NUXE | Rêve de Miel® Baume Lèvres, Stick Levres Haute Nutrition 8H au Cold Cream Naturel, Crème Fraîche® de Beauté Sérum Hydratant, Eau Micellaire Démaquillante Anti-Pollution, Masque Détox Vitaminé, Nuxellence® Zone Regard, Rêve de Miel® Shampooing Douceur, Huile Prodigieuse® Or [Nova formula], Prodigieux huile de douche, Sun Shampooing Douche Après-soleil, Bio-Beauté® by NUXE Huile Satinée Nourrissante & Tonifiante, Sun Eau Délicieuse Parfumante

U proteklih nekoliko mjeseci moja beauty kolekcija obogatila se za nekoliko Nuxe proizvoda, stoga sam smatrala kako je najpoštenije predstaviti vam nekoliko Nuxe proizvoda u ovom jednom postu. U nastavku uvoda možete saznati i nekoliko informacija o samom brandu, a ako ste već dobro upoznati s Nuxe proizvodima tada slobodno nastavite na post te pročitajte moj osvrt o nekoliko zanimljivih proizvoda.

Aliza Jabès rođena je kao kćer farmaceuta vizionarskog znanja koji je bio uvjeren da se velika terapeutska i medicinska otkrića kriju u neprocjenjivoj moći biljaka. Otuda proizlazi i njezina fasciniranost biljnim svijetom.

Priča je započela 1957. godine, kada je pariški farmaceut, veliki pristaša aromaterapije i fitoterapije, osnovao laboratorij za fitoterapiju i aromaterapiju. Godine 1989. laboratorij preuzima Aliza Jabès i iz njega stvara veliko ime napredne kozmetike koje povezuje prirodu, zdravlje i ljepotu.

Huile Prodigieuse® Čudesno suho ulje obilježilo je ljeto 1992. Taj proizvod iz snova nastao je uslijed potrebe mladih majki, rastrganih među mnogim poslovnim i privatnim obvezama, za jednostavnim, višenamjenskim proizvodom namijenjenim aktivnim ženama kao što su one. Urednice ženskih časopisa odmah su prepoznale vrijednost ovog suhog ulja koje je u trenutku postalo zaštitni znak cijelog brenda. Uskoro su ga slijedili i drugi kultni proizvodi poput Rêve de Miel®, Crème Fraîche® de Beauté, Crème Nirvanesque®…

NUXE Rêve de Miel® Ultrahranjivi balzam za usne [15g, 95,96kn]
LIMITIRANA KOLEKCIJA

Stvoren prije 22 godine, Rêve de Miel® Ultra-hranjivi balzam za usne danas je apsolutni NUXE best-seller. Kao čista medena delikatesa, ovaj je ultra-hranjivi balzam najbolji saveznik za prekrasne usne zahvaljujući svojim darežljivim aktivnim sastojcima (med bagrema, shea maslac, esencijalno ulje grejpa i dragocjena biljna ulja). Njegov ekskluzivni spoj dokazano hrani, obnavlja, omekšava i štiti usne, isušene i oštećene uslijed agresivnih vanjskih čimbenika. Ultra-slasna medena tekstura pruža jedinstven osjećaj i božansko medeni okus kada ga nanesete na usne, uz osvježavajuće neodoljiv miris eteričnih ulja grejpa i limuna koja unose razigranu i slasnu mirisnu notu medenoj bazi.

Svake godine ovaj proizvod postaje moj nezaobilazni saveznik za njegu usana tijekom hladnijeg perioda godine, da se razumijemo, ovaj proizvod koristim tijekom čitave godine ali tijekom zimskog perioda postaje “must have” dio moje beauty rutine. Moje usne su osjetljive i suhe a ako ih adekvatno ne njegujem dolaze u fazu oštećenih usana. Ovaj balzam iznimno hranjive formule i obnavljajućih svojstava u kratkom roku obnavlja eventualna oštećenja na usnama te prevenira nastanak novih oštećenja.

