Zimski favoriti | beauty, lifestyle & fashion

Zimski period svake godine uspije iznova razbiti moju rutinu objava na blogu, tako sam primjerice ove zime zanemarila pisati o svojim favoritima posljednja tri mjeseca. S obzirom da sam u studenom i prosincu bila u jako velikoj gužvi po pitanju poslovnih obaveza a siječanj je samo proletio, odlučila sam sažeti svoje favorite u ovaj jedan post nazvavši ga “zimskim favoritima”. Predložila bih vam stoga da se udobno smjestite, opskrbite se toplim pićem i grickalicama i uživate u jednom opširnijem postu prepunom beauty, lifestyle i modnih komada. 

Makeup

YSL Touche Eclat Blur Primer koristim svakodnevno proteklih mjeseci, iako se ne radi baš o klasičnom primeru za mješoviti do masni tip kože. Ovaj primer neće pružiti nikakvu pomoć pri reguliranju viška sebuma, štoviše, buni me i ova riječ “blur” u nazivu jer isto mojoj koži ne pruža, barem ne vizualno, ali zato zaista prekrasno pripremi kožu za nanošnje pudera. Sviđa mi se kako se ponaša na koži te ju ne isušuje u ovom hladnim mjesecima a pokazao se i kao idealan primer u kombinaciji sa različitim profilima pudera, no ja ga u posljednje vrijeme načešće koristim sa Giorgio Armani Lasting Silk UV tekućim puderom. GA Lasting Silk UV puder me na prvu nije oduševio, zapravo mislim da je ovaj puder idealan za moj tip kože u hladnijem periodu godine jer tijekom toplijih mjeseci on jednostavno nije dovoljno dugo postojan na mom licu. Sviđa mi se ponašenje ovog pudera tijekom dana, njegova moć prekrivanja i i lijep zdrav izgled koji pruža licu kada mu je to najpotrebnije. Sjajan saveznik ovom puderu je Giorgio Armani High Precision Retouch Concealer i to posebno na okloočnom dijelu. Ovo je proizvod za koji garantiram da ne isušuje okoloočno područje a da mu isto tako pruža potrebnu svježinu. Sve skupa fiksiram sa dva Laura Mercier proizvoda, Translucent Loose Setting Powder koristim na licu a Secret Brightening Powder na okoloočnom području. Sa LM transparentnim puderom također nisam zadovoljna kako se ponaša u toplijim mjesecima ali za ove hladne mjesece je savršen, jer iako ovakvi proizvodi imaju tendeciju da isušuju, ovaj proizvod to ne radi. LM Secret Brightening Powder je u potpunosti opravdano razvikan proizvod i svakome ga toplo preporučam, mada treba biti oprezan jer čini mi se da bi on mogao (bez adekvatne podloge) imati tendenciju ka isušivanju okoloočnog područja.

Kevyn Aucoin The Sculpting Powder u nijansi “light” naručila sam čisto iz puke znatiželje jer nijansu “medium” koristim već godinama i savršeno mi odgovara tokom čitave godine, no znatiželja je bila jača pa sam odlučila dati šansu i ne pretjerano svijetlijoj nijansi. S obzirom na moju trenutnu tamnu boju kose i čenjenicu da sam jako blijeda, ova “light” nijansa došla je kao naručena za zimu, mada opet ponavljam, ovaj proizvod pruža mogućnost nijansiranja stoga ako se odlučite za nijansu “medium” biti ćete jednako zadovoljni a imat ćete univerzalni proizvod za čitavu godinu, dok se ja sa “light” ne bi mogla provući ljeti. Colourpop proizvodi moje su otkriće godine, kako sam to nedavno i naglasila u favoritima iz 2016-te godine. Trenutno sam opsjednuta rumenilom u nijansi Sticky Sweet i highlighterom u nijansi Monster, ovo je savršen zimski duo za obraze, posebno ako ste jako svijetlog tena i tamne kose kao i ja. Tekstura ovih proizvoda za svaku je pohvalu, baš kao i njihova postojanost te pigmentacija.

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion odlična je baza koja znatno poboljšava pigmentaciju i najlošijih sjenila a ista ostaju postojana jednakim intezitetom do skidanja makeup-a. S obzirom na aplikator jednostavno se nanose a postoji opcija i manjeg pakiranja ako niste sigurni da li bi vam ova baza odgovarala. Uz UD bazu najčešće sam koristila Jouer Essential Matte & Shimmer Eyeshadow paletu sjenila koja sadrži kombinaciju mat i shimmer nijansi. Odlična tekstura, pigmentacija i izbor nijansi izbacile su sa trona sve ostale palete koje posjedujem jer ovo je idealna paleta za svaki dan i svaku priliku. Giorgio Armani Eyes To Kill (vodootporna) maskara je već stalni gost mojih postova o favoritima, receziju o ovoj maskari mogli ste pročitati u ovom postu a ja samo mogu reći da se jednostavno ne mogu odvojiti od nje koliko je savršena. Kao nadopuna ovoj savršenoj maskari dolazi Kevyn Aucoin uvijač trepavica koji mi je također uz MAC-ov, najdraži uvijač za trepavice jer uvija ih besprijekorno, ugodan je pri upotrebi i dugo traje njegova funkcionalnost.

