Lancôme | Olympia’s Wonderland [palette]

Otkrijte Lancômeov svijet u interpretaciji Olympije Le-Tan. Ova je pariška dizajnerica miljenica poznavatelja mode: obožavaju njezin iznimno ženstveni stil protkan neobičnim detaljima i veselim bojama. Lancôme ju je angažirao kako bi kreirala novu, uzbudljivu ovosezonsku kolekciju: Olympia’s Wonderland.

Ova ekskluzivna kolekcija predstavlja najnovije poglavlje Lancômeove dugogodišnje suradnje sa svijetom mode. Na popisu uvaženih dizajnera koji su kroz jedinstvene zajedničke projekte s Lancômeom izrazili svoju viziju ljepote i make-upa nalaze se Alber Elbaz, Yiqin Ying, Jacquemus, Alexandre Vauthier, Anthony Vaccarello i Julie de Libran za Soniu Rykiel…

Kolekcija Olympia’s Wonderland istovremeno je dražesna i sofisticirana, klasična i odvažna te savršeno utjelovljuje koncept koji spaja Lancôme i Olympiju Le-Tan: ljubav prema ekstravagantnim bojama i slobodno izražavanje seksipila prožeto prepoznatljivim, nekonvencionalnim pariškim šikom.

Nadaleko prepoznatljiv stil

Olympia’s Wonderland jedinstvena je i vrlo moderna kolekcija upečatljivih nijansi za oči, usne i ten: tri odvažne interpretacije suvremenih trendova koje su Olympia Le-Tan i Lancôme izrazili na prepoznatljiv, samo njima svojstven način.

Prije svega, naglašene usne: klasičan look holivudskih zvijezda ponovno je u trendu. Kao obožavateljica vintage stila, dizajnerica uvijek nosi ruž na usnama te jednostavno nije mogla odoljeti najnovijoj generaciji iznimnih Lancômeovih ruževa delikatne, baršunaste teksture. Duh 1950-ih u dobitnoj kombinaciji s tehnologijom iz 2017.!

Isto vrijedi i za glamurozan izgled očiju koji današnje zaljubljenice u modu ponovno pokušavaju postići. Lancôme i Olympia Le-Tan reinterpretirali su ga u originalnoj verziji: vrlo seksi, samopouzdana i blistava boja vina.

Najzad, tu je i neizostavna ružičasta, Olympijina najdraža boja i zvijezda svih najznačajnijih modnih revija sezone. Živopisna i blistavo sjajna, uljepšava obraze dajući im dražesnu primjesu baby doll stila, koji dizajnerica nadahnuto interpretira na suvremeni način.

Otputujte u Olympijinu zemlju čudesa

Olympia Le-Tan i Lancôme predstavljaju kolekciju koja će oduševiti istinske kolekcionare: riječ je o prvoj paleti make-upa koja odražava sve prepoznatljive elemente ručno izvezenih kreacija ove dizajnerice.

Baš poput minaudières, mini torbica koje su poslužile kao nadahnuće, kutijica ove iznimne palete također je ukrašena pamučnim vezom koji podsjeća na korice stare knjige priča. Kako li se zove? Olympia’s Wonderland, naravno. Slika prikazuje anđela u liku djevojke koja sjedi na oblačiću i čita knjigu, s listovima nonšalantno razbacanim okolo. Prevladava ružičasta, Olympijina omiljena boja, u suptilnom rasponu nijansi od ljubičaste do žarko crvene. Rubovi su ukrašeni sofisticiranim zlatnim vezom, poput rijetkih i dragocjenih primjeraka knjiga.

Kutijica krije rumenilo, sjenila za oči i ruževe za usne koji odišu suvremenom interpretacijom glamura 1950-ih. Važan detalj: sve nijanse predstavljaju Olympijinu verziju originalnih nijansi iz Lancômeovih arhiva te stoga nose isti naziv i datum.

U paleti se nalaze četiri sjenila za zvjezdani izgled očiju – smokey eye u nijansi šljive s metalik odsjajem: sjajno srebrna Gris Argent 1988, smeđe-siva Brun Nacré 1965 diskretnog sjaja, intenzivna boja vina Paradis 1956 i mat bijela Nommé Désir 1971. Paleta odiše duhom prošlih vremena, no formulacija je rezultat vrhunskih tehnoloških postupaka: kremasta sjenila bogata pigmentima savršeno se stapaju s kapkom, omogućujući besprijekoran i dugotrajan make-up.

