Doviđenja rujnu | novosti na blogu, beauty noviteti, favoriti mjeseca i jedna jesenska lista želja

Jesen u meni budi kretivnost i volju, jednostavno sam puno više motivirana za sve vrste obaveza, što je suprotno mom ljetnom raspoloženju kada mi je sve teško i naporno jer zaista ne podnosim to pretoplo vrijeme. Već ste mogli primjetiti da je početkom jeseni i moj blog dobio svoje malo osvježenje i nadam se da vam se promjene dopadaju. Nisam željela puno toga mijenjati jer sam generalno već bila zadovoljna izgledom svoga bloga, ali neke sitnice koje su me smetala sam pod hitno željela korigirati samo što nisam imala vremena posvetiti se tom segmentu. Nadam se da se i vama sviđaju vizualne promjene jer to mi je u konačnici također jako bitno s obzirom da ste vi ti koji posvećujete svoje slobodno vrijeme čitanju moga bloga i voljela bi da je vam je privlačno ono što vidite na stranici.

Osim vizualnih korekcija na blogu ćete otkriti i neke sitne korekcije po pitanju postova jer već dugo nisam zadovoljna konceptom postova. Naime, prvi primjer će biti već u ovom tipu posta gdje ćete jednom mjesečno čitati ukratko o novitetima koji su mi ustupljeni na testiranje ili koje bi ja sama voljela istaknuti pa to želim podijeliti sa vama čim prije, dok će klasičan tip posta sa novitetima biti objavljen kroz kraće ostvrte ili predstavljanja po brandu ili nekoj od srodnih tema. Mene osobno baš i ne zanimaju klasični ‘new in’ postovi i već ih dugo želim ukinuti sa bloga a vi ih opet s druge strane jako volite pa sam se odlučila na prethodno spomenuti kompromis, koji je po mom mišljenju zanimljiviji jer tako ću prije objaviti recenzije proizvoda ili barem kratke osvrte tj prve dojmove. U ostatak promjena po pitanju sadržaja na blogu ću vas uvoditi postepeno ali moći ćete i sami primjetiti o čemu se radi i nadam se da ćete biti zadovoljni. Naravno, ukoliko i vi imate prijedloga ili želja vezenih uz blog i njegov sadržaj, slobodno ostavite svoj komentar na dnu posta i ja ću se potruditi da čim prije i vaši prijedlozi budu realizirani na blogu.

anaviglam-design

E sada, kada smo riješili taj nazovimo ‘službeni’ dio vratila bi se malo na jesen, godišnje doba koje naprosto obožavam. Prije svega, jesen volim jer tada slavim rođendan i baš se veselim dolasku listopada i proslavi. Lišće je ključno kada pričamo o jeseni jer to isto šaroliko lišće čini jesen čarobnom i romatičnom, kao i onaj svježi i ugodan zrak prožet mirisom kestena, mislim da nijedno godišnje doba nije toliko privlačno. Ukoliko vas ni slikoviti opis nije uvjerio zašto bi jesen bila zanimljiva, sjetite se samo prekrasnih boja koje nude limitirane jesenske makeup kolekcije te slojevitog odjevanja koje vas mami na kupovinu novih komada za vaš ormar, a kada se umorite od šetnje po dućanima tu je topla juha od bundeve koja vas okrijepi u sekundi. Prije nekoliko mjeseci u ovom sam postu objavila meni omiljeni recept za juhu od bundeve koji vam preporučam da isprobate i naravno povratno mi se javite da li vam se dopala. Nadam se da sam vam probudila interes za jesen ali ako ni sve navedeno nije dovoljno onda ću vas sigurno kupiti sa prijedlogom da se počastite jednom mirisnom svijećom, koja će biti idealna za opuštanje uz neku dobru seriju dok umotani u toplu dekicu ispijate svoj omiljeni topli napitak. Sada sam sigurna da vas je jesen kupila 😉 .

jesen

Sada kada sam se dotaknula mirisa, opuštanja i serija, moram istaknuti što je meni zapelo za oko tokom rujna. Prije svega, moram istaknuti kako sam pogledala dvije serije i to sve nastavke u 2 vikenda, iste su me oduševile a riječ je seriji Kobna noć i seriji Aquarius.

