Mjesec prirodne njege u dm-drogerie markt | Cigale BIO, Mala od lavnade, Nikel, Ulola

Hladni i kišni dani već su tu, a pred nama je i zima koja sa sobom donosi mnoge rizike za našu kožu. U dm-u razdoblje stresno za našu kožu ove godine žele olakšati prirodnom kozmetikom. Stoga, kako bi dodir prirode bio što dostupniji u hladnim danima, cijeli studeni posvećen je prirodnoj kozmetici te u zamjenu za 50 active beauty bodova članovi Svijeta prednosti mogu ostvariti 20% popusta pri kupnji proizvoda prirodne kozmetike, a za kupnju proizvoda prirodne kozmetike iznad 100kn na poklon dobivate torbu Alverde.

Nedavno mi je stigao dm paket koji sadrži nekoliko prirodnih proizvoda hrvatskog i francuskog podneblja, stoga u današnjem postu  donosim nekoliko prijedloga prirodnih proizvoda koje planiram koristiti kako bi lakše prebrodila hladne dane pred nama. Možda tako i vi pronađete štogod zanimljivo za njegu vaše kože.

***

CIGALE BIO

Cigale BIO Sapun za tuširanje “Ruža”

Prirodan i organski kozmetički sapun za tuširanje s mirisom cvijeta ruže. Prirodno je bogat glicerinom a proizveden je prema tradicionalnom načinu izrade majstora sapuna. Ne sadrži konzervanse, bojila te je dermatološki ispitan i biorazgradiv. 99,8% od ukupnih sastojaka prirodnog je porijekla a 10,8% od ukupnih sastojaka iz organskog je uzgoja.

Cigale BIO Sapun “Ružmarin”

Prirodan i organski kozmetički sapun obogaćen je organskim esencijalnim uljem ružmarina te djeluje umirujuće na kožu. Prirodno bogat glicerinom, proizveden tradicionalnom metodom kuhanja u kotlu. Bez konzervansa te je dermatološki ispitan i biorazgradiv. 99,8% od ukupnih sastojaka prirodnog je porijekla a 78,5% od ukupnih sastojaka iz organskog je uzgoja.

MALA OD LAVANDE

Ulje za tuširanje “Bergamot & Limunska trava”

Proizvod koji je kao takav jedinstven i nježan za kožu a u isto vrijeme je hidratizira i ostavlja svilenkasti premaz tako da je koža nakon njega mekana i nahranjena. Pjeni se, odlično se ispire, ne ostavlja masnu kožu, dobro se upija, odlično hidratizira, super miriši i 220ml dugo traje. Dolazi u 2 arome – lavanda i već standardni naš bergamot & limunska trava.

Losion za tijelo “Smilje”

Ovaj losion ne morate nužno koristiti samo za tijelo već ga slobodno nanesite tu i tamo na lice. Ovaj “super smilje” proizvod namijenjen je za svakodnevno korištenje za sve tipove kože. Osim toga, izvrsna kombinacija sastojaka regenerira kožu te umornu i zrelu kožu čini elastičnom i sjajnom. Smilje je biljka poznata po svojim pozitivni učincima kada su u pitanju hematomi i modrice. U vrlo kratkom roku nestaju zeleno-ljubičasto-plave nijanse boje na oštećenom mjestu na tijelu. Svoju primjenu nalazi i kod ublažavanja i uklanjanja mrlja i raznih fleka na koži nastalih posljedicom sunca, opekotina i sl. Losion je primjenjiv i kod pigmentacijskih i staračkih pjega na koži.

Deo krema- Bergamot & Limunska trava

BERGAMOT

Eterično ulje bergamota smiruje i okrepljuje. To je vedro, veselo ulje koje popravlja raspoloženje, a koristi se kada se pojedinac osjeća depresivno, tjeskobno i pod stresom. Priroda ovog ulja pomaže pogođenom tugom biti više otvorenim za pozitivne, ljekovite učinke radosti i ljubavi. Potiče samopouzdanje, hrabrost i razboritost.

LIMUNSKA TRAVA

Eterično ulje limunske trave snažan je antiseptik i baktericid; pomaže kod sportskih ozljeda, istegnuća, modrica, bolova u mišićima, slabe cirkulacije, upalnih procesa. Korisno za njegu kože s proširenim porama. Djeluje lipolitično, pa se koristi u mješavinama protiv celulita.