Koristim ovaj balzam svakodnevno pri jutarnjoj i večernjoj beauty rutini i bezbrižna sam što se tiče njege. Tijekom dana koristim drugi Nuxe proizvod o kojem ćete čitati u nastavku posta a ako vas zanima više detalja o Rêve de Miel® ultra-hranjivom balzamu klikom na ovaj link možete pročitati moju recenziju ovog fantastičnog proizvoda.

NUXE Rêve de Miel® Ultrahranjivi balzam za usne i ove se godine vraća u 3 neodoljiva limitirana izdanja za sve rokerice, šminkerice i ljubiteljice prirode. Pakiranja ovih slasnih balzama oslikana su motivima usana te grafikama u živopisnim bojama koje daju pravi ‘pop art’ izgled ovom kultnom balzamu. Omiljena MUST HAVE izdanja originalne formule balzama bez boje, dostupna su u 3 neodoljive varijante pakiranja za uvijek prekrasne usne: ROCK ljubičasto, GLAM ružičasto te NATURAL zeleno.

NUXE Stick Levres Haute Nutrition 8H au Cold Cream Naturel [2x4g, 39,90kn]

Njega s prirodnom cold kremom i nježnim mirisom slatkog badema njeguje, štiti i obnavlja suhe i oštećene usne kontinuirano tijekom 8 sati. Slasne je i topive teksture zahvaljujući mikrokapljicama ružine vodice koja omogućava učinkovitost i lako nanošenje ovog balzama. Prirodna cold krema dobivena iz organskog ulja slatkog badema te organski pčelinji vosak i organska ružina vodica hrane, štite i obnavljaju kožu usana, čineći ju neodoljivo mekom.

Sastojci poput organskog ulja slatkog badema, organskog pčelinjeg vosak, organske ružine vodice i aktivnih biljnih ulja jojobe, argana i kokosa, čine već pri samom opisu ovaj proizvod izuzetno zanimljivim. S obzirom na to da se radi o stiku praktičan je za nanošenje prema potrebi tijekom cijelog dana a promotivno pakiranje od 2 komada po cijeni jednog je samo dodatni plus. Slatko-slasni miris definitivno doprinosi kvaliteti proizvoda čija tekstura ugodno klizi po usnama te tako ovaj proizvod postaje odličan i kao podloga ružu ili sjajilu a može se nanositi i na iste. Također, ne treba ni naglašavati koliko se dobro nadopunjava uz prethodno spomenuti balzam koji je zbog svoj pakiranja u teglici, ipak prikladniji za upotrebu kod kuće.

NUXE Crème Fraîche® de Beauté Sérum Hydratant [30ml, 235,46kn]

Nova i još savršenija Crème Fraîche® de Beauté linija za intenzivnu hidrataciju kože, omogućava dehidriranoj i osjetljivoj koži novo, intenzivno 48-satno hidratantno djelovanje, kao i novi učinak protiv onečišćenja iz okoline. Nove formule kombiniraju nježnost biljnih mlijeka s visokotehnološkim ekstraktom alge, za potpuno novu definiciju učinkovite hidratacije, uz očaravajuće iskustvo mirisa i tekstura.

Istinski koncentrat hidratacije obogaćen biljnom hijaluronskom kiselinom, svojom ultra-osvježavajućom teksturom topi se u dodiru s kožom, dajući joj svjež i puniji izgled. Pruža koži 48-satnu hidrataciju, umiruje ju i štiti od čestica onečišćenja iz okoline (dim cigareta, smog, prašina…). Biljna mlijeka bagrema, žutog graška, zelenog čaja, badema, zobi, kokosa i soje obilno hidratiziraju i omekšavaju kožu, dok visoke koncentracije visokotehnološki ekstrakta crvene alge te biljna hijaluronska kiselina ‘zaključavaju’ vodu u koži te djeluju kao štit od onečišćenja. Bijeli cvjetovi naranče i badema te alantoin, umiruju i omekšavaju kožu.

Ovaj serum namijenjen je svim dobnim skupinama te tipovima osjetljive i dehidrirane kože za svakodnevno korištenje ujutro i navečer prije nanošenja kreme. Tekstura je lagana, osvježavajuća te hidratantna a s kožom se stapa perfektno. Miris je također prisutan ali prati teksturu, dakle vrlo decentne cvjetno-citrusne note dodatno uljepšavaju ritual nanošenja. Ono što se može primijetiti već nakon nekoliko upotreba jest brzo upijanje proizvoda i intenzivna hidratacija koja ostaje po nanošenju na koži. Ovo će zasigurno biti još jedan moj saveznik tijekom hladnih zimskih mjeseci u kojem ću uživati.