‘Kobna noć’ je miniserija od osam epizoda a istražuje tamne zakutke kaznenopravosudnog sustava u New Yorku u čijem je centru mladi pakistanski Amerikanac suočen s lavinom dokaza za ubojstvo mlade žene na Upper West Sideu. Radnja se odigrava tijekom osam napetih sati i nudi gledateljima nadahnjujući novi pogled na žanr kriminalističke drame dok istražuje nepredvidivosti jednog slučaja ubojstva iz više konfliktnih gledišta. U glavnim su ulogama John Turturro kao borbeni branitelj i Riz Ahmed kao njegov mladi pakistansko-američki klijent. Pokrenuta je policijska istraga a osumnjičeni je uhićen i zatvoren, to je simpatičan, skroman student koji je zajedno s obitelji bačen u jamu njujorškog kaznenopravnog sustava. U međuvremenu njegovu odvjetniku, koji traži klijente po policijskim postajama, posreći se da dobije najveći slučaj života. Detektivi i suparnički odvjetnici zapletu ga u mrežu kompliciranog pravnog manevriranja koje potkopava njegovu sposobnost da vodi slučaj.

Radnja u seriji ‘Aquarius’ se događa u šezdesetima, gradovi su prepuni hipija, dobre glazbe a detektiv Hodiak, kojega glumi David Duchovny, jedini je tip koji nije u tom opuštenom điru i radije lovi kriminalce. Serija uspješno oslikava društvo kasnih šezdesetih, s jedne strane tu je hipi-utopija, s druge strane rat u Vijetnamu, a s treće bizarna obitelj Manson. Inače, u samom centru pažnje i je upravo Charles Manson i priča oko njega, odnosno, kako se zapravo stvarao njegov kult.  Glumac Gethin Anthony, poznat po ulozi Renlyja Baratheona u seriji ‘Igra prijestolja’ utjelovio je Mansona i moram priznati da je to odradio vrhunski. Zasada su snimljene dvije sezone ali zbog slabe gledanosti snimanje treće sezone nije još u planu, što je jedini minus ako krenete gledati ovu seriju.

Kako bi gledanje serije bilo što ugodnije ili kako bi što opuštenije provela ugodnu večer kod kuće, meni osobno kompletnu atmosferu zaokružuje ugodna kupka ili pak mirisna svijeća. Za obje varijante izdvojila bi Douglas jer odnedavno nam je u toj parfumeriji dostupan Rituals koji ja osobno obožavam, upravo zbog zanimljivih mirisnih nota i činjenice koliko su njihovi proizvodi ugodni prema koži.

rituals

Tokom rujna sam bila u obavezama zbog posla jer Zagreb početkom rujna ponovo ‘oživi’ nakon nazovimo ‘ljetne pauze’ a meni je imunitet dosta pao pa sam od četri tjedna puna tri bila pod nekim oblikom viroze. S obzirom na malo slobodnog vremena nisam bila nešto vrijedna u kuhinji pa sam najčešće jela vani te zbog toga moram istaknuti obližnji novootvoreni restoran Cantina u Avenue Mall-u  koji nudi korektne talijanske specijalitete po pristupačnim cijenama.

italian-food

S obzirom da sam zbog prethodno navedenopg razloga često svraćala u Aveanue Mall, moram priznati i da sam češće no inače zavirlila u dućane da vidim što nam jesen nosi po pitanju mode. Moram priznati da me osim Zare ništa nije posebno impresionirala ali zato se našlo par krpica na web stranicama. S obzirom da mi ne treba puno toga jer imam dosta nenošenih stvari u ormaru, ipak sam izdvojila par interesantnih komada na svojoj listi želja koju sam odlučila podijeliti sa vama u nastavku, mada bi voljela vidjeti i vašu. Klikom na linkove u tekstu ispod slika možete vidjeti detaljnije slike i više detalja o navedenim komadima.

‘First I need coffee’ majica mi je neodoljiva i već se vidim kako guštam u njoj uz svoj omiljeni topli napitak, jednostavno mi je neodoljiva. Neodoljiva mi je i ova žuta parka iz jednostavnog razloga a to je zbog žute boje koju sam nekako baš zavoljela posljednjih mjeseci, naime, ta žuta je veliki iskorak za osobu poput mene kojoj je crna boja ‘must have’ boja ormara. Toplija varijanta traper jakne sa krznom bi bila idealna za jesenske večernje šetnje dok naočale vrište ‘jesen’ svojom pojavom u toplim tonovima. Još se jedna jakna našla na mojoj WL koja bi bila odlična za ovaj prijelazni period a radi se o sivoj ‘Baseball’ jakni. Zara je zaokružila moju opsesiju žuto-zelenim tonovima sa dvije prekrane torbice, jedna je naravno žuta a druga zelena, zasada čekam da se pojave na policama pa da ih vidim i uživo no ako mi se dopadnu zasigurno su moje. Sive tenisice imam na WL još od proljeća no nikako da mi se svidi dizajn nekih od ponuđenih ali ovaj je opasno blizu kupovine, kao i ove simpatične papuče koje bi bile sigurni doprinos jesenskom ugođaju. Oduvijek sam voljela obuću s imitacijom zmijske kože a kada ista dolazi u boji koja nije crna, tada je to pun pogodak, sada se samo još trebam odlučiti da li uzeti cipele ili čizme.

