Beauty | CATRICE noviteti za proljeće/ljeto 2017

Inovativna kozmetika i najnoviji trendovi direktno s modnih pista. CATRICE zna kako prenijeti svjetske trendove s modnih pista u jedinstvene kozmetičke proizvode najviše kvalitete. Inspirirano kolekcijama proljeće/ljeto.

Najljepše od ljepote – by CATRICE.

Moram priznati kako se uvijek radujem novitetima na policama CATRICE proizvoda jer ti noviteti nikada ne podbace, a s obzirom na cjenovni rang pristupačni su široj publici zaljubljenika u makeup. Nedavno mi je stiglo nekoliko CATRICE noviteta na testiranje a nekima nisam mogla odoljeti te sam ih brže bolje kupila, stoga vam danas donosim kraći osvrt o istima. Klikom na naziv pojedinog proizvoda dolazite na stranicu o istom tako da možete potražiti više detalja oko dostupnih nijansi. Inače, CATRICE noviteti već su dostupni na prodajnim mjestima Dm-a, Kozma, Konzuma, Bipe i Mullera a sastav pojedinih proizvoda dostupan je klikom na ovaj link.

CATRICE 24H MADE TO STAY TEKUĆI PUDER 30ml/55,90kn
Izuzetno kvalitetan tekući puder s mat efektom, dostupan u četiri nijanse, obogaćen kompleksom antioksidanasa i pruža dugotrajno djelovanje do 24 sata.

Nijansa koja je meni stigla na testiranje je 010 Nude Beige, odnosno druga po redu i moram priznati da mi je pretamna, mislim da bi nijansa ispred odnosno 050 Ivory Beige bila puno bolji odabir za mene, no zbog jednog proizvoda o kojem ću pisati u nastavku mogu nositi i ovu nijansu bez problema. Inače, ovo je jedan tekući puder guste teksture ali koja se lijepo i lako nanosi na lice. Prekrivanje je impresivno baš kao i njegova postojanost, koju ja nisam testirala na 24H ali jesam na otprilike 16H. Koža mog lica je mješovita i svakih 6 sati morala sam pokupiti višak sebuma na t-zoni te prepudrati taj dio, no po tom kratkom popravku puder je ostao prisutan i lijepo se ponašao kroz dan. Sve u svemu, moram priznati da se radi o jednom korektnom puderu po pristupačnoj cijeni, iako mislim da se ovaj puder neće svidjeti osobama sa suhom kožom jer njegov finiš naginje mat izgledu.

CATRICE LIGHT AND SHADOW RUMENILO ZA KONTURIRANJE 8g/31,90kn
Ultra nježno rumenilo u tri boje, svaka s baršunasto-mat tamnijom nijansom i svjetlijom sjajnom highlighter bojom.

Izuzetno pigmentirano rumenilo ali koje pruža nijansiranje postojano je tijekom čitavog dana na obrazima i jako mi se svidjelo. Highlighter je također zanimljiv i lijepo se ponaša na licu ali prednost svakako ima rumenilo.

CATRICE LIQUID LUMINIZER STROBING OLOVKA 3,5ml/31,90kn
Tekuća olovka s efektom sjaja s preciznim aplikatorom u obliku četkice stvara sjajne efekte u champagne i rozoj boji.

Nijansa 020 (Ready For Champagne!) stigla mi je na testiranje i iako nisam fan tekućih highlightera odlučila sam joj dati šansu i oduševila se. Naime, obično za mene nema smisla koristiti kremaste highlightere koji po nanošenju matirajućeg pudera gotovo nestanu s lica, a kako je koža mog lica mješovita matirajući puderi meni su nužni, stoga je besmisleno trošiti vrijeme na kremasti proizvod poput highlightera. Uglavnom, efekt ovog highlightera ne izostaje po nanošenju matirajućih proizvoda, štoviše, poprimi jednu lijepu i oku ugodnu notu da s oduševljenjem koristim ovaj proizvoda na svakodnevnoj bazi. Ako nakon nekoliko sati efekt nestane ovaj proizvod se bez problema može nanijeti i izblendati i preko makeup-a u podlozi.