Benefit proizvodi su meni nepoznanica, zapravo, čitam o njima stalno ali ih nikada nisam koristila. Uglavnom, tijekom jednog putovanja ove zime ugledala sam pult sa Benefit proizvodima za obrve i nisam se premišljala da li mi trebaju isti ili ne, uglavnom, sada mi je žao što nisam pokupovala godišnje zalihe istih. ABH Brow Wiz inače je dosada bio moj omiljeni proizvod za obrve no tekstura olovke, preciznost i postojanost Benefit “Precisely, My Brow Pencil” je nadmašila ABH Brow Wiz, što nije pošlo za rukom nijednom drugom proizvodu. Lagala bih kada bi rekla da mi ABH Brow Wiz više ne odgovara, jer i dalje smatram te olovke odličnima ali na ljestvici su sada na drugom mjestu a Benefit na prvom. Benefit “Gimme Brow” gel također mi se jako svidio i ako budem u prilici ponovo bih ga kupila. Ono što mi se jako sviđa kod ovog proizvoda je precizna i jako malih dimenzija četkice, nijansa te pigmentacija i činjenica da u sebi sadrži neka sitna vlakna koja doprinose gustoći obrva.

Colourpop Ultra Matte tekući ruž u nijsni “Chi” jedini je nude ruž koji sam koristila u posljednje vrijeme, opet moram istaknuti kombinciju svijetlog tena i jako tamne kose, stoga mi jednostavno mnogo nude ruževa trenutno ne pristaje ali ni ja se ne forsiram pretjerano sa ruževima tijekom hladnijih dana, s obzirom da su moje usne izuzetno osjetljive. Ruž koji sam pak mogla bezbrižno nositi i tijekom najhladnijih dana bio je YSL Vinyl Cream ruž i to u nijansi 407. Ove ruževe sam recenzirala u ovom postu stoga neću puno duljiti ali ću istaknuti kako su fantastičan odabir za osjetljive usne i hladne dane, jer štite i njeguju usne a da pritom pružaju neodoljive i postojane nijsne.

Preparativa

S obzirom da sam nedavno pisala baš o njezi svoje (mješovite do masne) kože u ovom zimskom odnosno hladnijem periodu u ovom postu, suludo je duljiti puno o ostim proizvodima ponovo u ovom postu, no kraći osvrt zašto sam baš izdvojila ove proizvode sam morala istaknuti.

Paula’s Choice proizvode volim jer doslovno pružaju u kratkom periodu upravo ono što deklaracija i ističe da rade, iako bi to trebalo biti nešto normalno, moram priznati da sam isprobala previše proizvoda sa preuveličanim opisima i jako se razočarala, stoga ostajem vjerna ovom brandu. Inače, AHA eksfolijanti su se pokazali kao pravi pogodak za moju kožu i toplo preporučam sve varijacije kao i Redness Relief kremu koja je zaslužna što moja koža po prvi puta nije dehidrirana u ovom zimskom periodu. Douglas Aqua Focus Light As Air maska također je dala svoj doprinos izvrsnom stanju moje kože a uskoro slijedi i detaljna recenzija, s obzirom da je ova maska izbacila s trona jednu meni inače nedostupnu i znatno skuplju masku koju sam dugo koristila. Odacite Ba+S ulje za okloočno područje neizostavan je dio njege mog okoloočnog područja sa kojim sam također jako zadovoljna, naime, po prvi puta nakon dugo vremena napokon nema osjećaja nelagodnog zatezanja. The Body Shop maske dio su mog opuštajućeg beauty rituala stoga su se morale naći na ovom popisu baš kao i Clinique “Take The Day Off” koji svakodnevno iznova oživljava moju kožu kada kroz ugodnu masažu lica temeljito skida šminku sa licu.

Nuxe balzam za usne zaslužuje jedan poseban post uskoro jer suhe i ispucale usnice su stvar prošlosti za mene dok god se proizvodi ovaj čarobni proizvod, koji ako još niste isprobali jednostavno morate u ovoj godini.

*Više detalja o svim ovim proizvodim možete pronaći u nedavnom postu o njezi lica klikom na ovaj link.

