Fenty Beauty by Rihanna | Beauty For All

Iako vjerujem da ste već svi upoznati s činjenicom kako je Rihanna nedavno lansirala svoju makeup kolekciju pod nazivom Fenty Beauty, također vjerujem da ste upoznati i s dojmovima kupaca i kako ja kasnim s ovom recenzijom, no kada sam već skupila nekoliko proizvoda i koristim ih već neko vrijeme, bit će ovo još jedan osvrt u nizu na Fenty Beauty proizvoda za koji se nadam da ćete ipak saznati nešto novo.

Svi proizvodi naručeni su s web shopa Harvey Nichols gdje možete otkriti još pregršt zanimljivih proizvoda osim Fenty Beauty kozmetike. Inače, postoje dvije varijante poštarine od kojih jedna iznosi oko 75kn a druga oko 110kn, s jeftinijom poštarinom paket stiže kroz tjedan dana a sa skupljom poštarinom paket stiže za 2 do 3 dana.

Moram priznati kako sam ja naručila proizvode dan ili dva nakon što su se pojavili u prodaji, stoga nisam imala puno detalja kada sam ih odabirala osim da obratim pažnju na tekući puder jer isti oksidira. Od odabranih proizvoda neki su mi se više svidjeli a neki manje, no moram priznati da mi je izostao WoW dojam koji su svi manje više imali, sudeći po osvrtima koje sam čitala/gledala na netu, no više o mojim dojmovima slijedi u nastavku posta.

Prije svega, osvrnula bi se na pakiranje samih proizvoda, dakle, smatram kako je zaista uloženo puno truda u kreiranje ambalaža i to u oba dijela, od kartonskog pakiranja pa do same ambalaže proizvoda. Moram priznati kako ja padam na ambalažu i cijenim taj pristupa da proizvod bude atraktivan kako iznutra tako i izvana, stoga palac gore u nadi da će to shvatiti i drugi pojedini brendovi koji svojom dosadnom jednostavnošću jednostavno čine svoj proizvod odbojnim. Skladne kombinacije boja bijele i ružičaste su točka na “i” s napomenom da ova bijela pakiranja nisu nimalo dosadna jer u sebi sadrže neki reflektirajući efekt sedefa koji mi se jako sviđa.

PRO FILT’R Instant Retouch Primer [32ml, £24.00]

Najviše očekivanja imala sam od primera i tekućeg pudera, nijedan nije posebno briljirao ali opet nisu za odbaciti. Iako bi primer trebao matirati i navodno matira mnoga lica, ja osobno nisam zadovoljna po tom pitanju kao osoba s masnim tipom kože. Po nanošenju koža upije ovaj primer koji ostavi za sobom “blur” efekt ali ništa toliko impresivno da bi poželjela svakodnevno koristiti ovaj primer. Također, imam osjećaj kako upravo zbog ovog primera tekući puder brže klizi s mog lica tijekom dana i zapravo čekam hladniji period kada preferiram proizvode koji ne matiraju da pokušam pružiti novu šansu ovom proizvodu. Za sada, moje je mišljenje kako je ovo solidan primer za normalnu kožu eventualno s masnijom t-zonom ali kao masnokožac uvjeravam vas da postoje puno bolji primeri za matiranje i bluranje.

FENTY BEAUTY Pro Filt’r Soft Matte Longwear Foundation 140 & 180 [32ml, £26.00, Swatch je dostupan klikom na ovaj link.]