CATRICE PRIME & FINE MAKE UP TRANSFORMER DROPS 15ml/35,90kn

Ovaj proizvod dostupan je u dvije nijanse od kojih je moja “Lightening” odnosno svjetlija koja služi za posvjetljivanje pudera ako nam je puder pretaman. Ovaj proizvod nije ulistan na CATRICE HR službenu web stranicu pa vam ostavljam link s EU stranice. Uglavnom, ovaj proizvod koristim s prethodno spomenutim tekućim puderom i tako dolazim do savršene nijanse za moj ten. Inače, radi se o srednje gustoj teksturi i s obzirom na količinu sadržaja mislim da će se ovaj proizvod brzo trošiti ali s obzirom na njegovu cijenu i učinkovitost svakako je vrijedan pažnje jer nimalo ne utječe na teksturu pudera, što je meni kod ovakvih proizvoda jako bitno.

CATRICE ROCK COUTURE EXTREME VOLUME MASKARA 24H 31,90kn
Maskara duboke crne teksture stvara očaravajući volumen, lijepu uvijenost i impresivnu dužinu, traje do 24 sata. Dostupna je u 010 Black i 010 Black Waterproof varijanti.

Maskara s gumenom četkicom koja jako lijepo i ravnomjerno prolazi kroz trepavica i pruža im volumen, jedina mana joj je da je možda u početku prevlažna, stoga smatram da je ovo jedna od onih maskara koja s vremenom odnosno korištenjem postaje sve bolja i lakša za nanošenje. Nisam primijetila da se trusi ali kako su moje trepavice dosta dugačke moram priznati da nakon nekoliko sati ostaju decentni tragovi crnila na gornjem kapku, no to se lako uklanja i više se ne ponavlja. Svakako me zainteresirala i vodootporna verzija ove maskare.

CATRICE GLAM & DOLL SCULPT & VOLUME MASCARA 31,90kn
Novi dodatak popularnoj liniji proizvoda Glam & Doll, Sculpt & Volume maskara definira svaku pojedinu trepavicu istovremeno, bogata crna tekstura omogućuje XXXL volumen i efektnu uvijenost trepavica.

*Ovu maskaru još nisam stigla isprobati stoga ću dojmove naknadno nadopuniti kada ju testiram.

CATRICE 18H COLOUR & CONTOUR OLOVKA ZA OČI 18,90kn
Želite efekt koji traje 18 sati? Dobiti ćete ga s ovom olovkom za oči! Precizno definira liniju oka u osam intenzivnih boja.

Fantastična olovka za oči koja se nanosi s lakoćom, postojana je satima i crna nijansa koja je meni stigla na testiranje izuzetno je pigmentirana i definitivno može konkurirati puno skupljim olovkama. Također, pohvalila bi njenu postojanost na unutrašnjoj liniji kapka jer tek nakon otprilike 6-7 sati traži popravak, s napomenom da ni tada nije u potpunosti nestala, štoviše ima je sasvim dovoljno dužinom linije jedino sam primijetila da nestaje u uglovima oka. Fantastična olovka uz koju dolazi i šiljilo na drugom kraju jako me podsjetila pigmentacijom i postojanošću na Chanel vodootpornu olovku koja je po mom mišljenju bez konkurencije.

CATRICE SLIM’MATIC ULTRA PRECISE BROW PENCIL WATERPROOF OLOVKA ZA OBRVE 23,90kn
Precizne linije debljine dlake nije teško nanositi uz pomoć ultra tanke automatske olovke s finom četkicom. Vodootporna, dugotrajna tekstura dostupna je u tri boje.

Zaista tanka i precizna olovka koja će doprinijeti obrvama u smislu da ćete moći iscrtati zaista tanke i uredne obrve, no postojanost je pomalo sporna ako su vaše obrve jako tanke i rijetke, mada mislim da bi se uz pomoć gela za obrve u boji i ta sitna mana uspjela korigirati. Inače, ovo je definitivno najpreciznija olovka drogerijskog ranga za koju ja znam da postoji, mada, ako ju planirate koristiti trebalo bi povesti računa da pri korištenju iscrtavate isključivo lagane i nježne pokrete jer vrh ima tendenciju lomljenja.

CATRICE VELVET MATT LIP PENCIL COLOUR & CONTOUR 15,90kn

Još jedan proizvod koji nije dostupan na CATRICE HR službenoj web stranici stoga vam ostavljam link EU stranice. Olovka za usne koja se lijepo i s lakoćom nanosi, postojanost joj je impresivna i nijansa 090 jako podsjeća na hvaljenu MAC Soar olovku za usne. Definitivno olovka koju trebate isprobati jer zbog svoje mekoće može zamijeniti i mnoge ruževe mat finiša.

