Njega kose | Garnier Fructis

Ove godine Garnier Fructis poboljšao je svoju formulu i redizajnirao pakiranja. Taj “novi” Fructis inspiriran je zdravim, prirodnim sokovima punim hranjivih tvari a formula se temelji na moćnim aktivnim sastojcima iz voća koji čine inovativni spoj aktivnih sastojaka s ojačavajućim svojstvima. Novi dizajn morao je reflektirati novu formulu Fructisa, bez gubitka prepoznatljivog izgleda, stoga je francuski dizajner Christophe Pillet osmislio novu i prirodniju Fructis bočicu, jednostavnu i praktičnu, koju ipak odlikuje smjelost i postojanost.

S obzirom na to da sam se ja po prvi puta susrela s linijom Fructis, na žalost ne mogu usporediti staru i novu formulu, ali pakiranje pamtim s policama i ovo novo mi je puno privlačnije. Moram priznati da sam se ja sasvim slučajno susrela s ovom linijom, naime, prije par mjeseci stigao mi je PR paket koji je sadržavao šampon i masku iz Grow Strong i SOS Repair linije, par tjedana kasnije odlučila sam dati šansu proizvodima i danas, par mjeseci kasnije, mislim da sam kupila 80% Garnier Fructis linije. Volim kosu njegovati s kvalitetnim proizvodima i zaista mi nije važna cijena proizvoda, samo da ja budem zadovoljna s kvalitetom kose, kada otkrijem drogerijsku liniju koja ispunjava moje želje mislim da nitko nije sretniji od mene. U nastavku posta slijedi kraći osvrt na Garnier Fructis proizvode koje sam dosada isprobala, zapravo koje redovito koristim već tjednima i sa svakim sam jako zadovoljna.

SOS Repair

Obogaćen ekstraktom ulja amle i kerafilom, SOS Repair obnavlja jednogodišnja površinska oštećenja vlasi i ispunjava pukotine nastale vanjskim utjecajima.

Ne znam koliko točno proizvoda ova linija sadrži no ja koristim šampon, regenerator, masku i serum. Sam miris je intenzivno voćni i zadržava se na kosi neko vrijeme. Šampon obnavlja površinu vlasi a regenerator ispunjava pukotine nastale vanjskim djelovanjem. Što se šamponiranja kose tiče, meni su dovoljna dva šamponiranja a regenerator ostavim prema uputama 2-3 minute da djeluje. Ako koristim masku tada mi regenerator nije potreban. Masku koristim nakon šamponiranja tako da ju nanesem dužinom vlasi i ostavim da djeluje 3 minute. Nakon pranja kose i samog sušenja koristim serum protiv ispucalih vrhova iz iste linije. Ovo je zaista jedna bogata i hranjiva linija koja lijepo obnavlja kosu i ostavlja ju podatnom i svilenkastom. Definitivno bi ju preporučila osobama koje kemijski tretiraju kosu i učestalo koriste električna pomagala za stiliziranje kose. S obzirom na to da mi se iz linije najviše dopala maska mislim da bi preporučila kombinaciju šampona i maske za oštećenu kosu sa suhim vrhovima. Nijedan proizvod nije otežao moju tanku kosu već ju je učinio sjajnijom i zdravijom.

Grow Strong

Obogaćen prirodnim ekstraktom jabuke i ceramidom, potiče obnavljanje čak i najslabije kose sklone lomljenju. Jača kosu vraćajući joj snagu i punoću.

Iz Grow Strong linije koristim šampon, regenerator i masku i moram priznati da mi je ova linija možda najdraža, s obzirom na to da se dugo borim sa svojim dodatno stanjenim vlasima koje su posljedica blajha. Miris jabuke zaista dominira ovom linijom i zadržava se u kosi. Kosa je po upotrebi ove linije lepršava, sjajna, zdrava, čvrsta i podatna. Za moju kosu do ramena dovoljna su dva šamponiranja a između regeneratora i maske uvijek prije odabirem masku koja ima moje tople preporuke. Masku je inače dovoljno držati 1 minutu dok regenerator traži 2-3 minute. Sve u svemu, ova linija je kao stvorena za osobe koje često farbaju kosu a naročito ako se koristi i blajh, jer sprečava lomljenje vlasi a pruža adekvatnu njegu.

Strength & Shine 2 u 1

Namijenjen normalnoj kosi, slaboj i bez sjaja, obogaćen prirodnim ekstraktima grejpa i limuna, jača kosu od korijena i daje joj sjaj.

Citrusne note čine ovaj šampon idealnim za jutarnju njegu kose ili pak za one dane kada nam je potreban dodatni poticaj za razbuđivanje. Ovaj šampon idealan je za normalnu kosu jer u sebi sadrži regenerator, stoga je najbolja opcija za onaj tip kose koji ne traži puno, a također je dobar izbor i za putovanja jer je taj omjer šampona i regeneratora dobro izbalansiran. Osobno volim koristiti ovaj šampon kada se žurim ili pak kada mi je kosa jako prljava i puna proizvoda za stiliziranje, stoga nekada napravim nazovimo to “pretpranje” kojim skidam tu prljavštinu s kose. Po upotrebi kosa je sjajnija i podatnija a ovaj šampon lijepo se nadopunjava s Grow Strong maskom.