NUXE Eau Micellaire Démaquillante Anti-Pollution [200ml, 99,80kn]

Ova certificirana organska micelarna vodica za lice i oči, nježno uklanja čak i vodootpornu šminku, zatim suvišan sebum te čestice onečišćenja iz okoliša, ostavljajući kožu čistom i hidratiziranom. Potpuno, brzo i učinkovito očišćeno lice, bez ispiranja. Micelarna vodica namijenjena je svim tipovima kože, čak i osjetljivoj. 100% prirodne i nježne mirisne note jasmina i voćnih vodica ispunjavaju kožu svježinom i ženstvenošću.

Protekla dva mjeseca koristim samo ovu micelarnu i mislim da više neću skidati makeup niti s jednom drugom micelarnom. Općenito nikada nisam bila pretjerano fascinirana proizvodom poput micelarne vode jer bi isti isušivao i iritirao moju kožu a ne bi bio dovoljan čistač kao takav, ova micelarna je sve samo ne još jedna micelarna u nizu. Prije svega, ugodan i osvježavajući miris ove micelarne je neopisivo privlačan pri korištenju i čini ritual skidanja šminke nakon napornog ranog dana još ugodnijim, nadalje, lagana formula jako je ugodna na licu te ne isušuje niti iritira kožu a uspješno i dubinski uklanja makeup kako s lica tako i s očiju. Ako koristite vodootpornu maskaru i tuš, tada će biti potrebno s dodatnim čistačem prijeći preko očiju no ako to nije slučaj drugi čistač vam neće biti potreban te slobodno nastavite ritual čišćenja s odgovarajućim gelom za umivanje.

NUXE BIO-BEAUTE Masque Détox Vitaminé [50ml, 162,80kn]

Ova jedinstvena detoksicirajuća maska bogata vitaminima pravi je spas za umornu kožu bez sjaja. Djeluje u 3 koraka; u trenutku nanošenja ima teksturu gela, koja se masiranjem pretvara u ulje, da bi konačno u dodiru s vodom postala mliječna emulzija koja se lako ispire s kože. Zahvaljujući vodici organske naranče te ekstraktu cvjetova organske mirte, dubinski detoksificira kožu, dok uz pomoć esencijalnih ulja naranče, limuna I tangerine pročišćava površinu kože, ostavljajući ten čistim, osvježenim i sjajnim. Njezin svjež, citrusni miris oživljava sva osjetila.

Maska djeluje u 3 koraka. U prvom koraku tekstura maske je u obliku osvježavajućeg gela. Nanesite je na suhu kožu i ostavite da djeluje 5 minuta, kako bi se upile sve nečistoće s površine kože. U drugom je koraku nježno umasirajte u kožu. Uz pomoć masaže, gel će se pretvoriti u ulje koje će upiti talog s površine kože. U trećem koraku, u dodiru s vodom, ulje će se pretvoriti u nježnu mliječnu emulziju koja će olakšati ispiranje. Koristite jednom do dva puta tjedno i izbjegavajte područje oko očiju.

Ova maska s tri različite tekstura ugodna je i praktična za korištenje te ja uživam u korištenju iste. Svježina i blistavost su dvije glavne karakteristike koje ova maska pruža koži lica a mislim da je upravo to i potrebno koži tijekom hladnijih i sivih zimski dana. Neodoljivi miris čini cijeli ritual dodatno ugodnijim a također sam primijetila i koliko je koža lica na dodir glađa i mekša po korištenju ove maske. Koristim ovu masku obavezno dva puta tjedno i to najčešće ponedjeljkom kako bi tjedan započela što odmornijeg izgleda i petkom kada se zasluženo želim opustiti i uživati nakon napornog radnoj tjedna.

