerojatnu ugodu na mojoj koži netom po nanošenju. Svidio mi se i REN tonik koji dubinski čisti moju kožu i moram priznati da ga smatram jednim od zaslužnih što ovo ljeto moje hiperpigmentacijske mrlje još nisu izbile na površinu, a držim fige da se ni ne pojave.

Dermalogica BioLumin-c serum dio je moje jutarnje i večernje njege te i ovaj proizvod smatram jednim od zaslužnih što su ove godine hiperpigmentacije na mom licu izostale. Inače, u recenziji klikom na ovaj link možete pročitati moje opširnije dojmove o ovom prekrasnom serumu. Tijekom jutarnje njege ovaj serum nadopunjavam s Dermalogica Oil Free Matte SPF30 kremom koja mi je usprkos zaštitnom faktoru 30 sasvim dovoljna, dosada sam obavezno početkom ljeta prelazila s 30 na zaštitni faktor 50 no s ovom pouzdanom kremom nemam potrebe za tim. Inače, krema je odličan odabir za osobe s masnim i problematičnim tipom kože. Tijekom večernje njege prethodno spomenuti serum nadopunjavam s Dermalogica Sound Sleep Cocoon kremom čiju recenziju možete pročitati klikom na ovaj link.

Kate Somerville ExfoliKate Intensive Exfoliating Treatment koristim jednom tjedno u svrhu eksfolijacije lica i kao takav je izvrstan proizvod koji čini razliku već pri prvoj upotrebi. Po upotrebi koža postaje dubinski čišća a na površini glađa, ten ujednačen i blistav. Moja topla preporuka jer proizvod je kao takav zaista izvanredan.

Možda nije pošteno navoditi kao favorite proizvode u tester pakiranju, no kako se radi o testeru koji dolazi u upola količine nego što je full size proizvod, smatram da iste ipak mogu uvrstiti kao nove favorite. Riječ je o dva proizvoda za okoloočno područje, RéVive Intensité Complite Anti-Aging Eye SerumNatura Bissé Cure Sheer Eye. Prvi navedeni proizvod je okoloočni serum koji se koristi u anti-ageing svrhu, dolazi u obliku lagane i iluminirajuće teksture koju koža odmah upija. Samostalno nije dovoljan ali to mi nije ni svrha, ono što mu moram priznati jest da zaista barem vizualno umanjuje znakove starenja. Drugi navedeni proizvod je zapravo tonirana okoloočna krema koja se savršeno nadopunjava s prethodno spomenutim serumom te osim njegujućeg zadatka ima i dekorativni zadatak. Oba zadatka uspješno obavlja jer je dovoljno hranjiva i ima dovoljnu moć prekrivanja da vizualno ublaži znakove starenja. Sve u svemu, dva prekrasna i preskupa proizvoda za okoloočno područje u koje se možda i vrijedi uložiti ako ste kao i ja poklonik prirodnog tijeka starenja.

NIOD Photography Fluid, Opacity 12% je ponovljena kupovina, radi se o proizvodi koji meni mijenja tekuću podlogu u trenutcima kada mi ista nije potrebna a ipak želim da mi koža izgleda malo ljepše. Ovaj proizvod nosim najčešće vikendom kada nisam našminkana i kada idem u teretanu, dakle u upotrebi je često. Koži pruža jedan zanimljiv “glow” efekt, vizualno korigira sitne nepravilnosti poput neujednačenog tena i proširenih pora i navodno je odličan odabir u svrhu foto snimanja. Ne koristim ga kao klasični primer već isključivo samostalno i kao takav mi savršeno odgovara.

NJEGA TIJELA, MIRISNE NOTE & NJEGA KOSE

Sol de Janeiro Brazilian Bum Bum Cream je valjda prvi proizvod u smislu mazalice za njegu tijela čije sam već jedno pakiranje potrošila, drugo je pri kraju a još dva pakiranja mi stoje u zalihama. Sviđa mi se miris ove kreme i postojanost istoga, kada kažem postojanost mislim na činjenicu da ja ovu kremu nanosim pri večernjoj njezi tijela i koža mi jednako miriše i ujutro po buđenju. Krema je dovoljno bogata i hranjiva ali koža ju momentalno upija i ne ostavlja nikakve masne tragove. U sebi sadrži decentni shimmer vidljiv na dnevnom svijetlu, da budem precizna na suncu. Ova krema trebala bi učvrstiti kožu, nisam sigurna da to mogu potvrditi nakon dva potrošena pakiranja ali uvelike sam zadovoljna tonusom kože.

