Na kavi sa Anaviglam #30

Dragi čitatelji,

prije svega nadam se da ste svi dobro i da se u istom broju (a može i malom većem J) i dalje družimo kroz postove na mom blogu?! S obzirom na to da nam ljeto već kuca na vrata a ovaj post sam zadnji puta pisala u prosincu prošle godine, bio je pravi trenutak za jedno ležerno štivo uz kavicu.

Odmah u uvodu moram istaknuti kako ću kroz ljeto, kao što to radim svake godine u ovom periodu, objavljivati postove na blogu jednom tjedno, dakle umjesto osam mjesečnih postova bit će ih četiri. Naime, tijekom ljeta više boravimo vani i mislim da svi skupa pomalo zapostavimo ovaj “virtualni” svijet stoga je to prilika za predah i priprema za jesen kada svake godine uvedem nešto novo i drugačije na blogu. Nadam se da mi ne zamjerate jer se već u rujnu vraćamo na standardno objavljivanje dva puta tjedno odnosno osam postova mjesečno. Postovi kroz ljeto bit će objavljivani krajem radnog tjedna, dakle četvrtkom ili petkom a na društvenim mrežama ću zato pokušati biti što aktivnija.

Nadam se da ste u pripremama povodom nadolazećeg godišnjeg odmora i da se veselite putovanjima pred vama. Ako i ne putujete iz svoga grada sigurna sam da ćete pronaći neki oblik zabave i odmora i da ćete jednako uživati kao i da ste negdje otputovali, sve to ovisi o vama. Moji planovi su jednostavni, tijekom kolovoza planiram posjetiti našu prekrasnu Jadransku obalu i par dana svratiti do Bosne. Iako nisam veliki ljubitelj mora i plaže i sve što isto nosi, veselim se odmoru i druženju s bližnjima koje zbog pretrpanog rasporeda baš i ne vidim posljednjih mjeseci, stoga se jako veselim ovom godišnjem odmoru i planiram uživati u svakoj sekundi. Ponavljam, iako nisam fan ljetnih radosti ipak se veselim odmoru te sam se već bacila na nabavku ljetnih sitnica i moram se osvrnuti kako sam ove godine oduševljena ponudom jednodijelnih kupaćih kostima od kojih sam oduvijek zazirala samo zato što su bili dosadno ružni. Što se tiče ostalih modnih komada tu sam si zabranila ulaganje jer sam nedavno napravila generalno čišćenje ormara i shvatila da ljetnih krpica imam i previše te da ih ne stignem u ta dva-tri mjeseca niti pošteno iznositi, stoga još eventualno ubacim u košaricu jedan par Birkenstock natikača iz nove kolekcije i možda koju lanenu košulju koje su mi najzgodnije na poslu tijekom ljeta kada sam stalno u pokretu a jako se znojim. U svakom slučaju, modni ljetni noviteti su mi zabranjeni.

OYSHO Jednodijelni kupaći kostim s prekriženim izrezom i plavim paisley uzorkom 259,90kn | ZARA Lanena bluza 199,90kn

Birkenstock Arizona Birko-Flor Shiny Snake Black Multicolor € 80,00

Tijekom proljeća napravila sam nekoliko tretmana kemijskog pilinga i jako sam zadovoljna izgledom svoje kože te moram priznati da se promjene najbolje vide na području pora koje su postale značajno uže te mi se lice manje masti, stoga dragi moji masnokošci s problematičnom kožom, na jesen svakako obratite pažnju na ponudu kemijskih pilinga jer čine bitnu razliku na licu. Doduše, moram priznati i da mi je koža značajno osjetljivija posebno dolaskom sunčanijih dana ali s adekvatnom njegom i visokim zaštitnim faktorom to se jako lijepo može izbalansirati. Ako vas zanimaju moja iskustva s kemijskim pilingom (koji mi je postao znatno draži od klasičnog čišćenja lica) svakako ostavite komentar ako želite više detalja tj opširniji post na tu temu.

