New In | Proizvodi za njegu tanke i oštećene kose te proizvodi za brži rast kose

new-in-hair-products-for-hair-growth-new-in-proizvodi-za-brzi-rast-kose

S obzirom da me moje istraživanje svijetle odnosno plave kose dovelo do problema pucanja i oštećenja vlasi, moram priznati da sam se dosta bazirala na njezi svoje kose. Kosa je najviše popucala na gornjem dijelu i napravila ‘šiške’ skroz oko glave. S obzirom da nisam željela skroz skratiti kosu, uspjela sam izbalansirati klasični bob i stanje tog gornjeg dijela. Nakon otprilike 2 mjeseca kosa je napokon prestala pucati i sada zadržavam fazu njegovanja ali radim i na bržem rastu kose, ne zbog cijele dužine kose već samo tog gornjeg dijela.

S obzirom da se godinama već uspješno svakodnevno feniram sama, nakon nekoliko tjedana uspjela sam izvježbati svoju ruku ali i upoznala trenutno stanje kose do te mjere da uspješno sljubim oštećeni dio sa ostatakom kose i to sve skupa izgleda kao frizura. Moram priznati da mi je žao što sam se dovela do ovoga, forsirajući nešto što nije bilo izvedivo ali opet s druge strane drago mi je kao beauty bloggeru da napokon mogu temeljito isprobati proizvod i sa sigurnošću tvrditi da je nešto jako dobro, recimo da gledam na tu situaciju na način da zaista u svakom zlu ima i nekog dobra.

Uglavnom, osim redovnog šišanja vrhova svakih mjesec dana, trudim se koristiti kvalitetne proizvode no isti dosta škode mom mjesečnom beauty proračunu, ali opet s druge strane nije mi žao jer vidim da se ulaganje isplatilo. U nastavku slijedi popis noviteta koje trenutno koristim pri njezi svoje kose, uz kratki osvrt na proizvode za koje vjerujem da će dobiti i zasebne recenzije.

kerastase-resistance-therapiste

Kérastase Résistance Thérapiste linija dizajnirana je za izrazito oštećenu kosu podvrgnutu brojnim tretmanima, oštećenja 3-4. Kosu koja je izrazito suha, oštećenih vrhova, izblijedile boje. Oštećena, ispucala i gruba kosa izgleda kao da je „spaljena“ i u potpunosti beživotna. Po prvi puta L’Oréal Advanced Research našao je način kako izrazito oštećenoj kosi vratiti život. Linija proizvoda obuhvaća 4 nova izrazito učinkovita proizvoda: Soin Premier Thérapiste, Bain Thérapiste kupku, Masque Thérapiste masku i Sérum Thérapiste.

Dosada sam potrošila jedno pakiranje maske te sam sa drugim pakiranjem pri kraju, potrošila sam i po dva pakiranja regeneratora i šampona i ovo je već treća ‘tura’ proizvoda koje koristim, naime, bez ove linije vjerujem da mojoj kosi ne bi bilo spasa. Ova linija zaista dubinski obnavlja oštećenu kosu te sprječava pucanje a da pritom kosi pruža mekoću i podatnost. Specifična je također i zbog toga jer se regenerator koristi prije šamponiranja a završni touch pruža izuzetno bogata maska koja vam i neće biti potrebna ukoliko vaša kosa nije extra jako oštećena. Proizvode sam svakoga puta naručivala sa feelunique.com web shopa jer su cijene znatno pristupačnije nego da sam proizvode kupila kod nas.

Napomenula bi i da jednom mjesečno idem u frizerski salon Hair Couture na tretman sa Kérastase Fusio-Dose Concentré Vita-Ciment, intenzivni rekonstruktivni tretman za slabu i oštećenu kosu koji vlasima pruža snagu i otpornost.

