Njega kože | Mješovita do masna problematična koža 30+

Iako sam prije par tjedana već pisala na temu mješovite do masne problematične kože u ovom postu, tada sam istaknula kako sam krenula sa potpuno novom rutinom zbog koje sam se odlučila ponoviti post na tu temu. Naime, u šest tjedana moja se koža potpuno smirila po pitanju problematičnosti te zbog toga prelazim na drugi korak režima njega, kako ne bi odugovlačila sa ovim postom odlučila sam se napisati vam koju riječ o proizvodima koji su mi jako puno pomogli te o nekim proizvodima sa kojima ulazim u ovo hladnije doba godine.

1-morning-routine-skincare-for-combination-oily-skin

Jutarnja rutina njege lica

2-paulas-coice-foreo-luna2

*sastav svakog proizvoda dostupan je klikom na link koji vas vodi na stranicu o proizvodu*

Paula’s Choice Skin Balancing Oil-Reducing Cleanser 473ml/€29.90

Temelj zdrave kože je čista koža, znam da se ponavljam kada to iznova ističem ali zaista mi je to važno a trebalo bi biti i vama. Moja njega posljednjih tjedana započinjala je sa ovim odličnim čistaćem koji je izuzetno nježan prema koži a ujedno jako temeljit. Osjećaj čiste kože koja gotovo škripi pod prstima je ono što ovaj čistač pruža koži lica a da je zaista nježan ukazuje činjenica da je pogodan i za okoloočno područje. Nije me nimalo isušivao i mislim da je ozbiljna konkurencija dugo obožavanoj Apivita pjeni za umivanje.

O uređaju Foreo LUNA™ 2 mogli ste već čitati u ovom postu stoga sada ne bih puno duljila. Koristim ovaj uređaj uredno svaki dan 2 puta a nekada i tokom dana kada sam gotova sa obavezama i skidam šminku. Iako sam nedavno pročitala jedan članak kako uređaje za čišćenje lica ne bi trebalo koristiti svakodnevno i dugotrajno, smatram da je industrija toliko uznapredovala da se svaki proizvod prilagođava kupcu do zadnjeg detalja, stoga, ako imate potrebu koristiti uređaje čak više puta tokom dana smatram da ne možete pogriješiti, jednostavno se brinite prema svojoj koži onako kako ona to zahtjeva, dakle isključivo prema potrebama vaše kože.

Paula’s Choice Skin Balancing Pore-Reducing Toner 190ml/€23.90

Izuzetno lagan i nježan toner koji kroz snažne antioksidanse pomažu smanjiti crvenilo i razne upalne procese na koži lica. Posebno mi se sviđa jer hidratizira kožu ali opet na način koji je pogodan za mješovitu do masnu kožu. Također, ono što sam primjetila koristeći BHA kiseline, balansirao je proces ljuštenja kože. Koristila sam ovaj toner 2 do 3 puta dnevno, odnosno nakon svakog čišćenja lica.

3-skincare-for-combination-oily-skin

Paula’s Choice Resist Ultra-Light Super Antioxidant Concentrate Serum 30ml/€38.90

Ovaj inovativni serum protiv starenja sadrži mješavinu sredstava za smirenje kože, jakih antioksidansa, hijaluronske kiseline koja obnavlja kožu i sastojaka koji omogućavaju staničnu komunikaciju, što zajedno pomaže koži da izgleda mlađe, normalizira masnu kožu i smanjuje proširene pore. Po nanošenju koža zaista postaje znatno glađa na dodir a s vremeno smatram da postaje i čvršća, dakle ovo je proizvod koji pruža rezultate kako izvana tako i iznutra. Tekstura seruma je izuzetno lagana što čini ovaj serum savršenim za masnu do mješovitu kožu. Koristila sam ovaj serum dva puta dnevno, odnosno ujutro i navečer na licu i vratu ali i na okoloočnom području.

Martina Gebhardt Eye Care 15ml/€12.59

O Ecco Verde web shopu već sam pisala u ovom postu a kako smo ponovili suradnju odlučila sam se isprobati nekoliko proizvoda za njegu okoloočnog područja i njegu usana. Ova okoloočna krema po mom mišljenju hibrid je Kiehl’s Creamy Eye Treatment with AvocadoBobbi Brown Extra Eye Repair Cream, a to su inače meni dvije najdraže okoloočne kreme. Ova krema zaista je bogata i jako ugodna te okoloočnom području pruža izuzetnu hidrataciju a time i elastičnost.

