Beauty | Favoriti ljeta 2016

favourite-beauty-products-for-summer-2016-beauty-favoriti-ljeta-2016

Ljeto nije baš moje najdraže godišnje doba jer mi pretoplo vrijeme nije pretjerano privlačno. Osim te neke općenite nelagode do koje dolazi pod utjecajem visokih temperatura, smatram da najmanje beauty proizvoda koristim ljeti, zapravo, isti su svedeni na minimum koji se vrti u krug. Moram priznati da jedino u ljetnom periodu volim koristiti široki spektar boja pri šminkanju i tu bi naglasak stavila posebno na oči te vam najavila post sa dva omiljena look-a ovoga ljeta. U svakom slučaju, potrudila sam se složiti popis proizvoda koje sam tokom ovoga ljeta voljela koristiti i koji su me impresionirali. Vjerujem da će svaki od proizvoda dobiti svoju zasebnu recenziju a do tada u nastavku slijede ukratko moji dojmovi.

kiehls-la-roche-posay-clinique-origins

Nedavno sam u ovom postu pisala o njezi svoje kože tokom ljeta a u tom postu možete pronaći detaljnije informacije o proizvodima sa gornje slike dok u nastvaku slijede kraći dojmovi.

Kiehl’s Precision Lifting & Pore-Tightening Concentrate lagani je serum koji sužava pore i sitne linije a ja sam ga koristila isključivo ujutro. Tokom ljeta mi je puno pomogao pri kontroli lučenja viška sebuma ali isto tako je činio pore vizualno suženima. Clinique Anti-Blemish Solutions All-Over Clearing Treatment lagana je i umirujuću formula koja pomaže liječiti postojeće prištiće te sprečava nastanak novih. Ovaj proizvod koristila sam isključivo navečer prije spavanja i smatram da mi je dosta pomogao s obzirom da je moje lice ljeti dosta problematično. U kombinaciji sa prethodno navedenim proizvodom, često sam koristila i Kiehl’s Breakout Control Targeted Acne Spot Treatment koji ciljano tretira upaljene prištiće na način da ih isušuje ali da pri tome ne utječe negativno na područje oko dijela koji se tretira.

Origins GinZing Refreshing Eye Cream to Brighten and Depuff okoloočna je krema koja pomaže smanjiti izgled podočnjaka i u tome zaista i uspjeva jer je moja modra natečenost zaista manje vidljiva korištenjem ove kreme. Jedina mana ove kreme je da meni nije dovoljno hidratantna pa ja uvijek ispod nje koristim neku bogatiju kremu da mi nahrani okoloočno područje a Origins GinZing služi više za blistaviji odnosno svježiji izgled. Ovu okoloočnu kremu sam voljela koristiti ljeti jer sam često bila bez šminke a na okoloočnom području za takve dane trebam ipak malu dodatnu pomoć.

alpha-h

Također, nedavno sam pisala i o proizvodima sa zaštitnim faktorom koje sam koristila tokom ljeta pa za više detalja klik na ovaj post. U nastavku slijede tek kratke informacije o proizvodima sa gornje slike a koji sadrže zaštitni faktor.

Alpha H Daily Essential Moisturiser SPF50+ je krema koja koži pruža široki spektar zaštite te je vodootporna. Smatram da je ova krema pogodna za svaki tip kože jer je u potpunosti nemasna i pruža zadovoljavajuću hidrataciju a ono najbolje u svemu je da se meni pokazala zaista sigurnom zaštitom od mrlja. La Roche-Posay Anthelios Invisible Face Mist SPF50+ je mist tj maglica koja jako lijepo i ugodno osvježava lice a da pritom nimalo ne utjeće na puder u podlozi jer je sloj tj zaštita koju ostavlja na koži doista nevidljiva. Osim te očite i jako bitne prednosti ovaj sprej dolazi u jednako malom pakiranju praktičnom za torbicu i popravke tokom dana.

revita-brow

RevitaBrow je serum za rast obrva koji štiti obrve od vanjskih utjecaja i slobodnih radikala. Jača obrve i sprječava njihovo ispadanje i pucanje. Iako sam bila skeptična prema ovakvom proizvodu moram priznati da su nakon tri mjeseca rezultati vidljivi, više o ovom izuzetnom proizvodu uskoro u zasebnoj recenziji no više detalja možete potražiti i na WOW Junkie web shopu.

st-tropez-nuxe

Nuxe losion poslije sunčanja voljela sam koristiti zbog izuzetno lagane teksture koju bi koža odmah po nanošenju upila ali opet je ta lagana tekstura bila dovoljno bogata da adekvatno nahrani kožu tijela. Miris je neodoljiv i podsjeća na Nuxe dobro poznato ulje te na koži ostavlja decentne čestice koje koži daju blistavi izgled.