Madara Repairing Multi-Layer krema za ruke nije samo to što stoji na deklaraciji, ova krema dolazi u obliku guste teksture koja rukama pruža zaštitni film koji je na koži postojan satima. Moje su ruke kao i ostatak kože tijela izuzetno jako suhi, dakle dolazim do faze perutanja, ovo je jedna od rijetkih krema za ruke koje mi besprijekorno odgovaraju svojom dubinskom njegom, brzim upijanjem u kožu, postojanošću i decentnim mirisom svježe pokošene trave koji ubrzo po nanošenju hlapi. Sve u svemu, svakako ću obnavljati zalihe ove predivne kreme.

Christophe Robin Shade Variation Care “ash brown” njegujuća je maska za smeđu kosu koja neutralizira crvene tonove. Masku možete na kosi držati od 5 do 30 minuta, zavisno o intenzitetu koji želite postići. Osobno, držim ovu masku i nešto više od 30min, recimo 45-60min i zadovoljna sam intenzitetom, pepeljastim tonom i činjenicom da mi kosa ostaje dubinski nahranjena i podatna. Izvrstan odabir za period između farbanja jer efekt je prisutan 3-5 pranja, ovisno o proizvodima za kosu koje koristim.

Syoss “anti grease” suhi šampon definitivno je najbolji odnosno najučinkovitiji šampon ovog tipa za masnu kosu i jedini koji može prolongirati pranje moje kose za jedan dana a da kosa izgleda svježe i čisto. Iako ostavlja bijeli trag taj isti trag može se lijepo utrljati u kosu i postaje nevidljiv. Mislim da je ovo dosta agresivan suhi šampon i da bi oni s osjetljivim vlasištem mogli imati problema u obliku iritacija ili prhuti, stoga budite pažljivi pri prvih par upotreba.

Inspirirana s tri omiljene destinacije Gabrielle Chanel, LES EAUX DE CHANEL kolekcija donosi tri nova mirisa koja je u suradnji s CHANEL Fragrance Creation and Development laboratorijem kreirao parfumer Olivier Polge; PARIS-DEAUVILLE, PARIS-BIARRITZ i PARIS-VENISE. Mene osobno najviše se dojmio parfem PARIS – DEAUVILLE. Parfem PARIS – DEAUVILLE nosi aromatično – citrusno putovanje u seosku idilu Normandije, gdje je Gabrielle Chanel otvorila svoj prvi butić 1913. godine. Zelena, intenzivna i gorka nijansa isprepliće se s korom naranče i aromatičnim lišćem bosiljka. Kroz svježinu, aromatičnost i samu energiju dolazimo do srca samog mirisa koji je točka na “i” zbog cvjetne kombinacije ruže i jasmina.

Eau délassante parfumante Nuxe bodyEau Délicieuse Parfumante Vaporisateur dvije su vodice za tijelo koje volim koristiti zbog njihovih decentnih mirisnih nota koje razbuđuju osjetila. Eau délassante parfumante Nuxe body mirisna voda obasjava tijelo velom mekoće i užitka za sva osjetila. Svojim očaravajućim mirisom s notama kokosovog sorbeta, bijelih cvjetova naranče i badema te divlje vanilije, opušta, osvježava i čini kožu mekom i svilenkastom. Eau Délicieuse Parfumante Vaporisateur inspirirana neodoljivim mirisima NUXE Sun linije, ova slasna mirisna vodica oživljava duh ljeta. Njezini blistavi tonovi slatkih naranči i petitgraina su jednostavno očaravajući. Meke note kokosa i cvjetova Tiare obavijene su senzualnim notama vanilije i mošusa koji će vas odvesti daleko u tropske krajeve.

L’Oréal Professionnel Steampod imam već gotovo dvije godine i nisam ga koristila toliko često jer mi je bio kompliciran za upotrebu da kraćim dijelovima kose koji su bili toliko kratki zbog oštećenja nastalih blajhom. Uglavnom, kosa mi se u potpunosti oporavila, oštećenja više nisu prisutna i ja napokon imam normalnu frizuru bez raznoraznih “visuljaka”. Kako sam ošišala jedan kraći bob volim nositi ravnu frizuru i skroz slučajno odlučila sam ponovo uključiti Steampod i više ne koristim peglu niti planiram ikada u budućnosti. Steampod je uređaj namijenjen zaglađivanju kose po principu protoka pare pod visokim pritiskom iz posebno ugrađenog parnog generatora. Koristim najnižu temperaturu a to je 140 stupnjeva i efekt koji dobijem je zaglađena i sjajna kosa a frizura je postojana i po ovim vrućinama 2-3 dana. Uz ovaj uređaj prije upotrebe Steampoda koristim L’Oreal Professionnel Steampod Sensitised Cream u svrhu zaštite od topline ali i za što bolje zaglađivanje kose a nakon upotrebe Steampoda koristim L’Oreal Professionnel’s Steampod Serum za dodatnu njegu, sjaj i što zaglađeniji izgled. Sve u svemu, jedan stari ali ipak novi favorit koji ostaje u upotrebi na duže staze.