Nuxe Nuxellence® Zone Regard [15ml, 276,15kn]

Nuxellence® Zone Regard trenutno otkriva svoju učinkovitost zahvaljujući inovativnoj ”blur” (zamagljujućoj) teksturi koja trenutno zaglađuje i osvjetljava područje oko očiju. Ovaj inteligentan proizvod sadrži zlatno reflektirajuće biserne čestice, površinske pudere i silikonske sfere ”mekog fokusa” koje zamagljuju neujednačen ten i osvjetljavaju tamna područja. Njegovi pigmenti pružaju nježnu breskvastu boju koja odgovara svakom tenu i omata kožu usavršavajućom aurom. Ovaj veo ljepote s puderastim finish-om predstavlja savršenu bazu za make-up.

Veliki masažni aplikator u Nuxellence® Eye Area posebno je dizajniran kako bi stimulirao cijelo područje oko očiju. Vrlo je praktičan jer omogućava da se točno potrebna količina proizvoda nanese na kožu. Veliki okrugli aplikator bez oštrih kuteva, savršeno se prilagođava oblinama područja oko očiju. Kada njegova legura od zamak metala dođe u kontakt s kožom, može se trenutno osjetiti osvježavajući i dekongestivni učinak koji osvjetljava područje oko očiju.

Ovu prekrasnu okoloočnu kremu otkrila sam još ljetos a sada sam već na drugom pakiranju iste. Iako ova okoloočna krema nije dovoljno hranjiva za moje dehidrirano okoloočno područje, ja ju nanosim isključivo ujutro i to nakon okoloočnog seruma i kao takva radi odličan posao. Sviđa mi se prvenstveno zbog svojih iluminirajućih svojstava a i zbog zaista ugodnog aplikatora. Nanosim ju na preporučeni način; uz pomoć aplikatora nanesem ju u 3 male točke, jednu na luk kod obrva, jednu na unutarnji kut područja oko očiju i jednu ispod očiju; potom ju “zagladim” s aplikatorom od unutarnjeg prema vanjskom nižem očnom kapku i ponovim isti korak na višem dijelu očnog kapka i cijelom luku obrva, ne zaboravljajući područje između obrva; na koncu raširim teksturu prema van sve do sljepoočnica uz zaglađujuće pokrete s aplikatorom. Iako traži malo dodatnog vremena smatram da se uloženo vrijeme svakako isplati. Također se pokazala i kao odlična podloga za makeup odnosno kao podloga za korektor a u danima kada nisam našminkana idealan je saveznik u borni protiv znakova umora.

NUXE Reve de Miel Shampooing douceur [300ml, 110kn]

Ovaj nježni šampon s hidratantnim i obnavljajućim medom bagrema učinkovito čisti kosu, čineći je svilenkasto mekom i mirisnom. Njegova izrazito nježna čisteća baza primjerena je svim tipovima kose, može se koristiti svakodnevno i ne nadražuje oči. Njegova prirodna formula bez parabena i silikona, obavija kosu slasnim medenim mirisom. Praktično pakiranje od 300 ml na pumpicu i njegova nježna formula, čine ovaj šampon idealnim za njegu kose cijele obitelji.

Izuzetno nježan šampon pogodan je za svakodnevno pranje kose. Njegova ugodna mirisna rapsodija budi sva osjetila i tako čini ovaj šampon privlačnim svim generacijama, zaista bi se mogao definirati kao jedan dobar i kvalitetan obiteljski šampon. Sviđa mi se pakiranje i pumpica koja doprinosi praktičnosti pakiranja a moram priznati da nerijetko koristim ovaj šampon i u svrhu tuširanja upravo zbog nježne formule i neodoljiva mirisa. Mojoj tankoj i obijanoj kosi jako odgovara i nadam se da će jednog dana ovaj šampon pratiti i odgovarajući regenerator ili maska za kosu.

NUXE Huile Prodigieuse® Or NOVA FORMULA [100ml, 248kn]

Kultno suho ulje, čarobno Huile Prodigieuse® Or Čudesno suho ulje sa zlatnim sjajem stiglo je s novom, još savršenijom formulom, uz bolji, još sočniji miris. Nahranite svoju kožu još savršenijom kombinacijom dragocjenih biljnih ulja lješnjaka, makadamije, slatkog badema, kamelije i borača, uz 2 nova aktivna ulja – Tsubaki uljem s izrazitim antioksidativnim i anti-age* djelovanjem te arganovim uljem za izraženo hranjivo i obnavljajuće djelovanje na kosu.