Pure (non stop) Fresh

Da bi kosa koja se brzo masti dulje vremena ostala čista, Fructis Pure Fresh, u formuli bez silikona, kombinira ekstrakt krastavca i pročišćavajuće sastojke s ciljem jačanja i čišćenja kose i vlasišta. Vlasište je čisto i kosa je jača – čak možete i preskočiti pranje kose!

Moja kosa je masna i tanka i zapravo bi idealno izgledala kada bi ju prala svaki dan, no to baš ne smatram rješenjem stoga ju perem svaki drugi dan a uz Cucumber Fresh šampon i Cucumber Fresh suhi šampon, pranje kose mogu prolongirati i na treći dan. Zaista svjež i ugodan miris zadržava se na kosi a kosa nakon upotrebe ovog šampona postaje škripavo čista. Iako sam navela kako mi je Grow Strong linija najdraža tako moram istaknuti i kako mi je upravo ovaj Cucumber Fresh šampon najdraži proizvod od svih koje sam isprobala. Sviđa mi se zbog načina na koji temeljito očisti tjeme i kosu, kosa je nakon upotrebe poletnija, podatnija, sjajnija i puna volumena, također, prolongira pranje kose za jedan cijeli dan a činjenica da ne isušuje kosu je samo točka na “i”. Dovoljna su dva šamponiranja a najviše ga volim kombinirati s Grow Strong maskom.

Cucumber Fresh šampon za suho pranje sadrži posebnu kombinaciju biljnih voćnih sastojaka, vitamina b3 i B6 i limunovih bjelančevina. U formuli sadrži vodicu krastavca i koricu limuna koji čiste i jačaju vlasište. Koristi se tako da se prije upotrebe protrese te se našprica po izrastu i prema potrebi dužini kose, ostavi se da djeluje 2 minute te potom raščešljate kosu. Ovaj suhi šampon ne ostavlja bijele tragove, miris mu je prekrasan i osvježavajući te se zadržava na kosi a idealan je saveznik prethodno spomenutom šamponu iz iste linije.

Pure Volume

Formula bez parabena koja sadrži posebnu kombinaciju voćnih sastojaka, vitamina B6 i B3 te bjelančevina iz limuna. Kako bi kosa izgledala vidljivo zdrava i sjajna Pure Volume sa šećernom trskom revitalizira kosu i jača njenu površinu, rezultat je kosa puna energije i volumena.

Ovo je još jedan šampon namijenjen masnoj kosi i mala je razlika između Cucumber Fresh šampona i ovoga, eto, istaknula bi kako se razlikuje po mirisu i teksturi koja je malo rjeđa od prethodno spomenutog ali efekt je gotovo isti. Dovoljna su dva šamponiranja za sjajniju i čišću kosu punu volumena. Ovaj šampon volim također kombinirati s Grow Strong maskom ali i regeneratorom iz linije Coco Water.

Coco Water

Formula bez parabena sadrži posebnu kombinaciju biljnih voćnih sastojaka, vitamina B3 i B6 i bjelančevina limuna. Bez silikona s kokosovom vodicom čisti kosu na masnom izrastu a hidratizira suhe vrhove, rezultat je dugotrajno svježi izrast i nahranjeni vrhovi.

Također svjež i ugodan miris koji se zadržava na kosi čini ovu liniju dodatno primamljivom. Dovoljna su dva šamponiranja a regenerator je preporučeno ostaviti da djeluje 2-3 minute. S ovom linijom neće izostati volumen ali isti će biti bolje izražen s upotrebom prethodno dva spomenuta šampona, mada ova linija bolje hrani kosu stoga ju i koristim zajedno. Sjajnija i zdravijeg izgleda kosa je garantirana upotrebom ovog dvojca a mislim da bi isti odgovarao svakom tipu kose.

Wonder Mask

Njegujuća maska u dva koraka koja se koristi nakon šamponiranja tako da se prvo nanese pakiranje pod brojem 1 a potom se nanese pakiranje pod brojem 2 za fiksiranje. Sve zajedno se ostavi da djeluje 3 minute a potom sve zajedno isperete. Ova maska dolazi u pakiranju 2x15ml i taj duo je meni dovoljan za 2-3 upotrebe, no imajte na umu da je moja kosa tik do ramena i da je tanka. Maska je njegujuća i kosa nakon upotrebe postaje mekša, podatnija i sjajnija, no ipak meni osobno se više sviđa maska iz linije SOS Repair, ako govorimo o njegujućim svojstvima. Sviđa mi se koncept ove maske koja je zbog svog pakiranja pogodna za putovanja ili pak kao neka vrsta kućnog njegujućeg tretmana jer meni je uvelike olakšala feniranje kose nakon upotrebe.

Moj ukupni dojam vezan za Garnier Fructis liniju nadmašio je sva moja očekivanja i zadovoljna sam omjerom cijene i kvalitete. Neki od navedenih proizvoda dostupni su samo u Mulleru a neki su dostupni u dm-u, dok im je raspon cijena od 16 do 30kn, što je sasvim pristojno s obzirom na kvalitetu. Prije svega je miris taj koji razlikuje ove drogerijske proizvode od drugih, time više što se taj isti miris i zadržava u kosi neko vrijeme, također, proizvodi besprijekorno ispunjavaju svoju zadaću zbog čega ih planiram i nastaviti koristiti te ih preporučujem i vama da im date priliku.