MODA

Moda i ja u istoj rečenici, bilo bi zanimljivo da sam i ja po tom pitanju malo kreativnija ali moj stil se svodi na traperice, tenisice i majicu u svako doba godine, stoga ni modni favoriti ne mogu biti posebno zanimljivi ali bi se mogli svidjeti svima s nekim nazovimo casual stilom. Guess traperice “Emilee” dolaze kao malo širi model, nešto između ravnog kroja i “mom jeans” modela. Inače su od 100% pamuka i jako su udobne, kao da sam u trenirci i moj su favorit ovoga ljeta. Uz ove traperice ali i sve druge volim nositi bodije a najdraži su mi iz Zare crveni i isti u crnoj varijanti te Urban Outfitters bodiji s tankim naramenicama kojih imam u nekoliko boja ali ipak mi je najdraži klasični crni. Volim nositi bodije ljeti jer savršeno idu uz traperice, udobni su, prozračni i zapravo s obzirom na to da sam ja manje više ravna u prsima uz njih mogu preskočiti grudnjak da mi bude u potpunosti udobno.

Michael Kors Mini Jessa Backpack je zaista mini i pomalo mi je žao da nisam uzela veću varijantu, ali nema veze, volim nositi i ovaj samo što mi u njega stanu 2 mobitela, labelo i nešto novca, stoga baš nije najpraktičniji za sadržaj. S druge strane, praktičan je za nošenje jer se može nositi na tri različita načina; klasično kao ruksak na leđima, preko tijela i na ramenu, te je na sva tri načina podjednako udoban. Plava boja je kao točka na “i” kada je u pitanju ovaj mini ruksak.  S obzirom na to da volim imati organiziran sadržaj torbice bio mi je potreban neki tanji novčanik kako bi stao u ovaj mini ruksak, u Primarku sam nedavno nabasala na improvizirani novčanik u koji mi stanu novci i kartice a na sebi ima i otisnuto slovo “i”, stoga nije bilo mjesta razmišljanju i jako sam zadovoljna. Osim pretinaca za kartice bočno je zatvarač u koji idu novci. Ovaj nazovimo novčanik zaista ne zauzima puno mjesta a jako je praktičan.

Na koncu sam i ja popustila pred Vans “old skool” modelom ali ne u crnoj već u nekoj nude/bež nijansi koja je prekrasna i kao takva idealna kao ljetna tenisica. Volim ih nositi na traperice mada idu i uz haljine, suknje, kratke hlače i kombinezone a s obzirom na to da su jako udobne pogodne su i za cjelodnevne šetnje i obaveze. I ovaj Vans par uzela sam u veličini 36.5 i odgovaraju mi savršeno.

Quay Australia “High Key” u nijansi “black fade” imam još od prošle godine i nekako sam zadovoljna njima i ovo ljeto. Naime, ja nisam osoba koja nosi naočale gotovo 0-24H ali nužne su mi ljeti jer provodim dosta vremena u autu. Imam i jedan problem s naočalama a taj je da ih gubim, jednostavno ih ostavim i zaboravim na njih, stoga ne ulažem prečesto u skuplje varijante. Uglavnom, izvukla sam ih iz ladice i nisam ih izgubila, meni dovoljno da im budem vjerna. Inače, jako su udobne pri nošenju i dobro štite od sunčevih zraka a i cijenom su pristupačne.

Velike okrugle zlatne i srebrne naušnice i dalje su mi opsesija, volim ih nositi jer su udobne, lagane i podignu svaki outfit. Najčešće ih kupujem u Primark dućanu jer su tamo najjeftinije ali često svratim i do H&M po njih jer sam i njima jako zadovoljna a uvijek u pakiranju budu otprilike 3 para, pa mi bude korektana i cijena. Nekoliko pari naručila sam s Asosa po poprilično većoj cijeni međutim oksidirale su kroz 3-4 nošenja, stoga zaista preporučujem jeftinije varijante, koje su se u mom slučaju ispostavile kao kvalitetnije.

GASTRO

Iako svi pričaju o novoj Lino Ladi “Gold” koja je zaista preukusna, ja ću kao favorita ipak izdvojiti BodyLab Proteinella čokoladni namaz napravljen od belgijske čokolade i svježe prženih lješnjaka a uz to je proizvod bez dodanog šećera i bogat proteinima. Zaista je jako ukusan i zasitan a nutritivne vrijednosti su daleko bolje od Lino Lade. Volim si zasladiti s ovim namazom tako da jednostavno pojedem jednu žlicu istoga ili ga dodam jogurtu ili ga jednostavno jedem uz proteinske palačinke.