Biserne čestice zlatnog odsjaja prirodnog porijekla, izuzetno su nježne i pažljivo birane zbog svog prekrasnog sjaja. Zahvaljujući njima, zlatno ulje na koži ostavlja sjenu ‘karamelizirane’ svjetlosti, sličnu prirodnoj boji preplanule puti.

Dva nova dragocjena ulja učinila su miris ovog kultnog ulja još sočnijom i primamljivijim, uz iste neodoljive očaravajuće note cvjetova naranče, bergamota, ruže, magnolije, kokosa i vanilije.

Upravo je ovaj proizvod bio prvi Nuxe proizvod koji sam isprobala još prije nekoliko godina, ta ljubav traje još i dan danas. Iako sam prije ljeta kupila jedno pakiranje od 100ml s prvotnom formulom, čisto za svaki slučaj ako mi nova formula ne bi odgovarala, moj strah je bio u potpunosti neutemeljen jer formula je i dalje jednom riječju savršena. Koristim ovo ulje već godinama na tijelu i kosi i sviđa mi se zbog svoje hranjive formule, decentnog zlatnog sjaja koji ostavlja po apliciranju, samog neodoljivog mirisa a odnedavno ga prakticiram koristiti i u dekorativne svrhe u kombinaciji s highlighterom. Ovo ulje je zaista jedan kultni must have proizvod kojega bi vam predložila ispred svih ostalih Nuxe proizvoda.

NUXE Prodigieux Huile de douche [200ml, 76,50kn]

Ovaj uljni gel za tuširanje nježno čisti i njeguje kožu svojom biljnom bazom bez sapuna. Sadrži ulje slatkog badema koji hrani kožu i čuva njezin zaštitni sloj. Čudesni uljni gel za tuširanje osvojit će sva vaša osjetila, a kožu naglasiti diskretnim sjajem bisernih čestica zlatnog odsjaja te nježnim, očaravajućim mirisom cvjetova naranče, magnolije i vanilije. Ne sadrži sapune niti parabene.

Ako vam se svidio opis prethodno spomenutog ulja, tada će vas također očarati i ovaj uljni gel za tuširanje. Ulje slatkog badema, miris cvjetova naranče, magnolije i vanilije te mineralne biserne čestice zlatnog odsjaja bili su dovoljni da se zaljubim u ovaj proizvod čijih sam pakiranja potrošila već nekoliko. Savršena kombinacija njege tijela uz prethodno spomenuto ulje toliko će vas oduševiti da će svi ostali proizvodi koje ste dosada koristili pasti u neki drugi plan. Tekstura je ugodna i zapravo kremasta te se sporo troši, stoga je isplativo uložiti i uživati u opuštanju pod tušem. Po tuširanju miris se čak i zadržava neko vrijeme na koži što je svakako plus a koža postaje uvelike mekša i ugodnija na dodir.

NUXE Sun Shampooing Douche Après-soleil [200ml, 75kn]

U jednom potezu uklanja sve ostatke UV filtera, soli, klora i pijeska iz kože i kose, ostavljajući nježan miris ljetnih nota slatke naranče, tahićanske gardenije i vanilije. Senzualne teksture i neodoljivo slasni mirisi oduševljavaju gornjim notama slatke naranče, srednjim notama tahićanske gardenije te baznim notama nježne vanilije. Proizvod je namijenjen svim tipovima kože i kose. Namijenjen za korištenje već i na plaži, za uklanjanje ostataka soli i klora nakon plivanja.

Ovaj proizvod otkrila sam ljetos upravo kada sam na Sophia.hr web shopu pravila zalihu prethodno spomenutog ulja i moram priznati da sam se oduševila. Koža tijela u mom slučaju je izuzetno suha i dosta proizvoda ju dodatno isuši i iziritira, posebno ljeti utjecajem sunca, soli i klora, ovo ljeto ti su problemi izostali a sigurna sam da je upravo ovaj proizvod jedan od faktora kojemu mogu pripisati zasluge. Ugodna kremasta tekstura dubinski čisti i regenerira kožu i kosu nakon izlaganja suncu, soli i kloru a prethodno spomenuto ulje također je savršena nadopuna ovom proizvodu kao njega nakon tuširanja.