revlon-45-days-total-color-care-2in1-shampoo

Revlon Revlonissimo 45 Days Total Color Care 2in1 Shampoo otkrila sam nedavno u Banja Luci gdje sam kupila varijantu za kosu sa pramenovima, no kako sam otkrila da su ovi šamponi dostupni i na Beauty Bay web shopu, nisam mogla odoljeti te sam kupila i varijantu za hladnije plave tonove. Mislim da sam isprobala otprilike desetak proizvoda ovoga tipa i iako su i oni bili jako dobri moram priznati da ovaj proizvod ipak ima veliku prednost naspram svih njih. Naime, ovo je jedini proizvod ovog tipa koji nimalo ne oštećuje kosu, naime, ako moja jako oštećena kosa nije negativno reagirala, neće ni ona u puno boljem stanju, nadalje, ovo je jedini proizvod ovog tipa koji ne traži od vas da ga ostaviti dulje od 2 minute na kosi (koliko šamponiranje njime i traje) a da već nakon te 2 minute imate vidljive rezultate. Ukratko, trebate li šampon za osvježenje boje između bojanja kose, ne tražite dalje jer Revlon je zaista proizvod koji bi preporučila svim tipovima kose.

nixon-3

Nioxin 3 Part Hair System Kit 3 dostupan je na feelunique.com web shopu i da budem iskrena nisam ga još isprobala ali kada sam istraživala o proizvodima na temu naslova današnjeg posta, upravo je ova linija prštala preporukama. Ova linija je posebno dizajnirana za tanku i kemijski tretiranu kosu i planiram ju početi koristiti tek kada budem potpuno sigurna da se kosa oporavila, naime, sve što sada trenutno koristim mi savršeno odgovara pa ne želim to riskirati.

3-more-inches-by-michael-van-clarke

3”’ More Inches by Michael Van Clarke Travel Pack naručila sam da budem iskrena samo zbog naziva branda, jednostavno smatram ako brand nazovete ovako hrabro i obečavajuće to mora uljevati povjerenje. Ovo putno pakiranje sadrži tri proizvoda; tretman za nanošenje na kosu prije pranja kose, šampon i regenerator.

Tretaman koji se nanosi na vlažnu kosu prije pranja kose je zapravo tretman kombiniran s jedinstvenom mješavinom proteina kašmira i amino kiselina, ovaj tretman usporava proces starenja vlasi i pomaže kosi da naraste što duže u što kraćem periodu. Način na koji ja koristim ovaj proizvod je da prvo uvečer njegujem kosu sa Kérastase Résistance Thérapiste linijom te potom na ručnikom prosušenu kosu nanesem ovaj tretman koji ostavim da djeluje preko noći. Ujutro kosa bude potpuno suha i na moje iznenađenje podatna, no usprkos tomu, tretman se mora isprati te potom koristim šampon i regenerator iz linije.

Iako ovi proizvodi u sastavu imaju naveden alkohol na drugom mjestu, moram priznati da nisam primjetila da imaju tendeciju isušivanja vlasi, no možda je to zato što ja ovaj ritual primjenjujem tek svako drugo pranje i kombiniram ga sa Kérastase Résistance Thérapiste linijom, u svakom slučaju, morala sam vam to napomenuti.

Meni osobno se jako sviđa kako se moja kosa ponaša nakon upotrebe ove linije i vjerujem da tretman pogoduje rastu kose, stoga sam naručila full size pakiranja ovih proizvoda i nakon par mjeseci planiram ih recenzirati jer bilo bi nerealno nakon mjesec dana upotrebe donositi zaključke.

Ova linija dostupna je također na web shopu feelunique.com.

nanogen-hair-growth-serum

Nanogen Growth Factor Serum for Women je znanstveno provjeren tretman za tanku kosu s najviših raspoloživih razina faktora rasta. Ovaj serum nanosim jednom dnevno i to najčešće prije spavanja na suhu kosu i to samo na gornjem dijelu vlasišta gdje je kosa ispucana. Ovaj serum je vodene teksture i nimalo ne masti kosu niti nakon što ga vlasište upije ne utječe na frizuru. Mislim da ovaj serum itekako potpomaže brži rast kose te mi je na putu novo pakiranje proizvoda. Inače, proizvod je dostupan na feelunique.com web shopu.

hairburst

Hairburst suplemente naručila sam na preporuke jedne čitateljice, s obzirom da još nisam popila niti jedno cijelo pakiranje ne mogu još donijeti nikakav zaključak ali svakako nakon što potrošim dva pakiranja očekujem nekakave rezultate.

