Doviđenja travnju | noviteti i favoriti

Ljeto nam je sve bliže i tome se baš veselim, veselim se ljetnim kolekcijama, sandalama, laganoj odjeći, suncu i svim blagodatima koje ljeto sa sobom nosi. Više o mojim ljetnim pripremama uz nekoliko detalja o blogu te par beauty savjeta možete pročitati u novom broju magazina Ljepota&Zdravlje gdje gostujem u njihovoj redovnoj rubrici.

Ljepota&Zdravlje

Favoriti

Moram priznati da je moj travanj protekao dosta monotono, možda zato što ja baš ne uživam u proljeću a tu je i činjenica da sam bila dosta zaposlena, što privatno što zbog bloga, no zato sam u pripremi postova nekoliko noviteta na tržištu koji su me se jako dojmili. S obzirom da za testiranje treba vremena a zbog tog vremena čekate jedan duži period na recenziju možete očekivati postove u dva dijela, naime, prvi bi bio jedan najavni post o čemu se zapravo radi a drugi konkretna recenzija sa puno više detalja. Tako ste mogli pročitati moje prve dojmove o Braun Silk-Expert IPL BD 5008 uređaju u ovom postu a detaljniju recenziju možete očekivati krajem svibnja. Ovaj uređaj moj je favorit mjeseca jer sam oduševljena činjenicom kako je pokazao konkretne rezultate u samo mjesec dana, naravno, nisam još došla do cilja ali vjerujem da će se kroz koji tjedan ispuniti. Nadalje, ususret ljetu uvijek sam u strahu od sunca zbog eventualnih mrlja koje bi mogle nastati na koži zato već koristim zaštitni faktor 50 i jako sam zadovoljna Alpha H Daily Essential Moisturiser spf50. Ova krema pokazala se kao odlična podloga makeup-u te se lijepo prilagođava mom mješovitom tipu kože i  ne čepi pore tj nije uzrokovala nikakve iritacije. Osim kože lica mislim da se moram pobrinuti i za moju kožu tijela koja je inače jako suha, posebice nakon hladnih zimskih mjeseci zato sam se oduševila Biobazinim novim gelovima za tuširanje i Bio-Oil ulju o kojem ste mogli čitati u ovom postu. Ova dva proizvoda lijepo se nadopunjavaju i jako mi odgovara njega koju koži pružaju a posebno bih pohvalila dizaj pakiranja Biobazinih gelova za tuširanje te varijantu sa zelenim čajem. Zara Home Sicilian Fig svijeću obožavam jer odgovara mi taj decentni mirisni trag koji širi po prostoriji a moram priznati da sam oduševljena i Zarinom staklenom kutijom za odlaganje nakita zbog njene praktične veličine i elegantnog dizajna.

Celine Braun Alpha H Bio Oil Alpha H Biobaza Zara Home

Noviteti

Travanj je bio prepun lijepih noviteta, kako kozmetičkih tako i onih iz lifestyle segmenta.

Foreo Luna 2

Foreo LUNA 2 je unaprijeđen T-Sonic™ uređaj za čišćenje lica i Anti-Age, revolucionarnog dizajna za potpuno personalizirano čišćenje. Moj odabir je bio u varijanti za mješovitu kožu a uz isti dostupne su još tri opcije, više o samom uređaju možete pročitati na Foreo službenoj web stranici. S obzirom da sam bila jako zadovoljna sa Foreo Luna mini uređajem sigurna sam da ni Foreo LUNA 2 neće razočarati. Više o Foreo Luna mini uređaju mogli ste pročitati u ovom postu.

Chanel Boy

Chanel ovoga lipnja lansira novi parfem iz obitelji Les Exclusifs de Chanel a riječ je o parfemu naziva Boy. Parfem je posvećen Arthuru “Boyu” Capelu, nekadašnjoj ljubavi dizajnerice Gabrielle “Coco” Chanel. Novi parfem osmislio je Oliver Polge po unisex principu, dakle isti će odgovarati kako ženama tako i muškarcima. Parfem se otvara svježim notama limuna i grejpfruta a potom ih slijedi lavanda u decentnoj noti te ruža gernija u samom srcu mirisa koja se isprepliće sa mirisnim notama cvijeta naranče. Geranija postepeno prelazi u sandalovinu, uz dašak vanilije i mošusa. Parfem Boy na police stiže u lipnju u dvije veličine od 75 i 200 mililitara.