Iako je ovaj tekući puder dostupan u čak 40 nijansi, sudeći prema informacijama kupaca upravo je ovaj proizvod zadavao najviše problema pri odabiru nijanse. Isto tako sam odabirala i ja sam gotovo cijeli dan odgovarajuće nijanse za sebe i na koncu se odlučila za dvije nijanse, kada su obje stigle ispostavilo se da mi nijedna ne odgovara. Trenutno miješam 2 pumpice nijanse 140 i 1 pumpicu nijanse 180 i tako dobijem približno odgovarajuću nijansu, naravno pritom trebam napomenuti da se to odnosi na puder nakon što oksidira, inače ga ne bi mogla koristiti. Dakle, ovaj tekući puder oksidira i to otprilike za 2 nijanse, stoga ako vas zanima, to svakako imajte na umu. Puder me nije oduševio kao ni primer ali ipak mi je mrvicu draži. Puder pruža jako prekrivanje i s obzirom na to da se brzo suši ja smatram da se ne može nadograđivati jer u tom slučaju dođu do izražaja suhi dijelovi kože. Puder traži brzinu pri nanošenju pa ga ja i nanosim dio po dio lica. Nanosim ga beauty blenderom jer mi se ne sviđa finiš koji dobijem kistom, ili jednostavno kistom ne odrađujem dovoljno brzo posao pa ne budem zadovoljna krajnjim rezultatom. Po nanošenju ne trebam koristiti korektor jer mi pruži savršeno prekrivanje i ostavlja kožu s mat finišom koji kroz sat vremena (usprkos matiranju) prelazi u vulkansku erupciju viška sebuma. Moram priznati da je ovaj puder postojan sigurnih 8 do 10 sati usprkos matiranju svakih sat do dva vremena tijekom dana, a onda nakon 8-10 sati on nestaje a za sobom ostavlja naglašene suhe dijelove lica i nakupine u pregibima primjerice oko usana. Koristim ga najčešće u kombinaciji s Givenchy Mister Mat primerom.

Match Stix Trio light 100 Linen-Amber-Starstruck [3×7.10g, £46.00, Swatch je dostupan klikom na ovaj link.]

Ideja proizvoda kao i samog seta je fantastična no ja opet imam problema s teksturom i to kod sva tri proizvoda. Najviše je podbacila nijansa Linen odnosno nekakav oblik korektora koji ja na svom licu mogu koristiti eventualno kao highlight na obrazima jer na okoloočnom području ističe linije za koje nisam ni znala da postoje a da ne govorim koliko to sve skupa dehidrirano tj isušeno tada izgleda, neovisno čime nanosila. S obzirom na to da sam isprobala ovaj proizvod na sve moguće načine sada mi služi kao nadopuna konturiranju na obrazima i to je to, mislim da je bolje da se zaustavim da ovom dojmu jer što se mene tiče bez ovog proizvoda sam zaista mogla živjeti. Nadalje, nijansa Amber služi za izvlačenje kontura i sama nijansa je i više no savršena zbog hladnog tona u kojem će uživati svi svijetlog do medium tona koža. Iako se i ovaj proizvod teško blenda i ako niste pažljivi i brzi ostavit će vam fleke po obrazima, no ako ga savladate bit ćete i više no zadovoljni. Osobno ga najlakše mogu izblendati s beauty blenderom no nekada se i meni zalomi da zeznem pa se trudim ne nanositi ga odjednom na cijelo lice već dio po dio kako bi ga što bolje izblendala. Također, par puta sam ga u brzini nanijela i na kapke i sviđa mi se kako izgleda i kao sjenilo. Na koncu je preostao highlighter u nijansi Starstruck koja je izuzetno lijepa no također teška za nanošenje jer se brzo suši a teško blenda, stoga ja ovaj proizvod nanosim isključivo prstima na obraze, kapke i iznad usana ali bi mi zaista bio draži da je tekstura nešto ugodnija odnosno kremastija.

Invisimatte Blotting Powder [8.5g, £24.00]

S ovim proizvodom imam “love-hate” odnos jer mi se sviđa kako lijepo matira lica bez puno truda, s napomenom da je prvi ovakav proizvod koji ne ostavlja praškasti trag na licu ali isto tako s druge strane njegov je efekt ili učinak jako kratkotrajan pa zapravo prepudravam lice svaka 2 sata, što inače nije slučaj. Također, ne sviđa mi se ni pomalo preveliko pakiranje ali s obzirom na to da sadrži ogledalo i upotrebljivu spužvicu za popravak tijekom dana, voljna sam zažmiriti na taj propust. U svakom slučaju, jako lijepo izgleda na licu i popravit će situaciju viška sebuma na licu bez ikakvog problem i to čak ako prethodno niste skinuli višak sebuma, no opet ponavljam, ovo je prvi blot puder koji doslovno moram popravljati svaka 2 sata.