Ova deo krema napravljena je od prirodnih sirovina bez emulgatora, komponente se raslojavaju pa ga je potrebno s vremena na vrijeme promiješati a zbog lakše aplikacije deo kreme, preporučuje se nanositi je na vlažnu ili mokru kožu.

Pasta za zube neem-glina-ugljen

Ljekovita 100% prirodna pasta za zube koju je potrebno prije svake upotrebe dobro promiješati. Ova prirodna pasta za zube na bazi čiste ventilirane zelene gline, neema i ugljena s dodatkom eteričnih ulja pruža zubima osjećaj svježine i čistoće. Dobrobiti ove paste za zube su da izbjeljuje zube i osvježava dah, jača zube i desni, sprečava karijes, gingivitis i kamenac, štiti od upala, sepse i mikroba, učinkovito uklanja bakterija, pruža svježinu daha tijekom cijelog dana, dobra je za djecu i osobe s osjetljivim desnima, održavanje zdravlja zubi i usne šupljine i na koncu 100% je prirodan proizvod bez fluora, umjetnih boja i konzervansa.

Serum od smilja

Uljni serum za njegu zrele i zahtjevne kože. Može se koristiti umjesto dnevne ili noćne kreme nanoseći ga na mokru kožu čime se poboljšava apsorpcija. Ovaj proizvod omogućava da se dozira njegova jačina prema potrebama kože, istovremeno čini dobru podlogu za makeup te štiti kožu od vanjskih utjecaja. Smilje je poznato po svom djelovanju na ublažavanje vidljivosti ožiljaka, flekica i pigmentacijskih nepravilnosti na koži pa na ovaj način nudi dvostruki efekt djelovanja.

One 4 All višenamjenski balzam

One 4 All višenamjenski balzam spravljen je od kombinacije najcjenjenijih ulja gaveza, nevena i kantariona/gospine trave. Proizvod koji je definitivni “must have” svake kućne ljekarne. Poslužit će izvrsno za sve manje ozljede vas i vaših najmlađih, riješit će ogrebotine, opekotine, masnice, hematome, poteškoće sa suhom kožom pa čak pripomoći kod reumatskih bolova. Može se koristiti i umjesto balzama za usne te za njegu kože.

Shea/Karite maslac

Karite maslac prikladan je za hidrataciju svih tipova kože jer zadržava vlagu. Naročito je učinkovit kod regeneracije stanica starije i naborane kože. Odličan je za njegu osjetljive dječje kože jer ne potiče nikakve alergijske reakcije. Može se koristiti i kod pelenskog osipa. Zahvaljujući cimetnoj kiselini koristi se za zaštitu od sunca jer ima prirodni zaštitni faktor. Nakon sunčanja može se koristiti kao redovita njega kože jer pomaže pri cijeljenju fotooštećene kože, te ju hrani i čini mekšom. Djeluje protuupalno, pa pomaže kod dermatoloških stanja (psorijaza, seboreja, ekcemi, atopijski dermatitis, akne). Pomaže pri cijeljenju manjih rana, ogrebotina i opeklina. Shea maslac duboko prodire u kožu, regenerira je, pa se može koristiti u prevenciji i tretmanu strija i ožiljaka. Osobito se primjenjuje za prevenciju strija tijekom trudnoće.

NIKEL

Blagi piling s maslinom

Blagi piling s maslinom je nježan piling s mikročesticama koštica masline, pogodan i za najosjetljiviju kožu. Odstranjuje mrtve stanice i potiče obnovu kože. Namijenjen je grubim laktovima, hiperpigmentacijama, ljuskanju kože, pjegama, seboreji, proširenim porama, mješovitoj koži, normalnoj koži, nečistoj koži i aknama. Malu količinu lagano nanesite na lice, vrat i dekolte, nježno masirajte par minuta a posebnu pažnju posvetite T-zoni. Dobro isperite. Postupak čišćenja dovršite tonikom. Rezultat je temeljito očišćena, svježa, baršunasto meka i blistava koža.