Kerastase Philip Kinsley Redken Estee lauder

S obzirom da već mjesecima svoju kosu tretiram blajhom kosa usprkos mojoj adekvatnoj brizi slabi pa se trudim uvijek na dohvat ruke imati proizvode u koje imam povjerenja. Redken, Kerastase i Philip Kingsley trojac su kojem sam vjerna već duže vremena i zaista imaju moje tople preporuke, posebno Redken Extreme linija.

Estee Lader BB krema kupljena je već po ne znam koji put jer jednostavno obožavam taj proizvod kojemu sam također vjerna već godinama, recenziju ste mogli pročitati u ovom postu.

iHerb iHerb.com

Prije otprilke 3-4 godina ja sam koristila isključivo ulja, dakle, neovisno o dijelu tijela ulja su bila proizvodi bez kojih ja nisam mogla, postepeno zbog tržišta prepunog odličnih proizvoda jednostavno sam ulja zanemarila. Upravo je kosa bila okidač da se vratim njezi kože i kose raznim uljima jer blagodati koje ulja pružaju su neprocjenjivi. S obzirom da sam ulja sa gornje slike naručila sa iHerb stranice ubacila sam i meni omiljenu kremu za njegu stopala.

garnier maslina Garnier

Garnier kao da je znao da se borim sa suhom kosom pa je poslao novu liniju namijenjenu upravo za suhu i krhku kosu na bazi djevičanskog maslinovog ulja. Uz navedenu liniju stigli su i Garnier Neo antiperspiranti u spreju čija je inovacija patentirani kružni raspršivač mekog protoka koji se meni jako svidio jer je izuzetno nježan prema koži.

Nivea

Sunce, visoke temperature i predivno vrijeme pozivaju na zabavu na otvorenom. Sunčeva svjetlost odlično djeluje na duh i tijelo, jača naš imunološki sustav, daje nam više energije, opskrbljuje nas vitaminom D i čini nas sretnijima. No, uživanje u suncu znači i izlaganje UV zrakama koje smanjuju razinu vlažnosti kože što ju čini suhom, zategnutom i grubom. Kako bi koža ostala nježna i meka te kako bi joj se osigurala dovoljna hidratacija tijekom izlaganja suncu NIVEA je usavršila formulu NIVEA SUN Protect & Moisture linije hidratantnih proizvoda za zaštitu od sunca. Nova vodootporna formula NIVEA Sun Protect & Moisture linije jača prirodnu zaštitnu barijeru kože, pružadugotrajnu i dubinsku 24-satnu hidrataciju te sadrži visokoučinkovite UVA i UVB filtre. Hidratantni sastojci pantenol i glicerin smiruju nadraženu kožu, štite ju i održavaju razinu hidratacije koja je koži potrebna za vrijeme boravka na suncu.

Eucerin

Eucerin Sun Anti-Age krema za lice (SPF 30/50) nudi superiornu zaštitu od sunca i stvorena je posebno za kožu lica koja sadrži učinkovite antioksidanse Lichocalcon A i gliceretiničnu kiselinu za DNK zaštitu. Dvije vrste hijaluronske kiseline (nisko i visoko molekularna) vidno smanjuju bore na licu i dekolteu. Formula ima laganu i ugodnu teksturu koja ne ostavlja osjećaj masne kože. Idealna je podloga za make-up i dokazano je pogodna čak i za osjetljivu kožu – što je čini idealnim dodatkom za zaštitu od sunca dnevnoj kožnoj rutini.

polako napuštamo zimu i veselimo se proljeću. No, s buđenjem prirode bude se i razni alergeni. Simptomi alergija mogu se ublažiti jačanjem barijerne funkcije kože posebno prilagođenom Eucerin® pH5 njegom.

Vichy La Roche posay

Suhoj, iziritiranoj i koži skloni atopiji je potrebna posebna njega koja koži vraća lipide kako bi se simptomi ublažili i kako bi se spriječilo njihovo daljnje širenje. Stvorena prije više od 25 godina, Lipikar linija proizvoda za suhu, iziritiranu kožu i kožu sklonu atopiji, postala je marka broj 1. po preporuci dermatologa u Hrvatskoj, a dokazala se učinkovitom kod djece i odraslih u brojnim kliničkim studijama.

Starenje kože kompleksna je pojava, koja istovremeno uključuje dva klinički i biološki nezavisna procesa: endogeno ili kronološko starenje i egzogeno odnosno starenje uzrokovano vanjskim čimbenicima. La Roche-Posay odgovor na problem starenja osjetljive kože je linija proizvoda Redermic koja sadrži vrhunske aktivne sastojke. Kombinacijom vrhunskih dermatoloških sastojka, retinola i vitamina C prilagođenog za osjetljivu kožu proizvodi linije Redermic R i Redermic C predstavljaju potpuni program za prevenciju i korekciju znakova starenja kože.