Nakon naošenja Martina Gebhardt Eye Care koristim Foreo IRIS, masažer za područje oko očiju, odobren od strane oftalmologa, koji koristi izmjeničnu T-Sonic tehnologiju™ kako bi umanjio vidljivost bora oko očiju, podočnjaka i vrećica ispod očiju. IRIS također poboljšava apsorpciju i učinkovitost okoloočnih proizvoda. Više o proizvodu možete saznati klikom na ovaj link. Koristim IRIS dva puta na dan odnosno ujutro i navečer i moram priznati da mi je natećenost znatno manje vidljiva a također sam se uvjerila i u bolju apsorciju proizvoda.

Origins GinZing Refreshing Eye Cream to Brighten and Depuff 15ml/€25.60

Iako mi je prethodno spomenuta krema sasvim dovoljna po pitanju hidratacije moram priznati da sam ljetos otkrila Origins GinZing Refreshing okoloočnu kremu koja predivno posvjetljuje okoloočno područje i ne mogu više bez nje. Ova krema mi recimo nije dovoljna po pitanju hidratacije zato ju nanosim samo ujutro i to nakon prethodno spomenute kreme i masažera na način da ju prstima utapkam u normalnom sloju kao i svaku drugu okoloočnu kremu. Blistav i svjež izgled okoloočnog područja je zagarantiran uz ovu kremu koju ja naručujem na Feelunique web shopu.

4-skincare-for-combination-oily-skin

Paula’s Choice Resist Anti-Aging Clear Skin Hydrator 50ml/€36.90

Inovativna receptura za osobe koje imaju problema s borama i nečistom kožom kojom se postiže blistav i čist ten ujednačene boje. Svilenkasta tekstura koja dosta podsjeća na silikonsku zbog glicerina u sebi, hidratizira bez osjećaja masnoće i zapravo služi kao odlična podloga za šminku. Osim što se pokazala odličnom za površinu kože jednako je dobra i za dubinsku njegu zbog svog sastava. Potvrđeni sastojci stimuliraju zdravu proizvodnju kolagena a snažni antioksidansi pomažu zaštititi kožu od štetnih utjecaja iz okoliša dok nijacinamid poboljšava ten, teksturu i boju kože. Iako je ova krema pogodna i za područje oko očiju te se može koristiti umjesto same kreme za okoloočno područje, ja sam se ipak držala dvije prethodno spomenute. Ovaj proizvod sam koristila isključivo jednom dnevno odnosno ujutro nakon Paula’s Choice Resist Ultra-Light Super Antioxidant Concentrate seruma.

Paula’s Choice Resist Youth-Extending Daily Mattifying Fluid SPF 50 60ml/€36.90

Ova krema lagana vodenaste i dosta tekuće teksture štiti od sunčevih oštećenja, sprečava znakove starenja i hidratizira a osim toga stimulira proizvodnju kolagena. Moram priznati da sam se najviše iznenadila tom jako tekućom teksturom no ista mi se na koncu svidjela jer ovu kremu i mi masnokošci možemo nanijeti u zaista izdašnom sloju. Koža brzo upija kremu koja je odlična podloga za makeup a moram priznati da ju ja nanosim i na okloočnom području i kao mnoge druge nije mi stvorila nikakave iritacije. Pogodna je za sve tipove kože osim jako suhe kože ali moram istaknuti i kako ‘mattifying’ efekt iz naziva proizvoda zapravo izostaje na licu no time i bolje jer ja preferiram matirajuća sredstva kroz dekorativu, nikako kroz preparativu. Koristim ovu kremu 1 do 2 puta dnevno, dakle svako jutro i kasnije ju obnovim ukoliko sam u međuvremenu čistila lice.

5-day-time-skincare-for-combination-oily-skin

Dnevna rutina njege lica

(*nakon završenih obaveza tokom dana čim dođem doma ja skidam kompletan makeup, bez obzira da li se kasnije ponovo šminkam ili ne, jednostavno nije vrijedno opterećivati kožu lica)

6-skincare-for-combination-oily-skin

Po skidanju šminke koristim iste prethodno spomenute proizvode za umivanje i toniziranje, ovisno o količini šminke koristim i tada Foreo LUNA 2 uređaj. Ponekad koristim prethodno spomenutu okoloočnu kremu no ako više ne izlazim i nema potrebe za šminkanjem radije na okoloočno područje nanosim ulje.

