Njega kože | Mješovita do masna problematična koža 30+

Posljednji u nizu iz serije postova o njezi kože (ukoliko ste preskočili prethodna dva posta klik na linkove – Hiperpigmentacija | Kreme sa visokim zaštitnim faktorom za mješovitu do masnu kožu) je upravo današnji post u kojem sam se osvrnula na proizvode za njegu kože lice koje sam koristila tijekom ljeta a veliku sam većinu spomenula u nedavnom postu sa novitetima (klik na link za post). Naime, početkom ljeta moja je koža postala jako problematična i zapravo je iz mješovite prešla u jako masnu, što me čini jako nezadovoljnom jer osjećam se kao da opet imam 15 a ne 30+ godina. Ukratko, neki su me proizvodi iz prethodno spomenutog posta oduševili dok su neki pak podbacili, no više detalja slijedi u nastavku posta kroz kratke osvrte o svakom proizvodu pojedinačno.

Garnier CeraVe Derma Boost Stridex la Roche Posay

Garnier je unaprijedio svoju tehnologiju sredstava za čišćenje lica i lansirao svoju prvu dvofaznu micelarnu vodicu s uljem. Garnier kombinira moć ulja argana, pročišćavajućih čestica ulja i učinkovitih micela. Micele djelujući zajedno poput magneta uklanjaju šminku, nečistoće i sebum. Ulje otapa sastojke vodootporne i jače šminke, što omogućava da ona jednostavno „sklizne” s kože, trepavica i usana. Prije upotrebe protresete bocu a komponente se miješaju i stvaraju učinkovitu formulu koja nježno uklanja i najotporniju šminku ostavljajući kožu mekanom i mirisnom, bez masnih tragova. Sviđa mi se ova micelarna jer se pokazala učinkovitom i nježnom prema koži. Omjer cijene i kvalitete ove micelarne je itekako zadovoljen jer pakiranje od 400ml dolazi po pristupačnoj cijeni od 43,50kn a ista je dostupna u svim bolje opskrbljenim drogerijama. sastav ove micelarne dostupan je klikom na ovaj link.

CeraVe Foaming Facial Cleanser za normalnu do mješovitu kožu dostupan je na iHerb web shopu u dvije količine, putnom pakiranju od 87ml te regularnom pakiranju od 355ml (klik na pojedinu količinu vodi vas na stranicu sa cijenom i sastavom proizvoda). Ova umivalica me posebno oduševila jer odgovara normalnom do masnom tipu kože te nježno uklanjana prljavštinu, ulja i šminku bez narušavanja prirodne zaštitne barijere kože. Između ostalog ova umivalica pomaže smanjiti crvenilo kože i razne druge iritacije sa kojima sam se susretala ovoga ljeta. Po umivanju koža je čista, svježa i hidratizirana te me ova umivalica uvelike podsjeća na obožavanu Apivitinu pjenu za umivanje o kojoj ste mogli čitati u ovom postu.

Morningstar Minerals Derma Boost Rejuvenating Spray Mist koristim već godinama a radi se o spreju bogatom vitaminima, mineralima i aminokiselinama pogodnima za kožu i kosu. Derma Boost pruža ugodan osjećaj kako koži tako i kosi nakon svake upotrebe, što se posebno osjeti kada tretirate iritirano područje. Ovaj sprej mi je služio ovoga ljeta kao toner i koristila sam ga pri njezi lica ali i tokom čitavog dana kao osvježenje. Cijenu i sastav možete saznati klikom na ovaj link.

Stridex Single-Step Acne Control Sensitive with Aloe Alcohol Free 90 Soft Touch Pads su zapravo maramice ili vlažne blazinice koje su natopljene između ostalog i sa 0,5% salicilne kiseline. Ovaj proizvod ima tri zadatka; čisti pore, tretira postojeće prištiće te pomaže eliminirati mitesera i sprečava nastanak novih prištića. Iako ovaj proizvod ne sadrži alkohol jako je agresivan pa ga ja koristim samo na ciljanom području prema potrebi i moram priznati da sam zadovoljna rezultatima. Dostupnost proizvoda, cijena i sastav dostupni su klikom na ovaj link.