CATRICE LIP CUSHION SJAJILO ZA USNE 39,90kn
Nanesite na usne kremasto sjajilo u šest nijansi sa sjajnim završnim slojem uz pomoć velikog mekog spužvastog aplikatora. Sadrži hranjivo avokado ulje.

Još jedan fantastičan proizvod za usne koji je CATRICE lansirao na tržište. Sviđa mi se aplikator, nijansa, postojanost, pigmentacija i nadasve njega koju pruža usnama jer ista može zamijeniti i neka jako hvaljena labela/balzame/sjajila, definitivno “must have” novitet koji morate isprobati.

CATRICE OMBRÉ TWO TONE RUŽ ZA USNE 39,90kn
Ombré i Two Tone, najnoviji trend za spektakularne, više definirane usne i konačnu dimenziju. Kremasta i mekana, intenzivna boja teksture s arganovim uljem donosi spektakularni Ombré trend na usnama. Svaki ruž sadrži dvije kombinacije boje u obliku dijamanta.

Moram priznati da meni osobno nije jasno zašto brandovi lansiraju ovakve ruževe jer čini mi se da svakog mjeseca neki brand lansira neku svoju “ombre” kombinaciju. Mislim da nije teško nanijeti na usne olovku i ruž i sam napraviti ombre efekt na usnama, štoviše, puno je to teže odraditi to na ovaj način s ružem tipa 2 u 1 poput ovoga. Naime, problem je u tome što ako aplicirate ovakav ruž na usnama nekih “prosječnih” dimenzija, isticat će se samo jedna nijansa i to ona tamnija i zapravo sve skupa neće imati smisla. Vjerujem kako na nekim usnama koje imaju dimenziju i naglašeniji oblik ovakav tip proizvoda funkcionira ali ako ste kao i ja vlasnica “prosječnih” usana ovakav proizvod zaista neće imati smisla. Tekstura samog ruža je zaista bogata i ugodna i zapravo je šteta zbog nedefinirane nijanse i nepraktičnosti apliciranja.

CATRICE INSTANT MATTIFIER GEL ZA MATIRANJE RUŽA ZA USNE 5g/35,90kn
Prozračna, gel tekstura pruža ružu na koji se nanosi baršunasti mat završetak i produljuje trajanje boje.

Tekstura ovog proizvoda zaista je gelasta i prozračna no mat finiš izostaje a po nanošenju se mijenja nijansa ruža, naime, da biste nanijeli na usne ovaj proizvod morate ga razmazati prstima/kistom pa sve skupa i ne izgleda baš onako kako biste to željeli. Sve u svemu ovo je proizvod koji me nije dojmio.

CATRICE PRIME & FINE MULTITALENT LIP SCRUB & BALM 4g/39,90kn

Još jedan proizvod koji je izostao s CATRICE HR službene web stranice pa ostavljam link EU stranice. Riječ je o 2 u 1 proizvodu za usne koji je zapravo piling i balzam u jednom. Sviđa mi se više kao balzam mada kako ga koristim sve su jače izraženi grublji dijelovi pilinga pa sve skupa dobro dođe kao baza. Miris marelice je jako izražen pa ako niste fan mirisa neće vam se baš jako svidjeti ovaj proizvod, no ako vam isti ne smeta smatram da nema boljeg proizvoda ovog profila u drogerijskom rangu, stoga ovaj proizvod ima moje preporuke posebno ako često koristite matirajuće ruževe.

CATRICE THE COLLECTION – PALETA SJENILA ZA OČI 39,90kn
Četiri palete s devet visoko pigmentiranih dugotrajnih sjenila za oči u prahu, svaka boja ima mat konturirajuću i highlighting nijansu.

010 METALLUX – 010 RENUDE MY STYLE – 010 THE MUST-HAVE MATTS – 010 BLOSSOM ‘N ROSES

WOW, ova paleta je zaista jednom riječju WOW! Odlična pigmentacija, lakoća nanošenja i blendanja, dobra postojanost i izbor nijansi čine ovu paletu vrijednom vaše pažnje. Ove palete dostupne su u četiri različita tona od kojih je moja u Cooper tonovima koji su zaista kao stvoreni za moje potrebe. Cijena ove palete dolazi kao šlag na kraju jer tekstura ovih sjenila, s obzirom na svoju cijenu, može posramiti i nekoliko puta skuplje razvikane palete.

***

Da li ste isprobali neke CATRICE novitete ili tek planirate, dojmovi i sugestije su dobrodošli?!