Provida Organics Gelee Royale ulje za bore oko očiju 30ml/€14,39

Kako sam se prije nekoliko mjeseci uvjerila u blagodati ulja pri njezi okoloočnog područja, taj ritual jednostavno više ne izostaje pri njezi istog. Ovo ulje sadrži mnoge dragocjene i dobro podnošljive aktivne supstance koje zahtjevno i osjetljivo područje oko očiju čine glatkim, obnavljaju stanice i sprječavaju prerano starenje kože. Sviđa mi se ovo ulje jer je zaista jako bogato i hranjivo te ga koža bez obzira na uljnu teksturu jako brzo upija. Koristima ga 1 do 2 puta dnevno i jedno mi je od dražih koje sam isprobala.

7-skincare-for-combination-oily-skin

Filorga Hyal-Defence serum 30ml/420kn

Hyal-Defence je proizvod osmišljen kako bi se molekule hijaluronske kiseline što bolje sačuvale od njihovog oštećenja putem hijaluronidaze i slobodnih radikala. Hyal-Defence čuva mladenački izgled kože zadržavajući hijaluronsku kiselinu u dermisu te brani kožu od djelovanja slobodnih radikala. Djelovanje seruma je trostruko: antihijaluronidazno – inhibira aktivnost enzima odgovornog za razgradnju hijaluronske kiseline; antioksidativno – štiti hijaluronsku kiselinu od oksidacije i slobodnih radikala koji su uglavnom posljedica izloženosti UV zračenju i zagađenju i daje učinak punjenja – zahvaljujući aktivnim sastojcima potiče sintezu hijaluronske kiseline, elastina i kolagena. Sviđa mi se ovaj serum nanositi upravo nakon skidanja šminke tj nakon napornog dana jer pruža mojoj koži osjećaj iznimne relaksacije, kao jedan brzi povratak u život.

Perricone MD Face Finishing Moisturiser 59ml/£59.00

Krema u kojoj na prvu odmah primijetite miris ruže a potom i zanimljivu teksturu koja će goditi svakom tipu kože. Jedinstvena formula snažnih antioksidansa i korektivnih hranjivih tvari stvorenih za vraćanje hidratacije, sjaja i čvrstoću koži. Zbog bogate alfa lipoične kiseline linije i bore čine se momentalno glađima i manje vidljivima jer koža ovu kremu upija odmah. Finiš ove kreme gotovo je mat ali ipak nije matirajući efekt već više prirodno baršunasti, u svakom slučaju izgleda jako lijepo te je koža ugodna na dodir. Nakon prethodno spomenutog seruma koristim upravo ovu kremu jer mi ta kombinacija najviše godi a ako ponovo izlazim ili se šminkam na taj čarobni duo nanosim još i kremu sa zaštitnim faktorom koju sam već spomenula prethodno u tekstu.

8-skincare-for-combination-oily-skin-night-time-routine

Večernja rutina njege lica

9-skincare-for-combination-oily-skin

Za čišćenje i toniziranje lica koristim prethodno spomenute proizvode iz teksta te uz njih obavezno koristim već spomenuti Foreo LUNA 2 uređaj.

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant Liquid 118ml/€31.90

Ova prozirna tekućina slična teksturi tonika, sadrži 2% salicilne kiseline (BHA) koja omogućava djelotvornu eksfolijaciju pora i značajno smanjuje pojavu mitesera i prištića. Ona skida površinski sloj kože i prodire duboko u začepljene pore a ujedno sadrži sredstva za umirenje kože. Ovo je odličan proizvod za mješovitu do masnu kožu te smatram da mi je upravo on najviše pomogao da kožu očistim dubinski te moram priznati kako sam se problematičnosti na površini u potpunosti riješila. Važno je za spomenuti kada koristite proizvode koji sadrže BHA, svakako tijekom dana koristite kremu sa zaštitnim faktorom a oni koji su alergični na aspirin (acetylsalicylate) ne bi trebali koristiti uopće proizvode koji sadrže salicilnu kiselinu (BHA). Ovaj proizvod sam prva 4 tjedna koristila 2 puta dnevno, odnosno ujutro i navečer dok ga posljednja 2 tjedna koristim samo navečer.

Nakon korištenja ovog proizvoda na kožu nanosim Resist Ultra-Light Super Antioxidant serum o kojem sam pisala prethodno u ovom postu.

10-skincare-for-combination-oily-skin

Odacite Eye Contour Serum Concentrate (Baobab + Sarsaparilla) 5ml/£33.00

Odacite Ba+S je još jedno ulje koje trenutno koristim pri njezi okoloočnog područja. Nikada ne kombiniram istovremeno ovo ulje i ono koje sam prethodno spomenula već ih rotiram prema potrebi, mada moram priznati kako je upravo ovo ulje nešto malo bogatije od prethodnog pa ga češće volim koristiti upravo prije spavanja. Ovo ulje može se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa okoloočnom kremom no ja ga preferiram koristiti samostalno. Okoloočno područje dobro i brzo apsorbira ovo ulje koje prodire duboko u tkivo kože gdje popravlja i transformira trenutno stanje. Iako je sadržaj jako skroman odnosno količina je mala a cijena konkretna, moram priznati kako je jedna kapljica dovoljna za oba oka zbog njegove bogate teksture tako ako želite okoloočnom području priuštiti poseban luksuz onda je ovo ulje kao stvoreno za vas.