Možete primjetiti kako je izostala moja ‘beauty’ lista želja ali to je zato što mi zaista ništa ne treba, dosta toga novoga mi je pristiglo a i ja sam si kupila ciljane proizvode koji su mi bili potrebni te o kojima ćete čitati u nekom od nadolazećih postova. Za današnji post sam samo željela izdvojiti nekolicinu proizvoda koji su pr uzorci ili su se meni posebno svidjeli pa sam ih željela istaknuti.

beauty-bay-web-shop makeup-geek dose-of-colors

Sa BeautyBay.com stranice naručila sam si dugo željene MakeUp Geek i Dose Of Colors proizvode a radi se o sjenilima. Dose Of Colors sjenila dolaze u obliku dva dijela od kojih se u prvom dijelu nalazi baza ili kremasto sjenilo a u drugom dijelu sjenilo u prahu odnosno pigmenti. MakeUp Geek sjenila dolaze u klasičnom obliku samo vam za njih treba neka paleta da ih smjestite, ja sam se odlučila za klasičnu i dobro znanu Z paletu. Drago mi je da sam se odlučila isprobati ove proizvode jer malo je reći koliko sam njima oduševljena i svakako neću stati samo na ovim nijansama.

drugstore-new-in-max-factor-nyx-mny-artdeco

Ovo je jedan nazovimo ‘drugstore’ ulov u kojem bi posebno izdvojila Max Factor Smooth Miracle Primer koji sam koristila tokom čitavog mjeseca i moram reći da sam jako zadovoljna kako puderi ‘sjedaju’ na njega. MNY FITme! Matte Poreless sam naručila sa Feelunique.com stranice i imala sam velikih očekivanja mada je po testiranju oduševljenje splasnulo jer kao prvo nije opravdao naziv i prebrzo klizi s lica. NYX mono sjenilo u nijansi Mermaid dugo je stajalo na mojoj WL i drago mi je da sam ga ulovila jer ovo je zaista jedna posebna nijansa na kapku a ArtDeco serum za trepavice o kojem sam pisala u ovom postu je ponovljena kupovina.

giorgio-armani-le-runway

O Giorgio Armani LE “Runway” kolekciji i ovom prekrasnom komadu sam pisala u ovom postu te sam morala još jednom skrenuti pažnju na ovaj impresivan beauty komad.

paulas-choice-skincare

Nedavno sam pisala o njezi kože kroz seriju postova i natuknula da sam počela koristiti skroz nove proizvode početkom mjeseca a radi se o Paula’s Choice proizvodima. Trenutno sam bazirana na čišćenje kože iznutra sa BHA kiselinima a krajem godine prelazim na AHA kiseline. Uglavnom, nije mi žao ove investicije jer sam rezultate mogla primjetiti već nakon desetak dana ali moja borba još nije gotova. Krajem godine pripremit ću novi post o njezi kože odnosno napravit ću update prethodno objavljenih postova na tu temu.

eucerin

Ljeto se bliži svome kraju, ali tragovi sunčanja poput hiperpigmentacije dolaze do izražaja. Ovaj problem moguće je riješiti pravilnom njegom. Iako se hiperpigmentacija uglavnom povezuje sa starenjem, ovaj problem pogađa sve veći broj mlađih žena. Hiperpigmentaciju uzrokuje prekomjerna proizvodnja melanina u pojedinim dijelovima kože zbog više različitih razloga. No, najčešći uzrok hiperpigmentacije je prekomjerno izlaganje suncu. Upravo zbog toga je ovaj problem sve učestaliji kod mlađe populacije.

Eucerin® Even Brighter njega pruža rješenje za nekoliko problema, a proizvodi se mogu koristiti kroz cijelu godinu ako je koža sklona nastanku mrlja, posebice zbog korištenja kontracepcije i solarija.

vichy

Slow Âge – prva Vichy dnevna anti-age njega koja djeluje na znakove starenja u nastajanju: od tankih linija do bora, od diskromije do tamnih mrlja, od gubitka tonusa do gubitka punoće. Koža je hidratizirana, punija i snažnija, izgleda mlađe uz blistav zdravi sjaj.