NUXE Bio-Beauté® by NUXE Huile Satinée Nourrissante & Tonifiante [100ml, 135kn]

Kao stvoreno za masažu, ovo neodoljivo ulje topi se u dodiru s kožom i trenutno upija, omogućavajući da se brzo odjenete nakon primjene. Pruža svilenkasti osjećaj na koži. Ekstrakt citrona s Korzike pruža tonizirajuće djelovanje na duh i tijelo. Organsko ulje sezama, bogato vitaminom E (priznatim antioksidantom), sezaminom, sezamolinom i omega-9 kiselinom, čuva zaštitnu barijeru kože – za kožu ‘poput svile’.

Još jedno zanimljivo ulje s Nuxe potpisom samo u nešto svježijoj odnosno citrusnoj mirisnoj varijanti također ima moju preporuku. Kako sam već navela, koža tijela mi je jako suha i zato volim hranjivije formule ali od istih također tražim da ih koža po nanošenju odmah upije, što je i slučaj s ovim uljem. Osim što bogato nahrani kožu također ostavlja ugodan svilenkasti trag na koži te dugotrajnijom upotrebom postaje vidljiv i zaglađeniji izgled kože. Miris je prisutan neko vrijeme po nanošenju što ovaj proizvod čini još privlačnijim.

NUXE Sun Eau Délicieuse Parfumante Vaporisateur [100ml, 223kn]

S formulom koja nije fotosenzitivna i može se koristiti i na suncu, mirisna piramida nove Slasne mirisne vodice je potpuno zadivljujuća. Njezini blistavi tonovi slatkih naranči i petitgraina (lista gorke naranče) su apsolutno neodoljivi. Meki tonovi kokosa i egzotičnih cvjetova Tiare, okruženi senzualnim notama vanilije i mošusa, vode nas u daleke tropske krajeve.

Svojim očaravajućim notama, ova mirisna vodica popravlja raspoloženje u svako godišnje doba, a neodoljiv osjećaj ljeta traje zauvijek. Bočica koja simbolizira zalazak sunca, dok mirisne note Slasne mirisne vodice podsjećaju na prekrasan sunčan dan, slavna je bočica podsjetnik na najljepše zalaske sunca. Tople nijanse razlijevaju se po njezinoj bočici od duboke amber narančaste do zlatnožute, završavajući zrakom laguna plave i time simbolizirajući trenutak kada sunce uranja u kristalno čiste vode Mediterana. Dinamična i profinjenog minimalističkog dizajna, ova staklena bočica na pumpicu trenutno pruža užitak ‘kupanja u suncu’.

Ovu Slasnu mirisnu vodicu koristila sam tijekom ljeta ali i tijekom jeseni jer miris je neodoljivo ugodan a ista se može koristiti na više načina; pošpricajte zrak Slasnom mirisnom vodicom i zatim prođite kroz mirisnu maglicu kako biste bili potpuno ”odjeveni” u njezin miris; za još nježniji učinak, nanesite Slasnu mirisnu vodicu na svoju četku za kosu a kada češljate kosu miris će se prenijeti po cijeloj kosi; također, možete njome pošpricati i svoju posteljinu, za najljepše snove o suncu u ovim hladnim zimskim danima.

Senzualna mirisna rapsodija slatke naranče, kokosa, cvjetova Tiare, vanilije i mošusa zaista podiže raspoloženje već pri samom nanošenju, a kako pruža solidnu postojanost, kroz dan će u naletu zasigurno od vas izmamiti još pokoji osmijeh. Sve u svemu, ovaj proizvod je točka na “i” što se tiče osvrta o Nuxe proizvodima.

Nadam se da ste i vi pronašli neki zanimljiv proizvod za sebe u ovom postu a ako i sami imati svoje Nuxe prijedloge slobodno ih ostavite u komentarima ispod posta.