Starenje kože je biološki proces koji utječe na cjelokupnu ravnotežu kože i s godinama rezultira u gubitku njezine otpornosti i borama. Kad jedan dan nije više dovoljan za oporavak te se pojave znakovi starenja poput opuštenih crta lica, ten bez sjaja i gubitak čvrstoće, koži je potreban novi saveznik koji se intenzivno bori protiv dnevnog starenja kože – Liftactiv Serum 10 Supreme.

Osjetljivo vlasište danas je čest problem, a manifestira se kroz osjećaj žarenja, peckanja i svrbež. Svaki mikrostimulans, bilo mehanički, termički ili kemijski, prepoznat je od strane živčanog sustava i može postati uzrok reakcije vlasišta. Zahvaljujući naprednom shvaćanju bioloških i ekoloških utjecaja na kosu i vjerujući kako sve polazi od vlasišta Dercos već više od 40 godina razvija multidimenzionalna rješenja za različite probleme kose i vlasišta. Ove godine Dercos predstavlja izuzetno smirujući šampon za osjetljivo vlasište. Smiruje nelagodu na vlasištu već od prve upotrebe i do 48 sati.

maybelline

Maybelline New York Push Up Drama maskara sa specijalno dizajniranom četkicom koja omogućuje podignute i dramatične trepavice te jedini makeup novitet u travnju.

PR NB spa

Nature’s Bounty®, vodeći svjetski brand dodataka prehrani već 40 godina brine o svojim korisnicima na jedinstven način: vrhunska kvaliteta, prave formule, stroga kontrola kvalitete i sastojci od provjerenih dobavljača. Biti broj 1 na američkom tržištu dodataka prehrani za kosu, kožu i nokte nije lako, no Nature’s Bounty je godinama broj jedan u toj kategoriji. Super Skin, hair and nails formula pravi je proizvod za vašu ljepotu. Sada je ovaj jedinstveni proizvod dostupan i Hrvaticama koje žele na mudar način njegovati svoju kosu, kožu i nokte. Tajna je u uravnoteženoj i snažnoj formuli, obogaćenoj visokovrijednim proteinima, vitaminima i mineralima koji pomažu održavanju zdrave kože, kose i noktiju osiguravajući ljepotu te štiteći stanice od štetnih vanjskih utjecaja. Više o bradu i proizvodima možete pročitati u ovom postu.

New In lifestyle

Proljeće je neki prijelazni period kada ja naginjem slojevitom odijevanju tako da se tada uvijek mogu noći poneki novi komadi košulja i vesti u mom ormaru a tako je i sa ovomjesečnim novitetima.

fashion blog

Sve na gornjoj slici potpisuje Zara i mislim da to vama koji me redovito pratite nije ništa novo. Nekoliko kariranih oversized Zarinih košulja mogu nositi tokom čitave godine pa kada naiđem na neke koje mi se jako dopadaju ne razmišljam dugo. Vestu sam nosila tokom čitavog travnja jer se lijepo može kombinirati na moj casual stil a i idealna je za slojevito odijevanje. “Isprane” crne (gotovo sive) traperice sa efektom točkica viđam jako često po gradu i očito nisu samo mene impresionirale jer i ja sam ih nosila tokom čitavog travnja, naprosto su neodoljive. S obzirom da ne mogu pronaći link identičnih košulja kao sa slike ovdje se nalaze dvije vrlo slične varijante, košulja 1 i košulja 2 te ostavljam link traperica.

Michael Kors bag purse

Michael Kors Jet Set Large Saffiano Leather Crossbody torbicu kupila sam još krajem ožujka ali nisam je stigla poslikati pa je zato u današnjim novitetima no dala bih joj dvostruku ulogu u ovom postu jer po pitanju modnog segmenta bila bi favorit mjeseca. Jednostavna mala crna torbica sa zlatnim detaljima meni je neprocjenjivi dodatak svkodnevnom outfitu.

Nike

U potrazi za sivim jednostavnim tenisicama ja sam pala na na totalni kontrast, no drago mi je da jesam jer osim što su efektne i što sličnih nemam, Nike tenisice su uvijek odlična opcija za osobe u pokretu jer pružaju nogama osjećaj kao da ste u šetnji po oblacima.