Slow Âge je svjež kremasti fluid bogatog i baršunastog učinka i cvjetnog mirisa. Tajna Vichy Laboratorija? Vosak odabran zbog svog niskog tališta (64°C) za bolju apsorpciju u kožu i nježan profinjen miris. Proizvod je razvijen za sve žene iznad 25 godina koje žive u urbanom okruženju, gdje je koža podložna štetnim utjecajima zagađenja, UV zraka, stresa i umora. Slow Âge je za žene koje žele učiniti svoju kožu otpornijom na buduće izazove koristeći kvalitetnu svakodnevnu njegu, umjesto samo hidratanu kremu te za žene koje žele zadovoljno starjeti: polagano, zdravo i dostojanstveno.

vichy-roll-on

Znojenje je prirodna ljudska pojava koja ima funkciju lučenja toksina iz tijela i održavanja stalne tjelesne temperature. Djelovanje žlijezda znojnica je poremećeno ukoliko proces prati neugodan miris ili prekomjerni rad žlijezda. Vichy predstavlja liniju dezodoransa za reguliranje znojenja, prilagođenu različitim stupnjevima znojenja, potrebama pojedinca i također osjetljivoj koži ispod pazuha. Iznimno blagotvorne i nježne formule dezodoransa pružaju maksimalnu učinkovitost bez nadražujućeg djelovanja za osjećaj čistoće i svježine. Bez obzira na to da li volite roll-on, sprej ili stik, Vichy linija dezodoransa osigurava učinkovitu i nježnu zaštitu za svaki tip kože, čak i one najosjetljivije.

lepetit-marseiliais

Kosa je jedan od najvrijednijih ženskih aduta, a svježe obojena kosa je pravo osvježenje i „must have“ kasnoga ljeta i rane jeseni. Svježi izgled obojene kose, nažalost, nije vječan, a neke od naših svakodnevnih loših navika, posebice tijekom ljetnih mjeseci, dodatno skraćuju trajanje blistavosti obojene kose. Upravo je zbog toga Le Petit Marseillais® za sve ljubitelje obojene, ali i zdrave i lijepe kose osmislio učinkoviti recept koji kosi pomaže očuvati boju i učiniti je trajnijom. Kroz novu Le Petit Marseillais® liniju proizvoda za obojenu kosu koja se sastoji od šampona, regeneratora i maske za kosu, zaljubljenicima u mirisnu Provansu poklonjene su sve blagodati ploda nara i ulja argana od kojih će ovaj najjači ženski atribut zablistati u punom sjaju.

olival

Natural Lavanda i Menta je novi prirodni šampon iz Olivala, namijenjen je njezi suhe i oštećene kose. Njegujuća svojstva aktivnih komponenti, eteričnih ulja mente i lavande, obnavljaju kosu, vraćaju joj sjaj i mekoću te štite od vanjskih utjecaja. Lavanda osim što je ugodnog mirisa i povezuje djelovanje različitih eteričnih ulja radi čega je posebno aktivna komponenta u ovoj formuli. Pomaže u regeneraciji vlasišta i kose, dok metvica (menta) potiče rad žlijezde lojnice, također djeluje na regeneriranje vlasišta te smanjuje svrbež, a radi visokog postotka mentola lagano hladi i potiče cirkulaciju vlasišta. Ovaj prirodni šampon kroz sadržane aktivne tvari temeljito čisti i uspostavlja prirodnu ravnotežu vlasišta te mu radi sadržanog proteina pšenice pruža učinak kondicioniranja pa nakon pranja kose nije potrebno koristiti regenerator.

nivea

Bogata formula NIVEA mlijeka za tijelo hrani kožu osnovnim vitaminima te je čini glatkom i podatnom. Obogaćeno prirodnim mineralima, njegujućim bademovim uljem, vitaminom E. Klasično Nivea mlijeko za tijelo u plavom pakiranju kultni je proizvod u mojoj kupaonici i zaista nema ništa ugodnijeg od mirisa Nivea proizvoda koji me sjete na odrastanje i moje bližnje.

september-beauty-favourites

Na kraju ovog već ionako preopširnog posta dosnosim vam svoje beauty favorite mjeseca kojih se skupilo poprilično dosta a s obzirom da je od navedenih samo jedan non-beauty predmet mislim da bi bilo u redu da krenem od njega.

parfois

Parfois sat sa smeđom kožnom narukvicom sam skidala samo kada bi išla spavati. Obožavam ovaj sat zbog njegovog elegantnog i jednostavnog izgleda, sviđa mi se njegova veličina i činjenica da je na ruci jako ugodan pri nošenju. Ovaj sat se zaista može iskombinirati lako sa ostatkom outfita i svakako ću baciti pogled i na ostale stvari koje imaju u svojoj ponudi.