Gloss Bomb Universal Lip Luminizer [10ml, £16.00]

Kada od cijele kolekcije proglasim sjajilo kao najbolji proizvod, tek tada shvatim kako zapravo i nisam pretjerano oduševljena proizvodima, ali nisam ni razočarana s obzirom na to da se radi o novom brandu koji je po svemu sudeći voljan ispraviti svoje pogreške. Sjajilo je inače prezentirano kao takvo koje će odgovarati svima, što me ni ne čudi jer je zapravo prozirno, mislim da su tu išli u smjeru Dior Lip Glow balma koji se prilagođava boji vaših usana koje dodatno naglašavaju decentne čestice shimmera u samom sjajilu. Inače, iako nisam veliki fan sjajila kao proizvoda ovo sjajilo ću zasigurno ponovo naručiti jer mi se dopada teksturom koja je bogata a nije premasna, nije ljepljivo, decentno je i njegujuće. Miris sjajila je nešto intenzivniji, poput nekog egzotičnog miksa voća ali je ugodan i zbog toga mi ne smeta, u svakom slučaju ovaj proizvod je moj favorit.

Killawatt Freestyle Highlighter TROPHY WIFE, Duo MEAN MONEY & HUSTLA BABY, METAL MOON [8g, 2×3.5g, 8g, £26.00 svaki, Swatch je dostupan klikom na ovaj link.]

S highlighterima sam također zadovoljna, moram priznati da su opravdano razvikani i svaki je poseban na svoj način. Trophy Wife za sada mogu koristiti samo na kapcima a vjerujem da ću ga tijekom ljeta kada potamnim moći koristiti kako na licu tako i na tijelu, jer ovo je zaista jedan poseban i jedinstven highlighter koji treba moći i znati nositi. Mean Money & Hustla Baby koristim svakodnevno i zaista su prekrasan dvojac koji se može koristiti tijekom cijele godine, sviđa mi se koncept kako je jedan decentniji a drugi intenzivniji i zbog toga i ovaj proizvod ima moju toplu preporuku. Metal Moon je nekako jednostavan ali opet impresivan i volim ga koristiti pri kreiranju nekih jednostavnih lookova gdje se ne želim puno truditi oko makeupa a da to ipak izgleda kao da sam se potrudila. Sva tri highlightera lako se i lijepo nanose te stapaju s kožom, gotovo da klize po koži zbog svojih mekanih gotovo kremastih tekstura, postojani su do skidanja šminke i mogu se nanositi kistom, spužvicom ili pak prstima.

Cheek Hugging Highlight Brush 120 [£24.00]

Ovaj kist sam naručila čisto jer mi je svojim dizajnom izgledao zanimljivo a i on sam po sebi je izuzetno atraktivan i privlačan. Dlake su nježne i mekane i zaista se s lakoćom na kožu nanosi proizvod. Ovaj kist služi za nanošenje highlightera i mislim da zaista i može samo služiti za to, pritom bih napomenula da traži laganiju ruku ako je neki intenzivniji highlighter u pitanju. Koristim ga najčešće uz Mean Money & Hustla Baby highlightere jer ih uz ovaj kist nekako mogu najljepše nanijeti a da se koliko toliko vidi razlika odnosno dimenzija na licu.

Sve u svemu, kada rezimiram sve proizvode zajedno, dala bih im neku osrednju ocjenu, dakle ili 3+ ili -4, jer brand kao takav je na dobrom putu da lansira odlične proizvode. Trenutno je u prodaju puštena nova kolekcija koja mi nije pretjerano zanimljiva ali se radujem vidjeti šo nam to Fenty Beauty u budućnosti nosi.