La Roche-Posay Serozinc Spray je zapravo tonizirajuća maglica obogaćena cinkovim sulfatom a sastav čine samo tri sastojka; voda, ljekoviti cinkov sulfat (0,10 %) i natrijev klorid (0,75 %). Zajedno, ova tri sastojka ciljaju prištiće i osiguravaju mješovitoj i masnoj koži osjećaj svježine. Ovaj proizvod je idealan za korištenje kao toner ili za osvježenje tokom dana. Moram priznati da ja ovaj proizvod koristim prema potrebi odnosno kada mi se na koži pojavi više prištića i zapravo nisam sigurna sviđa li mi se ovaj proizvod ili ne jer vidim da djeluje ali mu treba vremena, možda bi svakodnevnim korištenjem ovaj proizvod pokazao brže i bolje rezultate ali kako isti nije dostupan kod nas ja sam malo štedljivija sa istim. Cijenu i dostupnost ovog proizvoda možete saznati klikom na ovaj link.

***

Čista koža je temelj zdrave kože i zato su i proizvodi za skidanje šminke, razne umivalice i toneri od velike važnosti za svaki tip kože a posebno za masni problematični tip kože. Od navedenih proizvoda posebno bi istaknula Morningstar Minerals Derma Boost sprej koji koristim već godinama i koji mi uvelike pomaže na način da smiri eventualne iritacije te pruži koži jednu ugodnu dozu hidratacije.

Juvena Origins la Roche Posay Kiehl's

Origins GinZing Refreshing Eye Cream to Brighten and Depuff okoloočna je krema koja pomaže smanjiti izgled podočnjaka i u tome zaista i uspjeva jer moja modra natečenost je zaista manje vidljiva korištenjem ove kreme. Moji podočnjaci su jako izraženi jer jako malo spavam i umor čini svoje, osim natečenosti vidljivi su i plavi tragovi i sve skupa ne izgleda nimalo privlačno. Umor manje dolazi do izražaja nakon upotrebe ove kreme jer ona pruža i neko decentno prekrivanje ali naravno da mi ipak treba i korektor. Jedina mana ove kreme je da meni nije dovoljno hidratantna pa ja uvijek ispod nje koristim neku bogatiju kremu da mi nahrani okoloočni dio a Origins GinZing služi više za blistaviji odnosno svježiji izgled. Origins GinZing dostupna je u web shopu feelunique.com a sastav je dostupan klikom na ovaj link. U kombinaciji sa Origins kremom tokom ljeta koristila sam obožavanu Bobbi Brown Extra Eye Repair Cream o kojoj ste mogli čitati u ovom postu, no kako istu koristim već jako dugo željela sam isprobati neku novu i na red je došla Juvena Prevent & Optimize okoloočna koja je jednostavno prelagana za moje potrebe i mislim da ću je uskoro promijeniti.

La Roche-Posay Toleriane Ultra Fluid snažno i trajno umiruje iznimno osjetljivu i alergijama sklonu kožu i moram priznati nakon već 4 potrošena pakiranja da je ovo moj apsolutni must have proizvod koji uvijek moram imati u svojoj kupaonici. Nemasna dnevna ali i noćna njega sa snažnim umirujućim djelovanjem koja spaja neurosensin, snažno sredstvo za umirenje koje djeluje na nadraženu kožu, te izvorsku termalnu vodu La Roche-Posay koja prirodno umiruje i djeluje protiv nadraženosti. Moja koža je tokom ljeta bila jako osjetljiva i zapravo sam se u više navrata susrela sa alergijskim reakcijama poput crvenila, prištića ili kombinacije oba problema, ova krema tj fluid smirili bi kožu u roku narednih par sati. Fluid je dostupan u svim bolje opskrbljenim ljekarnama u pakiranju od 40ml po cijeni od 150kn a sastav je dostupan klikom na ovaj link.

Kiehl’s Precision Lifting & Pore-Tightening Concentrate lagani je serum koji sužava pore i sitne linije. Iako je preporučeno korištenje ujutro i navečer ja sam ga samo koristila samo ujutro jer ima tendenciju isušivanja. Nakon njega bi također samo ujutro iz istih razloga nanosila Kiehl’s Rare Earth Pore Minimizing Lotion koji također dolazi u obliku lagane teksture koja sužava pore i ostavlja mat finiš. Ova dva proizvoda savršeno se nadopunjavaju ali u toj kombinaciji imaju preveliku moć dehidracije kože koja se može korigirati bogatijom večernjom njegom, mada je meni uvelike balansirala stanje kože i krema sa zaštitnim faktorom koju bi nanosila na kraju jutarnje njege. Oba proizvoda dolaze u pakiranju od 50ml a cijena svakoga iznosi oko 300kn, sastav seruma dostupan je klikom na ovaj link a sastav losiona dostupan je klikom na ovaj link. Serum je definitivno proizvod koji zaslužuje zasebnu recenziju jer zaista obavlja izvaredno svoj posao dok je losion ipak malo previše dubinski isušivao moju kožu pa njegovu kupovinu ne bi ponovila.