Pilos Skyr (Lidl) s okusom vanilije mi je također jedna od dražih slastica, volim ga jesti samostalno ili pak dodati mu protein s okusom čokolade, tada to postaje poput pudinga a puno zdravije. U svakom slučaju, ovaj proizvod može poslužiti kao slastica ali može i zamijeniti obrok, nutritivne vrijednosti su zadovoljne stoga mogu bezbrižno uživati u ovoj delikatesi.

Dukat Fit s okusom kave također je jedna slastica u kojoj ne pretjerujem zbog šećera u sastavu, ali dobro dođe tijekom toplih dana kada se želim rashladiti ali i zasladiti. Ponekad kada sam u pokretu može mi poslužiti i kao zamjenski obrok a kod kuće ga često miješam s običnom crnom kavom i moram priznati kako mi se ta kombinacija pokazala kao odlična ledena kava, jednostavno preukusno.

Kada smo kod kave, često u posljednje vrijeme pijem novu Dolce Gusto kavu “Colombia” mada je meni slična, ako ne i ista njihovoj “Lungo” kavi, samo što u “Lungo” paketu dobijem 16 kapsula a u “Colombia” 12 kapsula, a cijena je ista, dakle, matematika govori sve. Osim navedenih, moja najdraža Dolce Gusto kava je “Grande” koja je inače povučena s naših polica a ja ju kupujem u Austriji tako da napravim zalihe. Riječ je o jednoj korektnoj dužoj crnoj kavi koja može proći ka jača varijanta “Americano” kave.

Osim Dolce Gusto kapsula pijem učestalo i FoodNess “Ginseng & Matcha” (dostupan u Elipso trgovinama), dakle matcha s dodatkom ginsenga u obliku kapsula. Sviđa mi se okus ali ne i sama količina dodanog šećera, stoga sam krenula sama u kreiranje ovog napitka. Kupila sam čisti Matcha prah koji pomiješam s toplom vodom i Hopla vrhnjem te dodam sladilo po želji, uglavnom, jednako je ukusno a nije puno šećera.

Osim Matcha čaja često pijem i Rituals čajeve koje također kupujem u Austriji u Rituals dućanima. Đumbir i ruža te jasmin i zeleni čaj moje su omiljene varijante i pijem ih kako tople tako i u hladnijoj varijanti uz umjetno sladilo. Ako vam budu nekada pri ruci, svakako isprobajte jer posebni su svojim aromama.

Šalice i one pak putne čaše/šalice moja su opsesija, u posljednje se vrijeme najčešće koristim H&M Home bijelom šalicom s crnim točkicama, Stradivarius Home rozom šalicom i Primark putnim čašama/šalicama. Omjer cijene i kvalitete je zadovoljen jer ugodne su ruci, dobro sjedaju u utor u autu te dugo drže toplinu pića, meni sasvim dovoljno. Također, još sam kupila jednu teglu sa slamkom. U prošlom postu ovog tipa spomenula sam kako sam stvorila naviku ispijanja vode, tako da sam u svaku prostoriju doma stavila kriglu s vodom pa bi jednostavno ne razmišljajući istu pila češće. Ovu kriglu kupila sam u Mömaxu i zadovoljna sam.

U ovom gastro odlomku moram spomenuti i meni omiljeni zagrebački restoran a to je Vinodol u kojemu je karta prepuna fantastičnih i inovativnih delicija, no posebno moram izdvojiti tartarski biftek koji nema konkurencije u Zagrebu, pa i šire, počevši od samog posluživanja pa do kvalitetnih sastojaka.

PUTOVANJE

Meni najdraža putovanja vrte se oko 4 do 5 dana na destinacije koje volim posjećivati. Nisam baš avanturistički tip i radije ću posjetiti isto mjesto nekoliko puta gdje znam da ću se odlično provesti nego iznova istraživati nova mjesta. Znam da to nije pohvalno ali to sam ja. Jedno od mjesta odnosno gradova koje volim često posjećivati jest Graz u Austriji. Otprilike 4 do 5 puta u godini posjetim Graz, najčešće vikendom, tako se dogodilo i putovanje od 5 dana nedavno kada su se u Hrvatskoj zbog praznika mogli lijepo spojiti slobodni radni dani s vikendom. Graz je jedan šarmantni gradić koji pruža ugodne trenutke obiteljima, parovima ili pak prijateljima. Neće podbaciti niti u jednom segmentu jer je bogat društvenim događanjima, gastro ponudom, zanimljivim kulturnim mjestima, štoviše, mislim da bi čak i šopingholičari mogli biti jako zadovoljni. Ako još niste, svakako svratite u taj krasan gradić koji je od Zagreba udaljen 1:45H jer uživat ćete, sigurna sam u to.

To bi bilo sve od novih favorita za lipanj i dio srpnja, voljela bih pročitati i što ste vi u posljednje vrijeme otkrili i zavoljeli, stoga svakako ostavite svoj popis u komentarima.

Do sljedećeg tipkanja želim vam ugodan ostatak dana.