Dermalogica | Sound Sleep Cocoon

Sound Sleep Cocoon.
Preobrazba noću. Blistavost danju.

Manjak sna i nepravilan ritam spavanja postali su globalna epidemija koja utječe na zdravlje i kvalitetu života 45% svjetske populacije. Besane noći ponajprije se ogledaju na našem licu – jer je san ključni “sastojak” blistave kože. Samo nekoliko neprospavanih noći dovoljno je da koža izgubi tonus i pojave se bore, dok je kronična neispavanost siguran recept za tamne podočnjake i prijevremeno starenje. Zamjetan umor na licu svakako nije poticajan za početak dana – ali zato je Dermalogica ponudila rješenje svojim novim fantastičnim proizvodom za noćnu njegu Sound Sleep Cocoon™. Ova revitalizirajuća gel-krema djeluje u skladu s prirodnim ritmom kože, te potiče njezin oporavak i obnavljanje dok vi spavate.

Aktivne sastojke koža najbolje upija noću, a Sound Sleep Cocoon™ vraća joj balans i energiju visokom koncentracijom prirodnih biljnih ekstrakata. Također, nadoknađuje vlagu koju koža gubi tijekom dana. Zahvaljujući vrijednim esencijalnim uljima Sound Sleep Cocoon™ djeluje terapijski iznutra i izvana, osigurava miran san i donosi užitak svim osjetilima.

•Ekstrakt kore albicije (svileno drvo) pruža antioksidativnu zaštitu, smanjuje znakove umora i revitalizira kožu.
•Ekstrakt evodije (wu-zhu-yu) poboljšava tonus i teksturu kože.
•Ekstrakt kakadu šljive bogat izvor vitamina C, snažnog antioksidansa koji osvježava i posvjetljuje ten.
•Tamarind (ekstrakt sjemenki) je polisaharid čija je kemijska struktura slična hijaluronskoj kiselini. Poput meke čahurice obavija kožu pružajući osjećaj ugode i vrhunske njege; zahvaljujući njemu koža dugotrajno zadržava prirodnu vlažnost.
•Esencijalno ulje lavande u biorazgradivim mikrokapsulama oslobađa se nanošenjem (pritiskom prstiju), ali i tijekom cijele noći; u sinergiji s umirujućom sandalovinom i pačulijem potiče opuštanje i poboljšava kvalitetu sna.

[DOJMOVI]

Dermalogica Sound Sleep Cocoon posebno je formulirana gel krema koja uz pomoć aktivnih sastojaka hidratizira, posvjetljuje i revitalizira kožu tijekom noći, odnosno kada koža te aktivne sastojke može najbolje upotrijebiti. Ova krema je novitet na tržištu koji je Dermalogica tek nedavno lansirala a 15.03.2018. stigla je i u Hrvatsku te je dostupna na Dermalogica web shopu te u DermaCare centrima na tri lokacije (Arena centar u Zagrebu, Teslina 12 u Zagrebu i Domaldova 5 u Splitu). Preporučena maloprodajna cijena iznosi 610kn/50ml a sastav je dostupan klikom na ovaj link.

S obzirom na to da se radi o tek nedavno lansiranom novitetu bila sam počašćena kada su me kontaktirali prije par tjedana iz Dermalogice da li sam zainteresirana za testiranje Sound Sleep Cocoon gel kreme. Inače, jako volim Dermalogica proizvode o kojima sam pisala više puta na blogu a o istima možete saznati više klikom na ovaj link. Dermalogica Sound Sleep Cocoon gel krema novost je i u mojoj večernjoj rutini, o kojoj ću u ovom postu napisati kraći osvrt koji će s vremenom zasigurno biti nadopunjen nastavkom korištenja, a dotada sam željela podijeliti s vama svoje prve dojmove.

Prije svega, moram se osvrnuti na samo pakiranje Dermalogica Sound Sleep Cocoon gel kreme, koje me nije ostavilo ravnodušnom. Naime, pakiranje je vrlo inovativno jer se ne otvara na klasičan način poklopcem već otključavate pakiranje okretom poklopca u desno te pritiskom tog istog poklopca dozirate sadržaj. Dakle, nema klasičnog kontakta ruke odnosno prstiju i sadržaja već je sve izuzetno nazovimo higijenski osmišljeno. Iako prije korištenja svakog proizvoda operem ruke ipak mi je draža ovakva vrsta pakiranja proizvoda namijenjenih njezi kože lica.