paulas-choice

Iako sam zadovoljna svim Paula’s Choice proizvodima koje trenutno koristim zasada bi izdvojila dva kao mjesečne favorite jer su isti najbrže pokazali rezultate. Riječ je o Skin Perfecting 2% BHA Liquid i Daily Skin Clearing Treatment proizvodima. Naime, moja koža je postala jako problematična i prištići su bili nešto prioritetno za riješiti a ova dva proizvoda zaista su odradila taj dio posla bez ijedne greške. Trenutno moram priznati nemam niti jednog vidljivog na površini a i pore su pod kontrolom, naime, u prva dva tjedna iz unutrašnjih slojeva kože na površinu su buknule svakakve ‘gadosti’ ali sam se istih riješila bez ikakvih trajnih posljedica na površini kože, zato definitivno dajem palac gore za ova dva heroja.

Afrodita Pearl Prestige serum odnosno kako ga Afrodita naziva ‘eliksir ljepote’ zaista opravdava svoj opis. Lagana, svježa formula u obliku sofisticiranog eliksira nudi intenzivnu okrepu umornoj i dehidriranoj koži. Obogaćena ekstraktom bijelih bisera i aktivnih peptida predstavlja izvrsnu podlogu za sve kreme za njegu, a za masnu kožu preporučuje se kao samostalna njega. Koristim ovaj serum kada mojoj koži nedostaje hidratacije koju koža odmah po nanošenju i dobiva a osim hidratacije sviđa mi se i svjež i blistav izgled koje lica poprima korištenjem ovog eliksira.

michael-van-clarke

Michael Van Clarke 3”’ more inches Pre-Wash tretman koristim redovito svako drugo pranje i sada mi je stiglo i full size pakiranje što samo govori da mi se tretman sviđa i da vjerujem da radi ono što deklaracija tvrdi. Iako nakon mjesec dana korištenja vidim pomak po kvaliteti kose mislim da za taj dio nije zaslužan samo ovaj proizvod već i čitav niz drugih ali mislim da je bitan faktor u tom lancu.

estee-lauder-thebalm

Estee Lauder Double Wear tekući puder ne prestajem koristiti još od ljeta, iako mi trenutno koža lica izgleda dobro i zaista nema potrebe za puderom jačeg prekrivanja, ja se jednostavno od njega ne mogu odvojiti. Najviše ga volim nanositi Beauty Blenderom i sviđa mi se činjenica da uz njega nemam potrebe za korektorom.

Još jedan proizvod ne prestajem nositi na licu od ljeta a riječ je o theBalm Meet Matt(e) Hughes tekućem ružu u nijansi Committed. Prije svega, istaknula bi kako smatram da su upravo ovi tekući (mat) ruževi najbolji od svih ostalih koje sam isprobala a ova nijansa je pogodna za svakoga i mislim da se u nju isplati investirati.

nyx

Nedavno sam pisala o svojim NYX novitetima gdje se našla i ova prekrasna Avant Pop paleta (03) a na djelu ste pojedine nijanse mogli vidjeti u nedavnom LOTD postu sa još nekoliko NYX proizvoda. Volim koristiti ovu paletu jer mi se sviđaju sjenila kako zbog teksture tako i zbog nijansi a još je plus i ćinjenica da je prava rijetkost posjedovati paletu sa čak nekoliko različitih sjenila a da su sve nijanse nosive i to baš u vašem stilu.

laura-mercier-anastasia-beverly-hills

Laura Mercier Secret Brightening Powder postati će proizvod godine odnosno otkriće godine koliko volim njegovo ponašanje na okoloočnom području. Sviđa mi se kako fiksira korektor na okoloočnom području, kako ne isušuje to područje i na koncu kako pruža dašak svježine baš tamo gdje iste uvijek nedostaje.

Anastasia Beverly Hills Brow Wiz trenutno koristim u kombinaciji dvije nijanse i to Medium Brown i Blonde jer samostalno mi te nijanse ne odgovaraju, kako ova kombinacija izgleda možete vidjeti u ovom postu. Moram priznati da sam zadovoljna kombiniranjem nijansi na obrvama te ću isprobati i neke druge kombinacije.

burberry-body

Burberry ‘Body’ koristila sam konstantno posljednja dva mjeseca da sam potrošila i pakiranje. Obožavam ovaj miris nositi upravo u ovom periodu te razmišljam da ponovim kupovinu jer ta me igra različitih nota jednostavno osvaja.

***

Toliko o rujnu od mene a sada ste na redu vi, vaši noviteti i favoriti, jesenska WL, pripreme za zimu, sve me zanima 😉 !

douglas