Ujedno kako sam redovito išla na kemijske pilinge napravila sam i kontrolu madeža i uklonila dva, od kojih je jedan na licu uklonjen laserski a drugi na ruci kirurški. Nijedna varijanta uklanjanja nije boljela samo što moram istaknuti kako je nakon kirurškog uklanjanja ostao poveći ožiljak, stoga ako znate za neku dobru kremu ili gel za ožiljke, bila bih vam zahvalna kada biste ostavili info o istoj u komentarima. Inače, svake godine idem na kontrolu madeža u rujnu/listopadu što planiram ponoviti i ove godine ali smatrala sam da nije na odmet prekontrolirati ih i prije ljeta a na koncu se ispostavilo da i bolje da jesam. Iako su madeži zapravo uobičajeni postoje oni koji su zloćudni stoga smatram da je važno voditi brigu barem jednom godišnje o njima jer statistike su zaista postale zabrinjavajuće.

Osim što sam povela računa o njezi kože tijela i lica, posvetila sam se i njezi kose koja je prošle godine u ovo vrijeme bila jednom riječju katastrofa, danas nakon godinu dana konačno mogu reći da se oporavila od stresa zvanog blajh. Iako je ostalo još malo traga na samim vrhovima, sama kosa kao takva je zdrava, sjajna, ne puca i brzo raste, štoviše, čak sam ju ponovo blajhala prije cca mjesec dana jer sam željela dobiti neki balayage/ombre efekt kroz smeđu podlogu i svijetle pramenove. Mislim da mi je u obnovi kose najviše pomogao Viviscal koji zaista pokazuje rezultate jako brzo te Philip Kingsley Elasticizer koji već nakon jedne upotrebe čini čuda na kosi. Također moram spomenuti i to da moja frizerka (Ivana M.) više ne radi u salonu u kojem je radila već ju sada možete pronaći u salonu FNK koji me oduševio svojim interijerom, ponudom i kvalitetnim timom djelatnika.

Sada kada sam se već dotaknula beauty tema, moram spomenuti kako sam nakon dugo vremena skinula gel i iako sam se bojala višemjesečnog oporavka moram priznati da je tu OPI Nail Strengthener odigrao veliku ulogu jer u samo dva mjeseca moji su se nokti u potpunosti oporavili. Sada ga koristim samo preventivno jednom do dva puta tjedno i baš uživam u svojim kratkim noktima. Također sam oduševljena i svojim trepavicama koje su također kroz godinu imale svojih uspona i padova u smislu opadanja tj prorjeđivanja ali kako koristim DermaluxeLash puno sam zadovoljnija po tom pitanju. Iako, ne mogu a da se ne osvrnem na činjenicu koju sam primijetila kod svakog seruma za trepavice, po nanošenju neki djeluje brže a nekomu treba više vremena no u konačnici se rezultat vidi ali onda nakon nekih cca dva mjeseca moram priznati da mi se trepavice doslovno tijekom noći opet prorijede i onda im treba opet kojih mjesec dana da se oporave. Ista situacija je i sa DermaluxeLash serumom koji je moje trepavice doveo do stanja da djeluju kao da imam ekstenzije i to je stanje trajalo ali su isto tako odjednom klonule i sada se opet polako oporavljaju. No kako bilo DermaluxeLash serum se pokazao zaista kao najbrži način za dobiti guste, tamne i uvijene trepavice, barem meni koja sam ih isprobala cca desetak različitih.

S obzirom na to da sam se dotaknula beauty tema u ovom postu razmišljala sam o postovima koje ću objavljivati tijekom ljeta i u dilemi sam bi li se držala klasičnih ljetnih tema o kremama sa zaštitnim faktorom, ljetnom makeup-u, što nosim sa sobom na godišnji odmor od kozmetike, ljetnim favoritima itd…. ili da se samo prepustim pisanju? Bila bih vam jako zahvalna kada biste mi pomogli s ovom dilemom jer ja sam neodlučna već danima. Nedavno sam naručila veliki ruksak za moju foto opremu upravo iz razloga jer nam je u planu na godišnjem više lokacija pa se veselim da i to popratim a ujedno mogu povesti računa i o blogerskim obavezama, stoga svakako pišite o tome što želite čitati.

Na kraju postu najavila bih vam jedno mirisno darivanje u suradnji s Niveom koje ću objaviti idućeg tjedna na blogu i društvenim mrežama te se osvrnula na promo kod ANAVIGLAM20 kojim možete ostvariti 20% popusta na Tummy Tea Tox kojem je glavna svrha detoksikacija a ujedno je odličan uvod u ljeto.