Iako mislim da je jedan pritisak pumpice dovoljan za cijelo lice, meni ova gel krema jako godi kao dio večernje njege stoga ja koristim dva pritiska pumpice te kremu nanosim na lice i vrat. Krema dolazi u obliku lagane gel teksture koju koža momentalno po nanošenju upija. Pri nanošenju kreme također vas momentalno okruži miris lavande koji je na prvu dosta intenzivan ali s vremenom hlapi. Meni osobno miris ne smeta, štoviše, kombinacija lavande, sandalovine i pačulija jako mi je ugodna u večernjem periodu kada kremu nanosim jer me opušta i priprema za spavanje odnosno ugodniji san. S obzirom na to da je krema namijenjena korištenju kao dio večernje njege, mišljenja sam da miris neće stvarati problem kao ni lagana tekstura koju možete nadopuniti s odgovarajućim proizvodima koji odgovaraju vašem tipu kože.

S obzirom na to da mi je krema ustupljena na testiranje, ja sam ju koristila isključivo samostalno, odnosno, nakon umivanja koristila bi losion za lice i okoloočnu kremu a potom bi nanijela Dermalogica Sound Sleep Cocoon gel kremu koja mi je kao takva bila dovoljna. Kremu, kako sam to već navela, je moja koža momentalno upijala te bi po nanošenju ostao ugodan i baršunasti trag. Krema mi se pokazala kao dovoljno hidratantnom te ju u nastavku korištenja planiram ukomponirati uz neki serum ili ulje prema potrebi, ali mi dodatna hidratacija nije potrebna.

Ono što me se dojmilo kod Dermalogica Sound Sleep Cocoon gel kreme jest vidjevši svoju kožu ujutro po buđenju. Inače se budim svakoga jutra s pretjeranim viškom sebuma na području cijeloga lica, koristeći ovu gel kremu taj višak sebuma je izostao pri jutarnjem buđenju, što se meni kao masnokošcu izuzetno svidjelo. Osim dijela s izostankom viška sebuma, primijetila sam kako ni pri najhladnijim danima i noćima (u posljednje vrijeme) moja koža niti u jednom trenutku nije pokazala dehidraciju, koja je inače prisutna u ovom periodu s obzirom na vremenske uvjete i matirajuću dekorativu koju koristim. Također, vidim razliku po pitanju teksture kože i tonusu a moram priznati da je prisutna i glavna zadaća ove kreme a ta je da koža postaje revitalizirana, svježa i odmorna. Inače imam manjih problema s crvenilom u središnjem dijelu lica (nos, obrazi i brada) a koristeći ovu gel kremu taj problem postao je manje izražen, tako da vjerujem da bi s vremenom dovela taj problem pod potpunu kontrolu, a mislim da bi mi ova krema odgovarala i u ljetnom periodu kada se suočavam s problemom hiperpigmentacijskih mrlja.

S obzirom na to da me Dermalogica Sound Sleep Cocoon dojmila kao gel krema smatram da će se ista zadržati kao dio moje beauty rutine, jer osim večernje njege koristim ju i kao dio rituala tijekom vikenda kada ju nanosim i tijekom dana, a nerijetko ju nanesem i na okoloočno područje kako bi koža lica djelovala što odmornijom ujutro. Uz sve blagodati koje Sound Sleep Cocoon gel krema oruža, Dermalogica se pobrinula i za još bolju kvalitetu sna kroz aplikaciju koja je dostupna na Dermalogica web stranici te klikom na ovaj link. Aplikaciju nije moguće skinuti već se otvara na željenom web pregledniku, aplikacija se sama gasi nakon 20min, a tijekom pokretanja aplikacije na mobitelu možete ugasiti zaslon. Aplikacija sadrži 20min umirujuće glazbe koja je namijenjena samo za ovaj proizvod kako bi osigurala još bolju kvalitetu sna, osim glazbe u aplikaciji (kada se otvori na mobitelu) nalaze se dodatni savjeti za njegu kože i bolji san. Sviđa mi se koncept ovog proizvoda i njegova učinkovitost te toplo preporučujem da svratite do najbližeg DermaCare centra i isprobate ovaj novitet ovog proljeća.