Beauty | Douglas Makeup

Douglas parfumerije su nam svima dobro poznate, no onaj dio s kojim ja nisam bila upoznata jesu Douglas makeup proizvodi. Nedavno mi je stigao paket upravo s Douglas makeup proizvodima, stoga sam se odlučila pokazati ih u ovom postu kroz kraći osvrt, više detalja slijedi u nastavku posta.

Douglas makeup proizvodi dostupni su u svim Douglas parfumerijama i na Douglas web shopu. Cijene su nekog srednjeg ranga, dakle nešto između “high end” proizvoda i proizvoda drogerijskog ranga. Iako u postu neće biti prikazani svi Douglas makeup proizvodi u nastavku slijedi popis cijena svih njihovih makeup proizvoda.

Douglas Make Up Extra Durable Gloss 99.90 HRK
Douglas Make Up Intensity Eye Pencil 59.90 HRK
Douglas Make Up Eye Base Primer 59.90 HRK
Douglas Make Up Eyeshadow Wet&Dry 99.90 HRK
Douglas Make Up Eyebrow Gel 79.90 HRK
Douglas Make Up Cat Eyes Eyeliner 84.90 HRK
Douglas Make Up Splendid Fdt Wet&Dry 155.00 HRK
Douglas Make Up Chic&Shine Highlighter 99.90 HRK
Douglas Make Up Cameleon All Over 115.00 HRK
Douglas Make Up Make Up Fix Transparent 100ml 155.00 HRK
Douglas Make Up Marbellized Powder 129.00 HRK
Douglas Make Up Lipstick Radical Mat 84.90 HRK
Douglas Make Up Lips Kayal 94.90 HRK
Douglas Make Up Invisible Liner Transparent 59.90 HRK
Douglas Make UpPlump&Fresh Gloss 79.90 HRK
Douglas Make Up Lash Detox Serum 3.5ml 129.00 HRK
Douglas Make Up Eyebrow 3in1 Triple Tip Pencil 115.00 HRK
Douglas Make Up Charming Eyes Pencil 69.90 HRK
Douglas Make Up Shimmer&Shine Powder 129.00 HRK
Douglas Make Up Stick Highlighter 129.00 HRK
Douglas Make Up Counturing Pallet 99.90 HRK
Douglas Make Up Mattisim Lipgloss 79.90 HRK
Douglas Make Up Lip Oil 59.90 HRK
Douglas Make Up Lipstick Ultra Shine Lips 79.90 HRK
Douglas Make Up Nail Polish 81 29.90 HRK
Douglas Make Up Mascara Volume Obsession 79.90 HRK
Douglas Accessoires False Lashes 69.90 HRK

Dakle kao što i sami možete primijetiti, popis Douglas makeup proizvoda je podugačak što bi značilo da su svojom ponudom pokrili sve segmente koji su nam potrebni za šminkanje. S obzirom na to da je proizvoda puno u nastavku slijedi niz fotografija popraćenih swatchevima i moj kraći osvrt o istima.

[DOJMOVI]

Prije svega moram istaknuti kako mi se sviđa jednostavna ali kompaktna i čvrsta ambalaža svih Douglas makeup proizvoda. Također, svaki proizvod je oblijepljen zaštitom, a kako su u Douglas parfumerijama dostupni testeri svih proizvoda, nema straha od kupovine isprobanog proizvoda. Svaki proizvod ima svoju nijansu koja je istaknuta na deklaraciji, najčešće su to brojevi pa sam stoga njih i označila na swatchevima. Omjer količine proizvoda i cijene smatram zadovoljenim a u nastavku teksta slijede dojmovi o samoj kvaliteti proizvoda.

Douglas Makeup proizvodi za oči

Počela bih s proizvodima za oči koji su me posebno dojmili jer niti jedan nije podbacio. Maskara pruža trepavicama željeni volumen, ne trusi se niti lijepi trepavice a četkica je prepuna dobro raspoređenih čekinja i zbog toga se maskara s lakoćom nanosi. Također, tekstura mi se jako dopada jer nije prevlažna a niti presuha. Ako imate nešto slabije trepavice Douglas je mislio i na vas pa je lansirao serum za trepavice na bazi arganova ulja. Ne koristim ovaj serum dovoljno dugo da bih primijetila rezultate ali sviđa mi se kako se nanosi na trepavice te sama tekstura koja nije uzrokovala iritaciju na mojim očima, koje su trenutno zbog alergija jako osjetljive. Meni najdraži proizvod od svih koje sam isprobala iz ovog posta je definitivno gel za obrve kojim se obrve mogu lijepo i detaljno počešljati i ispuniti eventualne praznine. Naime, sama četkica je jako mala a samim time i precizna dok je nijansa 02 idealna za moje obrve. Ovo je definitivno jedan od boljih gelova koje sam isprobala i izbacio je s trona neke mnogo hvaljenije proizvode ovog tipa. Baza za kapke podsjeća me na MAC-ove Paint Pot proizvode samo joj je tekstura malo masnija ali upravo se zbog toga ljepše nanosi odnosno blenda po kapku. Moji kapci imaju tendenciju da budu nešto masniji a ova se baza pokazala učinkovitom po pitanju zadržavanja sjenila na kapku, sprečavanja nakupljanja sjenila u pregiba kapka te pomaže naglasiti samu nijansu sjenila. Isprobala sam i Douglas sjenila i to Wet&Dry mono sjenila i mini paletu Best of colors 1 te sam s obje varijante jako zadovoljna. Mono sjenilo se ne trusi i volim ga više koristiti tako da navlažim kist jer pigmentacija tada poprima skroz novu dimenziju. Sjenila iz palete se pomalo truse ali pružaju fantastičnu pigmentaciju pa sam im voljna zažmiriti na tu malu manu. Obje varijante sjenila lijepo se blendaju i ostaju postojana na kapcima do skidanja.