Kada je o obrazima riječ, samo ružičasta dolazi u obzir! Rumenilo je ukrašeno vrpcom s motivom preuzetim s Lancômeovog pudera u kamenu iz 1950-ih, a pigmenti u žarko ružičastoj nijansi obavijaju obraze delikatnim i blistavim sjajem u modernom baby doll stilu. Neodoljivo!

Najzad, dužnu pozornost posvećujemo i usnama. Nakon univerzalne baze za fiksiranje šminke nanosi se ruž u prahu u četiri nijanse, koje prizivaju glamur prošlih dana zahvaljujući iznimno delikatnoj i blistavoj baršunastoj teksturi: hladno ljubičasta Rouge de Rose 1955, vintage crvena Couture 1962, nijansa višnje Anémone 1959 i žarko crvena Olympia 1980, kao točka na i za upečatljiv izgled i stil.

Informativna cijena:
LA PALETTE D’OLYMPIA FALL 2017 NEW OS Paleta šminke za lice. Sadrži: četiri sjenila i aplikator, četiri ruža s bazom i rumenilo – 587kn

[MOJI DOJMOVI]

Ovo je zaista jedno kolekcionarsko izdanje za svaku zaljubljenicu u beauty svijet. Impresivno pakiranje s neodoljivim detaljima koje će možda zauzimati više prostora u vašem makeup kutku ali svakako će odudarati svojim zanimljivim dizajnom. Ovo impresivno pakiranje sadrži veliko odgledalo, četiri sjenila, četiri ruža i bazu za usne, jedno rumenilo i jedan kist. Što se kista tiče on nam nudi s jedne strane opciju za nanošenje sjenila dok s druge strane služi za nanošenje ruža.

Ruževi dolaze u obliku sjenila, dakle u formuli kompaktnog praha a nanose se tako da se prvo nanese priložena baza na usne a potom kistom ili prstima nanesete ruž. Osobno koristim prste pri upotrebi i način apliciranja utapkavanjem i jako sam zadovoljna. Svakako da mi je u početku trebalo prakse za apliciranje ali kada sam ju svladala rado koristim ove ruževe koji su za mene totalna inovacija. Postojani su bez konzumacije hrane/piće otprilike 3 do 4 sata kada im počne slabjeti intenzitet dok će se u potpunosti morati iznova aplicirati ako ste u međuvremenu konzumirali hranu/piće. Ne isušuju usne, ostavljaju mat finiš koji izgleda izuzetno prirodno, štoviše, ja ovaj efekt dosada nisam viđala na nikome i kao takav mi je još zanimljiviji. Ovi ruževi pružaju odličnu pigmentaciju te dozvoljavaju nijansiranje, odnosno, možete se poigrati intenzitetom nijanse.

Rumenilo je dobre pigmentacije te također pruža mogućnost nijansiranja. Iako gledajući rumenilo ružičasta nije toliko naglašena, koristeći ovo rumenilo na obrazima uvjerila sam se da se radi o jednoj korektnoj ružičastoj nijansi. Rumenilo se ne trusi i dobre je postojanosti.

Sjenila dolaze u četiri nijanse koje se međusobno savršeno nadopunjavaju te ću te hladne tonove rado koristiti tijekom zimskih mjeseci. Sjenila se truse, posebno prva (gornja) dva ali se i lijepo te s lakoćom blendaju, uz pouzdanu bazu postojana su satima, pigmentacija je fantastična te dopušta nijansiranje. Tekstura samih sjenila iznenadila me baš kao i prethodno spomenuti ruževi, opisala bi ju kao baršunasto svilenkastu koja doslovno klizi sama po kapku i ne iziskuje puno truda i vještine.

Sve u svemu, vrlo neuobičajen izgled palete koju je zgodno imati pri ruci, mada s druge strane kako zauzima puno mjesta nije baš zgodna za prenošenje, ali ipak je riječ o posebnom limitiranom izdanju koji će definitivno obogatiti svaku makeup kolekciju. Impresionirana sam pomakom što se tiče tekstura a sam ruž mi se čini jednim pristojnim iskorakom i želim reći bravo za Lancôme što je razbio monotoniju beauty tržišta. Ova paleta je posebna baš kao i pojedinac koji si ju poželi.