Bogata krema s cvijetom pasiflore

Bogate teksture, s visokim udjelom ulja cvjetova pasiflore koje je po sastavu slično sastavu naše kože, ova bogata krema pravi je izbor za vašu osjetljivu kožu. Savršeno hrani, vlaži i štiti. Za sve tipove kože, odlična je podloga za make-up. Nanosi se ujutro i navečer nježnim pokretima na cijelo lice, vrat i dekolte. Možete je koristiti i za njegu područja oko očiju. Rezultat je smirena, hidrirana, nahranjena, zaštićena, baršunasta koža.

ULOLA

Sapun Glina & Čajevac

Izuzetno djelotvoran sapun namijenjen masnoj, problematičnoj koži sklonoj aknama. Eterično ulje čajevca izuzetno je djelotvorno u borbi protiv bakterija, gljivica i virusa. Koristi se u tretmanima protiv akni i infekcija lica. Glina se sastoji od sitnih čestica minerala koje uklanjaju nečistoće i čine kožu čistom i zdravom. Sastav ovog sapuna je jednostavan no učinkovit zbog kombiniranja maslinova ulja, kokosova ulja, palmina ulja, sojina ulja, eterično ulje čajevaca i dodatka zelene gline. Ne sadrži umjetne boje, mirise, konzervanse ni parabene.

Facelift serum za lice

Facelift serum za lice je 100% prirodni uljni koncentrat za revitalizaciju. Hrani i obnavlja kožu te ublažava vidljivost postojećih kao i nastanak novih bora. Serum se nanosi na prethodno očišćenu kožu lica i vrat, ujutro i navečer. Sastav ovog seruma bazira se na hranjivim uljima: ulje makadamije, ulje avokada, ulje pšeničnih klica, ulje koštice marelice, eterična ulja geranija i slatke naranče, ružmarin, vitamin E, Cetiol V. Visoko vrijedna hladno prešana biljna ulja imaju funkciju da hidratiziraju, hrane i povećavaju elastičnost suhe kože. Prirodni E-vitamin svojim dvojakim djelovanjem, sprječava oksidaciju ulja i ima anti-age učinak. Ružmarin CO2 kao izvrstan antioksidans u niskim dozama omogućava stabilnost proizvoda. Odabirom biljnih i eteričnih ulja postignut je kompletan učinak i djelovanje, a prisutnost pojačivača apsorpcije „cetiola V“ ubrzan je prodor ulja kroz kožu. Prednost ovoga seruma je što sadrži hladno prešana biljna ulja, kvalitetna kemotipizirana eterična ulja te prirodne aktivne tvari. Proizvod je isključivo prirodnog podrijetla, bez parabena, nije testiran na životinjama niti sadržava umjetna bojila i mirise.

Krema za stopala

Krema je namijenjena za preventivnu njegu suhe te izrazito suhe i prhutave kože stopala, česte u dijabetičara. Potiče regeneraciju i popravlja strukturu kože. Eterično ulje cedra pospješuje prokrvljenost te otklanja osjećaj umornih nogu i stopala, a dodatkom eteričnog ulja limuna krema djeluje i blago antiseptično. Tradicionalnim načinom proizvodnje zadržavaju se bitna svojstva mediteranskog bilja korištenog u procesu proizvodnje; macerat nevena u bademu, shea-maslac, vitamin E, eterično ulje limuna i cedra. Ne sadrži umjetne boje, mirise, konzervanse ni parabene.

Prirodni balzam poslije brijanja: Menta, limun & cedar

Prirodni balzam poslije brijanja namijenjen muškarcima umiruje i njeguje nadraženu kožu lica, djeluje blago antiseptično i dubinski vlaži.
Ovaj balzam čine 100% prirodni sastojci; ulje jojobe, vitamin “E”, ružmarin te eterična ulja; limun, himalajski cedar i paprena menta. Ne sadrži umjetne boje, mirise, konzervanse ni parabene.

***

S obzirom na to da sam zasada isprobala tek nekoliko od navedenih proizvoda iz ovog posta, izdvojila bih nekoliko uz svoje prve dojmove.