***

Masna koža izvana a dehidrirana iznutra, još kada je problematična imate pravi problem, mada je meni osobno uvijek najbitnije da je ona čista kako iznutra tako i na površini te da je hidratacija na nivou, jer realno gledano višak sebuma lako se ukloni tokom dana. Tester La Roche-Posay Toleriane Ultra Fluid svakako potražite u našim ljekarnama jer ova krema nikoga nije ostavila ravnodušnim i smatram ju omiljenim LRP proizvodom.

la Roche Posay Kiehl's

S obzirom da sam željela napraviti adekvatan balans imeđu proizvoda odlučila sam se na još jedan Kiehl’s proizvod u svrhu bogatije njege te odabrala za sebe Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Concentrate. Ovaj serum koristi novu generaciju liquid-to-serum tehnologije za intenzivnu hidrataciju kože u najdubljim slojevima. S obzirom da u sebi sadrži visoki udio glicerina tekstura je itekako vizualno privlačna masnoj koži ali kako isti čepi pore ja sam imala neugodne reakcije na ovaj proizvod koje sam uspjela umiriti uz prethodno spomenuti proizvod, La Roche-Posay Toleriane Ultra Fluid. Dala sam nekoliko prilika ovom serumu ali svaki puta rezultat iritacija je bio sve intenzivniji te sam na koncu odustala i potražila dozu hidratacije u drugom proizvodu. Ovaj serum dolazi u pakiranju od 50ml a cijena mi iznosi oko 360 kn, sastav je dostupan klikom na ovaj link.

IMG_7823

Alternativa prethodnom proizvodu bio je drugi serum a radi se o Now Foods Solutions Hyaluronic Acid Firming serumu koji smanjuje pojavu sitnih linija i zaglađuje površinu kože. Ovaj serum namijenjen je svim tipovima kože a može se koristiti i oko očiju. Lagane je teksture koju koža brzo upija samo ga je potrebno prije upotrebe promućkati. Meni osobno odgovara korištenje ovog seruma kako ujutro tako i navečer. Dostupnost, cijena i sastav dostupni su klikom na ovaj link.

Vitamin E oil Kiehl's Clinique Corex La Roche Posay

Sundown Naturals Vitaminsko E ulje koristim kao večernju njegu na okoloočnom području te prema potrebi i na ostataku lica. Sviđa mi se bogata njega ovog ulja i to posebno na mom dehidrirano okoloočnom dijelu. Već sam potrošila jedno pakiranje ovakvog ulja samo od drugog proizvođača ali u konačnici oba su zadovoljila moje potrebe. Ovo ulje je definitivno još jedan must have proizvod moje kupaonice a više informacija dostupno je klikom na ovaj link.

Kiehl’s Dermatologist Solutions™ Nightly Refining Micro-Peel Concentrate (30ml/375kn) je zapravo tretman baziran na ekstraktu ljuski kvinoje u kombinaciji s voćnim kiselinama, ekstraktom kaktusa i fitinskom kiselinom kako bi se dobio noćni tretman protiv starenja za kućnu primjenu, koji daje odlične rezultate i poboljšava toleranciju kože, uz brži oporavak u odnosu na tretman u dermatološkoj ordinaciji. Ovaj proizvod traži vremena da bi pokazao rezultate mada moram priznati da sam i na njega odreagirala u obliku crvenila i raznih upalnih procesa koji su vjerujem sastavni dio procesa ovog tretmana ali na žalost ja nisam mogla nastaviti sa istim. Sviđa mi se sam koncept proizvoda ali smatram da nisam kliknula sa sastavom koji je dostaupan klikom na ovaj link.

Clinique Anti-Blemish Solutions All-Over Clearing Treatment lagana je i umirujuću formula koja pomaže liječiti postojeće prištiće te sprečava nastanak novih. Iako na deklaraciji stoji da lagano hidratizira ja se ne mogu sa tim složiti te ističem kako ima tendenciju ka isušivanju no s obzirom da je tekstura izuzetno lagana može se nadopuniti bogatijim serumima ili kremama. Moram priznati kako ova krema zaslužuje zasebnu recenziju jer je učinkovita te djeluje jako brzo. Krema dolazi u pakiranju od 50ml po cijeni od oko 200kn a ja bi preporučila korištenje iste samo kao dio večernje njege jer to je sasvim dovoljno koliko je djelotvorna. Sastav je dostupan klikom na ovaj link.