Njega tijela i kose

Električna četkica Philips Sonicare DiamondClean definitivno je najluksuznija četkica koju sam imala prilike koristiti, no osim njenog atraktivnog izgleda moram priznati da je ova četkica prava inovacija u dentalnoj higijeni. Postoji pet načina rada ove četkice koji zadovoljavaju potrebe i osoba s osjetljivijim desnima kao i onih kojima su prioritet bjelji zubi pa tako korisnik bira način rada ovisno o željenom učinku – Clean (Čišćenje), Gum Care (Njega desni), Polish (Poliranje), Sensitive (Osjetljivo) te White (Izbjeljivanje). Sve u svemu ova četkica zahtjeva veliko ulaganje ali po mom mišljenju dugoročno gledano itekako je isplativo.

Rexona Antibacterial Defence Deodorant fantastična je alternativa Clinique Antiperspirant-Deodorant Stick-u, zapravo mi se čak više sviđa Rexona jer ne ostavlja bijele tragove i cijena je drastično niža. S obzirom da sam ja već kutiju bacila ne mogu potvrditi da postoji razlika u nazivu ovog proizvoda u pakiranju bez kutije i sa kutijom ali napomenula bi da sam ja u ovom postu navela Rexonu kupljenu u varijanti sa kutijom. The Body Shop Japanese Camellia Cream koristim vjerno svake večeri prije spavanja na cijelom tijelu i jako mi se dopada prvenstveno zbog bogate njege koju pruža mojoj koži koja ovaj proizvod upija odmah po nanošenju i zbog neodoljivog mirisa koji traje i traje satima.

Kako je počela sezona grijanja tako je započela moja borba sa problemom vlasišta koje se odjednom i to doslovno preko noći počelo prhutati i stvarati iritacije. Uglavnom, doktorica je to prepisala stresu i savjetovala njegu uljem koje naravno nije pomoglo, stoga sam se ja sama odlučila na terapiju prvo sa Phyto Phytosquam Intense Intenzivnim tretmanom protiv prhuti a potom sa Phyto Phytosquam Šamponom protiv peruti za masnu kosu. Intenzivni tretman spasio je situaciju a vlasište se vratilo u normalu ali preventive radi nastavila sam koristiti šampon i sada kada sam obje kure potrošila kupila sam isti duo za rezervu, jer iako se radi o agresivnijim tretmanima moja kosa se nije nimalo isušila niti oštetila. Prije stiliziranja odnosno sušenja kose koristila sam najčešće Moroccanoil proizvode od kojih bi izdvojila Moroccanoil Frizz Control koji pomaže kontrolirati raščupanost i statički elektricitet te Moroccanoil Thickening Losion koji jača kosu zahvaljujući proteinima kvinoje i zadebljava vlasi dajući trenutni volumen i dugotrajnost dok arganovo ulje hidratizira.

NANOGEN Hair Growth Treatment, odnosno serum za poticanje zdravog i snažnog rasta kose sa naglaskom za žene jer postoji serum i za muškarce. Ovaj serum koristim već par mjeseci i jako sam zadovoljna. S obzirom da sam zbog pucanja kose morala drastično odrezati kosu moram priznati da me smeta ta kraća dužina i želim da mi kosa što brže naraste, posebno na prednjem dijelu jer sa šiškama nisam nikako kliknula. Uglavnom, ovaj serum i koristim samo na tom prednjem dijelu i vidim drastične promjene. Još je jedan proizvod koji drastično ubrzava rast kose ali i njenu gustoću te jačinu, radi se o Viviscal tabletama koje pijem dva puta dnevno i sada nakon nešto više od dva mjeseca vidim itekakvu razliku u kvaliteti kose, stoga planiram nastaviti konzumirati ove dodatke u još narednih par mjeseci a onda ću napisati jednu detaljnu recenziju oupravo o proizvodima za (brži) rast kose.

Lifestyle

Dolce Gusto Grande Intenso još je jedna fantastična kava sa potpisom Dolce Gusto, radi se naime o produženoj kavi (180ml) koja uz 20-30ml Alpro mlijeka od indijskog oraščića čini jedan ukusni napitak, idealan za početak jednog hladnog dana jer zaista budi sva osjetila. Mozart slastice jedne su od mojih omiljenih slatkih zalogaja baš kao i Lindt bombonjere, stoga je bilo neizostavno ne počastiti se uz ukusnu kavu jednim finim slatkim zalogajem.