Zara

Uz tenisice i čizme sandale bi bile moja treća opsesija tako da nisam mogla odoljeti Zarnom sniženju kada sam ih ugledala. Volim nositi zlatnu boju ljeti tako da je boja dodatni plus.

kapa

S obzirom da sam se prošloga ljeta upoznala sa hiperpigmentacijskim mrljama ove godine ništa ne prepuštam slučaju pa kada znam da ću dugo izbivati a da će biti sunčani dan jednostavno uz visoki zaštitni faktor nosim i kapu. Inače ja nisam fan kapa no ovom sam zadovoljna pa ako imate nekih preporuka gdje pogledati još koju bila bih vam zahvalna za info u komentarima.

Zara bomber jacket

Čim sam ovu Zarinu bomber jaknu sa izvezenim detaljima ugledala na njihovoj službenoj stranici dvoumila sam se da li naručiti ili riskirati pa čekati da li će doći na naše police, uglavnom, riskirala sam pa čekala i drago mi je da jesam jer bi definitivno fulala veličinu. Iako po mom mišljenju malo preskupa meni je ovo najljepša jakna u ormaru, no osim cijene ima još jednu manu a ta je da se jako gužva i materijal je izuzetno osjetljiv pa sam uvijek na oprezu dok ju nosim. Usprkos manama ja ju obožavam i jako sam sretna da sam ju ulovila. Ista je dostupna na Zarinom web shopu.

Celine Celine Tilda

Inače sam osoba koja gubi ključeve i naočale, za ključeve sam se pobrinula da ih ne gubim više no sa naočalama nikako na zelenu granu, jednostavno ih samo zaboravim. Osim toga, za naočale sam pomalo škrta pa ne ulažem često u njih a i sasvim sam zadovoljna jeftinijim a kvalitetnim varijantama, no za Celine Tilda naočalama patim već više od godinu dana jer ih nikako nigdje nisam mogla uloviti. Uglavnom, spletom okolnosti bila sam u mogućnosti uloviti čak dva para koja sam si željela te odlučila investirati u dva para Celine naočala a radi se o Tilda modelu i Shadow Sunglasses in Black and Havana Acetate with Brown Shaded Lenses Acetate i moram priznati da sam sa oba modela podjednako zadovoljna.

Dolce&Gabbana

Osim sunčanih naočala morala sam nabaviti i dioptrijske naočale jer je vrieme provedeno za komjutorom konačno došlo na naplatu. Naime, već neko vrijeme uviđam probleme sa vidom a nedavno je moje sumnje potrdio i okulist. Odabrala sam Dolce&Gabbana okvire koji su ugodni i ne stvaraju pritisak na nosu, to spominjem jer ja inače imam problema sa sinusima i nos mi je neka moja slaba točka pa čak ni sunčane naočale ne podnosim satima, stoga mi je bilo bitno da odaberem dobro. S obzorom da naočale moram nositi veći dio dana trenutno eksperimentiram sa različitim makeup look-ovima pa ako ste za jedan post sa istima ostavite komentar.

Zara Home

S obzirom da sam zadovoljna sa Sicilian Fig svijećom iz Zara Home isprobala sam i Cedar Wood svijeću koja mi se također jako sviđa a uz nju iz te iste kolekcije kupila sam i sapun te tanjur za isti.

tetovaža krila anđela tattoo angel wings

Za kraj sam ostavila jedan poseban novitet a to je nova tetovaža posvećena mojoj majci koja je nedavno navršila 60 godina. Kako sam sa mamom posebno jako bliska i kako mi je upravo moja mama veliki oslonac u životu željela sam da to znaju svi a ne samo ona i ja. Jako sam zadovoljna kako je ispala i sretna sam što sam ju napravila, jednostavno mi je jako posebna. Svoju prvu tetovažu posvetila sam ocu koji se borio sa teškom bolešću i tako je krenula moja ljubav prema toj umjetnosti. Ovo zasigurno nije posljednja ali je svakako najposebnija.

Ovo je ukratko bio moj travanj, kao što sam u uvodu i istaknula nije bio suviše zanimljiv i po mom mišljenju prebrzo je proletio, nekako imam osjećaj kao da se još jučer tek snijeg otopio. Zanima me kako je vaš travanj prošao i veselite li se ljetnim toplim mjesecima?

U narednom tjednu očekuje vas jedno lijepo darivanje za čak dvije dobitnice zato svakako svratite ponovo na blog a do tada se pratimo na društvenim mrežama Instagram i Facebook.