Pri nanošenju ovog ulje koristim prethodno u tekstu spomenuti Foreo IRIS uređaj.

11-skincare-for-combination-oily-skin

Paula’s Choice Clear Daily Skin Clearing Treatment Azelaic Acid + BHA 30ml/€35.90

Clear Daily Skin-Clearing Treatment Azelaic Acid + BHA jedinstvena je formula sa trostrukim učinkom koja, ne samo da posvjetljuje kožu nego i izbljeđuje tamne mrlje, smanjuje prištiće, crvene tragove od prošlih prištića i akni te navodno smanjuje bore. Ovaj kremasti tretman ostavlja na koži baršunasti mat finiš koji minimizira pore i iako je pogodan za svakodnevno korištenje cijeloga lica ja ga samo koristim prema potrebi na ciljanim dijelovima i to samo na prištićima. Moram priznati da sam impresionirana kako brzo i efikasno suši prištiće bez ostvaljanja mrlja ili ožiljaka.

Afrodita PEARL Prestige Eliksir ljepote 30ml/224.99kn

Lagana formula u obliku sofisticiranog eliksira nudi intenzivnu okrepu umornoj i dehidriranoj koži. Obogaćena ekstraktom bijelih bisera i aktivnih peptida predstavlja izvrsnu podlogu za sve kreme za njegu, a za masnu kožu preporučuje se kao samostalna njega. Ovaj serum koristim jednom dnevno i to navečer kada koži želim pružiti što bogatiju hidrataciju. Koža brzo upija ovaj serum i priprema ju za bogatu kremu iz iste linije.

Afrodita PEARL Prestige Raskošna hranjiva krema 50ml/299.99kn

Uživanje u sinergiji bijelih bisera i prirodnih njegujućih ulja koja se tijekom nanošenja prekrasno upija u kožu i svojom svilenkastom teksturom omogućuje trenutačno nanošenje šminke. Visoka aktivnost peptida potiče nastajanje kolagena i elastina, što se na koži očituje kao intenzivan učinak pomlađivanja jer se redovitom upotrebom broj i amplituda bora u prosjeku smanjuju za čak 44 %* (*klinička studija:*24 testirane osobe nakon 56 dana uz upotrebu 2 puta dnevno). Volim ovu kremu koristiti nakon prethodno spomenutog seruma, iako bi i sam serum bio sasvim dovoljan za hidrataciju, jer nekako zaokružuje priču bogate njege. Sviđa mi se kako mi koža izgleda ujutro po buđenju i smatram da ova krema pruža zaista adekvatnu zaštitu za naredni hladniji period godine.

***

Iako se moja koža tokom ljeta ponašala jako problematično moram priznati da se čim sam krenula sa ovom rutinom drastično promijenila te sam trenutno jako zadovoljna njenim izgledom. S obzirom da je dubisnki očišćena sada prelazim više na njegu same površine uz pomoć AHA kiselina i retinola te ću krajem godine napraviti osvrt njege kože lica sa nekim novim proizvodima. Moram priznati da ću ostati vjerna proizvodu za čišćenje lica, toneru, Resist Ultra-Light Super Antioxidant Concentrate Serum i svim navedenim proizvodima za njegu okloočnog područja jer nikada nisam bila ovako zadovoljna njegovim izgledom i ponašanjem.

Drago mi je da sam s godinama naučila dovoljno o važnosti hidratacije da su stanja dehidriranosti pala u potpuni zaborav, pa čak što se tiče i okoloočnog područja. Jedina bolna točka mi je masna koža koja čak više ni ne graniči sa mješovitim tipom.

Ukoliko vas posebno zanima neki proizvod slobodno možete ostaviti upit u komentarima i ja ću požuriti sa recenzijom. Navedena kombinacija proizvoda očistila je moje lice, pore vizualno izgledaju bolje, zadovoljna sam tonusom kože i stanjem hidratacije, sve u svemu za 30+ i nije loše.

U nadolazećem postu ‘Doviđenja listopadu’ moći ćete saznati malo više o novitetima u mojoj rutini pri njezi lica a do tada me zanima sa kojim se problemima po pitanju kože lica vi nosite i na koji način?