The Body Shop krema za ruke od konoplje jedan je od mojih najboljih saveznika ove zime, jer moje ionako suhe ruke tijekom hladnijeg perioda postaju dodatno osjetljive ali ova krema uvelike pomaže tako da ih adekvatno štiti i njeguje. Iako miris nije najugodniji isti brzo po nanošenju hlapi a ruke ostaju mekane i nježne na dodir. Zara Black Amber i Red Vanilla još su dva fantastična mirisa kojima je Zara još jednom pokazala savršen omjer cijene i kvalitete. Ukoliko volite intenzivnije slatke mirsne note onda je ovo dvojac koji je idealan za vas.

Parfois je postao u posljednjih godinu dana moja omiljena destinacija za kupovinu modnih dodataka poput satova i nakita a moram priznati da mi se sviđaju i njihove torbice. Tretnutno sam opsjednuta njihovim satom u kombinaciji plave gumene narukvice i “rose gold” detalja te dobrim starim “hoop” naušnicama za koje sam jako sretna da se polako vraćaju u modu, s obzirom da sam ih ja obožavala nositi. Iako sam više fan nakita u klasičnoj boji žutog zlata moram priznati da sam čak sklonija u posljednje vrijeme srebrnom nakitu i to ću prepisati ovoj tamnoj boji kosi jer zaista splet ta dva kontasta čini zanimljivu kombinaciju.

Zarina “Sicilian Fig” svijeća dobila je redizajn te sada umjesto u plavom i okruglom obliku dolazi u bijelom i kockastom obliku te u 100ml manjoj količini, moram priznati da mi se ne sviđa ta manja količina a ni nova ambalaža ali i dalje obožavam miris ove svijeće koju moram imati u stanu, jednostavno upotpunjuje svaku prostoriju moga doma.

“Must have” sitnice iz svakodnevnice

Jo&Judy kolekcija pribora za pisanje me oduševila i to sam već nekoliko puta spomenula na svom blogu. Jednostavno mi se jako dopao dizajn i funkcionalnost komada koji potpisuju. Posebno mi se dopao plavi rokovnik sa fotografije koji je idealan za bolju organizaciju obaveza vezanih uz blog.

Beats by Dre slušalice bile su spontana ali ujedno jedna od boljih kupovina ikada jer ove slušalice su opravdano razvikane. Zanimljiv i moderan dizajn, ne zauzimaju puno mjesta s obzirom na mogućnost sklapanja i potpuno nova dimenzija zvuka koju ja nisam doživjela niti sa ijednim drugim slušalicama koje posjedujem, čine upravo ove slušalice vrijednima pažnje i ulaganja.

Primark papučama nisam mogla odoljeti i iako nisu tipične papuče za zimske dane ja ih svejedno nosim i moram priznati da su jako udobne i pomalo smiješne kada ih nosim sa debelim i šarenim zimskim termo čarapama.

Moda

Iako se na prvotnom popisu našlo puno više modnih favorita, odlučila sam te komade predstaviti kroz neke druge postove a u današnjem postu istaknuti isključivo komade koje sam svakodnevno nosila. Prije svega tu moram istaknuti Zippered String Loose Hoodie koju sam naručila sa stranice DresslilySnow Covered Landscape šal koji sam naručila sa stranice Zaful. Detalje za oba komada možete saznati klikom na ostavljene linkove u nazivu a oba komada imaju moju preporuku, majica je fantastična u raznim kombinacijama a ja ju najčešće nosim kao gornji dio trenirke dok je šal topao i ugodan te štiti od hladnoga vjetra i čini hladna jutra puno ugodnijima.

Neodoljiva Stradivarius kapa (slična ovoj sa slike) također štiti od hladnoće i često ju volim nositi kao i svoje tople UGG i MOU čizmice koje sam iz nekog razloga zaboravila slikati a nosim ih svakodnevno još od kasne jeseni, uglavnom, te tople čizmice zaista nemaju konkurencije. Našao se tu još jedan modni komad iz Stradivariusa a radi se o ovom malom ruksaku u koji stane taman onoliko stvari koliko vam je potrebno, jer moram priznati da me nisu impresionirali ruksaci većih dimenzija koji samo smetaju kroz dan.

Primark čaša sa fotografije pomaže mi da pijem što više vode tokom dana, jednostvno mislim da ne unosim dovoljno tekućine tokom dana u organizam a kada kraj mene stoji čaša sa vodom ja ju i popijem, valjda je to stvar navike. U svakom slučaju, osim što pomaže ova čaša izgleda jako privlačno i neodoljivo što je samo dodatni plus.

Iako veljača ponekad bude hladnija od siječnja i ovo sigurno nisu moji zadnji zimski favoriti u ovoj godini, nadam se da ste strpljivo i sa zanimanjem dočekali kraj ovog posta. Ukoliko imate upita vezanih za navedeno u postu slobodno ih ostavite u komentarima ili jednostavno podijelite i vi svoje zimske favorite.