Prištići su mi se tokom ljeta počeli pojavljivati još početkom ljeta i zaista su me podsjetili na razdoblje puberteta jer su se pojavljivali na raznim mjestima na licu a rotiranje sa proizvodima nije nimalo pomoglo. Uglavnom, kako bi se istih čim prije riješila morala sam ih tretirati ciljano pa ako bi se pojavilo na nekom dijelu lica njih više odjednom odmah bi posegnula za La Roche Posay Effaclar Duo[+] kremom o kojoj ste mogli čitati u ovom postu, ukoliko bi se pojavili potkožni prištići najbolje je djelovao Kiehl’s Breakout Control Targeted Acne Spot Treatment a na onim bijelima najbolji učinak su imali Cosrx “flasteri”. S obzirom da za LRP Effaclar Duo[+] postoji recenzija na blogu o njemu neću duljiti pa bi se samo osvrnula na preostala dva proizvoda. Kiehl’s Breakout Control Targeted Acne Spot Treatment ciljano tretira upaljene prištiće na način da ih isušuje ali da pri tome ne utječe negativno na područje oko dijela koji se tretira (kako to obično biva sa ovim tipom proizvoda). Sviđa mi se ovaj tretaman jer dubinski izvlači nečistoće na površinu te ih sanira bez negativnih posljedica. Dolazi u pakiranju od 20ml po cijeni od oko 250kn a sastav je dostupan klikom na ovaj link. Cosrx Acne Pimple Master Patch je zapravo mali prozirni flaster u više dimenzija (7mm, 10mm, 12mm) koji naljepite ciljano na prištić te kada se stvori bijeli krug na flasteru isti ili skidate ili ga zamijenite sa novim. Ovaj proizvod najbolje radi na upaljenim bijelim prištičima i moram priznati da je jako nježan prema koži ali to ga ne sprečava da bude brzo učinkovit. Ovaj proizvod koristim najčešće kada sam bez šminke i preko noći a dostupan je klikom na ovaj link.

***

U pubertetu sam imala jako puno problema sa svojom problematičnom kožom i bila je to višegodišnja borba, upravo se zbog toga bojim ovakvih problema jer znam koliko mogu biti bolni i kakve posljedice na koži mogu ostaviti. Iako su prethodno navedeni proizvodi dosta agresivni moram istaknuti Kiehl’s Breakout Control Targeted Acne Spot Treatment kao učinkovito, pouzdano i koliko toliko nježno riješenje, odnosno po mom mišljenju najbolje rješenje za ovakav tip problema.

Peter Thomas Roth

Dvije maske koje sam tokom ljeta najčešće koristila su Peter Thomas Roth maske a radi se o Irish Moor Mud maski i 24K Gold maski. Irish Moor Mud je pročišćavajuća maska koja u kombinaciji sa algama, vulkanskim pepelom i aktivnim ugljenom pruža snažno i dubinsko čišćenje te pomaže smanjiti pore, fine linije i bore. Sastav ove maske dostupan je klikom na ovaj link. 24K Gold maska je krajnje luksuzni kućni tretman protiv starenja. Ova bogata maska je prožeta čistim zlatom kako bi poboljšala izgled i čvrstoću kože te joj pružila raskošan sjaj. Nakon upotrebe ove maske koža postaje svilenkasto glatka, čvršća te naprosto blista. Sastav ove maske dostupan je klikom na ovaj link. Ove maske dostupne su na web shopu Cult Beauty gdje možete pogledati i cijene te ostatak asortimana ovog zanimljivog branda.

***

Njega mješovite do masne kože koja uz to ima tendenciju problematičnosti zaista nije jednostavna za njegovati i traži puno pažnje. Često u tim situacija koristimo jako agresivne proizvode misleći da će biti bolje i brže učinkoviti, no tek tada dolazi do drastičnih problema. Iako sam u lipnju tj početkom ljeta iz temelja promijenila proizvode za njegu lica isti se nisu pokazali kao zadovoljavajuća kombinacija pa sam baš od ovoga tjedna krenula sa drugim brandovima i proizvodima te se kako je ljeto gotovo okrenula prema tretmanima sa BHA kiselinama. Svakako ću kroz koji mjesec ažurirati ovaj tip posta a o kojim se točno novim proizvodima radi moći ćete saznati na kraju mjeseca u postu “Doviđenja rujnu”.

Ukoliko imate svojih prijedloga ili jednostavno želite podijeliti sa mnom i drugim čitateljima priču o svojoj njezi lica i problemima koje vam koža zadaje, sigurna sam da bi svi zajedno jedni drugima mogli bolje pomoći savjetima, zato slobodno ostavite komentar na kraju posta.