St Tropez Express pjenu isprobala sam na preporuku i oduševila se te ju koristila tokom čitavog ljeta. Nanosi se jednostavno i s lakoćom a intenzitet tamnjenja odabirete na način da ostavite pjenu da djeluje 1h ukoliko želite laganu preplanulost, 2h za srednju i 3h za intezivnu preplanulost. Moram priznati da sam ja svaki puta držala pjenu 3h i bila sam jako zadovoljna rezultatima. Boja je trajala otprilike tjedan dana a tada bi ponovila postupak. Ovo je proizvod koji planiram koristiti i kroz ostatak godine u posebnim prilikama.

Clinique antiperspirant deodorant roll-on bio je spas u vrućim danima jer ja se jako znojim i zaista mi je potreban učinkovit proizvod a ovaj se pokazao takvim. Jedini minus bi bio količina koja se brzo potroši naspram cijene ali ljeto je iznimna situacija kada ne treba štedjeti na ovakvim proizvodima. Moram priznati da osim što je bio učinkovit, nije ostavljao mrlje na odjeći ni tijelu, što je isto tako jedan dodatan plus.

kerastase

Kérastase Résistance Thérapiste linija dizajnirana je za izrazito oštećenu kosu podvrgnutu brojnim tretmanima, oštećenja 3-4. Kosu koja je izrazito suha, oštećenih vrhova, izblijedile boje. Oštećena, ispucala i gruba kosa izgleda kao da je „spaljena“ i u potpunosti beživotna. Linija proizvoda obuhvaća 4 nova izrazito učinkovita proizvoda: Soin Premier Thérapiste, Bain Thérapiste kupku, Masque Thérapiste masku i Sérum Thérapiste, od kojih ja nisam isprobala samo serum ali sve ostalo sam kupila i potrošila te naručila nova pakiranja po treći puta jer nastavljam sa korištenjem ove linije. Ova linija zaslužuje zasebnu recenziju koju ću uskoro objaviti ali kada bi ju morala opisati u jednoj rečenici istaknula bi da se zahvaljujući ovoj liniji ne moram ošišati na krako.

estee-lauder-mac

S obzirom da sam ovoga ljeta imala nekoliko vjenčanja na kojima sam morala prisustvovati a moje lice je bilo izuzetno masno i problematično, bio mi je potreban postojan puder sa dobrim prekrivanjem, spas sam potražila u Estee Lauder Double Wear puderu i nisam se razočarala. Ovo je puder koji sam najčešće koristila tokom ljeta jer je bio pouzdan da će izdržati toplotni udar, pružao mi je vrhunsko prekrivanje do te mjere da sam mogla preskakati korektor i povrh svega nije uzrokovao dodatne iritacije na licu. Više o njemu u zasebnoj recenziji uskoro.

MAC Liquid Lipcolour u nijansi Rich&Restless mi je bio omiljeni proizvod za usne tokom ljeta zbog zanimljive nijanse pune života, tipično ljetne nijanse. Osim prelijepe nijanse, sviđa mi se tekstura ruža i njegova postojanost te činjenica da mi nije pretjerano isušivao usne. Svakako se planiram počastiti sa još kojom nijansom.

dior

DIOR Diorskin Forever & Ever Control Extreme Perfection & Matte Finish Invisible Loose Powder bio je moj savršeni ljetni odabir matirajućeg pudera koji osim što je pružao mat finiš, pomogao je da moje pore izgledaju užima, gotovo nevidljivima. Sviđa mi se što puder nije pretežak i što lijepo sjeda na kožu a postojanost je također impresivna.

becca-laura-geller

Kombinacija Becca Shimmering Skin Perfector Pressed highlightera u nijansi Champagne Pop i Laura Geller Bronze N Brighten u nijansi Fair bila je moja obavezna svakodnevna kombinacija jer ljeto zaista nije namijenjeno strogom konturiranju, iako je moja koža masna ja volim naglasiti taj ljetni glow efekt. Posebno bi istaknula Becca highlighter koji je zaista posebno lijepe teksture a efekt mu nije ravan niti jednom drugom highlighteru.

giorgio-armani-beauty

S obzirom da ljeti volim koristiti vodootporne maskare ponovila sam kupovinu Giorgio Armani Eyes To Kill Wet lenght&volume vodootporne maskare o kojoj više možete pročitati u ovoj recenziji. Inače, ovo je fantastična maskara koja trepavice drži uvijenima do skidanja, zbog formule godi trepavicama te ih njeguje i smatram ju najpouzdanijom maskarom na tržištu.

anastasia-beverly-hills

Za kraj sam ostavila paletu o kojoj sam pisala u ovoj recenziji a riječ je o Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance paleti. Posebne nijanse koje su jako zanimljive kako u paleti tako i na kapcima čine svaki look jednako interesantnim i posebnim. Tekstura sjenila je za svaku pohvalu kao i postojanost istih a kao točka na ‘i’ je činjenica da se savršeno blendaju pri nanošenju.

***

To su bili moji beauty favoriti ljeta 2016 a sada me zanimaju vaši favoriti ljeta?