Iako bi Cigale BIO gel za tuširanje “Ruža” trebao mirisati po ruži (ako tako stoji na deklaraciji) to ipak nije slučaj i zapravo meni ovaj gel vuče neke ugodne citrusne note. Ovaj gel lijepo pjeni pri tuširanju i zaista nimalo ne isušuje kožu, štoviše, koža je po tuširanju ugodna i meka, gotovo kao da sam na nju nanijela neki losion za njegu. S obzirom na to da imam jako suhu kožu tijela a ta suhoća najviše dolazi do izražaja upravo tijekom zime, vjerujem kako ću obnoviti zalihu ovog gela kojim sam jako zadovoljna. Mislim da ću ovaj gel najčešće koristiti pri jutarnjem tuširanju kada možda nemam vremena za dodatnu njegu a i sam miris budi osjetila te je kao takav idealan za početak dana.

Također sam isprobala i Mala od lavande Ulje za tuširanje “Bergamot & Limunska trava” koje je dosljedno svom opisu mirisa za koji bi ujedno istaknula da je prekrasan i da se dugo zadržava na koži. Ovo ulje za tuširanje temeljito čisti kožu tijela ali ne pjeni pretjerano, no opet s druge strane kožu ostavlja toliko bogato nahranjenu kao da sam na kožu nanijela neki masniji proizvod za njegu tijela poput maslaca. Mislim da ću koristiti ovo ulje pri večernjem tuširanju nakon nekog gela, jer ja po tuširanju volim osjetiti onaj škripavi osjećaj čiste kože, a potom ću koristiti ovo ulje za tuširanje kada sam preumorna za nanošenje dodatne njege na kožu tijela, jer po tom pitanju zaista nisam dosljedna. Sve u svemu, ovaj proizvod me možda najviše impresionirao upravo zbog bogate hidratacije koju pruža koži tijela, nazvala bih ga neki oblik regeneratora za tijelo.

Od proizvođača Mala od lavande isprobala sam i One 4 All višenamjenski balzam koji koristim prije spavanja na način da namažem laktove, ruke i zanoktice i jako mi se sviđa kako njeguje ta izuzetno suha područja. Mislim da bih ovaj proizvod opisala kao pravi SOS proizvod za imati pri ruci u ovim hladnim zimskim danima jer već s jednom primjenom čini vidljivu razliku.

Nikel Blagi piling s maslinom odličan je odabir za njegu kože lica tijekom zimskih dana kada baš i ne preferiram grube pilinge. Iako dolazi u obliku dosta kremaste teksture, u sebi sadrži sitna zrnca koja temeljito obavljaju svoj posao uklanjajući tako mrtve stanice kože. Koža lica, vrata i dekoltea po upotrebi ovog pilinga znatno je mekša na dodir te je dubinski čista i spremna za nastavak njege lica. Ako želim malo intenzivniji piling to mogu dobiti i s ovim blagim pilingom tako da ga nanesem na čistu ali u potpunosti suhu kožu lica.

Kako na samom pakiranju Ulola seruma stoji rečenica “Ulola Facelift linija prirodna je alternativa botoxu.” naravno da sam brže bolje isprobala ovaj serum i zapravo sam ga nastavila koristiti kao dio večernje njege na okoloočnom području. Zasada primjećujem kako ovaj bogati uljni serum lijepo nahrani moje suho okoloočno područje a kako usprkos bogatoj teksturi ne uzrokuje milije.

Također sam od Ulole isprobala i Kremu za stopala koja je jako hranjiva, ugodna te također čini razliku već s prvom upotrebom. Iako je ljeto prošlo i možda pomalo zapustimo njegu stopala smatram da bismo barem trebali povesti računa oko hidratacije stopala, ova krema ne traži puno pažnje a daje velike rezultate, stoga ju planiram nastaviti koristiti i u narednim hladnim mjesecima.

Sapun od gline i čajevca (Ulola) koristila sam već nekoliko puta i to u fazama kada bi se moja koža nosila s problematičnim upalnim procesima. Inače nisam sklona upotrebi sapuna pri umivanju, zato što isti obično jako isušuju moju kožu lica ali s ovim sapunom nemam taj problem a i uvjerila sam se da pomaže problemima problematične kože u smislu bržeg smirivanja upalnih procesa i temeljitog odnosno dubinskog čišćenja.

Nadam se da ste pronašli možda nešto zanimljivo za svoju beauty rutinu a ako imate i vi svoje preporuke slobodno ih ostavite u komentarima.