Trenutno koristim varijantu u kapsulama koja je dostupna klikom na ovaj link, a kada nju potrošim planiram početi koristiti varijantu u tabletama koje se žvaču a dostupne su klikom na ovaj link. Ne znam kakvog su okusa tablete koje se žvaču ali moram priznati da kapsule nisu nimalo ugodne jer imaju neugodan miris koji se pri gutanju 2 kapsule dnevno (preporučena doza) čak zadržava neko vrijeme u ustima, osim toga, moram priznati da teško padaju na želudac ali tu ću napomenuti da ja imam osjetljiv želudac pa da je to možda samo do mene. U svakom slučaju, nadam se da će se trud isplatiti.

kerastase-blow-dry-lotion

Proizvod za zaštitu od topline, ali koji na popucanoj kosi poput moje ima ulogu i stiliziranja, jer uz pomoć ovog proizvoda ti ispucani dijelovi više ne štrše na sve strane. Radi se o Kérastase Styling L’Incroyable Blowdry losionu koji je zaista ugodne i nimalo ljepljive teksture te zbog toga ne otežava kosu, kosa ga lijepo upija i preuzima njegov neodoljiv miris. Moram priznati da je frizura nakon feniranja puno postojanija upotrebom ovog proizvoda a ono najbolje u svemu je da se svaki puta u narednim danima kada popravljate kosu feniranjem, odnosno upotrebom topline, zaštita sama aktivira te je kosa u potpunosti zaštićena u svakom trenutku a da ne ponavljate nanošenje losiona. Ovaj losion nanosim na ručnikom prosušenu kosu a isti je dostupan na feelunique.com web shopu.

maccanoil-top-stil-olivia-garden olivia-garden-top-stil maroccanoil-top-stil

Sa prethodnih fotografija možete vidjeti moj današnji ulov, morala sam ga ubaciti čisto da ne bi čekao tjednima na objavu. Zapravo, nekidan sam baš išla na šišanje i pramenove u Hair Couture kao i uvijek kod Ivane pa mi je ona sugerirala da isfeniranu kosu fiksiram sa Moroccanoil Molding Cream proizvodom a radi se o kremi obogaćenoj arganovim uljem koja daje teksturu i oblik. Ova krema omogućuje strukturirano oblikovanje uz dugotrajnu fleksibilnost i završni mat izgled.

S obzirom na trenutne promjenjive vremenske uvjete željela sam si neki proizvod za eventualni popravak ili pak održavanje frizure tokom dana, dakle nešto što bi ukrotilo moju trenutno nestašnu kosu. Odlučila sam se za Moroccanoil Frizz Control sprej koji eliminira raščupanost, nestašnu kosu i kontrolira statički elektricitet u svim vremenskim uvjetima. Njegova vremenski otporna svojstva štite kosu bez otežavanja i pružaju kosi gladak finiš te mirnu laganu kosu laku za rukovanje i oblikovanje frizure.

S obzirom da su mi nove četke za feniranje prijeko potrebne a nikako da nabavim dugo željenu Maroccanoil Boar četku (35) jer nikako da stigne na police, nisam više imala strpljenja pa sam se odlučila za Olivia Garden četke jer sam sa ovim brandom i njihovim četkama već upoznata i bila sam uvijek jako zadovoljna. Odlučila sam se isprobati četke iz Bamboo linije i to 30 i 40mm promjera. Riječ je o četkama čija je drška napravljena od bambusa a dlake su od veprovine. Četke su idealne za ravnanje kose te se njima postiže glatka i sjajna završna obrada.

***

Kao što sam u uvodu i istaknula, moja se kosa jako popravila i vjerujem da će iz tjedna u tjedan biti sve zdravija a to mogu zahvaliti dosljednosti njege ali i kvaliteti proizvoda. Ovaj post ne bi ni objavila da rezultati nisu itekako vidljivi a za otprilike dva mjeseca planiram isti ovaj post obnoviti, čisto da vam prenesem kako se razvijala situacija sa njegom kose i navedenim proizvodima.

O Klorane suhom šamponu sa koprivom nisam pisala jer sam ga već nebrojeno puta spominjala u raznim drugim postovima, no naglasit ću da trenutno koristim samo njega jer nimalo ne iritira vlasišta a i nema tendeniciju isušivanja vlasi, što mi trenutno puno znači.

Ukoliko i vi imate neke svoje preporuke slobodno ih ostavite u komentarima a ako imate dodatnih pitanja vezano za ovu temu i proizvode iz posta također se ne ustručavajte pitati.