Douglas Makeup proizvodi za lice

Paleta za konturiranje zanimljivija mi je u donjem redu više no u gornjem. Naime, u gornjem redu su nijanse koje bi trebale poslužiti za highlight ali na mom svijetlom tenu mogu poslužiti samo kao rumenilo, stoga sam taj red zanemarila, dok je donji red došao više do izražaja. Iako bi donji red trebao poslužiti za konturiranje ja ga više koristim kao bronzer da tek lagano osjenčam lice jer narančasti tonovi prisutni su u sve tri nijanse i mislim da treba biti pažljiv s ovom paletom pri upotrebi. Pigmentacija je odlična kao i tekstura koja se s lakoćom nanosi i blenda, šteta je jedino zbog nijansi koje je trebalo možda pomnije kreirati. Jedna odlična nadopuna paleti za konturiranje je Shimme & Shine Powder paleta koja će doći do izražaja tijekom ljetnih mjeseci kada težim laganijem makeup-u na licu. Paleta donosi četiri nijanse koje se mogu koristiti svaka zasebno, kombinirano ili pak sve zajedno, kako god, na licu izgledaju prekrasno i savršena su nadopuna osunčanom tenu te se mogu iskoristiti i kao sjenila. Must have proizvod za ljetne mjesece i putovanja. Iako nemam problema s crvenilom lica koristila sam Redness Corrector kako bi fiksirala makeup na licu te sam shvatila da kao takav radi odličan posao. Ovaj proizvod nije težak na licu, potpuno je transparentan i ne isušuje kožu te joj pruža zdrav izgled. Cameleon All Over također je proizvod koji će najbolje doći do izražaja tijekom ljetnih mjeseci jer taj sjaj koji pruža vrišti na licu, ali naravno pozitivno. Jako zanimljiv proizvod koji se lako nanosi jedino stvara problem pri blendanju jer smanjuje intenzitet ali i to je prednost jer se tako intenzitet može nijansirati. Chic & Shine highlighter u stiku odlična je podloga za neki highlighter u kamenu/prahu a može se koristiti i samostalno ako težite nekom decentnom look-u. Lijepo se nanosi i blenda i sve u svemu jako mi se sviđa. Sviđa mi se i Illuminator & Corrector koji dolazi u dva dijela, s jedne strane je aplikator za nanošenje proizvode a s druge strane kuglica kojom se taj proizvod razmaže na željenom dijelu lica. Kuglica je po mom mišljenju besmislena i ne funkcionira dok je proizvod fantastičan i ja ga nanosim na okoloočnom području gdje se jako lijepo ponaša i pruža svježinu pogledu. Nanosim ga tako da ga utapkam s prstima i fiksiram s nekim transparentnim puderom. Na koncu je ostao još fiksator u spreju koji koristim na kraju šminkanja i tijekom dana nakon eventualnih popravaka za osvježenje lica i makeup-a. Sviđa mi se miris i nježnost ovog proizvoda prema koži i mislim da će biti savršen za imati pri ruci tijekom ljetnih mjeseci.

Douglas Makeup proizvodi za usne

Za kraj sam ostavila proizvode za usne kojima sam također jako zadovoljna. Extra Durable Gloss dolazi u dvije formule, s jedne strane je mat ruž a s druge strane sjajilo. Oba proizvoda mogu se koristiti zasebno ili zajedno, ja osobno najčešće koristim samo ruž. Ovaj ruž je definitivno najpostojaniji tekući ruž ikada, dakle uz jelo/piće on je na usnama postojan i do 6H bez popravka, što ja nisam dobila niti s jednim drugim ružem ikada. No ovaj ruž ima jednu manu a radi se o tome da jako isušuje usne i da usne prije nanošenja ovog ruža moraju biti itekako spremne na ovaj proizvod. Ovaj ruž volim koristiti za one dane kada znam da neću biti u prilici popravljati ruž ali prije nanošenja ovog proizvoda obavezno napravim piling na usnama te ih njegujem bogatim i masnim proizvodima, tek onda nanosim ovaj ruž. Sjajilo mi te također sviđa ali ja volim više mat finiš na usnama stoga sjajilo i ne koristim pretjerano. Plump & Fresh sjajilo mi se sviđa zbog mirisa mente i ugode koju pruža usnama, jedno korektno sjajilo koje usnama vizualno pruža punoću, sjaj i osjećaj hlađenja. Radical Mat ruž također je ruž mat finiša ali ovaj ruž ne isušuje usne kao prethodno no isto tako nije ni postojan kao prethodni ruž, mada smatram se radi o postojanoj formuli vrhunske pigmentacije. Za kraj je ostalo ulje za usne koje rado koristim posljednjih dana, ovo ulje pruža usnama njegu i zaštitu a zbog svog svoje ambalaže izuzetno je simpatično i vrijedno pažnje jer može uz bok sa sličnim proizvodima jačeg cjenovnog ranga.

Nadam se da ćete i vi pružiti priliku Douglas makeup proizvodima a ako već jeste voljela bih čuti vaše dojmove i preporuke.